#5455313 - 12/07/2012 16:12
Re: Polska Kadra/ EURO 2012
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2007
|
kazdy zagraniczny trener by przyszedl raiders, kazdy kwestia odpowiedniego kontraktu nie chca dziadki zagranicznego "rzeznika", bo zaden powazny nie pozwoli sobie wejsc na glowe, nikt mu nie bedzie mowil, jaki sztab ma miec obok siebie itd a to nie na reke sqrwielom z pzpn fornalikowi zycze powodzenia, choc tak jak pisalem przed smuga, tak napisze i teraz moje odczucia(wtedy mialem identyczne i ilez to osob pisalo, zeby dac mu szanse itd): znowu bedzie ujnia przez duze C  wg mnie ten trener to lajza wieksza od smugi, brak charyzmy i foszki, bedzie smiesznie  2 miejsce z ruchem? sorry, w naszej lidze moznaby wziac 30-letniego psychologa z ulicy, jesli ten bedzie tylko potrafil wmowic pilkarzom(niekoniecznie najlepszym, niekoniecznie nawet przecietnym), ze oplaci im sie zasuwac przez caly sezon, bo nie dosc, ze zgarna kase za samo powachanie lm, to jeszcze bedzie spora szansa na transfer zagranice, osiagnie sukces na miare podium "trofea" w naszej lidze sa warte tyle, co papier do dupy ... liga leserow i smarkatych gwiazdorkow, nie widze na horyzoncie drugiej takiej ligi, gdzie trzeba zrobic tak malo, zeby zagrac w pucharach u nas nie wygrywa zespol A, tylko przegrywaja zespoly B, C, D, E i F ... wg mnie naszym gwiazdorkom trzeba bata, bezwzglednego, zagranicznego, niezakorzenionego w polskim syfie, bata a nie kolejnego cipciaka, ktory ma okazje dorobic na starosc a przede wszystkim "sie sprawdzic" ... wlasnie, chcialbym dozyc momentu, w ktorym przestaniemy eksperymentowac chyba najwyzsza pora w koncu dac tym niby dobrym pilkarzom trenera z prawdziwego zdarzenia i bynajmniej nie mowie tu o gosciach pokroju bertiego vogtsa 
|
Do góry
|
|
|
|
#5455368 - 12/07/2012 16:46
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008
|
najlepiej mnie rozjebal tekst w stylu, zeby Lato poparl Piechniczka, to ten poprze Late w wyborach na prezesa PZPN, no to jest doslownie ruchanie w zywe.
|
Do góry
|
|
|
|
#5455387 - 12/07/2012 16:59
|
Carpal Tunnel
|
trudno znalezc dobrego trenera, jak zwiazek nie robi konkursu i generalnie tworzy fikcyjne wybory, stawiajac obok fornalika, engela i zielinskiego, ktorzy to mieli usilnie stworzyc aure normalnych, cywilizowanych wyborow na selekcjonera  skorza widac podpadl koncowka sezonu z (L) i trzeba bylo przerzucic sie na biednego waldusia jak dla mnie gosc ma na twarzy wymalowanego jednego wielkiego focha  juz widze ta wspolprace z naszymi zagranicznymi gwiazdorami  pzpn mu zalatwii bombowy sztab, kubus na treningach bedzie smecil, ze brakuje 3 biletow i nie moze sie skupic na grze i waldek dlugi nie pociagnie pare iksow w eliminacjach, z czarnogora, san marino i andora, premia do kabzy i ogien, szukamy nastepnego figuranta/kozla ofiarnego, ktorego to ofiarnosc zostanie bardzo sowicie nagrodzona
|
Do góry
|
|
|
|
#5456309 - 13/07/2012 00:56
[Re: bitnap]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5456778 - 13/07/2012 05:35
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/05/2007
|
Fakt, że to jak potraktowano Beenhakkera na pewno nie pomoże przy ściągnięciu dobrego fachowca.
