#5949598 - 30/07/2013 18:07
Re: SUPER TOP - dyskusja o konkursie
[Re: Gaske]
|
Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
|
Co do dokladania spotkan innych druzyn to raczej jestem na nie.Konkurs mial polegac na typowaniu wybranych najlepszych druzyn i raczej tak pozostanie Od przyszłego weekendu ruszamy? Chyba tylko jeden mecz jest .No ,ale mozemy. A ja mam propozycję, żeby w każdym sezonie typować mecze tych drużyn, które grają w danym sezonie w Champions league. Urozmaiciłoby to konkurs i nie grałoby się ciągle tego samego. Czyli w tym sezonie ktore druzyny mialy by byc w konkursie ?
|
Do góry
|
|
|
|
#5952081 - 01/08/2013 15:03
[Re: rafal08]
|
Nick Kyrgios, Jerzyk i Del Potro
Meldunek: 08/08/2004
|
xqwzts podsunął ciekawy pomysł, że może w ogóle dobór drużyn zrobić dynamiczny, to znaczy drużyny zmieniałyby się w zależności od pozycji w tabelach ligowych.
Proponowałbym w każdy weekend:
Anglia (pierwsze 3 miejsca) Włochy, Hiszpania, Niemcy, Polska (pierwsze 2 miejsca) Fancja, Holandia, Turcja, Belgia (liderzy)
to byłoby 15 meczów A żeby było zawsze 15, to tak jak pisał xq..., gdyby jakieś drużyny grały między sobą brałoby się bonusowo następną w tabeli.
|
Do góry
|
|
|
|
#5952201 - 01/08/2013 16:32
[Re: W8inG4DeatH]
|
addict
Meldunek: 04/09/2009
|
Żeby wyeliminować granie na dokładne wyniki, to w ogóle trzebaby zmienić punktacje 2+1+2 pkt albo chociaż 2+1+3 a nie 2+1+4, wtedy nie wygrywałoby się na "dokładne wyniki" a typowanie 1X2 i over/under odgrywałoby równorządną rolę. granie na dokładne wyniki, to właśnie wisienka w tym konkursowym torcie . nie masz intuicji , to ten konkurs nie dla Ciebie, niestety albo rybki albo akwarium, albo andrenalina , albo nudne podliczanie punkcików. Under /over to wynalazek bukmacherów ( sporo na tym zyskują) . a dokładne wyniki nie tak łatwo trafić , bo: 1) to wymaga trochę wieloletnich analiz 2) sprawdzanie archiwalnych statystyk 3 Intuicja 4) Intuicja 5) Intuicja W przeciwnym razie jest to loteria ( dla mnie na pewno nie) Poza tym to juz nic nie zmieniajmy, administrator ma wizję tego konkursu ( a są przeciez inne) i nie ma co psuć "poprawiając" Pozdrawiam i proponuję kupic jakieś skarby kibica na nadchodzący sezon . I czekamy z niecierpliwoscią na 3 tydzień sierpnia ( jak zwykle)
|
Do góry
|
|
|
|
#5952358 - 01/08/2013 18:52
[Re: rafal08]
|
Nick Kyrgios, Jerzyk i Del Potro
Meldunek: 08/08/2004
|
Teraz jest tak, że są np 3 mecze: Real - Malaga Ajax - Vitesse ManU - Chelsea Zawodnik nr 1 typuje: 3:0, 2:1, 1:2 Zawodnik nr 2 typuje: 3:1, 3:0, 2:1 Padają wyniki: 3:1, 3:1, 2:3 Zawodnik nr 1: 9 pkt Zawodnik nr 2: 11 pkt Zawodnik nr 1 przegrywa tylko dlatego, że np, Pepe zagapił się przy rogu dla Malagi w końcówce meczu, podczas gdy zawodnik nr 2 trafił wszystkie mecze 1X2 i over/under, w tym przewidział wyjazdowe zwycięstwo Chelsea na Old Trafford Myślę, że w obecnej sytuacji można po prostu uprościć do punktowania po 1 punkcie trafione dokładne wyniki. Efekt praktycznie ten sam, a byłoby mniej liczenia i możnaby więcej meczów wtedy dać. Ok ale ogólnie nie o to mi chodziło. To Gaske zaczął. Głownie chodzi o dobór meczów. Fajnie jakby był ten dynamiczny, co napisałem. Co by nie trzeba było ciągle typować drużyn, które grają w lidze jakby im nie zależało, a obstawiałoby się te, co walczą i mistrza. No i żeby była liga polska.
|
Do góry
|
|
|
|
#5967977 - 14/08/2013 21:39
[Re: W8inG4DeatH]
|
Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
|
Konkrety Dostalem potwierdzenie od ComeOn,ze mozemy startowac z konkursem.Nagrody pozostaja bez zmian. Sugestie i pomysly sa ciekawe. Generalnie jesli znajdzie sie osoba ,ktora w kazdy poniedzialek wybierze i poda 10 spotkan z tych druzyn ,ktore podal W8inG4DeatH to mozemy zmienic formule na taka a nie na trzymanie sie sztywno 10 tych samych zespolow Czekam do jutra do 19:00 na zgloszenie sie takiego chetnego Jesli takiej osoby nie bedzie gramy normalnie tak jak przez caly tamten sezon Jesli osoba ,ktora sie tego podejmie nie bedzie tego robic systematycznie to wracamy do takiej formuly jak byla Punktacji nie widze zbytnio sensu zmieniac .Tamta sie sprawdzila Jedyne co mi przychodzi tylko na mysl to dodawanie spotkan z dobrych lig jesli nie bedzie grala cala nasza 10 druzyn.Czyli gra 8 zespolow to dodajemy 2 z innych lig.To oczywscie jesli nie bedzie chcetnego do podawania wybranych spotkan. Spotkania zostana podane jutro ok 20:00 i od tego tygodnia zaczynamy typowanie .Pol sierpnia i wrzesien jest pierwsza runda konkursu.Pozniej normalnie nagrody co miesiac
|
Do góry
|
|
|
|
|
|