#5106737 - 21/12/2011 17:46
Liga Mistrzów 2011/12
|
veteran
Meldunek: 22/03/2009
|
Spotkanie: Lokomotiv Novosibirsk - Fenerbahce Istanbul Typ: 2 Kurs: 2.94
Grupa E siatkarskiej Ligi Mistrzów jest chyba najciekawszą grupą całych rozgrywek. Grają bowiem tutaj takie ekipy jak Novosibirsk, Fenerbahce i włoska Macerata, jedna z tych ekip na pewno nie awansuje do fazy play-off, co pokazuje jak ta grupa się mocna i silna. Obecnie na trzeciej lokacie nie dającego prawda gry w play-off jest Fenerbahce, które traci punkt do Novosibirska i jeżeli chce dalej walczyć o awans dzisiejszy mecz musi wygrać. Owszem po tym co obejrzeliśmy tydzień temu gdy Lokomotiv Novosibirsk łatwo pokonał 3-0 Fenerbahce w ich hali, dzisiaj to też Rosjanie są faworytem, ale nie zapominajmy, że Turcy mają naprawdę bardzo mocny skład. Jako jedyni w tej grupie potrafili pokonać Maceratę, więc i na pewno są wstanie pokonać Novosibirsk. Dużo oczywiście będzie zależeć od formy dwóch asów Fenerbahce Kubańczyk Leonela Marshalla i Serba Ivana Miljkovica, obaj przed tygodniem nie zaprezentowali się najlepiej. Wydaje się jednak, że dzisiaj jeżeli zagrali by na swoim wysokim poziomie to zespół z Novosibirska zostałby pokonany, liczę na to, że obaj odblokują się w tak ważnym meczu jak dzisiejszy, przecież dla Fenerbahce jest to mecz o być albo nie być w Lidze Mistrzów i od liderów zespołu wymaga się by poprowadzili swój zespół do zwycięstwo. Liczę, że tak się stanie i uda mi się ustrzelić bardzo wysoki kurs na to zdarzenia usmiech
|
Do góry
|
|
|
|
#5108629 - 22/12/2011 21:45
Re: Liga Mistrzów 2011/12
[Re: TeRMiNaL]
|
veteran
Meldunek: 31/12/2008
|
jest zloty sez w przypadku wygranej Trentino?? czy jezeli wygraja 3:0 lub 3:1 awansuja?? Pytam, bo rozwazam gre na -1.5 jezeli to da im bezposredni awans. To faza grupowa, kolego -> 4 zespoły w grupie. Nie ma systemu play-off A ten mecz to mecz o 1. miejsce praktycznie.
|
Do góry
|
|
|
|
#5187251 - 02/02/2012 18:10
[Re: krz1910]
|
old hand
Meldunek: 30/01/2009
|
Foppapedretti Bergamo - Scavolini Pesaro 2 2.22 betsson Niedawno te zespoły biły się o największe tytuły, zarówno we Włoszech jak i w Europie. Teraz się to troszkę zmieniło. Serie A opuściły najlepsze zawodniczki udając się kierunku Turcji czy też Rosji. Jednak mecze między Foppą a Scavo zawsze wywołują spore emocje, dziś zagrają w Lidze Mistrzyń. Ja szanse widzę 50/50, a może nawet lekko w stronę Pesaro, a kursy powyżej 2.00-2.10 na tą ekipę mnie zadowalają, więc gram. Scavolini fatalny początek sezonu, jednak po zmianie trenera zaczęło to wyglądać dużo lepiej. Bardzo duże wrażenie wywiera na mnie gra Amerykanki na przyjęciu - Kilneman, dobrze gra też Brinker. Ponoć ma nie zagrać dziś Ortolani, ale może to i lepiej, bo jakoś ta zawodniczka mnie nie przekonuje, gdy była młodsza myślałem że bardziej się rozwinie. Na młotek pewnie Pedulla przesunie Klineman, a do przyjęcia wskoczy prawdopodobnie Saccomani. Jeśli Laura nie zrobi wielkiej dziury w przyjęciu to będzie ok. Foppa bez blasku, Piccinini zdecydowanie pod formą. Reszta zawodniczek też bez rewelacji. Tak jak napisałem na początku - mecz 50/50 z lekkim plusem dla Pesaro w moim odczuciu, a kurs dobry na dwójkę, gramy. Scavo
|
Do góry
|
|
|
|
#5195429 - 07/02/2012 04:03
[Re: Leyton]
|
addict
Meldunek: 08/09/2010
|
