Opcje tematu
#5627975 - 13/11/2012 00:06 Ekstraklasa 11 kolejka
mb3 Offline
member

Meldunek: 12/03/2009
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska Ekstraklasa
Data: 12.11.2012 18;30
Spotkanie: GKS Belchatow - Pogon Szczecin
Typ: Obie drużyny strzelą gola
Kurs: 1,93
Bukmacher: Betsson
Analiza:

Trzy poprzednie mecze,które rozgrywane na stadionie przy ul. Twardowskiego w Poniedziałek, szczecinianie przegrywali: 0:2 z Lechią Gdańsk, 0:3 z Legią Warszawa, 0:3 ze Śląskiem Wrocław. Czy w końcu przełamią kiepską serię bez strzelonego gola? Myślę ,że tak ,a odpowiedź jest prosta: GKS Bełchatów to ostatnia drużyna w tabeli - w 10 spotkaniach zdobyła zaledwie 4 pkt i 6 goli,ale dziś w składzie zadebiutuje pozyskany kilka dni temu chorwacki napastnik Marko Šimić , który mam nadzieję poprawi ten kiepski blians. Pogoń jest lepsza - 11 pkt, bramki 12-14 , lecz w ostatnich kolejkach zespół prowadzony przez Artura Skowronka gra bardzo przeciętnie i spada w dół ligowej klasyfikacji (13. lokata).

W Bełchatowie na prawą obronę wraca Raul Gonzalez, po kontuzji w pomocy zobaczymy Miro Božoka a na lewej flance Alana Stulina. Przed Šimiciem piłkę ma rozgrywać Łukasz Madej. Natomiast w Pogoni po przymusowej pauzie do składu na poniedziałkowe spotkanie wracają Maciej Dąbrowski i Maksymilian Rogalski. Nie zagra natomiast kontuzjowany Hernani.

Myślę ,że przed własną publicznością ekipa Bełchatowian się przełamie i myślę ,że może tutaj paść niespodziewany przez większość ludzi rezultat korzystny dla gospodarzy. Typuję tutaj wynik 2-1 dla GKS-u , chociaż Portowcy także mają nadzieję na przełamanie fatalnej passy , a więc spotkanie zapowiada się bardzo ciekawie , typuję w tym meczu ,że obie drużyny trafią do siatki , kurs bardzo ładny ,a typ bardzo optymistyczny , drużyny poziomem gry równe sobie , w składach kilka braków kilka powrotów ,a więc myślę ,że minimalnym faworytem są gospodarze i na pewno zobaczę ten mecz na antenie Eurosportu 2. Bilans dotychczasowych spotkań przemawia na stronę GKS-u , ostatnie 3 mecze rozgrywane między sobą to zwycięstwa 3-0 , 2-0 oraz 1-0 przez Bełchatowian , twierdzę ,że dziś tak łatwo nie będzie i stracą bramkę, gdyż w tym sezonie tracili w 10 meczach ,aż 19 bramek i mają najwięcej straconych bramek w lidze. Pogoń także ma sporo straconych bramek ,bo aż 14 co wychodzi ,że średnia na mecz to 1,4 gola , u GKS-u to 1,9 . Uważam ,że te średnie nieco pójdą do góry , chociaż GKS by musiało stracić 2 bramki . Wszystko jak najbardziej możliwe , liczę na otwartą grę obu zespołów i nie zabraknie bramek.

GKS Bełchatów skład:

Adam Stachowiak - Raul Gonzalez, Maciej Szmatiuk, Maciej Wilusz, Szymon Sawala - Tomasz Wróbel, Grzegorz Baran, Miroslav Božok, Alan Stulin - Łukasz Madej - Marko Šimić

Pogoni Szczecin w składzie:

Dušan Perniš - Przemysław Pietruszka, Emil Noll, Maciej Dąbrowski, Peter Hricko - Robert Kolendowicz, Takafumi Akahoshi, Maksymilian Rogalski, Edi Andradina, Adrian Budka - Adam Frączczak

Info: Transmisję z Bełchatowa przeprowadzi telewizja Eurosport 2.

Edited by Akhu (11/12/2012 00:09)

Do góry
Bonus: Unibet
#5663194 - 11/12/2012 00:11 Re: Ekstraklasa 11 kolejka [Re: mb3]
Akhu Offline

Meldunek: 12/10/2003
f1 XI kolejka:

futbol (mb3) GKS Belchatow - Pogon Szczecin BTS 1.93 0-1 dol

XI kolejka: 0/1 - 0%
Razem: 22/45 - 48,89%

Do góry

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro