Strona 13 z 31 < 1 2 ... 11 12 13 14 15 ... 30 31 >
Opcje tematu
#5326888 - 25/04/2012 20:32 Re: Barca czy Real ? [Re: ratayski]
Pindol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/03/2012
Originally Posted By: ratayski
Ronaldo : 54 bramki 14 asyst
Messi: 63 bramki 26 asyst

Tyle w temacie wink

Tak, różnica taka,że Messi zrypał karnego we wczorajszym meczu i to była jedna z głównych przyczyn odpadnięcia Barcy z LM. Ostatnio gra piach i nie strzela bramek, w Gran Derbi grał jak słabiuśko. A Krystyna wreszcie udźwignęła ciężar bycia liderem drużyny w meczach naprawdę ważnych.

Do góry
Bonus: Unibet
#5326898 - 25/04/2012 20:39 Re: Barca czy Real ? [Re: ratayski]
Big Ben Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/11/2006

Tyle w temacie wink

nie na temat stop

ban stop

duch

Do góry
#5326913 - 25/04/2012 21:05 Re: Barca czy Real ? [Re: ratayski]
gryzonko Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/06/2003

Tyle w temacie wink

Tiaaa dzidziuś, bo w futbolu najważniejsze jest który wpakował więcej goli Almerii, Santander czy Getafe.
Na marginesie żaden z tych dwóch nie osiągnął kompletnie nic w reprezentacji, nic co by ich wyniosło do rangi Pelego, Maradony czy Zidane'a.
Na korzyść Krystyny przemawia to że pokazuje klasę w kolejnych klubach/ligach. Patrząc na to co pokazuje karzeł w reprezentacji Argentyny, to mam poważne wątpliwości czy zaadaptował by się w jakikolwiek innym klubie poza Barcą.

Do góry
#5326917 - 25/04/2012 21:07 Re: Barca czy Real ? [Re: gryzonko]
ratayski Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2010
Originally Posted By: gryzonko

Tyle w temacie wink

Tiaaa dzidziuś, bo w futbolu najważniejsze jest który wpakował więcej goli Almerii, Santander czy Getafe.
Na marginesie żaden z tych dwóch nie osiągnął kompletnie nic w reprezentacji, nic co by ich wyniosło do rangi Pelego, Maradony czy Zidane'a.
Na korzyść Krystyny przemawia to że pokazuje klasę w kolejnych klubach/ligach. Patrząc na to co pokazuje karzeł w reprezentacji Argentyny, to mam poważne wątpliwości czy zaadaptował by się w jakikolwiek innym klubie poza Barcą.

padłem laugh laugh laugh

Do góry
#5326945 - 25/04/2012 21:57 Re: Barca czy Real ? [Re: gryzonko]
sieyahh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/08/2009

Tyle w temacie wink

A obydwaj: Messi i Ronaldo już teraz biją na głowę umiejętnościami wyżej pogrubionych. Trzeba pamiętać, że świat tak jak piłka idzie do przodu i porównania typu Real z epoki Galacticos czy inne Orły Górskiego do dziejszej Barcelony czy Realu to czysta głupota bo mecze kończyły by się piątką przy tym postępie taktycznym i przede wszystkim tych indywidualnościach smile Mówisz, że na korzyść CR7 przemawia to, że odnajduje się w kolejnych klubach. Ale w tych klubach zazwyczaj zawodził w najwazniejszych meczach a Messi zawsze błyszczał w szlagierach Barcy. Sytuacja na dziś dzień jest odwrotna bo to Messi jest w dołku formy a Cristiano na dzień dzisiejszy może zebrać wszystkie laury za ten sezon i będzie mu się to w 100% należało smile Rozmowa Messi - Cristiano , Barca - Real jest bezcelowa bo to tak jak porównanie Allaha z Bogiem i spieranie się chrześcijan z muzłumanami o to która wiara jest prawdziwa smile Peace !

Do góry
#5326947 - 25/04/2012 21:58 Re: Barca czy Real ? [Re: Goget]
sieyahh Offline
Carpal Tunnel

Zapomniałem dopisać jedno wyświechtane zdanie, które tutaj ma zastosowanie w 100% - jesteś tak dobry jak Twój ostatni mecz piwo

Do góry
#5326957 - 25/04/2012 22:20 Re: Barca czy Real ? [Re: Goget]
xqwzts Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/03/2005
Kompletnie poplatales teraz. On porownuje Messiego i Ronaldo do zawodnikow z przeszlosci, a Ty piszesz ze nie ma sensu porownywanie tych klubow?

