Dla mnie dzisiejsze sztafety są trudne do typowania.
Z wyliczeń wyszło mi, że wygrać powinni Francuzi lub Norwegowie. Jednak Niemcy, Rosjanie i Szwedzi też nie są bez szans.
Z tego grona wybrałem jednak pary w których są lepsi biegacze w ostatniej parze. Rosjanie biegowo mnie nie przekonują, a Niemcy nie wytrzymują na tych mistrzostwach presji.
Francja - Niemcy 1
Norwegia - Rosja 1
Szwedów dałem z Austrią i Słowenią. Austria na tych mistrzostwach słabo wypada biegowo, a już szczególnie Eder i Suman. U Szwedów na pierwszej zmianie Armgren, a reszta solidna i biegowo i strzelecko.
Słowenia zmianiła Faka na Dokla. Pozatym nawet jak Bauer nie zrobi rundy karnej to reszta Szwedów stratę na pierwszej zmianie powinna odrobić.
Szwecja - Austra 1 (1,4)
Szwecja - Słowenia 1 (1,4)
Dalej jest dużo grupa sztafet bardzo wyrównanych. Tutaj wybrałem:
Czechy - Ukraina 1 (1,35)
Słowenia - Ukraina 1 (1,65)
Austria - Włochy 1 (1,4)
Typy przeciwko słabej biegowo Ukrainie. Czechy i Słowenia dużo lepiej przygotowani na te mistrzostwa. Włosi biegowo oprócz Hofera też słabo i zawsze Lorenzi lub Dominik Windisch mogą się posypać na strzelnicy. Austryjacy strzelacko dużo lepiej i rundy karnej nie powinni zaliczyć, a w takim wypadku powinni biegowo wygrać.
Typy i kursy z Fortuy i Totomixu zagrane w parach.
Co do grania USA to sobie tę sztafetę odpuściłem. Biegowąo są w stanie sprawić sensację, ale niemal każdy na strzelnicy może popudłować. Znając mentalność amerykanów pójdą na pełnym ryzyku.
Może być 5 miejsce ale też i 15.