#554806 - 21/04/2006 07:21
Re: Snooker-World Championship
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/07/2005
|
Witam.
Musze sie przyznac do gafy jaka popelnilem typujac mecz Murphy- Davis +4,5 2 otoz "zapomnialem" ze w 2-iej rundzie graja do 13-stu , a nie do 10-ciu wygranych partii.Jednak cien szansy jeszcze jest , gdyz wysokie prowadzenie moze troszke 'uspic' aktualnego MS, aby jednak tak sie stalo Davis musi zaczac wbijac , a nie tylko grac na odstawne , bo i tu okazuje sie lepszy Murphy.W baw podoba mi sie mecz:
M.Williams - M.Selby +3,5 1 2,00 lub "bezpieczniej"
M.Williams - M.Selby +2,5 1 1,65
Williams naprawde od Chin jest w kapitalnej formie i wg mnie w tym pojedynku jest zdecydowanym faworytem.Nie chce umniejszac wygranej Selby'ego z Higginsem, ale to raczej John mial slabszy dzien, w dodatku nie mial farta, podczas gdy przeciwnikowi wychodzily niemal wszystkie uderzenia.W tym pojedynku raczej juz tak nie bedzie.Pozdrawiam i zycze powodzenia!
|
Do góry
|
|
|
|
#554808 - 21/04/2006 12:06
|
stranger
Meldunek: 16/04/2006
|
Osobiście polecam mecz Lee-Robertson. Sytuacja zmienia się dosyć często a kursy co najmniej skaczą w granicach 1.50-2.50 na jednego lub drugiego zawodnika. Początkowo, bałem się grać takim system gdyż wiadomo, że w pierwszej sesji mieliśmy sporo wysoko punktowanych podejść, jednak z biegiem czasu, zawodnicuy mają problemy nawet z breakami powyżej 40pkt.
|
Do góry
|
|
|
|
#554810 - 21/04/2006 13:35
|
stranger
Meldunek: 16/04/2006
|
6-2 dla Shauna Murphy; w tym momencie rozpoczyna się właśnie druga sesja tego pojedynku.
|
Do góry
|
|
|
|
#554815 - 22/04/2006 05:55
|
Pooh-Bah
|
Witam.
Musze stwierdzic , ze wielkie wrazenie robi gra Robertsona, naprawde poczynil ogromne postepy , "dojrzal" taktycznie.Od dawna mowiono , ze to wielki talent,jednak myslalem ze nie przyklada sie do treningow lub jest "rozrywkowym" gosciem.Niezaleznie czy jego przeciwnikiem w nastepnej rundzie bedzie Dott lub Bond warto obstawic zwyciestwo zawodnika z atypodow.Smuci mnie natomiast postawa S.Davisa, az przykro patrzec jak "stary mistrz" sie meczy przy stole i wcale nie mozna zganiac na brak szczescia , gdyz nie raz mial idealny uklad na wygranie partii , jednak fatalnie "prowadzi' biala bile i traci pozycje, popelnia szkolne, dziecinne bledy.Szkoda gdyz Murphy "pomaga" jak moze starszemu koledze by ten nie doznal kleski, upokorzenia, jednak nie potrafi nawet tego wykorzystac "stary lis".Oczywiscie pisalem ze aktualny MS zapewne wygra ten pojedynek, taki kolej rzeczy ze mlodosc zatryumfuje, ale zal patrzec w jakim stylu to sie odbywa.
|
Do góry
|
|
|
|
#554820 - 22/04/2006 12:35
|
journeyman
Meldunek: 27/11/2004
|
Niestety zrobili zwrot a zakład zmienili na -8.5
|
Do góry
|
|
|
|
#554821 - 22/04/2006 13:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#554824 - 24/04/2006 06:09
|
Pooh-Bah
|
Witam.
Musze przyznac ze bardziej podoba mi sie 1-szy typ tj: Ryan Day +4,5 1,5 , mimo ze przeciwnikiem jest sam Ronnie, to wynik meczu 4-4 i Ryan wcale nie musi tego przegrac, w dodatku taki stan bardzo mobilizuje i z kazdym fream'em mlody walijczyk bedzie nabieral pewnosci siebie , ze jednak mozna powalczyc z mistrzem.Motywacje ma wiec wielka ,a i umiejetnosci duze.Natomiast co sie tyczy drugiego meczu, to oczywiscie kurs kusi (2,2)jednak obawiam sie ze jesli Dott wygra nastepna partie i odskoczy na 11-6 to z Bonda "ujdzie" powietrze , nie bedzie juz o co grac.To jest troszke jak ...rzut moneta , gdyz mozliwy jest 2-gi wariant ze wysokie prowadzenie moze troszke uspic Dotta podobnie bylo z Williamsem i Murphy'm majac wysokie prowadzenie pozwolili swoim przeciwnikom jeszcze troszke sie 'wyszumiec'.Jesli to grac to delikatnie , takie moje zdanie.Serdecznie pozdrwiam wszystkich grajacych zyczac samych trafnych typow.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|