#5242992 - 03/03/2012 14:18
Re: Ekstraklasa: 20 kolejka (2-5.03.2012)
[Re: Spiderroo]
|
veteran
Meldunek: 22/03/2009
|
Spotkanie: GKS Bełchatów - Polonia Warszawa Typ: 2 Kurs: 2.50 Bukmacher: Betsson
W poprzedniej kolejce Polonia dość niespodziewanie ale w pełni zasłużenie przegrała swój mecz z Widzewem Łódź. "Czarne Koszule" jeśli nie chcą bardziej zdenerwować swojego właściciela Józefa Wojciechowskiego a Jacek Zieliński chce utrzymać posadę trenera to dzisiejszy mecz z GKS-em Bełchatów muszą wygrać. Bełchatów jest to drużyna, która w dwóch przoprzednich sezonach była niewygodnym rywalem dla "Czarnych Koszul". Polonia bowiem nie potrafiła z tą drużyną wygrać, zmieniło się to w obecnych rozgrywkach gdy na Konwiktorskiej wygrała 2-1. Liczę, że uda się również przełamać w meczu wyjazdowym tym bardziej, że GKS w tym sezonie nie jest tak mocny jak w poprzednim o czym niech świadczy pozycjia w tabeli (12) i walka bądź co bądź o utrzymanie. Dzisiaj w drużynie Kamila Kieresia zabraknie Pawła Buzały i Jacka Popka, w Polonii nie ma osłabień ale wydaje się, że nastąpi zmiana w bramcę i być może również jakieś przetasowania w obronie. GKS w tym sezonie na własnym boisku spisuje się całkiem dobrze, przegrali raptem 2 razy, 4 razy wygrywając i 3 remisując. Od pięciu spotkań są niepokonani na swoim boisku a wygrać w Bełchatowie udało się jedynie ekipom Lecha Poznań i Legii Warszawa. Czy Polonią jest wstanie powtórzyć ich osiągnięcie? Myślę, że tak jest to bardzo mocna drużyna, która nie boryka się z problemami kadrowymi oraz chce udowdnić, że mecz z Widzewem był tylko wypadkiem przy pracy i nadal trzeba brać ich na serio jeśli chodzi o walkę o mistrza. Na wyjazdach Polonia jest raczej bezkompromisowa wygrała bowiem 4 razy tyle samo przegrywając i tylko raz remisując. Trzy ostatnie mecze wyjazdowe to trzy zwycięstwa (Lechią, Wisła, ŁKS) liczę więc na potrzymanie dobrej passy i kolejne zwycięstwo.
|
Do góry
|
|
|
|
#5250107 - 07/03/2012 20:55
[Re: royalflush]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/10/2009
|
po tym co zobaczyłem w meczu z ŁKS-em a 2 tyg wcześniej z Górnikiem to w życiu bym nie brał takiego zakładu za 1.50.Jeden mecz z marnym tego dnia Śląskiem gdzie Pietrasiak jako ostatni potyka się o włąsne noginie wykładając Legii piłe do pustej bramki nie czyni z nich rozpierdalaczy ligowych, a Podbeskidzie już nosa utarło nie tylko Legii. Mam podobne odczucia. ŁKS grał z Legią równo, też miał swoje szanse. Śląsk dal ciała na własne życzenie, a Legia ma talent do niespodzianek, gdy gra w roli faworyta.
|
Do góry
|
|
|
|
#5251382 - 08/03/2012 13:54
|
Carpal Tunnel
|
Naszła mnie refleksja odnośnie meczu Legii. A nawet dwie. Po pierwsze, zwykle, kiedy liczę na zwycięstwo - Legia akurat notuje pusty przebieg, a kiedy spodziewam się trudności (Śląsk) to gra dobrze i wygrywa. To raz, a dwa, myślę, że pozycja lidera może pozytywnie podziałać na chłopców Skorży. Potencjał osobowy zdecydowanie przemawia za Legią, zwykle problemem była motywacja, a raczej lekceważenie przeciwnika, co jak sądzę nie będzie miało miejsca w meczu z Podbeskidziem. Skorża może dowolnie zestawić jedenastkę, mam nadzieję, że Wolski będzie grał od początku i myślę, że wbrew moim obawom Legia to po prostu wygra, bo jest zespołem ze wszech miar lepszym.
