#5401502 - 14/06/2012 01:17
Re: Polska Kadra/ EURO 2012
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
No dokładnie... nie jesteśmy Brazylią, za to jesteśmy Włochami - dobrze wiedzieć.
Ja tylko mówiłem, że trzeba było grać o 3 punkty z Rosją jak nam zaczęło iść w drugiej połowie - może byśmy wygrali, może przegrali, a może padłby remis, ale czuć było w powietrzu, że był taki moment, że mogliśmy przeważyć szalę na swoją stronę. Granie na remis i liczenie na ostatni mecz jest głupotą, chuj wie co się może wydarzyć w tym meczu - z tego co czytam Polanski, Perquis i Dudka już pod znakiem zapytania czyli możemy wyjść osłabieni, możemy stracić bramkę w 1. minucie albo dostać czerwo w dziesiątej... Żeby później nie było płaczu. Odpaść jak w Korei, Niemczech czy Austrii to jedno - byliśmy chujowi i tyle, ale odpaść przez głupio zaprzepaszczone szanse, bo trener się zesrał niczym Wójcik na Wembley to drugie...
|
Do góry
|
|
|
|
#5401551 - 14/06/2012 01:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2007
|
jak to powiedzial boniek: "czasem warto zaryzykowac"  nie wmawiajmy sobie dalej, ze mamy kaleki w skladzie, bo zawodnicy arsenalu, borusii, anderlechtu czy werderu to jednak bardziej czolowka niz 3 czy 4 kategoria wypadaloby w takiej grupie nie robic za kopciucha, tylko od poczatku do konca razem z ruskimi rozdawac karty winno byc 6pkt, w najgorszym wypadku 4, ale co bylo to bylo jesli sie szanujemy, pepikow powinnismy wchlonac conajmniej dwoma, od poczatku meczu dyktujac warunki i narzucajac swoj styl gry, a nie liczyc na kontry ... gramy u siebie, a wciaz to wyglada tak, jakby to bardziej przeszkadzalo, niz pomagalo pilkarzom
|
Do góry
|
|
|
|
#5401726 - 14/06/2012 02:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/12/2006
|
To i ja troszke w tym temacie.
Z racji takiej ze na mecz Polska - Czechy mam bilety i kilka razy juz na reprezentacji naszej bywalem wiem jedno w meczach euro doping jest bardzo slaby - wiadomo wiele przypadkowych osob .procentowo wyglada to 90% przypadkowych ludzi 10 % kibicow ktorzy nie raz byli na meczach czy to reprezentacji czy to na meczach klubowych i goraco dopingowali swoje druzyny klubowe.
W tym meczu doping jest bardzo potrzebny i obym sie nie zawiodl chociaz patrzac na mecze czeskeij ekipy we wroclawiu ich kibice sa znakomicie ,przynajmniej tak wyglada to w tv.
Ale do sedna.
po naszych dwoch meczach grupowych podsumowujac kazdego z gracza wyglada to w mojej opini:
Szczesny - mlody gowniarz ktory zawsze mowi w wywiadach ze wielka kasa go nie zmienila , a ja mysle ze tak go zmanierowala ze czue sie jak bog i ogolnie mam wrazenie ze ma wszytsko gdzies.umiejetnosci ma i uwazam ze pierwszego meczu nie zawalil ale Tyton jak dla mnie bardziej opanowany i podchodzacy bardziej profesjonalnie dlatego to on powwinien zagrac.wiadomo franek to czlowiek ktory ufa szczesnemu bezgranicznie moze ma cos odpalone od wojtka za reklamy za czipsy i pepsi i pewnie to on wyjdzie w skladzie pierwszym
Obrona Piszczek w meczu z grecja jeden z najlepszych w druzynie jak wiadomo drugiej polowy nie ma co opisywac bo wszyscy zagrali na note 1 ale w meczu z rosja nie pokryl stzrelca bramki co daje mu minus. w meczu z pepikami musi zagrac jak w meczch borusii bo jak nie to moze miec probelmy bo po jego stronie bedzi chodzi jiracek i selasie.