Sadzisz ze jakby taki Zidane gral dzisiaj to by sobie az tak dobrze nie radzil? Ze az tak sie pilka zmienila przez kilka lat?
On by ich wciagnal nosem pewnie grin

Do góry
#5326963 - 25/04/2012 22:28 Re: Barca czy Real ? [Re: Goget]
gryzonko Offline
Carpal Tunnel

Sieyahh głupie, komercyjne czasy sie porobiły. Zidane był zupełnie innym typem gracza, może nie strzelającym kilkudziesięciu goli w sezonie, ale i tak mającym ogromny wpływ na grę jego drużyn.
Obecne plebiscyty ne doceniają takich graczy, czasami mam wrażenie że wygrywa je ten który lepiej prezentuje się w ostatniej Fifie...

Do góry
#5326964 - 25/04/2012 22:30 Re: Barca czy Real ? [Re: xqwzts]
chim123 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/05/2005
Zidane dałby sobie radę nawet teraz w wieku 40 lat grin

W PL lidze dziadek Zidane mijałby młokosów jak tyczki tongue

Do góry
#5326972 - 25/04/2012 22:44 Re: Barca czy Real ? [Re: Goget]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Meldunek: 19/07/2004
Jednak Barcelona bez dwóch zdań, pomijając ten sezon są w plecy, ale w przeszłości więcej wygrywali niż Real, i na pewno złudne jest to że ktoś tam twierdzi że Barcelona się rozpadnie, posypie wręcz przeciwnie Barcelona wróci z podwojoną mocom jak w Power Rangers do ataku !! Dalej grają kapitalnie ale niestety nie mieli szczęścia w ostatnich meczach tych z Barceloną, z Realem grali słabiej i bez pomysłu, lecz na Bernabełu wygrali 3:1 i tak na prawdę Barcelona przegrała praktycznie sezon na początku sezonu gdzie potracili dużą ilość punktów.Nie mam wątpliwości kto rządzi w Hiszpanii pomimo tego że Real teraz jest bliżej mistrzostwa i ma szanse na awans do LM.Z resztą o czym tu mowa Real wygrał ostatnio LM w 2002 roku to nie dziwi mnie fakt zadowolenie kibiców Realu panoszących się teraz jako władcy świata bo w końcu od x lat jest Madryt a za nim Barcelona.

Do góry
#5326989 - 25/04/2012 23:04 Re: Barca czy Real ? [Re: wafe(L)nica]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Originally Posted By: pawel Wafel
Jednak Barcelona bez dwóch zdań, pomijając ten sezon są w plecy, ale w przeszłości więcej wygrywali niż Real, i na pewno złudne jest to że ktoś tam twierdzi że Barcelona się rozpadnie, posypie wręcz przeciwnie Barcelona wróci z podwojoną mocom jak w Power Rangers do ataku !! Dalej grają kapitalnie ale niestety nie mieli szczęścia w ostatnich meczach tych z Barceloną, z Realem grali słabiej i bez pomysłu, lecz na Bernabełu wygrali 3:1 i tak na prawdę Barcelona przegrała praktycznie sezon na początku sezonu gdzie potracili dużą ilość punktów.Nie mam wątpliwości kto rządzi w Hiszpanii pomimo tego że Real teraz jest bliżej mistrzostwa i ma szanse na awans do LM.Z resztą o czym tu mowa Real wygrał ostatnio LM w 2002 roku to nie dziwi mnie fakt zadowolenie kibiców Realu panoszących się teraz jako władcy świata bo w końcu od x lat jest Madryt a za nim Barcelona.

Frustratus kibicus barcelonus nic nierozumiejos kopara

to zdjęcie które wkleił Lupek, być moze pokazuje kolegę tuz po napisaniu powyższego postu nauka

Do góry
#5326995 - 25/04/2012 23:13 Re: Barca czy Real ? [Re: xqwzts]
sieyahh Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: xqwzts
Kompletnie poplatales teraz. On porownuje Messiego i Ronaldo do zawodnikow z przeszlosci, a Ty piszesz ze nie ma sensu porownywanie tych klubow?

