#554769 - 16/04/2006 02:05
Re: Snooker-World Championship
|
enthusiast
Meldunek: 15/08/2005
|
Gregorian, ja takiego tripelka bym nie postawił, nawet nad singlami bym się wachał, chyba, że to miałeś na myśli.
Jeśli weźmiemy pod uwagę Maguaire`a, to rzuci nam się na myśl, że ma on ostatnio problemy z sobą. Ten sezon kompletnie nie udany, porażki w pierwszych i drugich rundach, a same mecze [z tych które widziałem] stały na niskim poziomie. Zaowocowało to spadkiem na liście prowizorycznej [a na początku był na 3 m-cu]. Z jego psychiką też nie jest najlepiej. Najpierw zaczął się odchudzać, przestał pić alkohol, rozpoczął teningi na siłowni. Skutku w grze nie zauważyłem. Tak więc podsumowując, jest to dobry zawodnik, ale obecnie w bardzo słabej formie.
Jego przeciwnik, Mark King, jest graczem średniej klasy. Ja najbardziej pamiętam go z thrillera z Peterem Ebdonem, właśnie tu na mistrzostwach. Ostatnio raczej bez osiągnięć [mam na myśli awanse do turniejów i wygrywanie w nich 1-2 meczów].
Czy King jest w stanie wygrać z Maguairem? Niekoniecznie. Wg mnie to po prostu Maguire będzie miał problemy żeby wygrać ze swoim przeciwnikiem. Przed turniejem wydawało mi się że dobrym rozwiązaniem byłby handicuo na Kinga. Teraz ten mecz to dla mnie no bet.
Co do samego turnieju, to jest on trochę dziwny, zawodnicy jakby nie czują się najlepiej. Wolne stoły, być może nie wypoziomowane, to wszystko sprawia, że do tej pory padły dopiero dwie setki. Zastanawiam się czy w nocy zrobią coś z tymi stołami. Jak na razie turniej zaopwiada się na 'niespodziankowy', ale trudno wyrokować po pierwszym dniu.
Być może warto rozważyć zakłady o ilość setek w każdym meczu, np. w SB, chyba że jutro zawodnicy się rozegrają.
|
Do góry
|
|
|
|
#554771 - 16/04/2006 09:10
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/07/2005
|
Quote:
Arcyfaza dzieki za Twoja opinie.
Prosilbym jeszcze innych uzytkownikow tego forum, znajacych sie na snookerze co myslicie o postawieniu zakladu o kursie 2,20 na zwyciestwo Higginsa w meczu z Selbym ? Selby prowadzi 6-3, takze Higgins znajduje sie w ciezkiej sytuacji ale mysle ze jest w stanie powalczyc a kurs naparawde zacheca do gry na Johna
Jesli moge wyrazic swoje zdanie , to uwazam iz Higgins jest w stanie odrobic straty i to wygrac , ma kapitalny sezon, wiec wszystko mozliwe.Jednak nie nalezy przesadzic ze stawka , kazdy turniej bowiem niesie jakies niespodzianki. Ja zagralem w ekspekcie na zwyciestwo Higginsa delikatnie po kursie 2,0.Pozdrawiam i zycze zdrowych , pogodnych SWIAT i samych sukcesow w typowaniu.
|
Do góry
|
|
|
|
#554773 - 16/04/2006 09:31
|
old hand
Meldunek: 04/09/2005
|
Quote:
Wiecie co z mecze Lee-Carter?? kiedy wznowią??
Lee prowadzi 6-3, dokonczenie dzis w sesji popoludniowej 15:30
|
Do góry
|
|
|
|
#554774 - 16/04/2006 09:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
Quote:
Arcyfaza dzieki za Twoja opinie.
Prosilbym jeszcze innych uzytkownikow tego forum, znajacych sie na snookerze co myslicie o postawieniu zakladu o kursie 2,20 na zwyciestwo Higginsa w meczu z Selbym ? Selby prowadzi 6-3, takze Higgins znajduje sie w ciezkiej sytuacji ale mysle ze jest w stanie powalczyc a kurs naparawde zacheca do gry na Johna
Według mnie jest to zakład, który po takim kursie naprawdę warto spróbować. Higgins to zawodnik z najwyższej półki i choć zdarzały mu się już głupie wpadki w postaci odpadnięcia w pierwszej rundzie takiego czy innego turnieju (a komu się to nie zdarzyło...?) to jest to zawdonik na tyle klasowy, że przewaga 3 freamów wypracowana przez Selbiego wcale nie jest poprzeczką ustawioną aż tak wysoko jak się na pierwszy rzut oka wydaje. 3 fraemy straty w sytuacji, gdy prowadzącemu do zwycięstwa brakuje aż 'aż' 4 partii to przewaga co najwyżej 'średnia'. Selby oczywiście ogórkiem nie jest ale do klasy Higginsa jeszcze mu daleko (przynajmniej teoretycznie). Wystarczy, że John dojedzie go na 5:6 czy 6:7 i Selby pewnie zacznie się z lekka gotowa, a wtedy to już powinno być dla niego tylko gorzej, dla Johna czującego wiatr w żaglach wręcz przeciwnie... Zakład z pewnością wart swojej ceny, ale warunek jest jeden - Higgins musi zacząć z grubej rury i wygrać 3 z 4 parti przed przerwą. A on jest w stanie to zrobić i to nawet bez jakiegoś nadludzkiego wysiłku. Sam już od wczoraj zastanawiam się nad powierzeniem temu typowi niewielkiej części swojego budżetu.