Wasyl blad w meczu z grekami natomiast wczoraj ostoja obrony i na zmiane z perquisem tworzyli solidny duet stoperow .wedlug mnie z meczu na mecz bardzo sie rozumieja a perquis wczoraj najlepszy mecz w kadrze.niesamowite poswiecenie i mimo dwoch ryzykownych wslizgow damiana kapitalny mecz.
boenish ma serce ale nic wiecej ,w okolo 80 min meczu z rosja tak sie podpalil ze franek krzyknal :seba gdzie ty zapierd.... kurwa do przodu masz byc z tylu.wrzutki masakra stzraly tez w obronie objezdzali go jak dzwike.
pomoc dudka i polanski powinni zagrac w moim mnmiemaniu od 1 minuty wiele zaangazowania serca i w miare spokoju w przeciwienstwie do murasia ktory jak dla mnie nie powinien grac w skladzie pierwszym . z grecja najslabszy na boisku wczoraj do 75 min tez wiele bledow ,ale frazna to pupil z lecha iwec bedzie na niego stawiac.
kuba nie ma co pisac 100 % swietnej gry
obraniak - panie boze traf go piorunem bo to najslabsze ogniwo.
rybus slabo z grecja ale chyba tylko dlatego ze sie spalil kategoria meczu .
Lewy nei ma co pisac 100% sietnej gry a wczoraj pokazal ze nie na darmo bija sie o niego najlepsi.
brozek - nie oceniam go bo wiadomo ze mial 50 sek gry ale wiadomo ze to slaby zawodnik od przeszlo roku grzeje lawe po co franek go wpuszczal .
matuszczyk - kurwa jak mozna ufac takiemu grajkowi to lepszym wyborem byl pawel sibik w korei bo chociaz gral w klubie
mierzejewski - switna zmiana i widac ze serducho do gry ma mimo tego ze ostatnio w lkubie mu sie nie wiodlo.
Franz- jako kibic Widzewa zawsze byl moim bogiem wsrod trenerow ale to co odwala w kadrze to nawet Pan Bóg go nie moze rozgryzc .Spalaja go nerwy i mysli ze jest cudotworca jak wyjdzie kadra z grupy to chyba pomylki zaczenie udzielac wywiady po niemiecku z podniecenia.oglinie wiekszosc uwaza ze nie ma jaj , mysle podobnie ale nie do konca.widac ze pilkarze do konca go nie sluchaja i dzieki bogu bo staraja sie grac swoje czyli do przodu.moze rzeczywiscie bylo cos z tym dachem w pierwszym meczu ze nie mieli sily biegac ale wczoraj to juz 90 min pelenej bieganiny.tylko tak jak mowie franz im nie pozwalal ,a pewnie widzial ze maja sile zapierdlac na maksa tylko bal sie prezegrac.
Moja sklad
Tyton-Piszczu Wasyl Perquis Wawrzyniak-Dudka Polanski Kuba Grosicki-Mierzejewski - Lewy
Obysmy wygrali bo jak nie to bedzie placz na stradionie i nie chce tak przezywac euro
|
Do góry
|
|
|
|
#5401761 - 14/06/2012 02:36
[Re: zalayeta]
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
Moja sklad
Tyton-Piszczu Wasyl Perquis Wawrzyniak-Dudka Polanski Kuba Grosicki-Mierzejewski - Lewy
Podoba mi się ten skład, ale za chuja Smuda nie zrobi tej małej rewolucji. Wyjdzie Muraś, Ludo i Boenisch + oczywiście Szczęsny. Czyli żadnych zmian. A po remisie z Czechami, będzie się Franz puszył, że na Euro żadnego meczu nie przegrał  To, że żadnego nie wygrał będzie skrzętnie omijane ...
|
Do góry
|
|
|
|
#5401788 - 14/06/2012 02:44
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
wiem jedno w meczach euro doping jest bardzo slaby - wiadomo wiele przypadkowych osob .procentowo wyglada to 90% przypadkowych ludzi 10 % kibicow ktorzy nie raz byli na meczach czy to reprezentacji czy to na meczach klubowych i goraco dopingowali swoje druzyny klubowe. bysmy wygrali bo jak nie to bedzie placz na stradionie i nie chce tak przezywac euro byles na meczach z grecja czy rosja czy jak piknik ogladales w tv?
