Strona 18 z 33 < 1 2 ... 16 17 18 19 20 ... 32 33 >
Opcje tematu
#5413224 - 19/06/2012 22:22 Re: Polska Kadra/ EURO 2012 [Re: lupus]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005

Do góry
Bonus: Unibet
#5413972 - 20/06/2012 04:00 Re: Polska Kadra/ EURO 2012 [Re: lupus]
marzano Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/10/2002
jak mnie wku....a ten gość znany wszystkim jako prezes PZPN... słów brak... albo aż nadto ich się ciśnie na usta... nie dość, że "wycofał się" (delikatne sformułowanie) z dymisji to jeszcze straszy, że kurator w PZPN-ie skutkował będzie zawieszeniem Polskich klubów i reprezentacji w rozgrywkach międzynarodowych...

...a niech wieszają, zamykają i kto wie co jeszcze tam zrobią... wyje..ć całe te towarzycho trzeba raz a porządnie, nawet za cenę udziału reprezentacji Polski (nie PZPN-u) i polskich klubów w europejskich rozgrywkach...

patrzeć na ryj tego gościa nie mogę.. dorwał się do stołka i żadną siłą go nie oderwiesz... a jeszcze niedawno TV zakupy w MANGO reklamował to pijacką facjatą...

i jeszcze śmieje się w twarz wszystkim... i tym którym zależy na dobru polskiej piłki i tym którym zależy nieco mniej... nieważne... ważne żeby kasa się zgadzała... honor - jaki honor... jak się ma 3 sekundy na setkę to honor dawno w tyle został...

Do góry
#5414058 - 20/06/2012 04:46 Re: Polska Kadra/ EURO 2012 [Re: marzano]
Irek Online   content
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2003
Oglądałem dzisiaj Ukraine w meczu z Angolami. Szacunek dla trenera gospodarzy, grał z mocnym rywalem i ustawił zespół ofensywnie. To było odpadnięcie z klasą.

Jak dzisiaj słyszałem Smude to nóż w kieszeni się otwierał. Mówił, że jak zabrał zespół to budował od zera bo nic nie zastał od poprzednika, a po sobie zostawia gotowy, prawie samograj. Jak bym go spotkał to normalnie bym mu przyjebał wink Zniszczył potencjał którym dysponował, zniszczył szansę jakiej Polska prędko nie dostąpi. Na koniec podziękował kibicom za pośrednictwem polsatu bo nie miał czasu wyjść z kadrowiczami...

Dawno temu jak była podobna sytuacja z potencjalnym kuratorem i wykluczeniem polskich drużyn i reprezentacji z rozgrywek, to osobiście dałbym wszystko żeby kuratora nie wprowadzali. Po latach dałbym wszystko żeby go wprowadzili smile Jeżeli by to miało poprawić fatalny stan to jestem jak najbardziej za. Pytanie tylko czy zmiana byłaby pozytywna.

Niedawno skończyłem kurs trenerski. Na egzamin przyjechali panowie z Krakowa. Jeden, były reprezentant Polski i trener był w stanie wskazującym i po 10 minutach praktyki poszedł w miejsce odosobnienia... na rozdaniu dyplomów pojawił się wysoko postawiony działacz który po przyjeździe spytał czy macie rum laugh Tak niestety w dużym procencie wygląda polska piłka

Do góry
#5414089 - 20/06/2012 05:29 Re: Polska Kadra/ EURO 2012 [Re: marzano]
11kera11 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/01/2009
Originally Posted By: marzano
...a niech wieszają, zamykają i kto wie co jeszcze tam zrobią...

Tym bardziej że nie ma nic do stracenia. Bo nawet zakładając awans do finałów mistrzostw świata, to jak oni mają wygrać jakiś mecz skoro u siebie w grupie śmiechu udało się zebrać dwa punkty a w Ameryce Południowej lepiej nie będzie. Naszym drużynom liga mistrzów też nie grozi, ogólnie nie rozumiem tego srania z powodu zawieszenia, sięgnęliśmy sportowego dna. smirk

Do góry
#5414096 - 20/06/2012 05:44 Re: Polska Kadra/ EURO 2012 [Re: Irek]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Originally Posted By: Irek

Jak dzisiaj słyszałem Smude to nóż w kieszeni się otwierał. Mówił, że jak zabrał zespół to budował od zera bo nic nie zastał od poprzednika, a po sobie zostawia gotowy, prawie samograj.

