#5630917 - 16/11/2012 00:30
Re: Ekstraklasa: 12 kolejka (16.11-19.11.2012)
[Re: Piecia]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Polonia Warszawa - Górnik Zabrze
Porażka Górnik na swoim boisku to nietylko wielkie sportowe rozczarowanie. To także rozwalenie mojej strategi na ten mecz. Liczyłem (przy wygraneej z Lubinem) na wysokie kursy na gospodarzy. Teraz to widzę, że w niedzielę zobaczymy kres wygranych pod rząd meczów Polonii. Ciężko gra się zabrzanom w Warszawie. Głównie porażki lub remisy. W wygraną Górnika nie wierzę, są po prostu w dołku. Z Koroną i Bełchatowem jeszcze wygrali, ale jak było w niedzielę, to widzieliśmy... słabiutko. Czyżby remis i to bramkowy? Obadamy...
REMIS
|
Do góry
|
|
|
|
#5633840 - 18/11/2012 15:52
|
veteran
Meldunek: 22/03/2009
|
Lech Poznań - Legia Warszawa : Liczba bramek Typ: poniżej 2.5 Kurs: 1.64 Betsson
Osobiście nie lubię grać underów w meczach piłkarskich jednak w tym wypadku wydaje mi się on bardzo prawdopodobny. Jak bowiem wiemy mecze w polskiej Ekstraklasie uznawane za hity czy klasyki zwykle rozczarowują, pada w nich mało bramek, a drużyny głównie skupiają się na tym by nie stracić bramki. Myślę, że podobnie może by w dzisiejszym starciu Lecha z Legią szumnie zapowiadanym jako mecz jesienni. Ostatnie starcia tych drużyn to raczej mecze w których pada jeden bądź dwie bramki. Dość powiedzieć, że w ostatnich 10 spotkaniach ligowych (nie liczę finału Pucharu Polski z poprzedniego sezonu, który de facto zakończył się remisem 1-1 w regulaminowym czasie gry) w, aż 9 przypadkach mieliśmy wynik poniżej 2.5 bramek i raptem raz powyżej tej granicy. W pięciu przypadkach decydował jeden gol, w dwóch mieliśmy po dwie bramki jak również w dwóch bezbramkowe remisy i tylko raz mecz zakończył się wynikiem 2-1 dla Legii. Legia co prawda w tym sezonie strzela mnóstwo bramek (jak na polskie warunki) do tej pory ma ich już 25 a większość z nich zdobywa Danijel Ljuboja (13) to jednak dziś zagra z drużyną, która zdecydowanie najmniej ich traci czyli Lechem Poznań (6). Warto również podać, że Legia od meczu z Polonią Warszawa 21 września w swoich spotkaniach notuje same wyniki powyżej 2.5 gola (8 meczów z rzędu) i jeżeli ta seria ma się zakończyć, bo jak wiemy każda seria kiedyś się kończy to dziś jest na to idealny wręcz moment. Jak już bowiem wspomniałem w meczach Lecha z Legią pada mało bramek, Lech to obecnie najlepsza defensywa w lidze a i Legia nie traci tych bramek przesadnie dużo (12). W dzisiejszym spotkaniu w Lechu zabraknie Manuela Arboleda w Legii natomiast Inaki Astiza, Ivicy Vrdoljaka i Dicksona Choto ponadto nie wiadomo czy zagra Jakub Wawrzyniak a i Danijel Ljuboja miało ostatnio jakieś problemy zdrowotne więc nie wiadomo czy będzie dziś w 100% sprawny i może ułatwi to zadanie obrońcom Lecha w jego powstrzymywaniu. Tak czy siak mój typ na ten mecz to poniżej 2.5 bramek.
|
Do góry
|
|
|
|
#5634233 - 18/11/2012 20:17
|
I Love This Game
Meldunek: 13/07/2007
|
Lech Poznań - Legia Warszawa
Po spotkaniu możemy miec nowego lidera, czy bedzie nim Lech? Ciężko wnioskować, na pewno gra na Bułgarskiej przy kibicach doda im skrzydeł i moze ponieść do arcyważnego zwyciestwa. Dla L teren dzisiejszych zawodów, jest bardzo trudny do zdobycia ostatnie pamiętne zwycięstwo miało miejsce w 2004r. wiec jak widac rzadko Legioniści wracają do WWA w szampańskich humorach. Do tego dochodza ubytki kadrowe na rywalizacje z Lechem, w postaci Vrodjaka, Sagana, Astiza, Choto, Wawrzyniak powrócił do treningów co na pewno jest pocieszeniem dla J. Urbana bowiem i tak srodek obronny bedzie musiał skleić z nominalnego bocznego. Gospodarze tez bez podstawowego stopera, bowiem Manu dopadła w ostatnim czasie kontuzja, wiec dzis moga zadecydować bledy w ustawieniu, jakis indywidualny blad zawodników ktorzy sa nie ograni na swoich nominalnych pozycjach. Ostatnio po głowach czesto chodza mi remisy, i tak dzis samo mi sie widzi. Jedni jak i drudzy za wszelko cenne nie beda chcieli przegrac spotkania. Woda kontra Ogień, jedni ugasza pożar, drudzy postawia szczelny mur, i spotkanie zakończy sie podziałem pkt. ze wskazaniem jednak na gospodarzy.
Remis 3.15
|
Do góry
|
|
|
|
#5663279 - 11/12/2012 00:57
|
Meldunek: 12/10/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
|
|