Witam, Jutro tylko jeden mecz w LM kobiet, Muszyna zagra z Cannes o awans do kolenej fazy rozgrywek. Moze dla niektorych brzmi to smiesznie, szczegolnie po pierwszym meczu przegranym u siebie 0:3, ale moim skromnym zdaniem szanse na wygranie jutrzejszego pojedynku sa znacznie wieksze niz wskazuja na to kursy. Z calym szacunkiem, ale jezeli buki wystawiaja kursy w okolicach 5, to jest to mimo wszystko male nieporozumienie z ich str(oczywiscie w moim odczuciu). Francuzki graja swietnie w tym roku, sa zabojczo skuteczne na kontrach przede wszystkim, co robi im spora przewage w kazdym meczu. W tej edycji LM nie mozna im w sumie nic zarzucic, jak do tej pory i mam nadzieje, ze jutro w koncu cos w ich grze sie zatnie - w koncu to tylko kobiety O skladach obu druzyn chyba nie ma co pisac, nazwiska nie graja, kazdy wie, ze to Cannes gra lepsza siatkowke w tym roku, ale po takim kursie ja musze zagrac na Muszyne, bo to zwykle lekcewazenie ze str bukow Wystarczy, ze nasze dziewczyny pokaza to co potrafia i mecz powinien byc bardzo wyrownany, a buki wystawily kurs jakby grala pierwsza i ostatnia druzyna w lidze Mam nadzieje, ze jutro "nasze" dziewczyny udowodnia, ze grac w siatkowke potrafia i to najwyzszym poziomie - nie tak jak w pierwszym meczu Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#5196643 - 08/02/2012 03:17
[Re: janko muzyk]
|
addict
Meldunek: 08/09/2010
|
Jednak "nasze" dziewczyny pokazaly na co je stac na dana chwile Buki trafily z kursami w sama 10 To nie Cannes wygralo oba mecze, to Muszyna zagrala zenade jakiej dawno nie widzialem na tym poziomie, a wejscie Pani Kasprzak w 3 secie to mistrzostwo swiata, a dokladniej to co zaprezentowala Bogdan gdzie Ty masz oczy?! To chyba bedzie do kasacji, wiec z gory przepraszam z "off topic"
|
Do góry
|
|
|
|
#5225880 - 22/02/2012 21:00
|
enthusiast
Meldunek: 19/09/2006
|
Macerata - Itas Diatec Trentino ( 1.5 : 0 ) Itas -1.5
Pierwszy mecz ćwierćfinałowy LM będzie bratobójczym pojedynkiem włoskich drużyn. Faworytem tego spotkania jest etatowy zwycięzca tych rozgrywek od kilku lat czyli Trientino. Nie tak dawno bo pod koniec stycznia w włoskiej Lega A Itas nie dał szans Maceracie wygrywając na ich parkiecie 3:0. W samych rozgrywkach grupowych faworyci przegrali tylko 3 sety przegrywając u siebie 3:2 z Zaksą Kędzierzyn Koźle. Wszystkie pozostałe mecze wygrywali po 3:0. Gospodarze w rozgrywkach grupowych spisywali się gorzej. Przegrali z Lokomotivem Novosibirsk na wyjeździe i z Fenerbahce także na wyjeździe. Tracili sety w meczu z Insbrukiem gdzie siatkówka praktycznie nie istnieje. W pierwszej rundzie play off Macerata męczyła się niemiłosiernie z Bre Banca Lanutti Cuneo wygrywając dopiero po złotym secie. Triento nie miało większych problemów z odprawieniem Noliko Maseik tracąc z Belgami tylko jednego seta. U obu drużyn mamy gwiazdy światowej klasy, ale uważam że faworyzowana drużyna Trientino powinna sobie od razu w I meczu zapewnić luksus i pewnie wygrywając będą mogli się skupić na najważniejszych meczach.
|
Do góry
|
|
|
|
#5238179 - 29/02/2012 21:59
|
enthusiast
Meldunek: 19/09/2006
|
Itas Diatec Trentino - Macerata typ: Macerata kurs: 3,50
Przed nami rewanżowy mecz ćwierćfinałowy siatkarskiej Ligi Mistrzów. Przed tygodniem górą byli siatkarze Lube Banca Maceraty wygrywając 3:2. W tym meczu Itas prowadził 2:0 w setach i wszystko zmierzało do jednostronnego pojedynku.