|
Do góry
|
|
|
|
#5401814 - 14/06/2012 02:50
[Re: connor]
|
Carpal Tunnel
|
wiem jedno w meczach euro doping jest bardzo slaby - wiadomo wiele przypadkowych osob .procentowo wyglada to 90% przypadkowych ludzi 10 % kibicow ktorzy nie raz byli na meczach czy to reprezentacji czy to na meczach klubowych i goraco dopingowali swoje druzyny klubowe. bysmy wygrali bo jak nie to bedzie placz na stradionie i nie chce tak przezywac euro byles na meczach z grecja czy rosja czy jak piknik ogladales w tv? nie mialem biletow na te mecze ale to nie znaczy ze jestem piknik bo mysle ze jakbys zajrzal w moje mecze to na jakich klubowych bylem czy tez reprezentacji to malo kto na tym forum na tylu byl. mowie przez pryzmat tv .niejednokrotnie kibice grecji czy to rosji przekrzykiwali naszych , a hasla w stylu "gramy u siebie Polacy gramy u siebie " rozwalało mnie najbardziej. Nie wiem czy ty byles na oby dwoch czy tez nie ale jesly byles to gratuluje bo wiem ze swietne emocje byly ale niestety na euro wiekszosc kibicow to piknikik i w wiekszosci krzycza tylko dwa hasla. Kwestia jesszcze tego jak byly umieszczone mikrofony telewizyjne. chociaz z drugiek strony na stadionie wiadomo zawsze lepiej to slychac
|
Do góry
|
|
|
|
#5401844 - 14/06/2012 03:00
|
Carpal Tunnel
|
wiem jedno w meczach euro doping jest bardzo slaby - wiadomo wiele przypadkowych osob .procentowo wyglada to 90% przypadkowych ludzi 10 % kibicow ktorzy nie raz byli na meczach czy to reprezentacji czy to na meczach klubowych i goraco dopingowali swoje druzyny klubowe. bysmy wygrali bo jak nie to bedzie placz na stradionie i nie chce tak przezywac euro byles na meczach z grecja czy rosja czy jak piknik ogladales w tv? na pierwszym meczu jaki mialem oglada to byl mecz Widzew-Miliarder Pniewy w w sezonie 93/94 i od tego meczu na moim do dnia dzisiejszego na stadionie Widzewa moze opuscilem okolo 30 meczy a od 2000roku do 2005 bylem na wszystkich wyjazdowych .po roku 2005 troszke sie to zmienilo zaczela sie praca kobieta(pozniej nazeczona i w koncu zona),teraz kiedy tylko moge ide na mecze u siebie czy to na wyjazd.w tamty sezonie 6 meczy wyjazdowych i 7 u siebie nie mialem biletow na te mecze ale to nie znaczy ze jestem piknik bo mysle ze jakbys zajrzal w moje mecze to na jakich klubowych bylem czy tez reprezentacji to malo kto na tym forum na tylu byl. mowie przez pryzmat tv .niejednokrotnie kibice grecji czy to rosji przekrzykiwali naszych , a hasla w stylu "gramy u siebie Polacy gramy u siebie " rozwalało mnie najbardziej. Nie wiem czy ty byles na oby dwoch czy tez nie ale jesly byles to gratuluje bo wiem ze swietne emocje byly ale niestety na euro wiekszosc kibicow to piknikik i w wiekszosci krzycza tylko dwa hasla. Kwestia jesszcze tego jak byly umieszczone mikrofony telewizyjne. chociaz z drugiek strony na stadionie wiadomo zawsze lepiej to slychac
|
Do góry
|
|
|
|
#5402040 - 14/06/2012 04:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5402042 - 14/06/2012 04:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/10/2001
|
Moja sklad
To byłyby 3 zmiany, trochę dużo.. Kompletnie nie podoba mi się Boenisch, ale IMO jest lepszy od Wawrzyniaka - przynajmniej w grze głową. Kolejna sprawa, obrona - jako cała formacja - zagrała nieźle, dlatego bym zostawił. Reszta super, tak bym wystawił. Wprowadzenie Szczęsnego może przynieść odwrotny skutek. Raz, że znów zmiana dla obrońców, dwa dodatkowe obciążenie psychiczne dla samego Szczęsnego. To ma znaczenie.. Musimy grać swoje 4-2-3-1 i mieć w głowach od początku wiarę w wygraną. Ogólnie to zajebiście mnie wkurwia nasz minimalizm! Nikt nie może zaprzeczyć, że gdyby Smuda miał większe jaja, to dziś już mamy 6 punktów i czyste kapcie.. Zgoda, wariant z 3 defensywnymi z Rosją się sprawdził, ale od 75 minuty można było grać swoje, bo Rosjanie wyraźnie nie chcieli już grać.. Grali tym samym składem co ostatnio, a są starsi od nas - o wiele słabsza restytucja. Jeszcze apropos stałego składu.. Co zrobi Smuda jak wyjdzie z grupy? To będzie już 4 mecz dla 90% ludzi.. Po to ma tą kadrę, by coś zmieniać. Ba, po to każdy selekcjoner może powoływać kogo chce, by Ci mogli rywalizować.. Kolejny nas duży kłopot, to jeden z najgorszych % dokładnych podań.. Nie można tracić piłki po dwóch podaniach! Ci obrońcy tez muszę kiedyś odpocząć.. I wciąż mało biegamy, musimy dochodzić do 12-13 km, a najsłabsi do 9-10 km.. Podsumowując, musimy przestać BAĆ SIĘ WYGRYWAĆ!