|
Do góry
|
|
|
|
#554775 - 16/04/2006 09:32
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/07/2005
|
Quote:
Wiecie co z mecze Lee-Carter?? kiedy wznowią??
Spogladajac na kursy w ekspekt , to o 15.30
|
Do góry
|
|
|
|
#554778 - 16/04/2006 14:36
|
old hand
Meldunek: 04/09/2005
|
Quote:
Allora,,
a co myslicie o parze Ronnie O'Sullivan - Dave Harold
czyzby wielki mistrz uporal sie i podejdzie na serio do mistrzostw swiata, czy moze znowu bedzie sobie dubal w nosie i oleje ten turniej??, mozna to traktowac jako 'surebet'??
pozdrawiam
traktowac jako surebet ? a czy ty w ogole wiesz co to znaczy surebet ? co chyba wydaje mi sie ze mylisz pojecia
a jesli chodzi o O`Sullivana to jedna wielka niewiadoma jesli chodzi o jego forme
|
Do góry
|
|
|
|
#554781 - 17/04/2006 12:32
|
enthusiast
Meldunek: 15/08/2005
|
Tak, Selby rozkręca się z meczu na mecz i jeśli zachowa taką tendencję to jest w stanie zrobić jeszcze nie jedną niespodziankę, więc zgadzam się z opinią komentatorów.
Ja dzisiaj zagram trochę przewrotnie. Dużo pisaliśmy tutaj o break`ach, zarówno o ich ilości, jak i o tych maksymalnych. Do tej pory mistrzostwa są nadzwyczaj underowe, a sam turniej przypomina mi tegoroczny Masters. W związku z tym dzisiaj kupony lekko na wyczucie. Dołączając do tego 'krzywiznę' stołów na których grają wychodzi mi że:
Williams v Hamilton - Total Match Centuries None or One 5/10 2.0 @ SB Stevens v Swail - Total Match Centuries None or One 5/10 2.0 @ SB
Oczywiście nawet nikogo nie będę namawiał do takiej gry, bo np. Williams rok temu zademonstrował w Sheffield maksa i do tego dwie inne setki, a Stevens gra w Crucible zawsze to co potrafi, więc zakładam że mogę się przejechać, ale to takie typy sprzeciwu przeciwko niskim break`om, lol oczywiście. Liczę na te typy, ale dużo więcej niż 50% im nie daję.
|
Do góry
|
|
|
|
#554785 - 19/04/2006 11:28
|
Ekstraklasa Typer
Meldunek: 28/12/2005
|
Quote:
Witam.
Zastanawiam sie nad jutrzejszym meczem:
S.Murphy -4,5 - S.Davis+4,5 2 2,05 (ekspekt)
Obaj pokonali zgodnie swoich przeciwnikow w 1-szej rundzie 10-4, przy czym bardziej wymagajacego przeciwnika mial Murphy , myslalem ze taj wiecej klopotow sprawi Shaun'owi.W jutrzejszym pojedynku faworytem jest oczywiscie aktualny Mistrz Swiata, jednak ostatnio nie zachwycal , w dodatku jakby zmienial styl z ofensywnego na bardziej taktyczno-odstawny, a jak wiadomo w takiej grze "stary lis" jest mistrzem i wydaje mi sie ze te 6 freamow powinien ugrac.Pozdrawiam
wasp podzielam Twoje zdanie. Ja jeszcze przed wystawieniem kursów zastanawiałem się nad Davisem. To będzie pojedynek z serii odstawne i taktyczna gra Davisa i próby wbijania przez cały stół Murphiego. Jeżeli Murphy nie bedzie miał dnia i bedzie popełniał błędy na dalekich bilach to tak jak piszesz stary wyjadacz juz bedzie wiedzial jak go skarcić. Kursy moim zdaniem nieadekwatne bo Davis pokazał że z formą wcale nie jest najgorzej.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|