#4741643 - 21/06/2011 00:44
Re: Plazma,LCD czy tez LED?
[Re: Radmanovic]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/10/2001
|
Jakie pieniądze mniej więcej? LCD na bank nie, a panel plazmowy..?
|
Do góry
|
|
|
|
#4742321 - 21/06/2011 16:03
|
Carpal Tunnel
|
Rzuć jakimś modelem.. IMO w tych kwotach jedynie podświetlenie LEDowe krawędziowe..
Made in Japan są, ale nie zawsze, a sprawdzenie tego wcześniej niemożliwe raczej (chyba, że ktoś ma na stanie).
|
Do góry
|
|
|
|
#4751410 - 25/06/2011 01:18
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
|
Wwwujek, jest w ogóle coś fajnego na rynku z lcd 40" w rozsądnej cenie? Może z jakimiś dodatkami jak możliwość uruchomienia Skype'a na telewizorze? Nie mogę Ci polecić niczego, bo nie lubię wciskać kitu.. Sorki. Czemu ciągle mówię o plazmie, a Ty ciągle o LCD/LED? 
|
Do góry
|
|
|
|
#4751869 - 25/06/2011 12:29
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Lelu, dzięki za propozycję - sam mam Samsunga ale jakoś nie mogę się do nich przekonać, pewnie zbyt długo Sony miałem.  Sam model ciekawy, jest i te 100Hz, ale chyba bez podświetlania LED? Cena dobra, za jakieś 2.000zł można go dzisiaj kupić. Wwwujek, telewizor jest prezentem i wytyczne są że ma być 40" LED. Stąd od razu zawęziłem "specyfikacje". Od siebie to tylko dodałem te 100Hz oraz przykładowe marki...
|
Do góry
|
|
|
|
#4754187 - 26/06/2011 11:53
|
|
Warto dziś brać coś z 3D czy szkoda czasu? Bo przyglądam się Sony KDL-40EX725 w nieco droższej cenie ale już z 3D. Nie wiadomo czy te Sharp 40LE824 czy 40LU824 są produkowane w Japonii? Jeśli nie tam to z jakiej fabryki wychodzą, gdzieś w Europie? Jeszcze Philips 40PFL7605H mnie zaciekawił: http://www.agito.pl/telewizory/philips-4...615,1433-1836002718zł ale 500zł Philips zwraca, tak więc cenowo atrakcyjny. Tylko czy telewizor jest dobry w porównaniu do innych w tej klasie?
|
Do góry
|
|
|
|
#4754198 - 26/06/2011 13:05
[Re: Conrad]
|
Meldunek: 14/05/2001
|
Warto dziś brać coś z 3D czy szkoda czasu? Bo przyglądam się Sony KDL-40EX725 w nieco droższej cenie ale już z 3D. Nie wiadomo czy te Sharp 40LE824 czy 40LU824 są produkowane w Japonii? Jeśli nie tam to z jakiej fabryki wychodzą, gdzieś w Europie? Jeszcze Philips 40PFL7605H mnie zaciekawił: http://www.agito.pl/telewizory/philips-4...615,1433-1836002718zł ale 500zł Philips zwraca, tak więc cenowo atrakcyjny. Tylko czy telewizor jest dobry w porównaniu do innych w tej klasie? Sharp ma zakłady produkujace(składajace)tv w Niemczech i Hiszpani,podzespoły pewnie częsciowo z polskich zakładów Sharpa
|
Do góry
|
|
|
|
#4754670 - 26/06/2011 21:14
|
|
Dzięki.  Dzisiaj byłem w sklepie i zauważyłem, że modele Sharpa które mieli są "Made in Malaysia", tak więc nawet na tutejszy rynek odchodzą od produkcji w Japonii... Widziałem dzisiaj ten Sony KDL-40EX725 i trochę się zawiodłem samym wyglądem, obudowa z 3 stron czarna a dolna część jak by doklejona, i w jakiejś jaśniejszej odcieni. Strasznie dziadowsko to wygląda, obudowa naprawdę tragizm. Philips jakoś mało przekonowujące miał stoisko do prezentacji telewizorów, może po prostu z nie najlepszego źródła czerpali obraz (przez wejście Euro?). Generalnie Sharpy piękny obraz, natomiast trochę menu mało intuicyjne i wystraszyli mnie tym, że ponoć te 200Hz nie da się wyłączyć tylko jest na stałe. Szczerze mówiąc to zaczynam się z Wami zgadzać, że jednak Samsung dzisiaj przoduje w dziedzinie tv. Też obejrzałem kilka sztuk tego i jestem pod wrażeniem tych ciekawszych modeli.
|
Do góry
|
|
|
|
#4758941 - 28/06/2011 21:09
|
stranger
Meldunek: 11/10/2010
|
Conrad, wspomniany przez Ciebie model z serii 7000 wyróżnia na pewno energooszczędność i ergonomia. Tę drugą zapewnia unikalna dla telewizorów Philips funkcja Ambilight – czyli efekt dyskretnej łuny światła emitowanej na zewnątrz obudowy telewizora, o zmiennych barwach, stale dopasowujących się do kolorów wyświetlanych w danej chwili na ekranie. Ambilight oprócz poprawy wrażeń z oglądania telewizji pozytywnie wpływa na kondycję wzroku – zwłaszcza w zaciemnionych pomieszczeniach, gdzie jedynym źródłem światła jest sygnał telewizyjny. Zachęcam do sprawdzenia jej w akcji na dowolnym serwisie z klipami video.
