#5513940 - 28/08/2012 17:39
Re: Uczta na mieście czyli kebab vs subway
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/12/2005
|
jakby ktos chcial to moge poszperac w moich archiwach i znalezc warunki jakie Subway oferowal na franczyze, a interesowalem sie tym z 3 lata przed ich oficjalnym wejsciem do polski
z tego co pamietam to wtedy sama licencja byla okolo $15k = 45kPLN, jak dolozysz lokal w dobrym miejscu czyli czynsz okolo 20kPLN miesiecznie, zatrudnisz ludzi i kupisz melexa (uzywaneg)...to juz Ci braknie na remont i wyposazenie ktore mysle ze tak z 200k lyknie (atesty, sanepidy)
tak wiec z tymi 100k to mozna sie porwac ale na szczeki na bazarze a nie Subwaya, o ile zatoarujesz chinina i oplacisz sie ochronie
swojego czasu tez sprawdzalem ze Starbucksem i uwazam ze jak zawsze polacy spierpzyli wejscie na rynek, zrobili z tego normalna kawiarnie jakich dziesiatki zamiast wyksponowac value Starbucksa = donuty, paczki, dobra kawa + zimne napoje kawowe (latte butelkowane) Pewnie, jak byś miał te dane to z chęcią bym zobaczył jakie warunki przedstawiali. Z tym 100k to polecałem znaleźć dwóch kompanów z podobnym kapitałem, nigdy nie pisałem że za to otworzysz lokal.  Co do Starbucksa to Amerykanie chcieli jak chcieli no to tak mają. Z tą "dobrą kawą" to bym nie przesadzał.  Dla mnie Coffee Heaven jest o niebo lepszy, Starbucks się w ogóle chowa... Coffee Heaven to ta siec, ktora jest w Polsce? Co do takich tematow, to ostatnio w Costa coffee w Pardubicach na festiwalu pokerowym jadlem muffinka + ich limonade. Najlepszy muffinek ever 
|
Do góry
|
|
|
|
#5513990 - 28/08/2012 19:03
[Re: Self-Confident]
|
Villain
Meldunek: 27/08/2004
|
to zalezy skad miales te kawe  bo w Indonezji mozesz kupic w markecie za 2 zł Kopi Luwak i to najzwyklejsza kawa nic specjalnego, natomiast piłem na Jawie, na plantacji kawy, czyli bezposrednio u źródła w cenie ok 50 zł (w przeliczeniu) za filizanke - cena jak na warunki w Indonezji zabójcza, i ta kawa smakowała wyśmienicie, mozna było równiez kupic i przywiezc, tylko, ze cena niestety troche odstraszala
|
Do góry
|
|
|
|
#5514043 - 28/08/2012 20:57
[Re: Mitul]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
simons1986 co prawda nadal nie dowiedziałeś się jak wprowadzić w obrót 100 tysięcy złotych, ale wiesz już za to dlaczego Polacy nie jadają w Subwayu i gdzie można dostać zajebiste muffinki.. czy to nie cudowne? i gdzie najlepsza kawa w miescie ;P Nie mam pojecia co do kawy, ale jesli chodzi o, nie poruszany tutaj jeszcze, temat hamburgerów, to najlepsze w poznaniu sa tutaj: klik A jak ktoś twierdzi inaczej to burek i basta  Z serii -> Dobre rady na brak kaca. Po piciu nie powinno się jeść, kładziesz się spać a Twój organizm zamiast wypoczywać, ciężko pracuje, żeby strawić to co wypiłeś i zjadłeś. Jeść należy w trakcie picia, najlepiej tłuste, czyli rosół z kury, schabowy z te... tfu, od teściowej, ewentualnie połowę roztopionej kostki masła przed, należy chronić żołądek;-)
|
Do góry
|
|
|
|
#5514056 - 28/08/2012 21:13
[Re: simons1986]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008
|
a w wawie gdzie dobrego kebaba polecacie?
