#5437617 - 02/07/2012 04:10
Re: Polska Kadra/ EURO 2012
[Re: style]
|
I love mecz.pl
Meldunek: 12/03/2003
|
Widzę, że temat umiera... Zrobię mały up. Smuda ty chuju ty 
|
Do góry
|
|
|
|
#5452762 - 10/07/2012 15:09
[Re: fechu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/10/2005
|
To był niesamowity sportowy weekend. Wygrana siatkarzy 3:0 – coś nieprawdopodobnego, finał Wimbledonu Agnieszki Radwańskiej – to samo. Zastanawia mnie teraz tylko jedna rzecz. Dlaczego media tak słabo nagłaśniają te sukcesy? Dlaczego już jutro to wszystko zejdzie na dalszy plan, a my dalej będziemy zajmować się tym, że Lato ze Zdziśkiem walczą o fotel prezesa PZPN, a jakiś Dziurowicz oskarża Probierza, że sprzedał mecz? Kogo to obchodzi?
Znowu ponarzekam na media. Czy one nie widzą, że to jest idealny moment, żeby wykorzystać nasze ostatnie sukcesy w siatkówce i tenisie? Jeśli Agnieszka gra w finale Wimbledonu, to może zróbmy wszystko, żeby to w stu procentach nagłośnić? Zróbmy z tego coś nieprawdopodobnego. Niech media o tym piszą, wałkują ten temat, niech ci ludzie garną się do tenisa. Agnieszka mówi, że ma żal do siebie, że słabiej zagrała. Agnieszko, życzę ci, żebyś zawsze grała w finale najbardziej prestiżowej tenisowej imprezy i zawsze przegrywała z najlepszą rakietą świata.
Polscy kopacze nie osiągną takiego sukcesy nigdy. Nigdy! A pisać będzie się o nich non stop. Mamy najgorsza piłkę na świecie, najgorszą korupcję, premiera, który te patologie legalizuje. No i media, które to nakręcają. To tak jak z Madonną. Znajomi muzycy mówią mi, że ona nie ma głosu i to media wykreowały ją na najlepsza piosenkarkę świata. Nie wiem, czy to prawda, nie znam tej pani. Wiem tylko, że na "Przekręcie Narodowym" wypełni wszystkie miejsca. Taka jest dziś siła mediów. Burdy w Warszawie, jedyny czarny dzień Euro, to właśnie wina tego, że jeden z drugim promowali jakieś historyczne podteksty. Debilizm. Ale widocznie ludzie to lubią. Ekscytują się teraz, że jakiś Dziurowicz kilka dni przed wyborem selekcjonera reprezentacji Polski oskarża Probierza, że kilka lat temu sprzedał mecz. Kim jest Dziurowicz? Jeśli taki człowiek jest dla mediów wiarygodny, to gratuluje tym mediom. Ludzie... Ten człowiek kupił 200 spotkań i jaką karę odbył? On teraz może powiedzieć wszystko, każdy może powiedzieć wszystko. W gazetach powinno się mówić o czwórce siatkarzy, którzy zgarnęli indywidualne nagrody, a nie o jakimś Dziurowiczu. Absurd.
Nie wiem też, jak można ekscytować się tym, kto zostanie prezesem PZPN-u. Przecież to jest wyścig szczurów, tak obrzydliwy, że nawet nie chce się na to patrzeć. Lato jest tragiczny, Czarnecki komiczny, Kręcina nie wiem, czy może startować, bo toczy się przeciw niemu postępowanie. Codziennie jacyś nowi kandydaci się pojawiają. Dla mnie żaden z nich nie jest wiarygodny. To trzeba rozbić kuratorem. Powtarzam to po raz tysięczny i powtarzać będę w nieskończoność. Inaczej za dwa lata znowu obudzimy się w ręku w nocniku. Dziennikarze dalej będą do mnie dzwonić, a Donaldinho z ekipą zaśpiewa "Nic się nie stało". I tak w koło Macieju. Albo w koło Donaldzie, jak to woli.
Kilka słów prawdy od Tomaszewskiego. Szkoda, że nie wszyscy widza takie oczywistości.
|
Do góry
|
|
|
|
#5453132 - 10/07/2012 19:43
[Re: lupus]
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
Ja nie rozumie jak ktoś może nie mieć czasu nawet napisać smsa czy zadzwonić na minutkę bo się śpieszy itp  nie ogarniam takiego tematu.
