#5395424 - 10/06/2012 23:30
Re: Moneybookers - Skrill [26]
[Re: Conrad]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/07/2007
|
Dla korzystających z Moneybookers i VPN.
Moneybookers ma część adresów IP zweryfikowanych jako proxy lub serwer pośredniczący ( VPN) i blokuje możliwość logowania się z tych IP. Jak chcemy wpłacić z poziomu buka, to po wybraniu MB zamiast okna logowania MB pojawia się komunikat, że jest to serwer niedozwolony.
Według mojej praktyki dotyczy to tylko niewielkiej części adresów IP używanych przez serwis VPN, ale jednak dotyczy.
Do tej pory miałem tak kilkukrotnie i wystarczyło, że zmieniłem IP ( metodą prób i błędów), a mogłem się zalogowac do MB. Bez dalszych konsekwencji.
Ostatnio też tak zrobiłem i na drugi dzień MB zablokował transakcje wychodzące, żądając dokumentów.
Po wysłaniu skanów dostałem info, że "wykryto nieuprawnione próby logowania", i chcą, abym zmienił hasło i mail. Standardowa procedura. O stosowaniu VPN napisali tylko tyle, że "używając serwerów pośredniczących moge się w przyszlości nie zalogowac do MB"
Czyli nie zakazali VPN.
Po zmianie hasła i maila podstawowego odblokowali transakcje wychodzące.
Wniosek: stosując VPN narażamy się najwyżej na ewentualną weryfikację. Lepiej pamietać te IP, które, przynajmniej na razie, umożliwiają logowanie i nie stosować innych, przypadkowych.
|
Do góry
|
|
|
|
#5396333 - 11/06/2012 12:04
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2004
|
zadnego info w historii nie ma , pomylki z mojej strony tez nie ma
gdzies indziej tez czytalem o podobnym przypadku
do tej pory takie sytuacje mialem dwa razy , raz wplacilem kiedys z MB do i4poker 200e a zaksiegowalo 400e, ale to byla wina roomu
drugi raz to wyplacilem na konto bankowe 700 a dostalem od MB 1400 tu byly jaja bo MB poinformowalo mnie , ze sie zwroci bezposrednio do mojego banku i tak tez zrobili, ja im te kaske zaraz oddalem tz wplacilem spowrotem z banku do MB te 700 a za jakis czas dostalem list polecony z banku , musialem dzwonic wyjasniac, ze juz jest uregulowane i zeby nic nie oddawali do MB troche byli zdziwieni i nie za bardzo pani uwierzyla , ale wszystko skonczylo sie ok
teraz na pewno nie ma pomylki bo w ogole nie trzymam kasy na MB, zawsze wszystko wplacam karta, kase mam na koncie bankowym, na roomie i u buka, teraz tez tak bylo wyplacilem rano na MB poszedlem do bankomatu i wybralem wszystko , popoludniu znowu wyplacilem na MB i loguje sie sprawdzic ile doszlo (e/pln) patrze a tam stowka wiecej niz powinno bo wyplacalem mala kwote ponizej 100pln , sprawdzilem historie i wyplaty z buka/roomu sie zgadzaja , nie dojdziesz za to z wyplatami z bankomatu bo te aktualizuja sie po pewnym czasie
przykladowo masz
balance: 560 available balance: 120
|
Do góry
|
|
|
|
#5396334 - 11/06/2012 12:07
[Re: KUERTEN.]
|
Carpal Tunnel
|
nie trzymam kasy na MB, zawsze wszystko wplacam karta wyplacam"
|
Do góry
|
|
|
|
#5398211 - 12/06/2012 16:14
[Re: budda666]
|
Carpal Tunnel
|
nie dostawaliscie zadnego maila ze dodano Wam srodki? nie ma maila i nie ma nic w historii, ta dodatkowa kasa to na pewno pomylka , radze tego nie ruszac
|
Do góry
|
|
|
|
#5398216 - 12/06/2012 16:18
[Re: NanekHKS]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/02/2009
|
nie dostawaliscie zadnego maila ze dodano Wam srodki? nie ma maila i nie ma nic w historii, ta dodatkowa kasa to na pewno pomylka , radze tego nie ruszac juz wiem mb maja promocje jak placisz karta i wyplacasz z bankomatow dostajesz dodatkowa kase 2x juz dopisali po zalogowaniu na srodku pojawia sie reklama z promocja
|
Do góry
|
|
|
|
|
|