Taki samograj, który w najsłabszej grupie EURO nie wygrał ani jednego meczu, prezentując przy tym dwie najbardziej żenująco rozegrane połowy jakie widzieli na tych mistrzostwach.

Poza tym co to za pier*olenie, że budował zespół od zera? Przecież masa piłkarzy z tej kadry grała wcześniej u Beenhakkera. Smuda z kapelusza ich nie wyciągnął. Jego wkład w ten zespół to głównie obecność farbowanych lisów.

Do góry
#5414177 - 20/06/2012 11:18 Re: Polska Kadra/ EURO 2012 [Re: lupus]
Vorspringer Offline
veteran

Meldunek: 18/11/2007
Irek już to napisał, a mam dokładnie takie samo odczucie. Ukraińcy pokazali jak osiągnąć coś więcej niż tylko kolejny remis, i kolejny punkcik w tabelce. Kozaki musiały wygrać i od początku do końca widać było, że gryzą trawę, żeby to zwycięstwo wywalczyć. Zafajdana UEFA przekręciła ich bezczelnie na gola, ale nadal atakowali. I takie rzeczy się zapamiętuje. Nie wiem, co zapamiętała Europa z II połowy naszej drużyny przeciw Czechom:/

Do góry
#5414260 - 20/06/2012 14:39 Re: Polska Kadra/ EURO 2012 [Re: lupus]
Mitul Offline
Villain

Meldunek: 27/08/2004
piekne porownanie,
2 polowa naszych z Czechami i wczoraj Ukraincow,
sytuacja w zasadzie podobna, 2 gole dawały awans, ale UKR o ten awans WALCZYŁA !!! i to na maxa, pieknie sie to ogladalo...
a my nawet jeszcze przed 70-cia minuta, kiedy jeden gol dawal awans to lazilismy po boisku obrazeni na wszystkich i zmeczeni

Do góry
#5414310 - 20/06/2012 15:06 Re: Polska Kadra/ EURO 2012 [Re: lupus]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
Tyle że wczoraj Ukraina miała sytuację w odpowiednim czasie dokonała roszad ofensywnych, no i należy podkreślić że ich sędzia wyjebał z gola gdzie Terry wybijał piłkę z bramki (mi ten mecz bardziej przypominał wczorajszy pojedynek Włochów z Irlandią)
Ukraina zajebiście przygotowana do turnieju, takich Greków czy Czechów skarciła by 2 bramkami w pierwszej połowie.My natomiast w grupie Ukrainy nie ugralibyśmy sztycha.Szwecja, Anglia, Francja to drużyny które zawsze jechały z naszymi słabościami, nie to co Czesi czy Grecy.

Do góry
#5414334 - 20/06/2012 15:22 Re: Polska Kadra/ EURO 2012 [Re: lupus]
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
Szwedzi nasza grupe by z palcem w dupie wygrali...

Do góry
#5414339 - 20/06/2012 15:30 Re: Polska Kadra/ EURO 2012 [Re: royalflush]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Originally Posted By: royalflush
Tyle że wczoraj Ukraina miała sytuację w odpowiednim czasie dokonała roszad ofensywnych, no i należy podkreślić że ich sędzia wyjebał z gola gdzie Terry wybijał piłkę z bramki (mi ten mecz bardziej przypominał wczorajszy pojedynek Włochów z Irlandią)
Ukraina zajebiście przygotowana do turnieju, takich Greków czy Czechów skarciła by 2 bramkami w pierwszej połowie.My natomiast w grupie Ukrainy nie ugralibyśmy sztycha.Szwecja, Anglia, Francja to drużyny które zawsze jechały z naszymi słabościami, nie to co Czesi czy Grecy.

Ze Szwedami to byśmy nawet się nie obrócili jakby było 2-0 i "po hymnie" laugh
Natomiast co do Anglików, to uważam, że ta druzyna mogłaby powalczyć,
nie wiem czy tylko ja odnoszę takie wrażenie, że nasi grajkowie na dobrych rywali potrafią/chcą się spiąć,
nie licząc kretyna Smudy, to uważam że ta drużyna gra tym lepiej im trudniejszy przeciwnik, może nawet nie trudniejszy tylko bardziej "markowy".
Grecy czy Czesi byli zbyt "słabi" na naszych orłów i ich olali...
nie wiem sam ale takie mam wrażenie.