mi to nad morzem zawsze smakuja mega, duzo warzyw itp
|
Do góry
|
|
|
|
#5514111 - 28/08/2012 22:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
mi to nad morzem zawsze smakuja mega, duzo warzyw itp a to widzisz kolego zalezy od smaku jaki posiadasz, w srodmiesciu sa calkiem dobre, w miare spolszczone na Woli masz bardziej na tureckie, twarda bula, tluste sosy i czerwona kapusta, ogolnie ociekaja tluszczem i mdli tarchomin i bielany tez tak pomiedzy najbardziej spolszczone to praga, targowek, marki jak dla mnie to najlepsze na swietokrzyskiej (ale od polakow) i marki ...no ale ja gustuje w duzej ilosci warzyw i sosow aa jak bedzie w krakowie to na florianskiej, tam znowu calkowicie inne niz w wawie, i duzo bardziej ostre
|
Do góry
|
|
|
|
#5515058 - 29/08/2012 02:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/03/2005
|
mi to nad morzem zawsze smakuja mega, duzo warzyw itp Kebab Diana przy Alei Jana Pawła II blisko skrzyżowania ze Świętokrzyską, Shaam Kebab przy Rondzie ONZ, mi najbardziej te dwa odpowiadają, może ktoś coś jeszcze konkretnego poleci 
|
Do góry
|
|
|
|
#5515313 - 29/08/2012 03:47
[Re: xqwzts]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
mi to nad morzem zawsze smakuja mega, duzo warzyw itp Kebab Diana przy Alei Jana Pawła II blisko skrzyżowania ze Świętokrzyską, Shaam Kebab przy Rondzie ONZ, mi najbardziej te dwa odpowiadają, może ktoś coś jeszcze konkretnego poleci  a co powiesz o barze DUDU na rogu swietokrzyska/krolewska? kojarzysz?
|
Do góry
|
|
|
|
#5516053 - 29/08/2012 15:06
[Re: lupus]
|
tkliwy nihilista
Meldunek: 18/06/2006
|
U mnie kebabow od groma, wlasciwie to juz je tylko zamykaja. tylko, że co jeden to gorszy poziom trzyma tylko Krashkebab na Jeżycach
|
Do góry
|
|
|
|
#5516065 - 29/08/2012 15:54
[Re: kazow]
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
mi to nad morzem zawsze smakuja mega, duzo warzyw itp Kebab Diana przy Alei Jana Pawła II blisko skrzyżowania ze Świętokrzyską, Shaam Kebab przy Rondzie ONZ, mi najbardziej te dwa odpowiadają, może ktoś coś jeszcze konkretnego poleci  a co powiesz o barze DUDU na rogu swietokrzyska/krolewska? kojarzysz? nie ma takiego skrzyzowania w warszawie 
|
Do góry
|
|
|
|
#5516090 - 29/08/2012 17:08
[Re: Danielsan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/12/2005
|
U mnie kebabow od groma, wlasciwie to juz je tylko zamykaja. tylko, że co jeden to gorszy poziom trzyma tylko Krashkebab na Jeżycach W ktorym to jest miejscu? Mieszkalem na Jezycach i kojarze Marhabe i jeden przy petli na ogrodach. IMO spoko jest Kebab City przy Akumulatorach 
|
Do góry
|
|
|
|
#5516099 - 29/08/2012 17:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/03/2005
|
sorry pozno pisalem, krolewska/marszalkowska
kebaby sa na swietokrzyskiej:) ja się domyśliłem o który chodzi ;p przechodziłem/przejeżdzałem obok często, ale bliżej niż z chodnika/ulicy się nie zapędzałem. a co, warto? proponuję przemianować temat na: 'Rozmowy i rozmowki o dupce kruffki [26]' 
|
Do góry
|
|
|
|
#5516160 - 29/08/2012 18:57
|
Oszust i... dzida!!!
Meldunek: 26/12/2005
|
sorry pozno pisalem, krolewska/marszalkowska
kebaby sa na swietokrzyskiej:) Są tam dwa kebaby obok siebie (prostopadle do McDonalda, za ulicą, ale teraz przejsćia tam nie ma bo buduje sie metro), jeden to syf a drugi był numerem 1 w Warszawie jakiś czas temu do momentu aż wyszło na jaw, że nie mają toalety i robią siusiu do wiader  ! Poza tym w czasie przebudowy Dworca Centralnego w tych śmierdzących piwnicach znalezli jakieś miejsce gdzie przechowywane jest mięso do kebabów i dostarczane praktycznie na całe centrum Warszawy, też głośna afera. Fakt, że jak się z klubu wychodzi to coś czasem się zje. W Lemonie na dobre śniadanko można pójść. Amrit na Pl.Wilsona bardzo dobry, na Bemowie kebab cały zapiekany u...murzyna - pychotka  . Oczywiście w Warszawie numer jeden cenowo i smakowo to budka chińczyka Hami na dawnym Marymoncie, teraz to Słodowiec  .
|
Do góry
|
|
|
|
|
|