Sadzisz ze jakby taki Zidane gral dzisiaj to by sobie az tak dobrze nie radzil? Ze az tak sie pilka zmienila przez kilka lat?
On by ich wciagnal nosem pewnie grin

Napisałem konkretnie o tym, że porównywanie do zawodników z przeszłości nie ma sensu to na pewno. Napisałem, też że zarówno Messi jak i Cristiano w moim mniemaniu już są lepszymi piłkarzami od wyżej wymienionych smile (tylko nie mówicie mi o tym, że Zizu ma MS i ME itd bo ja to wiem, mówie o umiejętnościach).

A napisałem, odwołując się do całego tematu nie tylko tego wątku, że bezsensowne jest porównywanie Messiego z CR7 i Realu z Barceloną bo nie będzie wspólnego zdania NIGDY smile

Do góry
#5326999 - 25/04/2012 23:16 Re: Barca czy Real ? [Re: Biszop]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Originally Posted By: Biszop

Frustratus kibicus barcelonus nic nierozumiejos kopara

to zdjęcie które wkleił Lupek, być moze pokazuje kolegę tuz po napisaniu powyższego postu nauka

Biszop pisałem to jako fan Chelsea, cieszy mnie fakt ich awansu ale byli gorszą drużyną tzn inaczej, wykonali kawał dobrej roboty z maksymalną granicą szczęścia.Co do Barcelony, sam widzisz ile wygrali w ostatnich latach a ile Real, i nie obchodzą mnie gadania że Messi, Xavi robi robotę Iniesta bo od małego na całego w Barcelonie pracowali na to całe młodzieńcze lata bo chyba nie myślisz że taki Messi urodził się i miał 23 lata i był gwiazdą Barcelony on na to pracował w Barcelonie, jednak szkółka Barcelony bije szkółkę Realu, z tego co widzę to jak było wspomniane jarmark madrytowski i kolejne nowe nazwiska na białym płótnie co sezon próbują zwalczyć tą młodzież.Real od czasu Zidane Figo Raula to już nie ten Real.

Do góry
#5327002 - 25/04/2012 23:19 Re: Barca czy Real ? [Re: Goget]
gryzonko Offline
Carpal Tunnel

WAfel litośći... Barca sie starzeje i tu jest pies pogrzebany. Xavi ma 32 lata, i to definitywnie ostatnie chwile by grać na max. obrotach. A Barca bez Xaviego będzie zupełnie inną drużyną, która zresztą będzie sie pewnie musiała nauczyć grać w inny sposób. Piłkarze tacy jak Xavi trafiają się raz na wiele lat, coś mam dziwne wrażenie że jak Xaviego zabraknie to i kurdupel już tylu goli strzelać nie będzie.

Do góry
#5327004 - 25/04/2012 23:23 Re: Barca czy Real ? [Re: gryzonko]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

WAfel litośći... Barca sie starzeje i tu jest pies pogrzebany. Xavi ma 32 lata, i to definitywnie ostatnie chwile by grać na max. obrotach. A Barca bez Xaviego będzie zupełnie inną drużyną, która zresztą będzie sie pewnie musiała nauczyć grać w inny sposób. Piłkarze tacy jak Xavi trafiają się raz na wiele lat, coś mam dziwne wrażenie że jak Xaviego zabraknie to i kurdupel już tylu goli strzelać nie będzie.

Panowie ale mówmy w czasie przeszłym a nie teraźniejszym, tak samo jak i my się starzejemy i jesteśmy gorsi w tym co robimy.Nie broniąc tu żadnych klubów ale Barcelona spotęgowała Real w trofeach w ostatnich latach i za to im respect.Chciałbym zobaczyć Real zza czasów Figo Zidane itp a teraźniejszą Barceloną.BO obecnie Real to skup odzieży używanej Made In Europe.

Do góry
#5327022 - 25/04/2012 23:38 Re: Barca czy Real ? [Re: Goget]
chim123 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/05/2005
http://jaroslawkolakowski.natemat.pl/11701,barcelona-i-real-oni-sa-jak-the-beatles-i-the-rolling-stones

Do góry
#5327023 - 25/04/2012 23:39 Re: Barca czy Real ? [Re: Goget]
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Po co się o jakieś bzdury kłócicie?
Najlepszym piłkarzem na świecie był Gary Lineker, a Messi czy Ronaldo nawet mu do pięt nie dorastają.

