#5423972 - 25/06/2012 23:49
Re: Polska Kadra/ EURO 2012
[Re: lupus]
|
I Love This Game
Meldunek: 13/07/2007
|
Kandydaci wymieniani na selekcjonera z młodszego pokolenia:
Fornalik, Nawałka, Skorża, Michniewicz, Nowak,
Mysle że ich czas w kadrze nadejdzie na pewno, może nie bedzie dane wszystkim z wymienianych fachowców w przyszłości dane te stanowisko, życzę im jak najlepiej oczywiście. Z tych kandydatów młodego pokolenia jednak dla mnie Piotr Nowak jest na dzis najlepszym kandydatem. Świadczą o tym jego osiągnięcia poza naszym krajem, ba kontynentem. Mistrzostwa beda w Brazylii czyli kontynent Ameryki Południowej, Nowak przebywał na kontynencie sąsiadującym ale jak wiemy w Copa America Stany Zjednoczone startują w rywalizacji w danym turnieju. Wiec najbardziej zna panujące tam warunki jak i atmosferę miej wiecej panującą w danej strefie. Jesli oczywiście bysmy sie zakwalifikowali. Mysle ze najbardziej by na to wszystko chłodnym obiektywnym okiem spojrzał i dobrze wyselekcjonował graczy.
A tak ze starej gwardii to bym zaryzykował i postawił:
Lenczyk z Kasperczakiem. Jesli obaj panowie oczywiście nie maja do siebie jakiś zastrzeżeń. A tego nie wiem. Obaj zasłużyli na pewno zeby samodzielnie poprowadzić kadrę, ale jednak obu panów bym widział i jakos to starał sie pogodzić miedzy nimi. Mysle ze ten eksperyment byłby bardzo udany i najlepszym rozwiązaniem jesli chodzi o polskich treneiro.
|
Do góry
|
|
|
|
#5424843 - 26/06/2012 05:13
|
veteran
Meldunek: 18/11/2007
|
Wreszcie jakiś dziennikarz z państwowej TV chociaż próbował zadawać pytania, jakie zadać należało już dawno.
Swoją drogą, to niesamowite - jak grupka "prawdziwych kibiców jeszcze o 1 w nocy żegnających ich na lotnisku" potrafiła zrobić wodę z mózgu Smudzie i zapewne całej tej kadrze. Oni naprawdę są przekonani, że nic się nie stało, a większość kibiców jest zadowolona z ich występu.
|
Do góry
|
|
|
|
#5424846 - 26/06/2012 05:19
[Re: ultra1978]
|
old hand
Meldunek: 09/02/2004
|
Kowal na trenera królewskie (dla Peszki karmi) w bidonach zamiast powerade, zgrupowania w garażu a popołudniami gra w kierki o porschaka Szczęsnego zamiast plejstejszon. Jak porschaka Kamil wyharata to 2% swoich przegranych odrobi i będzie zasuwał po skrzydle jak Gadocha na mundialu w 74tym. Dokoptować mu trenera od przygotowania fizycznego Marcina Najmana i od przygotowania mentalnego Janusza Wójcika. I na mundial do kolebki futbolu awans pewny. powiem Ci ze sporo racji jest w tym co piszesz....mowie powaznie 
|
Do góry
|
|
|
|
#5424946 - 26/06/2012 15:55
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/03/2008
|
Ciekawe tam słowa naszego fizjoterapeuty: "Najwięcej serca zostawili na boisku Polanski, Boenisch, Perquis, "farbowane lisy" [tak o nich mówił Jan Tomaszewski]."
a grali najgorzej (procz polanskiego)
|
Do góry
|
|
|
|
#5425009 - 26/06/2012 17:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/10/2001
|
Panowie, jako, że temat z duża liczbą odsłon, mam pytanie..
Moglibyście polecić jakiegoś grajka, środkowego pomocnika, kreatywnego, wydolnego, który poradzi sobie spokojnie w II lidze.. Najlepiej pochodzący z Górnego Śląska.
|
Do góry
|
|
|
|
#5425025 - 26/06/2012 17:17
[Re: wwwujek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2007
|
Panowie, jako, że temat z duża liczbą odsłon, mam pytanie..
