#5322248 - 22/04/2012 12:58
Re: Barca czy Real ?
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
Tak jak wczoraj pisałem, wiadomo było co Wojtek Kowalczyk wypoci o wczorajszym meczu. Jak widać, po urodzinach jeszcze go trzyma i pod wpływem lekko pisał: "Widzicie? Tak to jest, jak się nie słucha inteligentnego człowieka, czyli Guardioli. Zdobył gość mistrzostwo tyle razy, że Mourinho może tylko pomarzyć i już jakiś czas temu wolał się skupić na Lidze Mistrzów. Efekt mieliśmy dzisiaj.
Tello, Thiago... To tak, jakby Skorża w finale Pucharu Polski wystawił Żurka, Efira i Łukasika. Wyobrażacie sobie? W żadnym poprzednim klasyku nie było takiego składu. W żadnym, nie licząc dzisiejszego. Bo Guardiola wiedział, że Real i tak wygra wszystko do końca, więc nie ma co się przesadnie żyłować.
Messi drugi mecz z rzędu nie oddaje strzału na bramkę. Strzały... Ile ich w ogóle padło? Dwa! I to w jednej akcji. Tello, broni Casillas, dobija Sanchez i 1:1. Dwa celne strzały przez cały mecz. Oddane przez najlepszą drużynę na świecie.
Tak, jestem zawiedziony, nie będę tego ukrywał. Ale widocznie hasła Guardioli, że Real jest mistrzem, już dawno dotarły do zawodników. Widać było po samej jedenastce. Dlaczego Tello i Thiago nie wyszli w pierwszym składzie w Londynie? Dlaczego Messi człapał jak Ljuboja, a Xavi wyglądał jak Radović? Bo nie myśleli o lidze. Proste.
Valdes 5 – Alves 5, Mascherano 4, Puyol 3, Adriano 2 – Tello 1, Xavi 3, Busquets 6, Thiago 6, Iniesta 4 – Messi 2.
Casillas 5 – Arbeloa 7, Pepe 7, Ramos 7, Coentrao 6 – Ronaldo 8, Xabi 7, Khedira 7, Ozil 7, Di Maria 6 – Benzema 6.
Wygrał zespół zdecydowanie lepszy – bezdyskusyjnie. Ale przeciwnicy nie podjęli rękawicy, bo wszystko podporządkowali Chelsea. Najważniejszemu bojowi w karierze trenerskiej Guardioli." PS. Guardiola nigdy nie będzie takim trenerem jak Mou.  Z takim zespołem to i Pyrdoł by coś ugrał, a wszystko by zweryfikowało przejście Pepa do innego klubu, ale pewnie prędzej skończy karierę, bo za miękki jest. 
|
Do góry
|
|
|
|
#5322409 - 22/04/2012 17:00
[Re: Blackman]
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5322412 - 22/04/2012 17:02
[Re: Gaske]
|
member
Meldunek: 05/01/2009
|
PS. Guardiola nigdy nie będzie takim trenerem jak Mou. robic krok w tyl?
|
Do góry
|
|
|
|
#5322444 - 22/04/2012 17:28
[Re: pescar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/05/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5323110 - 22/04/2012 21:33
[Re: bester]
|
Carpal Tunnel
|
PS. Guardiola nigdy nie będzie takim trenerem jak Mou. robic krok w tyl? Odejdzie do innego klubu kiedyś czy za miękka fajka żeby spróbować gdzie indziej?
|
Do góry
|
|
|
|
#5323256 - 22/04/2012 22:52
[Re: Luc Nilis]
|
Carpal Tunnel
|
ta na pewno odejdzie z takiego klubu jak Barcelona gdzie ma sukcesy extra zawodników i gdzie go chcą wszyscy do innej ekipy by udowodnić wirtualnym fanom Realu że nie jest miękką fajką, oj " pierdolicie Hipolicie" Ja nie mówię, że teraz tylko kiedy już nie będą dominowali. I szczerze to nie musi mi nic udowadniać, bo mam w to wyjebane. Wiem, że Guardiola z żadnym klubem w którym był Mourinho nie wygrałby tych trofeów. Dlatego nigdy nie będzie tak dobreym trenerem jak on. Nie uważam się za wirtualnego fana Realu, bardziej fana piłki, ale takie wypowiedzi jak zapitego Wojtka Kowalczyka mnie lekko irytują jak i to całe podniecenie Barceloną. 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|