beenhaker mial swoj czas, ale po finalach mistrzostw europy juz nie mial pomyslu na nasza reprezentacje. nie dogadywal sie z zawodnikami, mediami i zwiazkiem. a swoim wymadrzaniem sie i patrzeniem na Polakow z gory denerwowal tez kibicow. nie chce napisac, ze zasluzyl na takie pozegnanie jakie lato mu zrobil, ale na calowanie po stopach z pewnoscia tez nie. kazdy przypadek jest inny, ale mimo wszystko jestem za opcja tutejszego trenera. niektorzy nie zauwazaja, ze fornalik trenowal nie tylko w zeszlym sezonie ruch, ale tez wczesniej i to inne kluby nawet, w wiekszosci sezonow z powodzeniem. ja mialem ze swojego faworyta kasperczaka, ale w sumie moze fornalik bedzie lepszy. na pewno bedzie powolywal wiecej pilkarzy z naszej ligi, co powinno ucieszyc wiekszosc ludzi. poczekamy na wyniki. mysle, ze powinno byc coraz lepiej
|
Do góry
|
|
|
|
#5456783 - 13/07/2012 05:43
|
addict
Meldunek: 02/12/2011
|
1. z zawodnikami się nie dogadywał ? z którymi ? nie przypominam sobie 2. z mediami to każdy trener ma raz z górki raz pod górkę 3. z pzpn się nikt nie dogaduje kto nie jest z ich kliki ... 4. Kasperczak to się skompromitował w Górniku i nawet nie wiem czy od tego momentu prowadził jakąś drużyne ? jego ostatni dobry okres był 10 lat temu z Wisłą sezon 2002/2003
|
Do góry
|
|
|
|
#5456905 - 13/07/2012 16:07
[Re: wsadzecigłowedopralki]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/05/2007
|
1. z zawodnikami się nie dogadywał ? z którymi ? nie przypominam sobie 2. z mediami to każdy trener ma raz z górki raz pod górkę 3. z pzpn się nikt nie dogaduje kto nie jest z ich kliki ... 4. Kasperczak to się skompromitował w Górniku i nawet nie wiem czy od tego momentu prowadził jakąś drużyne ? jego ostatni dobry okres był 10 lat temu z Wisłą sezon 2002/2003 chodzi o atmosfere w kadrze. chyba od razu widac, ze byla ogromna roznica miedzy eliminacjami do ME i tymi do MS. w tych drugich praktycznie wszystko zostalo zmarnowane jednym meczem, tym ze slowacja na wyjezdzie. po nim bylo juz tylko gorzej. pozniej w meczu z irlandia polnocna beenhaker nie powinien wystawiac boruca, ktory myslal raczej o swoich problemach osbistych, a nie o pilce. jak to sie skonczylo, wszyscy wiemy. zreszta te problemy mial juz wtedy, kiedy byl mecz ze slowacja i tam tez zrobil glupi blad. jezeli beenhaker nie potrafil naprawic tej atmosfery, to chyba cos bylo nie tak w jego kontakcie z zawodnikami. nawet jego byli pilkarze klubowi wypowiadali sie, ze to jest trener na max 2-3 sezony, bo pozniej to kazdemu sie nudza jego powtarzane opowiadania czy anegdoty w szatni. a co do kontaktu z mediami, to chodzilo mi o jego wypowiedzi, w ktorych czesto ponizal nasz kraj, traktowal siebie jako zbawce itp. ok, pewnie w duzej mierze zawdzieczamy mu awans na ME, ale to raczej nie byl trener na dluzszy okres. skoro wczesniej zwolnili engela i janasa (ktorzy osiagneli lepszy wynik w finalach MS), to go tez powinni. ale on sie postaral o dobra umowe i dzieki temu kasa dalej splywala mu na konto, a on juz niewiele robil dla naszej reprezentacji po finalach ME
|
Do góry
|
|
|
|
#5458197 - 14/07/2012 18:01
[Re: huge]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5458220 - 14/07/2012 18:16