|
Do góry
|
|
|
|
#5251383 - 08/03/2012 13:58
|
Carpal Tunnel
|
I jeszcze coś, co wydaje mi się typem kolejki: ŁKS @ 2,4 Po pierwsze - kiedyś muszą wygrać. Po drugie - z kim, jak nie z Cracovią u siebie? Po trzecie - Sagan i spółka grają na prawdę nieźle. Po czwarte - ŁKS ma naprawdę niezły skład i ta ekipa musi wreszcie zacząć grać i wygrywać. Już w meczu z Legią pokazali, że łapią formę i tylko odrobiny szczęścia (poprzeczka Sagana!) zabrakło, aby sprawili niespodziankę.
|
Do góry
|
|
|
|
#5251474 - 08/03/2012 18:02
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008
|
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Legia Warszawa 2 @2.10 (Unibet)
Po bardzo przeciętnym, aczkolwiek zasłużenie wygranym (wynik mógł być dużo wyższy, wiele setek zmarnowanych) meczu z ŁKSem przychodzisz czas na wyjazdowy mecz z Podbeskidziem. Druzyna z Bielska-Białej spisuje sie jak do tej pory bardzo dobrze, rzeklbym jednak ze az przesadnie dobrze (jak na potencjał). W pierwszym meczu niespodziewanie wygrali przy Łazienkowskiej 2-1. Wiadomo, ze duzo wiekszym potencjalem ludzkim dysponuje aktualny lider z Warszawy, wielu zastanawia sie nad przygotowaniem mentalnym, nad tym czy przypadkiem nie zlekcewaza swoich rywali. Przytocze wypowiedz Skorży:
"Podbeskidzie to dla nas w tej chwili kluczowy rywal. Już jutro tam wyjedziemy. Chcę żebyśmy dłużej niż to mamy w zwyczaju skupili się nad tym meczem. Rozpracowali przeciwnika i wyszli odpowiednio skoncentrowani. Wiemy, że w Bielsku jest bardzo ciężko wygrać. Potrzebujemy pełnej mobilizacji. Tabela jest spłaszczona. Każda strata punktów może drogo kosztować"
Jak widzimy, pilkarze wyjechali na mecz juz dzis, by w spokoju na miejscu przygotowywac sie do spotkania, zatem wydaje sie ze o determinacje i zaangazowanie powinnismy byc spokojni.
Skorza ma w tym momencie problem bogactwa. Do pełnej dyspozycji ma praktycznie wszystkich zawodnikow, sam ostatnio powiedzial ze teraz ciezko bedzie dostac sie do meczowej osiemnastki, nie mowiac o wyjsciowym skladzie. W tym meczu bedzie mogl juz skorzystac z kapitana Ivicy Vrdoljaka, ktory ostatnio pauzowal z powodu lekkiej kontuzji lydki (dobrze zastepowal go Rzezniczak). Powoli do formy wraca Radovic, ktory bardzo slabo zaprezentowal sie w poprzednim meczu, jednak nie jest to problem, poniewaz jest wielu, ktorzy moga go zastapic, a Serb ewentualnie moze pojawic sie w drugiej polowie spotkania. Mozliwe, ze w koncu na szpicy (gdzie jak sam mowi, czuje sie najlepiej) wystapi nowy nabytek Ismael Blanco, ktory wczoraj w sparingu zdobyl 3 bramki. W swietnej dyspozycji jest Rafal Wolski, oprocz tego w formacjach ofensywnych jest jeszcze Nacho Novo, Hubnik i oczywiscie Ljuboja. Zatem mozliwosci jest wiele.
Uwazam, ze po takim kursie warto zagrac w tym meczu na zwyciestwo Legii.
|
Do góry
|
|
|
|
#5251624 - 08/03/2012 22:05
[Re: royalflush]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
po tym co zobaczyłem w meczu z ŁKS-em a 2 tyg wcześniej z Górnikiem to w życiu bym nie brał takiego zakładu za 1.50.Jeden mecz z marnym tego dnia Śląskiem gdzie Pietrasiak jako ostatni potyka się o włąsne noginie wykładając Legii piłe do pustej bramki nie czyni z nich rozpierdalaczy ligowych, a Podbeskidzie już nosa utarło nie tylko Legii. A ile byś chciał na opcje DNB z Podbeskidziem ? 1,8 ?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|