A ogólnie to najbardziej mi żal Szwedów że odpadli, dali się pokasać Ukraińcom, a i tak i jedni i drudzy odpadli, ale trzeba przyznać że i jedni i drudzy pokazali jaja, czyli coś czego nasi nie zabrali na mecz i z Grecją i z Czechami, bo mam w dupie że zagrali 20 czy 30 minut dobrze, to można nawet zrobić bez jaj, kwestia co się dzieje jak nie idzie i trzeba gryźć trawę.

A kurwiszon Smuda pilnował remisów laugh

Do góry
#5414565 - 20/06/2012 17:45 Re: Polska Kadra/ EURO 2012 [Re: lupus]
podstawek Offline
wieczny student

Meldunek: 08/12/2006
Ale weźcie też pod uwagę, że w sytuacji, gdy Terry wybijał zza linii bramkowej to wcześniej był spalony więc w sumie dobrze się stało, że gol nie został uznany

Do góry
#5414576 - 20/06/2012 17:48 Re: Polska Kadra/ EURO 2012 [Re: lupus]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Lato zostaje przynajmniej do nastepnych wyborów.
Smuda wypełni kontrakt (uplywa w lipcu), wiec jeszcze 2 miesiace bedzie trzepal kase.

W Polsce po staremu, winnych brak, nikt za nic nie beknie smile

Do góry
#5414819 - 20/06/2012 19:32 Re: Polska Kadra/ EURO 2012 [Re: lupus]
huge Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/05/2007
to, czy nasza grupa byla najslabsza okaze sie jutro i pojutrze. z pewnoscia dla portugalczykow i niemcow nie beda to latwe mecze. czesi maja szybkich skrzydlowych i dzieki nim mysle, ze cos strzela. grecy beda sie murowac i liczyc na jedna kontre, a obrona niemcow wcale nie stanowi jakiegos super monolitu. poczekamy, zobaczymy.

Do góry
#5414963 - 20/06/2012 21:05 Re: Polska Kadra/ EURO 2012 [Re: lupus]
bitnap Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/09/2007
znaczy co?

jak grecy jakims psim swedem, po karnych, wygraja to znaczy, ze ...

nie jestesmy w dupie?

HURA hura

w takim wypadku koniecznie trzeba startowki i premie naszym podniesc

dla mnie nic nie zmieni, czy grecy jakims cudem euro wygraja, czy odpadna juz z niemcami(a stawiam, ze przegraja minimum dwoma)

MY GRALISMY TRAGICZNIE a nie grecy czy czesi swietnie ... i z pewnoscia pilkarze nie wypruli z siebie flakow(tak jak to zrobila ukraina wczoraj i w dwoch poprzednich meczach) ... kazdy oczy ma i widzial co sie dzialo

z reszta jak oni mieli dac z siebie wszystko, jak sie wyklocali juz w czasie trwania turnieju o pieprzone 5tys euro - chyba nikt nie ma zludzen, ze na pierwszym miejscu byla kasa, na drugim wielki turniej, u siebie, przy dopingu " ich ukochanych" kibicow ...

Do góry
#5415000 - 20/06/2012 21:21 Re: Polska Kadra/ EURO 2012 [Re: lupus]
huge Offline
Carpal Tunnel

nic takiego nie napisalem, jak bys raczyl zauwazyc. wszystkie nasze mecze byly do wygrania i to oczywiste, ze nie zagralismy na takim poziomie, na jakim powinnismy. ale pisanie ze to najslabsza grupa, ze inne druzyny z palcem w dupie by zajely w niej pierwsze miejsce to chyba zbyt daleko idace wnioski.

Do góry
#5415014 - 20/06/2012 21:28 Re: Polska Kadra/ EURO 2012 [Re: huge]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/10/2005
Originally Posted By: huge
ale pisanie ze to najslabsza grupa, ze inne druzyny z palcem w dupie by zajely w niej pierwsze miejsce to chyba zbyt daleko idace wnioski.

chyba nie. ogladałeś mecze innych grup w ogóle?

