Wisła Kraków - Śląsk WrocławBukmacherzy wariują z kursami na ten mecz.. jedni zjeźdzają z nimi nawet do 1,40 na Śląsk jeszcze inni wycofują mecz z oferty. Przyczyna jest prosta, każdy się spodziewa, że Wisła odpuści mecz zaprzyjaźnionemu Śląskowi który wygrywając w Krakowie zdobędzie Mistrzostwo Polski.
Również jestem z grona osób które twierdzą, że dzisiaj w Krakowie Śląsk zgarnie całą pulę i zakończy sezon na najwyższym stopniu podium.
Jakoś nie chce mi się wierzyć by Wisła odebrała Śląskowi majstra tym bardziej, że sama gra już tylko o honor. Na Reymonta ma dzisiaj być wielka feta z tej okazji, do byłej stolicy wybiera się bardzo dużo osób z Wrocławia, szacuje się, że będzie ich grubo ponad 5k.
Kibice Wisły dzisiaj wyjątkowo będą chyba trzymać kciuki za przeciwną drużynę
Ruchy kadrowe w Wiśle przed tym meczem również są, cytując oficjalną stronę Wisły:
''Michael Lamey, Kew Jaliens, Dragan Paljić oraz David Biton zostali odsunięci od zespołu za brak profesjonalizmu w wykonywaniu swojego zawodu, w szczególności za brak zaangażowania w dzisiejszym meczu z Górnikiem Zabrze.
Oznacza to, że ci piłkarze nie będą brani pod uwagę przy ustalaniu składu na ostatni mecz ligowy ze Śląskiem Wrocław.''Kontuzjowani są Gordan Bunoza, Osman Chavez, Junior Diaz, Marko Jovanović, Alan Uryga.
Nie zamierzam grać Śląska po kursie 1,40-1,50, zdecydowanie wolę inną opcję po lepszym kursie..
Margines zwycięstwa: Śląsk Wrocław wygra jedną bramką @3,65 !!
Jeśli Śląsk ma dzisiaj wygrać to wydaje mi się, że nie ogra Wisły więcej niż jedną bramką. Skromne zwycięstwo Śląska myślę, że wszystkich zadowoli. Kurs wart ryzyka przy kursach na AW.