|
Do góry
|
|
|
|
#5402067 - 14/06/2012 05:53
[Re: connor]
|
Fundator
Meldunek: 15/11/2004
|
wiem jedno w meczach euro doping jest bardzo slaby - wiadomo wiele przypadkowych osob .procentowo wyglada to 90% przypadkowych ludzi 10 % kibicow ktorzy nie raz byli na meczach czy to reprezentacji czy to na meczach klubowych i goraco dopingowali swoje druzyny klubowe. bysmy wygrali bo jak nie to bedzie placz na stradionie i nie chce tak przezywac euro byles na meczach z grecja czy rosja czy jak piknik ogladales w tv? haha pocisnąłeś mu nie ma co...
|
Do góry
|
|
|
|
#5402143 - 14/06/2012 14:40
|
Pooh-Bah
Meldunek: 06/10/2006
|
Nicklas Bendtner strzelił w meczu grupy B Euro 2012 przeciwko Portugalii dwa gole. Po jednym z nich duński snajper w ramach radości uniósł koszulkę i opuścił nieznacznie spodenki, a na znajdujących się pod spodem slipach znajdowało się logo jednej z firm bukmacherskich. Takie zachowanie jest sprzeczne z regułami UEFA. Przepisy europejskiej federacji piłkarskiej jasno wyjaśniają, że piłkarz podczas finałów mistrzostw Europy nie może mieć na żadnej części odzieży reklamy lub logo jakiejkolwiek firmy. Teraz Bendtnera może czekać kara ze strony UEFA za to zachowanie. Na razie nie wiadomo jednak, w jaki sposób federacja postanowi ukarać duńskiego snajpera. żródło - Onet
|
Do góry
|
|
|
|
#5402975 - 14/06/2012 22:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
- Nie czuję, że dokonaliśmy czegoś wielkiego, bo jeszcze nie wygraliśmy z Czechami. Ale już przeszliśmy do historii, jako jedyna polska reprezentacja, która po dwóch meczach na mistrzostwach Europy czy świata nie miała porażki – tak Franciszek Smuda skomentował obecną grupową sytuację Biało-Czerwonych na Euro 2012.
hahaaa juz zaczyna swoje
|
Do góry
|
|
|
|
#5403007 - 14/06/2012 22:39
[Re: Krystian]
|
old hand
Meldunek: 20/02/2004
|
- Nie czuję, że dokonaliśmy czegoś wielkiego, bo jeszcze nie wygraliśmy z Czechami. Ale już przeszliśmy do historii, jako jedyna polska reprezentacja, która po dwóch meczach na mistrzostwach Europy czy świata nie miała porażki – tak Franciszek Smuda skomentował obecną grupową sytuację Biało-Czerwonych na Euro 2012.
hahaaa juz zaczyna swoje To jest nieprawda...
|
Do góry
|
|
|
|
#5403092 - 14/06/2012 23:02
[Re: Krystian]
|
journeyman
Meldunek: 14/03/2005
|
Jesli nie wygramy to bedziemy druga reprezentacja po Austrii ktora nie wygrala jako gospodarz meczu, to bedzie dopiero wstyd.
|
Do góry
|
|
|
|
#5403148 - 14/06/2012 23:30
[Re: bitnap]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/01/2009
|
podobnie jak biszkopt, absolutnie nic nie moge zarzucic szczesnemu, karny? heh powtorze raz jeszcze, wypuscili mu chlopa sam na sam, 49na50 sytuacji tego typu, konczy sie a) golem, b) karnym i zolta c) karnym i czerwona d) filmikiem na yt "best miss ever" przy golu brak komunikacji, ale dlaczego obrywa tylko szczesny, a srodek obrony nie? ta, a gol Balotelliego jak wytłumaczysz, nie wspominając już o bramce Greków, kazał mu kto wychodzić?
|
Do góry
|
|
|
|
#5403233 - 14/06/2012 23:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004