Do góry
#5415043 - 20/06/2012 21:46 Re: Polska Kadra/ EURO 2012 [Re: lupus]
bitnap Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/09/2007
to byla zdecydowanie najslabsza grupa, mysle, ze tak uwaza wiekszosc

poziomem prawie wszystkie mecze byly slabiutkie, zwyczajnie slabiutkie

prawie ... bo rosjanie z beznadziejnymi czechami zagrali niezle, przede wszystkim bardzo efektywnie, choc i fajnie klepali

nasi-grecja ... beznadzieja
rusy-czechy ... nienajgorszy, ale "dupy nie urywal"
nasi-rusy ... beznadzieja
czesi-grecy ... beznadzieja
nasi-czesi ... beznadzieja
rusy-grecy ... widzialem tylko obszerne skroty, wiec nie bede sie wypowiadal, ale ... cos mi mowi, ze to byla kolejna beznadzieja smile

mozna tez rozbic te 6 spotkan na gre poszczegolnych ekip, ale tutaj to juz w ogole bedzie katastrofa(dla przykladu z opinia, ze my gralismy dobre 45min. sie nie zgadzam, bo DOBRZE to my gralismy w kazdym meczu minut 20-25, resztki polowek zacieral obraz wczesniejszej gry)

z pepikami to mielismy 15 minut atakow na hura, a potem dno dna ...

Do góry
#5415236 - 20/06/2012 23:39 Re: Polska Kadra/ EURO 2012 [Re: lupus]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Meldunek: 19/07/2004
I tu wyszła mądrość Czechów, na pewno przeanalizowali mecze z Grecją i Rosja, wiedzieli że jak przetrzymają pierwsze 25 minut to będzie dobrze, i tak było.Z Rosją już widać było że od 30 minuty nasi padli, a to że przegrywali 0:1 zmusiło ich do gonienia remisu i kasy laugh smile z Grecją wyszli wyluzowani bo prowadzili 1:0 i już kasa była prawie na koncie, dobrze że karnego Tytoń obronił.No i z Czechy mecz, grali na 0 z tyłu to było widać po ustawieniu i po grajkach, no i także na 0 z przodu, pewnie zagrali progresje na 0:) z kasę za Rosję hehe oczywiście żartuje takie ciekawostki chodź mogą mieć coś prawdy.

A teraz poważnie co z tego że grali 30 minut super ? jak mecz trwa 90 minut, to samo mamy w biegach długodystansowych, zaczynamy rozważnie a kiedy trzeba to trzeba dać po piździe smile wiem że mieliśmy wygrać ale z 8 defensorami ? z czym do ludzi he

Do góry
#5415331 - 21/06/2012 00:50 Re: Polska Kadra/ EURO 2012 [Re: craax]
Linc Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/04/2006
Originally Posted By: craax
Szwedzi nasza grupe by z palcem w dupie wygrali...

a Irlandia z grupy tez na pewno by wyszla wink

Do góry
#5415420 - 21/06/2012 01:44 Re: Polska Kadra/ EURO 2012 [Re: mat2000]
huge Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: mat2000
Originally Posted By: huge
ale pisanie ze to najslabsza grupa, ze inne druzyny z palcem w dupie by zajely w niej pierwsze miejsce to chyba zbyt daleko idace wnioski.

chyba nie. ogladałeś mecze innych grup w ogóle?

'najslabsza' to wzgledne okreslenie. pod wzgledem atrakcyjnosci pewnie tak. chociaz ogladanie swojej reprezentacji w roli gospodarza ME jakies tam emocje chyba przynosi. nawet, jezeli mecz jest nudny. a jezeli chodzi o sile poszczegolnych ekip, to mecz meczowi nierowny. w koncu nie kazda druzyna gra taka sama taktyka z kazdym rywalem. w koncu w pilce nie chodzi tylko i wylacznie o umiejetnosci czysto techniczne czy fizyczne, ale tez o inne aspekty gry. poza tym wystarczy przypomniec jak m.in. tutaj na forum lokata byl awans rosji. mozna by rzec, ze skoro ta rosja taka swietna, to widocznie grecy sa naprawde super, bo z nimi wygrali i to oni awansowali wink

Do góry
Strona 18 z 33 < 1 2 ... 16 17 18 19 20 ... 32 33 >

Moderator:  Biszop, rafal08