[Re: Cholo]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/02/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5458410 - 14/07/2012 21:07
[Re: Cholo]
|
old hand
Meldunek: 16/07/2007
|
Lewandowski w 100% potwierdził moje odczucia... Już tu Bischop napisał, ale ja powtórzę,Smuda to był kiedyś facet z jajami, pewny siebie, głodny sukcesu, chyba wszyscy pamiętają jak grały drużyny, które prowadził (np Widzew w pamiętnych meczach z Brondby) na Euro przypominał zalęknionego mięczaka, ostatnią ciotę, której bezradność aż porażała, w szatni nawet ku*wa! nie potrafił powiedzieć, nie mówiąc już o nakreśleniu jakiejkolwiek taktyki
|
Do góry
|
|
|
|
#5460308 - 16/07/2012 20:50
|
Carpal Tunnel
|
noz sie w kieszeni otwiera(po raz kolejny po kanarze blaszczykowskim), jak sie czyta lewego u olejnik w programie, po remisie z rosja, odpala "z rosja pokazalismy, ze to przygotowanie fizyczne stoi na bardzo wysokim poziomie", po czym w wywiadzie po ojro, naciera na smude jak wsciekly oszolom, wspominajac o ... zajechaniu i zmeczeniu kolejny szmaciany karierowicz, w dupie ma orzelka, kaska i wlasna promocja najwazniejsze pomijam juz fakt, ze te wszystkie "brudy" i zale do smudy, mogl razem z innymi przekazywac mu na biezaco(mowa o zajechaniu, zlych treningach, bla bla bla) na meczach smuda mial swoja taktyke a pilkarze swoja? no to mowiac szczerze, jestem pod wrazeniem, jak bedac zawodowym pilkarzem, moza wymyslic rownie idiotyczna taktyke, oni robili wszystko na odwrot, jak trzeba bylo atakowac, to bronili, jak trzeba bylo utrzymywac sie przy pilce, to ja oddawali itd ... blaszczykowski, lewandowski  smuda spieprzyl prawie wszystko, co mozna bylo spieprzyc, ale ci pilkarze ... nie maja za grosz honoru, w dupach sie poprzewracalo uwazam, ze trojeczce z bvb za bardzo w kraju slodzono/sie slodzi, odjebala im palemka i teraz mamy takie a nie inne efekty
|
Do góry
|
|
|
|
#5460574 - 16/07/2012 23:44
|
Carpal Tunnel
|
hehehe lepiej siedziec cicho przed i w ciagu turnieju, wiedziec, ze bedzie kleska, ze bylo zle przygotowanie, ze jest zla taktyka i dopiero po turnieju mowic, ze "ja wiedzialem, ze tak bedzie" klasa  smudy nie bronie i bronic nie bede, ale zachowanie pilkarzy jest poprostu zenujaco zalosne zobaczyli, ze smuge krytykuja wszyscy(od zwyklych kibicow, dziennikarzy, po ekspertow) , wiec sie dolaczaja jeden po drugim, pieknie umywajac raczki od blamazu czy ktos wierzy, ze lewy po wytknieciu smudzie paru rzeczy przed/w czasie turnieju, stracilby miejsce w skladzie? heh to tak jakby w portugalii posadzic na lawce krystyne, NIEREALNE trzeba miec jaja i tyle lewy pial z zachwytu jak dobrze szlo(po tym remisie z rosja, ktory to niby byl dla nas tak boskim rezultatem), po klesce z czechami winny smuda i tylko smuda no bo jakby pilkarzy przygotowywal ktos inny, to nagle bysmy mistrza mieli  lewy: - Kogo przerosło Euro? Piłkarzy? Trenera? - Piłkarzy chyba nie, daliśmy radę, na ile mogliśmy. Jeśli chodzi o podejście do turnieju, psychikę, to nie mieliśmy problemów. dali rade, nazrec sie siana i zblaznic  za grosz pokory, za grosz honoru 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|