3 liga podlasko-warminska
Dąb Dąbrowa Białostocka - Granica Kętrzyn 1 #,60 kurs Tobet
Trzecia drużyna w tabeli jedzie na wyjazd do trzeciej od konca.
Liczę na niespodziankę w tym meczu i pewne zwyciestwo gospodarzy.
Granica to drużyna chimeryczna, bezkompromisowa, bez remisów, ma 9 zwyciestw ,ale zdarzają się jej przykre wpadki jak 0-7 w Korszach czy 0-3 u siebie z przeciętnym Turem.
Ponadto mam wiadomośc (wprawdzie nie potwierdzoną ), że nie wystąpi dziś najlepszy zawodnik Granicy- jej najlepszy strzelec i kapitan Pawel Kowalewski..
Drużyna Dębu nisko w tabeli ale jej gra wygląda lepiej niż to wskazuje miejsce w tabeli.Jest to typowa mieszanka rutyny z młodością,znani z Jagielloni Markiewicz,Konon,Speichler plus miejscowa mlodzież.Markiewicz pęlni tam rolę kapitana i jednocześnie trenera i widać , że robi dobrą robotę.
Miałem okazję oglądać drużynę Dębu i jestem pewien ,że jej gra wygląda o wiele lepiej,ńiż wskazuje na to miejsce w tabeli.
Kurs na 1x po 1,93 wydaje się atrakcyjny, ale biorąc pod uwagę statystykę,Ze Granica nie remisuje- ona wygrywa lub przegrywa- biorę odważnie kurs 3,60 i typuję w tym meczu zwycięstwo gospodarzy.
Mecz o 13 w Dąbrowie,mam nadzieję ,że zostanie bez przeszkód rozegrany,chodzi o warunki pogodowe.