#5325042 - 24/04/2012 16:15
Re: Barca czy Real ?
[Re: connor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
Chyba jedynie Barcelonistów można tak nazwać, patrząc na ostatnie wielkie sukcesy Realu... Weź człowieku przestan pieprzysz jak podłuczony zresztą jak każdy REALowiec  . NIby o jakich wielkich sukcesach realu mówisz ... wygranie na Camp Nou ? ... no tak to spewnością największy sukces Realu w przeciągu ostatnich 5 lat tu się zgadzam bedz dwóch zdań . A to jest miazga 
|
Do góry
|
|
|
|
#5325046 - 24/04/2012 16:19
[Re: raiders_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/05/2005
|
Weź człowieku przestan pieprzysz jak podłuczony zresztą jak każdy REALowiec  . NIby o jakich wielkich sukcesach realu mówisz ... wygranie na Camp Nou ? ... no tak to spewnością największy sukces Realu w Przeczytaj jeszcze raz co napisałem, zapoznając się wcześniej z definicją słowa ironia. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#5325053 - 24/04/2012 16:26
[Re: xqwzts]
|
member
Meldunek: 08/04/2012
|
Nie pograzajcie sie wszyscy  Jak Was nie nazywac kibicami sukcesu, czemu nie ma tylu kibicow np. Espanyolu, tylko albo Real albo Barca? Ciezko sobie inaczej wobrazic frustratow klocacych sie o wyzszosc jednej druzyny nad druga: 100% racja, 0 szacunku dla takich "kibiców" jedynie do tych z fanclubów, którzy regularnie jeżdżą do barcelony czy madrytu.
|
Do góry
|
|
|
|
#5325064 - 24/04/2012 16:42
[Re: Chudi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/05/2005
|
Amkwish kiedyś fajnie podsumował jak wyglądał jego "kibicowski" sen. Swoją drogą, szkoda, że został zbanowany... ale taka władza. Barcelona, Real, MU czy Inter to Lady Gagi pop-futbolu Pamietam jak pierwszy raz poszedłem na mecz na Camp Nou. Było to dla mnie niesamowite przeżycie, ze w końcu TU jestem, ze dotykam legendy, najlepsi gracze na wyciagniecie reki, ze po tylu latach, nareszcie, o ja pierdole, nie wiem co z tego szczescia jeszcze powiedzieć To był mecz z Santander w lutym 2007. Za pare tygodni Katalończycy z pracy dali mi prezent, wejściówke na GD. Remis 3:3, co za atmosfera, co za mecz, czułem sie jak wielki farciarz, ze mogłem tam być. Dopiero po wielu miesiacach obudziłem sie ze snu i uswiadomiłem sobie, ze ja chodze do cyrku  2 tysiace kibiców Wisły, siedzacych na najpodlejszych miejscach (takie tu maja dla przyjezdnych) zagłuszyło 70 tysiecy tubylczych i tysiac żółtków. 2 tygodnie temu przyjechali Conrad, Onda i Mario, kupiłem im bilety, a sam zostałem w domu. "mes que un Club" - tak, rzeczywiście, wiecej niz klub, jak dla kogo. Wiecej, bo to zakład przemysłowy interes nastawiony na zysk, który oferuje masom rozrywke na najwyższym poziomie ( i za niezła cene, dodajmy), ale tym, którzy uwazaja sie za kibiców i chcac życ ze swoja druzyna na stadionie nie proponuje kompletnie nic. Pewnie wielu sie z tym nie zgodzi, ale jak chcecie dalej byc fanami topowych klubow, to najlepiej bedzie jak zostaniecie kibicowac im w domu, bo widok z bliska moze byc po pewnym czasie niestrawny. Jakies jaja ? No nie wiem czy jaja, ale polecam obejrzec najpierw powtorke GD, a potem Lech - MC, tylko zwracamy szczegolna uwage na trybuny i wyciagamy wlasciwe wnioski. Pozdrawiam amk
|
Do góry
|
|
|
|
#5325090 - 24/04/2012 17:17
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
Ja pierdole, w Polsce żeby zostać kibicem sukcesu to wystarczy awans do grupy Ligi Europejskiej i parę meczy z podrzędnym klubem z zachodniej europy, czasami nawet awans do ekstraklasy (bo prawdziwi kibice to tacy co jadą 15 kilometrów w regionalnej lidze) Tutaj normalnie Tsunami w temacie, kibice Realu i Barcy walczą kto jest prawdziwym kibice a kto tylko takim co wybrał sukcesy Dobrze że traf chciał że taki poziom płkarski jest w tej Hiszpani a nie takim Izraelu, Żydzi już dawno by nas przejęły, a na fladze UE zamast tych żółtych były by gwiazdki dawida.