Do góry
#5327040 - 26/04/2012 00:02 Re: Barca czy Real ? [Re: wafe(L)nica]
gryzonko Offline
Carpal Tunnel

Panowie ale mówmy w czasie przeszłym a nie teraźniejszym, tak samo jak i my się starzejemy i jesteśmy gorsi w tym co robimy.Nie broniąc tu żadnych klubów ale Barcelona spotęgowała Real w trofeach w ostatnich latach i za to im respect.Chciałbym zobaczyć Real zza czasów Figo Zidane itp a teraźniejszą Barceloną.BO obecnie Real to skup odzieży używanej Made In Europe.

No z tym skupem odzieży używanej to żeś pojechał... Srednia wieku znacznie poniżej 25 lat, praktycznie każda pozycja obsadzona przez piłkarzy których można by uznać za jednych z najlepszych na swoich pozycjach na tą chwile na świecie, plus zmiennicy których prawie każda europejska drużyna by wzięła z pocałowaniem ręki do pierwszego składu.

Do góry
#5327044 - 26/04/2012 00:07 Re: Barca czy Real ? [Re: wafe(L)nica]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003

sorry, ale ten wcześniejszy post był dla mnie kompletnie nie do odczytania z jakimkolwiek sensem;-)
Co do tego, że Oezil czy Ronaldo czy kilku innych to dla Ciebie odzież używana to ciężko polemizować, nawet się nie wysilę.
Nie odmawiam Messiemu, Xaviemu czy Iniescie ich umiejetności, nigdy bym nawet nie śmiał, są jednymi z najlepszych na świecie, oglądanie ich to naprawdę przyjemnośc,
ale teza postawiona przez gryzonko jest całkiem sensowna, nie masz żadnego argumentu na to że Messi by sobie poradził w innej drużynie, a zwłaszcza bez Xaviego, który jak wspomniany gryzynko słusznie zauważył, zbliża sie do kresu swojego szczytu, i tą teze będzie Ci cięzko obalić, choćby dlatego że moim zdaniem, Messi będzie grał do końca kariery w Barcelonie.

Ja się wczoraj cieszyłem jak szczerbaty do sucharów, bo raczej nie wyobrażałem sobie, że Chelsea awansuje, a jednak, stało sie i przyznaję, że jak zobaczyłem tego karnego i poprzeczkę to zatliło się światełko, a jak Torres biegł z kontra to dałbym sobie rękę urwać, że nie strzeli, i co?
i bym nie miał ręki laugh

Nie ma co sie zesrywać nad Barceloną, nie odmawiać zasług i owszem, ale teraz przyszedł ich gorszy okres, z jakich powodów? nie wiem, ale najbliżej mi do teorii gryzonko, czas ma to do siebie, że spierdala szybko, nawet się nie obejrzysz,
a po kolejne, Barcelona to taki sam klub jak inne, tam rządzi kasa, i pierdolenie o wyższych celach, dorabianie ideologii i bóg wie czego jest śmieszne,
to wielka samozapierdalajaca maszyna która ma przynosić kasiorę wywrotkami, a co kibice sobie powiedzą to ich,
faktem jest, że to kibice Barcelony dorabiaja najwieksze wasy temu biznesowi, a sternikom w to graj, ilość kasiory na koncie musi być over iles tam i koniec tematu.

Dodam, że i tak Katalonia robi świetny biznes na tym cyrku, od lat, i chwała im za to, a że do tego jednoczą ludzi społecznośc, super.
Tylko jak widzę, że ktoś kto kibicuje Barcelonie jest "anty" coś tam to mnie strzyka bo widze, że taki leming łyknął co miał łyknąć, jest konflikt jest kasiora, a nic lepiej nie napedza interesu niż wojna.

Do góry
#5327046 - 26/04/2012 00:08 Re: Barca czy Real ? [Re: Igor]
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
Originally Posted By: Igor
Po co się o jakieś bzdury kłócicie?
Najlepszym piłkarzem na świecie był Gary Lineker, a Messi czy Ronaldo nawet mu do pięt nie dorastają.

piwo

Do góry
Strona 13 z 31 < 1 2 ... 11 12 13 14 15 ... 30 31 >

Moderator:  Biszop, rafal08