|
Do góry
|
|
|
|
#5453176 - 10/07/2012 20:22
[Re: Marcel]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2005
|
i to ciągłe życie latami 70 i 80... tez mnie to bardzo wkruwialo, tym bardziej ze wtedy na sport kladlo sie ok 5-6 % z bduzetu a teraz 0,06 %
|
Do góry
|
|
|
|
#5453326 - 10/07/2012 23:16
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Ja Fornalika oceniam, oczywiście tylko na podstawie tego co o nim czytam, widzę i słyszę, jako przyzwoitego człowieka, i powiem szczerze, że po cichu liczyłem, że go jednak nie wybiorą. Wciągną go w to bagno i za 2 lata bedzie umęczony i umoczony jak Smuda przed meczem z Grecją, z wyrazem twarzy mówiacym, "kurwa co ja tu robię, ja chce do domu, albo nie, nie, jeszcze poudaję, gramy na remis, półtora bańki mam do wzięcia". Dołożą mu swoje piłkarzyki i bedzie "sklepany" jak naleśnik, teraz jest poważany bo z bandy grajków, sklecił fajną drużynę, nikt mu w gary nie zaglądał, podejmował autonomiczne decyzje, a teraz do gara mu bedzie zaglądał, nie dość, że każdy Polak, to jeszcze ci tryglodyci z pezetpeenu, i, czego mu naprawdę nie życzę, skończy jak Smuda. krótko mówiąc, przejadą się po nim, przeżują, połkną i wypluja, nawet wzroku nie podnosząc, i później taki kurwa Piechniczek, Engel z Lato i bóg wie jaki jeszcze "autorytet" będą mówili, że przecież mieli tak dobrze  jednynym plusem jak dla mnie jest to, że to nie został trenerem ten czubek Engel bo tego bym nie zniósł, bo widok jego wiecznie uśmiechniętej mordy powoduje u mnie wszystkie najgorsze odruchy, o otwierającym się scyzoryku w kieszeni nie wspomnę 
|
Do góry
|
|
|
|
#5453331 - 10/07/2012 23:26
|
Pooh-Bah
Meldunek: 06/10/2006
|
Jasio ostatnio ponoć pytał Platiniego co ten by zrobił, gdyby wprowadzono kuratora, a ten odpowiedział, że nic. Inna sprawa,że w to co mówi,pisze w/w Jasio nie można dać wiary. Moim zdaniem, te jego krzyki, wrzaski, awantury spowodowane są tym,że go pominięto. Najlepszym przykładem jest fakt,jak otrzymał posadę w PZPN'ie w jakiejś tam komisji i nagle ucichł. Nie było awantur, praktycznie w mediach nie istniał. Gdy się to zmieniło, Jasiu odżył, jakby wstał z zaświatów i rozpoczął swoją "krucjatę" z PZPN.
|
Do góry
|
|
|
|
#5453506 - 11/07/2012 01:43
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
" Nie chcemy, aby dobór członków sztabu szkoleniowego reprezentacji Polski był jedynie prywatnym wyborem Fornalika, choć nikt mu niczego nie narzuci. Nie chcę obwieszczać, kogo on widzi w swoich szeregach, ale wszyscy muszą być zatwierdzeni przez zarząd. Mogę zapewnić, że będzie to silna ekipa - przekonywał Piechniczek." Kolejny Figurant .. trener który nie bedzie miał nic do powiedzenia .... a sztab i kadrę bedzą wybierać dziady z PZPNu (lato , piechniczek .... ) . NIe zdziwię się jak na najbliższe mecze nie zobaczymy w kadrze Błaszczykowskiego (za gębę z biletami  ) , Szczęsnego ( za poparcie Kuby po cichu ale jednak) .... poraz kolejny żal.pl Ale widzę światełko w tunelu ..... każdy mecz naszej repry stawiam przeciwko nim 
|
Do góry
|
|
|
|
#5453601 - 11/07/2012 03:43
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5453610 - 11/07/2012 03:57
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/08/2007
|
Szczerze ? Awansu do MŚ 2014 nie bedzie. Syf będzie nadal na jesieni 13' po eliminacjach. Fornalika wywalą , bo nic nie osiągnie. Prawda taka , że nie każdym trener musi być dobrym seleckjonerem i na odwrót. Nie oceniam czy będzie dobrym selekcjonerem czy złym. Dostaję zawodników na parenaście dni w roku. Co z nimi zrobi ? Da im umiejętności jakięs ? Wątpię. Będzie musiał zestawić takie trio z Dortmundu z zawodnikami , którzy w ciągu sezonu zagrają mniej jak 300 minut , bo w PL nikogo wartościowego nie ma Im lepszych będziemy mieli piłkarzy tym lepiej dla niego. A kogo mamy ? Ochłap z przeciętniaków/drugoligowców niemieckich , trochę farbowanych lisów bo praprapradziadek był Polakiem , który więcej mówił w języku zaborców niż po polsku. Tu potrzeba zmiany mentalności i paru pokoleń , ale jak trenerzy i działacze , którzy pamiętają Gomułkę/Gierka siedzą na stołkach i zbierają kasę to jak się ma zmienić. Czytałem że jak Barcelona otworzyła szkółkę dla młodych dzieciaków to największy sprzeciw był rodzimej myśli szkoleniowej , która wierzy w utrwalone 30/40 lat temu sukcesy. Jak mają być sukcesy jak nie ma wyszkolonych młodych piłkarzy. Gdzie się mają szkolić ? Ważniejsze aby Grzesiu i Zdziśiu odbyli wycieczki w ciągu roku do RPA , Korei , Tajlandii i uj wie gdzie , bo trzeba wypić miejscowe wysokoprocentowe trunki. Udał im się mecz na Wembley i ciągle słysze Wembley 73 , Janek Tomaszewski , na TVP komentuje mecze dziadek , który ogląda tyle ile nada Telewizja niePolska , czyli prawie nic poza reprezentacją [o ile zdązy cokoliwek pokazać bo wązniejsze są reklamy szitu , pomijając ciągłe spóznianie się na drugie połowy lub na hymn] - no ku**a ile można ??
Dajcie tego kuratora do PZPN , zróbcie porządek i będzie spokój trochę.
|
Do góry
|
|
|
|
#5453827 - 11/07/2012 07:46
[Re: vindom]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Rosja ogłasza kandydatów na trenera. Guardiola, Capello, Benitez...Ależ coooooo oni robią??? Czyżby Rosjanie potracili zmysły? My wiemy lepiej, tylko krajowego trenera powinno się wziąć...  Nawet Boniu twierdził, że nie ma żadnej potrzeby aby sięgnąć po zagranicznego selekcjonera... NO BO PO CO jak się ma takich światowej klasy fachowców na własnym podwórku jak Smuda, Engel, Janas, Fornalik, Skorża, itd...  Przecież to są takie osoby, że jak by tylko oznajmiły że są do zatrudnienia to prywatne odrzutowce z Madrytu i Barcelony by leciały tu z kontraktami jeszcze tego samego dnia... 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|