Wspomniana przez Ciebie promocja upustowa trwa do 30 czerwca.
W razie jakichkolwiek pytań, zachęcam do kontaktu na moją skrzynkę – ekspert[mala]philips.com
|
Do góry
|
|
|
|
#4759705 - 29/06/2011 02:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/04/2010
|
Dobra mam nadzieje ze jakos pomoge chociazby dlatego ze siedze w fachu( pracuje w fachu) ponad 3 lata. Prawda jest taka że im wiekszy TV tym bardziej polecam plazme, tak jak pisal wwwwujo, ja tez jestem zwolennikiem plazm!! Kurde nie dajcie sie mocnym reklamom gównianych Edge Ledow!! Okolo 30% mniej energii od LCD na lampach, i przede wszystkim smuklejszy i tyle!! taka roznica jest miedzy gownem ledowym a standardwym lcd. Jesli chodzi o minusy plazmy, to wszystko jest juz mitem: 1.Plazma juz sie nie wypala 2. Pobor pradu szacowany jest okolo 250W ( mowa o wyzszych modelach firmy Panasonic, poniewaz ta firma jest liderem rynku w TV Plazmowych!!) . W dodatku w plazmie mamy zmienny pobor pradu, czyli im więcej jasnych elementow na obrazie tym większy pobór energii, czyli mozna wyjąć jakąś średnią z poboru energii plazm. 3. Jeśli macie oswietlone pomieszczenie i boicie sie kupic plazmy, to odrazu wam powiem że wszystkie TV LCD mają już matryce błyszczące!! A poniektóre posiadają w dodatku przednie panele z materiału "ala plazma" , czyli odbicie promienia światła słonecznego napewno bedzie!! dodatkowo w wyższych modelach plazm stosowanych jest coraz więcej filtrów zapobiegających dużemu odbiciu promienia swiatla slonecznego ( Conrad wspominał o Sharp , zobacz sobie model 820 to zobaczysz się lepiej niż we własnym lusterku  ) 4. Naturalniejsze barwy da nam plazma, oraz wystepuje mniejsza podatnosc na udezenia mechaniczne ( np najebany mąż rzucający w TV putelką po przegranym meczu ulubionego klubu  ) 5. Dłuższa żywotnośc matrycy!! 100tys godzin w przypadku plazmy a 60 tys godzin LCD 6. Minus zajebisty LEDów to diody  otóż ustawiane są one szeregowo czyli jeżeli mamy TV LED i zgaśnie nam jedna dioda to automatycznie gaśnie cały szereg ( zwykle szereg składa się z 10 diód), a wtedy mamy piękną czarną plamę  7. Co polecam?? W super pieniądzach jest Panasonic G30, u mnie kosztuje 3189zł ale jest wart takiej kasy, chcecie LEDA bo jest ładny?? dopłaćcie ze 2 koła ale i tak nie dorówna obrazowi modelu serii G30. Testowałem pare modeli na sygnale full HD i G30 naprawde wypadł zajebiście!! Nie wiem co pisać więcej jak macie jakieś pytania chętnie pomogę, znam się na tym więc chętnie pokłocę się ze zwolennikami TV LCD 
|
Do góry
|
|
|
|
#4759979 - 29/06/2011 15:39
[Re: OuLuBack]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
bardzo ciekawy post @OuLuBack!  A powiedz nam jeszcze, ile gwarancji daje na swoje plazmy Panasonic i czy często stykasz się (skoro pracujesz w branży) z ich realizacjami? Pozdrawiam, dj
|
Do góry
|
|
|
|
#4760002 - 29/06/2011 16:09
|
Carpal Tunnel
|
Ja też pracuję w branży, stąd mówię na podstawię tego co dziennie oglądam.. Tylko plazma! Gwarancję wszyscy mają taką samą - 2 lata. Okresowo są jakieś tam promocje na wybrane modele, gwarancja nawet do 5 lat. Możesz też wykupić gwarancję na 5 lat (czyli +3 lata) - u mnie to 20% wartości ceny. Jeśli chodzi o pobór mocy w plazmach, to ja mam u siebie watomierz podłączony do zasilania plazmy, bo nie mam już sił spierać się z ludźmi, że pobór podany na tabliczce znamionowej nijak się ma do faktycznego, zmiennego poboru. @ OuLuBack 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|