Lube Banca Macerata (ITA) - Trentino PlanetWin365 (ITA) 3:2 (16:25, 19:25, 25:18, 25:22, 15:9)
Jak widzimy w pierwszych dwóch setach nie było walki i faworyzowani gospodarze wygrali bez problemu. Później było tylko gorzej. Znakomite zawody w końcówkach wygranych przez Maceratę setów rozgrywał Cristian Savani(19 punktów). Dragan Travica znakomicie rozgrywał a to do Savaniego , a to do Omrcena (19 punktów. Dobrze zagrali dwaj seebscy środkowi Podrascanin(13 punktów) i Stankovic (10 punktów). Nawet wejścia polskiego rozgrywającego Łukasz Żygadły nie odmieniły gry zespołu. Poza Kazyijskim i Juantoreną nikt w Trientino nie zagrał na miarę swojego poziomu. Kiepsko zagrał pierwszy rozgrywający Raphael, a jego błędy wyboru po części doprowadziły do porażki. Macerata mając tak wysokich i skutecznych środkowych z pewnością jest w stanie powalczyć o zwycięstwo i awans do Final Four. W szczególności, że wynik I meczu nie ma żadnego znaczenia. Przy wygranej gospodarzy o awansie decyduje złoty set. Już raz gwiazdy Trientino przekonały się co znaczy przegrać z Maceratą na własnym parkiecie. 17 października 2011 Macerata pokonała 3:2 Trientino w meczu ligowym i bardzo możliwe, że dzisiaj sytuacja się powtórzy. W ostatniej kolejce ligowej obie drużyny zgarnęły komplet 3 punktów wygrywając po 3:0 ale Trientino pokonało słabą Ravennę a Macerata wygrała na trudnym terenie w Modenie
|
Do góry
|
|
|
|
#5238198 - 29/02/2012 22:16
[Re: maxior]
|
Zuzia Róża
Meldunek: 28/10/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5239842 - 01/03/2012 20:37
|
old hand
Meldunek: 30/01/2009
|
Arkas Spor - Lokomotiv Novosibirsk 2 1.48 betsson W pierwszym meczu 3-0 dla Novosibirska. Nie było demolki, ale to gospodarze tamtego spotkania kontrolowali przebieg meczu. Sądzę, że tak będzie i dziś. W Lokomotivie super ekipa się wytworzyła, widać, że jest atmosfera i chęć gry, w tym sezonie wygrali już Puchar Rosji, co było zaskoczeniem, gdyż faworyzowany był Zenit Kazań. Teraz okazja do skoczenia do TOP 4 LM, przeciwnik jak na tę fazę dość "łagodny". Butko, Sanchez, Divis, Biriukov - te nazwiska stanowią na dzień dzisiejszy o sile Loko i jak dla mnie Agamez i technicznie grający Bravo to za mało, żeby wygrać z rosyjskim klubem. W poprzedniej fazie Lokomotiv wyeliminował niemiecki Haching. Arkas natomiast wyrzucił z rozgrywek naszą ZAKSĘ, osłabioną ZAKSĘ. Moim zdaniem, gdyby Kędzierzyn nie miał takich kłopotów kadrowych, to dzisiejsza rywalizacja odbywałaby się w Polsce a nie w Turcji. Uważam, że Novosibirsk wyjdzie skoncentrowany od samego początku, pamiętając o możliwości gry złotego seta i wygra spokojnie dzisiejszy mecz w Izmirze. Loko
|
Do góry
|
|
|
|
#5262498 - 14/03/2012 20:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Zakłady na FF
Champion's League Winner 2011-2012 Top points scorer of the Final 4
M. Mikhailov @3,75 exp
Krótka piłka:
w Trento rozkład zdobywanych pkt jest dość regularnie dzielony na wielką trójcę (Juantorena, Matej i Stokr), zatem ciężko by ktoś mocno wyszedł przed szereg
w Skrze Wlazły & Kurek, ale nie wierzę zbytnio w Szampona, nie widzę go w finale z Włochami. Kurek trochę mniej piłek otrzymuje, zatem też nie powinien być zagrożeniem.
Arkas to jedynie Agamez. Faworyt buka, ale dla mnie Turasy zagrają na tym turnieju maks 7-8 setów, z czego maks 2 wróżę na ich korzyść, zatem Kolumbijczyk z góry jest na nieco straconej pozycji. Owszem, z formą trafił wybitnie, jest liderem zespołu, dostaje mnóstwo piłek i gra na dobrej skuteczności, ale mimo wszystko dla mnie to zbyt mało, by wystawiać go w roli faworyta w tak doborowym towarzystwie.
Zenit, jest kilku zawodników, mogących pociągnąć zespół, ale w perpektywie 2 dni ja wierzę w niezwykle skutecznego i regularnego Ruska - Mikhailova.
Dla mnie value, stąd grać trzeba.
== ==
Champion's League Winner 2011-2012 Player of the Tournament
O. Juantorena @3,00 exp
Turniej bierze Trento, zatem kto jak nie bombardier z Kolumbii? MVP raczej nie wcisną Skrze, aż takiego wałku nie zrobią. Oczywiście wszystko zakładając końcowe zwycięstwo Włochów.
Tutaj już nieco gorzej z value, ale kurs nadal do gry IMO.
|
Do góry
|
|
|
|
#5262507 - 14/03/2012 20:40
|
addict
Meldunek: 28/11/2009
|
Juantorena pochodzi z Kuby - to tak na marginesie Mikhailov jak najbardziej do gry;) Dzięki Korver
|
Do góry
|
|
|
|
|
|