#5413224 - 19/06/2012 22:22
Re: Polska Kadra/ EURO 2012
[Re: lupus]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5414058 - 20/06/2012 04:46
[Re: marzano]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2003
|
Oglądałem dzisiaj Ukraine w meczu z Angolami. Szacunek dla trenera gospodarzy, grał z mocnym rywalem i ustawił zespół ofensywnie. To było odpadnięcie z klasą. Jak dzisiaj słyszałem Smude to nóż w kieszeni się otwierał. Mówił, że jak zabrał zespół to budował od zera bo nic nie zastał od poprzednika, a po sobie zostawia gotowy, prawie samograj. Jak bym go spotkał to normalnie bym mu przyjebał  Zniszczył potencjał którym dysponował, zniszczył szansę jakiej Polska prędko nie dostąpi. Na koniec podziękował kibicom za pośrednictwem polsatu bo nie miał czasu wyjść z kadrowiczami... Dawno temu jak była podobna sytuacja z potencjalnym kuratorem i wykluczeniem polskich drużyn i reprezentacji z rozgrywek, to osobiście dałbym wszystko żeby kuratora nie wprowadzali. Po latach dałbym wszystko żeby go wprowadzili  Jeżeli by to miało poprawić fatalny stan to jestem jak najbardziej za. Pytanie tylko czy zmiana byłaby pozytywna. Niedawno skończyłem kurs trenerski. Na egzamin przyjechali panowie z Krakowa. Jeden, były reprezentant Polski i trener był w stanie wskazującym i po 10 minutach praktyki poszedł w miejsce odosobnienia... na rozdaniu dyplomów pojawił się wysoko postawiony działacz który po przyjeździe spytał czy macie rum  Tak niestety w dużym procencie wygląda polska piłka
|
Do góry
|
|
|
|
#5414096 - 20/06/2012 05:44
[Re: Irek]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Jak dzisiaj słyszałem Smude to nóż w kieszeni się otwierał. Mówił, że jak zabrał zespół to budował od zera bo nic nie zastał od poprzednika, a po sobie zostawia gotowy, prawie samograj.
Taki samograj, który w najsłabszej grupie EURO nie wygrał ani jednego meczu, prezentując przy tym dwie najbardziej żenująco rozegrane połowy jakie widzieli na tych mistrzostwach. Poza tym co to za pier*olenie, że budował zespół od zera? Przecież masa piłkarzy z tej kadry grała wcześniej u Beenhakkera. Smuda z kapelusza ich nie wyciągnął. Jego wkład w ten zespół to głównie obecność farbowanych lisów.
|
Do góry
|
|
|
|
#5414177 - 20/06/2012 11:18
|
veteran
Meldunek: 18/11/2007
|
Irek już to napisał, a mam dokładnie takie samo odczucie. Ukraińcy pokazali jak osiągnąć coś więcej niż tylko kolejny remis, i kolejny punkcik w tabelce. Kozaki musiały wygrać i od początku do końca widać było, że gryzą trawę, żeby to zwycięstwo wywalczyć. Zafajdana UEFA przekręciła ich bezczelnie na gola, ale nadal atakowali. I takie rzeczy się zapamiętuje. Nie wiem, co zapamiętała Europa z II połowy naszej drużyny przeciw Czechom:/
|
Do góry
|
|
|
|
#5414339 - 20/06/2012 15:30
[Re: royalflush]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Tyle że wczoraj Ukraina miała sytuację w odpowiednim czasie dokonała roszad ofensywnych, no i należy podkreślić że ich sędzia wyjebał z gola gdzie Terry wybijał piłkę z bramki (mi ten mecz bardziej przypominał wczorajszy pojedynek Włochów z Irlandią) Ukraina zajebiście przygotowana do turnieju, takich Greków czy Czechów skarciła by 2 bramkami w pierwszej połowie.My natomiast w grupie Ukrainy nie ugralibyśmy sztycha.Szwecja, Anglia, Francja to drużyny które zawsze jechały z naszymi słabościami, nie to co Czesi czy Grecy.