|
Do góry
|
|
|
|
#5325523 - 25/04/2012 00:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/02/2005
|
zgadza się co komu przeszkadza, że kibicuje sobie Juve, Milanowi czy Barcie??? Mam kumpla pasjonata, od dzieciaka zbiera wszystko co ma związek z Ac Milan. Nagrywa ich mecze, kupuje szaliki, kupki, pamiątki itd. Nie było go stać przez lata by polecieć do Włoch, kupić bilet i kilka dni spędzić zzagranicą ? I czy to, że nigdy nie był na San Siro oznacza, że jest dupa nie kibic ??? Nie sądze. Chłopak od dzieciaka wybrał sobie Milan jako klub i chwała mu za to. Ja kibicuje Barcelonie, III ligowej drużynie z podkarpacia i drużyniej żużlowej z Krosna - i to, że ktoś powie Barcelona?? A ileś spotkań tam ogladał na żywo ??? A ciul z tego, kibicuje od 92 roku i nikt mi nie zabroni 
|
Do góry
|
|
|
|
#5325566 - 25/04/2012 00:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/11/2006
|
Geremi chyba troche na wyrost zrozumiales post. Podejrzewam, ze chodzilo o takich kibicow ktorzy kibicuja sezonowo, poki Barca wygrywa, w koncu ktos oich wyprzedzi (milan, real, manu czy ktos inny) i tych kibicow ubedzie tak samo szybko jak sie pojawili. Ja za gowniarza lubilem real, a teraz moze nie jestem jakis superfanem ale sentyment zawsze do druzyny bede mial, nawet jak spadnie z 1 ligi hiszpanskiej  . Zeby nie bylo do barcy tez nic nie mam, ale smiesza mnie Ci wszyscy internetowi napinacze.
|
Do góry
|
|
|
|
#5325584 - 25/04/2012 00:59
[Re: pescar]
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
Oczywiście, że powinno się kibicować swoim tak samo jak zamiast oglądać zagranicznych seriali to powinno się oglądać M jak Miłość i Na Wspólnej. I koniecznie słuchać tylko muzyki polskiej, a nie zagranicznej Otóż to! Co mi z tego , że ja będę kibicował GKS-ie, Ruchowi czy Górnikowi, skoro tylko wtedy kiedy gra Inter czuję się to coś, te inne emocje, to coś czego nie da się opisać. I nikt w to nie musi wierzyć, nikomu nie muszę nic udowadniać 
|
Do góry
|
|
|
|
#5325595 - 25/04/2012 01:05
[Re: Geremi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
dlatego tak jak Korver pisze, że komuś we łbie sie poprzewracało bo może kibicować Barcelonie, Realowi ??????
Śmieszne!!!!!
To tak jakby ktoś Tobie powiedział - stary takie drogie auto masz niemieckie, takie drogie ciuchy od Gucciego - kupuj na polskich targach i jezdzij koniecznie fiatem 126P a nie naoglądałeś się w TV super zachodniego samochodu i myślisz, że jest fajnie?
Powiedz mojemu kumplowi, który od 1990 roku kibicuje Milanowi, że mu się w głowie poprzewracało, to dla chłopaka całe te zbieranie pamiątek byłoby czymś głupim itd ???
Przepraszam jeśli kogoś uraziłem, ale takie jest moje zdanie. Jednakże nie mam zamiaru prowadzić słownych przepychanek i wycofuje te słowa.
|
Do góry
|
|
|
|
#5325615 - 25/04/2012 01:16
[Re: Geremi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/08/2004