Moglibyście polecić jakiegoś grajka, środkowego pomocnika, kreatywnego, wydolnego, który poradzi sobie spokojnie w II lidze.. Najlepiej pochodzący z Górnego Śląska. W II lidze powinienem spokojnie sobie poradzić, bo myślę, że za dużo nie piją. Kreatywność bez zastrzeżeń. Gorzej z wydolnością bo kuźwa brzuch rośnie :| ... ale spełniam ostatni warunek w 100% 
|
Do góry
|
|
|
|
#5425035 - 26/06/2012 17:28
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5425343 - 26/06/2012 19:39
[Re: Conrad]
|
Sherlock Holmes
Meldunek: 17/08/2005
|
Perquis najgorzej? Dla mnie był jednym z najlepszych zawodników w naszej kadrze na Euro.
Reszta tez wypruła z siebie flaki. Dobrze, że ktoś wyłapuje takich graczy, którzy tracą szanse na grę w najmocniejszych reprezentacjach świata i przekonują ich by ze względu na swoje korzenie grali dla nas. nie rob jaj Conrad sobie chcesz powiedziec ze gdyby nie euro w Polsce oni tez graliby dla nas ,szanujmy sie mamy swoich ludzi w rodzimej lidze na podobnym poziomie perkisz-zewlakow,celeban polanski-kazimierczak obraniak -ociezaly mila na bank zagralby lepiej niz statysta ludo zeby nie bylo u mnie w reprezentacji nie gralby zaden z nich
|
Do góry
|
|
|
|
#5425542 - 26/06/2012 20:46
|
I Love This Game
Meldunek: 13/07/2007
|
Jestem takiego samego zdania co Conrad. Perkis nie najgorzej dawał rade, razem z Wasylem dobrze współpracowali jak na tak małe zgranie ze soba. Najlepszym naszym obrońcom na Euro był Boenisch ktory solidnie zagrał w każdym spotkaniu. A tak ogólnie Seba z zagranicznych portali miał najlepsze oceny za wszystkie trzy spotkania, czyli wychodzi ze był najlepszym zawodnikiem z naszej ekipy.
Polanski z całego turnieju dla mnie jeden z lepszych defensywnych pomocników. Ma najlepsza srednia zablokowań przeciwnika na mecz. Wiec kolo spełniaj swoja role na boisku znakomicie, tylko trzeba zaznaczyć jedno od wlasnie jest od destrukcji a nie ofensywnych akcji. W całej karierze ile bramek strzeił raptem kilka, to na Euro nagle miał ich nastrzelać tyle ile w całej karierze strzelił .
U nas zawiodło po prostu zle indywidualne polecenia dla graczy. Jak i zła formacja przede wszystkim.
Szkoda mi Smudy jest. Bowiem jak zaden inny chyba w ostatnich latach pot taka nagonka pracował. Kibice,Media itd. z kazdej strony praktycznie i co by nie zrobił to zle. Zabrakło mu szczęścia tak ogólnie w całym tym Euro, ale tak to juz jest. Na pewno przygoda z kadra dużo mu dała i podejrzewam gdyby miał szanse poprowadzić kadre w eliminacjach, na pewno lepiej jak dotychczas by mu to wszystko wychodziło. Ale pana Smudy miejsce jest chyba praca w klubie, tam jest stworzony do pracy na co dzien z piłkarzami. Bowiem z osiągnięć z pilki klubowej ma czym sie poszczycic.
A najbardziej z tego wszystkiego za kadencji Smudy wkurzało mnie pisanie, opowiadanie itd. kompletnych bzdur, a że ten powiedział tak a tamty tak, a jak przychodziło co do czego to po prostu były to zwykłe zabobony. Wymyślone przez jakis dekli, ale tego to sie nie da zmienic chyba nigdy. Szukanie sensacji na siłe i tak dalej. Chciałbym ze jak nowy selekcjoner obejmie kadre, żeby był swiety spokój i nie pierniczenie znowu. To wszystko jednak odbija sie na atmosferze w kadrze i wyniki tez sa gorsze niestety.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|