Ze Szwedami to byśmy nawet się nie obrócili jakby było 2-0 i "po hymnie"  Natomiast co do Anglików, to uważam, że ta druzyna mogłaby powalczyć, nie wiem czy tylko ja odnoszę takie wrażenie, że nasi grajkowie na dobrych rywali potrafią/chcą się spiąć, nie licząc kretyna Smudy, to uważam że ta drużyna gra tym lepiej im trudniejszy przeciwnik, może nawet nie trudniejszy tylko bardziej "markowy". Grecy czy Czesi byli zbyt "słabi" na naszych orłów i ich olali... nie wiem sam ale takie mam wrażenie. A ogólnie to najbardziej mi żal Szwedów że odpadli, dali się pokasać Ukraińcom, a i tak i jedni i drudzy odpadli, ale trzeba przyznać że i jedni i drudzy pokazali jaja, czyli coś czego nasi nie zabrali na mecz i z Grecją i z Czechami, bo mam w dupie że zagrali 20 czy 30 minut dobrze, to można nawet zrobić bez jaj, kwestia co się dzieje jak nie idzie i trzeba gryźć trawę. A kurwiszon Smuda pilnował remisów 
|
Do góry
|
|
|
|
#5414576 - 20/06/2012 17:48
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Lato zostaje przynajmniej do nastepnych wyborów. Smuda wypełni kontrakt (uplywa w lipcu), wiec jeszcze 2 miesiace bedzie trzepal kase. W Polsce po staremu, winnych brak, nikt za nic nie beknie 
|
Do góry
|
|
|
|
#5414963 - 20/06/2012 21:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2007
|
znaczy co? jak grecy jakims psim swedem, po karnych, wygraja to znaczy, ze ... nie jestesmy w dupie? HURA  w takim wypadku koniecznie trzeba startowki i premie naszym podniesc dla mnie nic nie zmieni, czy grecy jakims cudem euro wygraja, czy odpadna juz z niemcami(a stawiam, ze przegraja minimum dwoma) MY GRALISMY TRAGICZNIE a nie grecy czy czesi swietnie ... i z pewnoscia pilkarze nie wypruli z siebie flakow(tak jak to zrobila ukraina wczoraj i w dwoch poprzednich meczach) ... kazdy oczy ma i widzial co sie dzialo z reszta jak oni mieli dac z siebie wszystko, jak sie wyklocali juz w czasie trwania turnieju o pieprzone 5tys euro - chyba nikt nie ma zludzen, ze na pierwszym miejscu byla kasa, na drugim wielki turniej, u siebie, przy dopingu " ich ukochanych" kibicow ...
|
Do góry
|
|
|
|
#5415014 - 20/06/2012 21:28
[Re: huge]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/10/2005
|
ale pisanie ze to najslabsza grupa, ze inne druzyny z palcem w dupie by zajely w niej pierwsze miejsce to chyba zbyt daleko idace wnioski. chyba nie. ogladałeś mecze innych grup w ogóle?
|
Do góry
|
|
|
|
#5415043 - 20/06/2012 21:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2007
|
to byla zdecydowanie najslabsza grupa, mysle, ze tak uwaza wiekszosc poziomem prawie wszystkie mecze byly slabiutkie, zwyczajnie slabiutkie prawie ... bo rosjanie z beznadziejnymi czechami zagrali niezle, przede wszystkim bardzo efektywnie, choc i fajnie klepali nasi-grecja ... beznadzieja rusy-czechy ... nienajgorszy, ale "dupy nie urywal" nasi-rusy ... beznadzieja czesi-grecy ... beznadzieja nasi-czesi ... beznadzieja rusy-grecy ... widzialem tylko obszerne skroty, wiec nie bede sie wypowiadal, ale ... cos mi mowi, ze to byla kolejna beznadzieja  mozna tez rozbic te 6 spotkan na gre poszczegolnych ekip, ale tutaj to juz w ogole bedzie katastrofa(dla przykladu z opinia, ze my gralismy dobre 45min. sie nie zgadzam, bo DOBRZE to my gralismy w kazdym meczu minut 20-25, resztki polowek zacieral obraz wczesniejszej gry) z pepikami to mielismy 15 minut atakow na hura, a potem dno dna ...
|
Do góry
|
|
|
|
#5415236 - 20/06/2012 23:39
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
I tu wyszła mądrość Czechów, na pewno przeanalizowali mecze z Grecją i Rosja, wiedzieli że jak przetrzymają pierwsze 25 minut to będzie dobrze, i tak było.Z Rosją już widać było że od 30 minuty nasi padli, a to że przegrywali 0:1 zmusiło ich do gonienia remisu i kasy  z Grecją wyszli wyluzowani bo prowadzili 1:0 i już kasa była prawie na koncie, dobrze że karnego Tytoń obronił.No i z Czechy mecz, grali na 0 z tyłu to było widać po ustawieniu i po grajkach, no i także na 0 z przodu, pewnie zagrali progresje na 0:) z kasę za Rosję hehe oczywiście żartuje takie ciekawostki chodź mogą mieć coś prawdy. A teraz poważnie co z tego że grali 30 minut super ? jak mecz trwa 90 minut, to samo mamy w biegach długodystansowych, zaczynamy rozważnie a kiedy trzeba to trzeba dać po piździe  wiem że mieliśmy wygrać ale z 8 defensorami ? z czym do ludzi he
|
Do góry
|
|
|
|
#5415420 - 21/06/2012 01:44
[Re: mat2000]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/05/2007
|
ale pisanie ze to najslabsza grupa, ze inne druzyny z palcem w dupie by zajely w niej pierwsze miejsce to chyba zbyt daleko idace wnioski. chyba nie. ogladałeś mecze innych grup w ogóle? 'najslabsza' to wzgledne okreslenie. pod wzgledem atrakcyjnosci pewnie tak. chociaz ogladanie swojej reprezentacji w roli gospodarza ME jakies tam emocje chyba przynosi. nawet, jezeli mecz jest nudny. a jezeli chodzi o sile poszczegolnych ekip, to mecz meczowi nierowny. w koncu nie kazda druzyna gra taka sama taktyka z kazdym rywalem. w koncu w pilce nie chodzi tylko i wylacznie o umiejetnosci czysto techniczne czy fizyczne, ale tez o inne aspekty gry. poza tym wystarczy przypomniec jak m.in. tutaj na forum lokata byl awans rosji. mozna by rzec, ze skoro ta rosja taka swietna, to widocznie grecy sa naprawde super, bo z nimi wygrali i to oni awansowali 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|