Strona 5 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#502603 - 01/04/2006 10:51 Re: Siatkówka PLS [2]
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Quote:

A co do tego 'spokojnie' to szanse oceniam 50-50% [czerwone/czarne] bo to zależy od wielu czynników... takie jak zagrywka i ogólnie... Moim zdaniem to czysta LOTERIA i nikt mnie nie przekona że warto ten typ zagrać... Polecanie grania 1 seta tóż to bzdura No ale może Ci się uda...wtedy git...jesteś wielki ))))))

Może i masz rację ale o tym przekonamy się już za ok.45 minut.Dodam Ci jeszcze tyle,że zagrałem wygranie 1 seta przez PZU AZS Olsztyn za 90 zł. Szczerze Ci powiem,że tak naprawdę gram to z aktu desperacji ale cóż kto nie ryzykuje ten nie wygrywa Myślę jednak,że seria wygranych 1 setów przez Skrę w pojedynkach z PZU skończy się właśnie dziś.

Do góry
Bonus: Unibet
#502604 - 01/04/2006 20:18 Re: Siatkówka PLS [2]
Misiek Offline
Didżej

Meldunek: 06/10/2002
No i gratulacje na które sobie na pewno zasłużyłeś tym typem - Brawo

Ale honoru zwracał nie będę, bo to i tak była loteria, po prostu trafiłeś CZARNE!

Co do dzisiejszego meczu, widziałem tylko urywki V seta (wyjazd) i muszę przyznać że widać było po siatkarzach z Bełchatowa jak bardzo chcieli... bo każdy chyba zauważył jak bardzo cieszyli się... w tym TB Ładnie pociągneli z 2-0... tym bardziej należy im się szacunek

Co do jutrzejszego meczu, faworytem jest na pewno Jastrzębie, ale ja tak jak pisałem już wcześniej mam nadzieję że Częstochowa sprawi psikusa...

Na pewno nie jest to mecz do grania po kursie @1.4-1.55, jest to w końcu 1/2... i za dużo już tutaj moim zdaniem przypadku żeby grać taki kurs do takiej stawki meczowej Lecz oczywiście każdy ma swoje zdanie... Jak dla mnie w tym meczu może być naprawdę wszystko...

Pozdrawiam, oby jutrzejsze spotkanie było tak dobre jak to dzisiejsze i było sporo emocji

ps: Mógłby mi ktoś dać @20 na AZS że wejdzie do finału?

Do góry
#502605 - 02/04/2006 16:48 Re: Siatkówka PLS [2]
Misiek Offline
Didżej

Ale cisza....

Nikt się nie cieszy że Jastrzębie bez problemów?

Jednak okazali się są po prostu lepsi siatkarsko... Dziś pokazali Częstochowie że to jednak im awans do finału należał się.. i nikt nie ma chyba wątpliwośći... Choć teraz kibice mogą gdybać.. No ale cóż... Finał zapowiada się bardzo interesująco, choć jednak ja stawiam w roli głównych faworytów Skrę... - muszą tylko szybko się odbudować... bo pograli już sobie troszkę...No ale myślę że mają tam swoje sposoby... choć trzeba przyznać że Jastrzębie 3x 3-0 z Mosto i z Czewą tylko 3 spotkania! - Oby to mnie nie miało znaczenia... Zobaczymy jak to będzie...

Mój typ jest taki na ten sezon:

1. Skra
2. Jastrzębie
3. Częstochowa
4. Olsztyn

Do góry
#502606 - 04/04/2006 11:13 Re: Siatkówka PLS [2]
OKSfan Offline
old hand

Meldunek: 02/11/2003
Ja sie oczywiscie z Miśkiem nie zgadzam co do ostatecznego podzialu medali

Buki wystawily juz kursy na weekendowe spotkania.

• AZS Czestochowa 1.8 - 1.8 AZS Olsztyn

Ligowe h2h z ostatnich trzech sezonow:

9 meczy, 7 zwyciestw AZS Olsztyn, sety 24-14 dla AZS O.

W 1/2 play off Czestochowa ulegla Weglowi w 3 meczach (2:3, 1:3, 0:3) a Olsztyn odpadl ze Skra w 4 spotkaniach (3:1, 2:3, 2:3, 2:3).

Szanse oceniam 51 do 49 dla AZSu Olsztyn. Z Belchatowa udalo sie wywiezc jedno zwyciestwo wiec moim zdaniem po dwoch meczach w Czestochowie stan rywalizacji bedzie wynosil 1-1.

• Do góry
    #502607 - 05/04/2006 13:23 Re: Siatkówka PLS [2]
    zwierzu Offline
    old hand

Meldunek: 15/12/2005
    Ludzilem sie, ze kurs na Olsztyn bedzie w okolicach 2-2,5 ale i tak gram na Olsztynian nawet po kursie 1.8. Czestochowa pokazala z Jastrzebiem, ze jest juz zmeczona sezonem, Gierczynski juz nie gra tego co w fazie zasadniczej, Billings tez jest na bakier z forma. W ostatnim meczu jedynym jasniejszym punktem druzyny byl Kocik, ale to chyba nie jest zawodnik ktory moze pociagnac cala druzyne. Co do Olszyna to przy mniejszym "frajerstwie" z ich strony i wiekszym cwaniactwie boiskowym powinni grac w finale. Skra byla do ogrania i nadal jest, a z Jastrzebiem beda mieli na pewno ciezka przeprawe, nie wiem czy nie ciezsza niz z Olsztynem. Olszyn jest podrazniony niepowodzeniem, to zespol ambitny ktory bedzie chcial skonczyc rozgrywki na podium. Porownujac obecna dyzpozycje obu druzyn to wypada ona zdecydowanie korzystniej dla akademikow z Olszyna.

Uwazam, ze jeden z dwoch meczy w Czestochowie wygra Olszyn(moze nawet dwa )

Pozdrawiam

Do góry
    #502608 - 07/04/2006 09:13 Re: Siatkówka PLS [2]
    pitus Offline
    enthusiast

Meldunek: 16/11/2005
    witam,jest gdziew w tV moze dzisiejszy mecz o 3 miejsce?

Do góry
    #502609 - 07/04/2006 09:41 Re: Siatkówka PLS [2]
    Lopez Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 17/09/2003
    Nie ma

Do góry
    #502610 - 07/04/2006 21:06 Re: Siatkówka PLS [2]
    Misiek Offline
    Didżej

Już jutro I mecz Wielkiego Finału w PLS...

• vs

Skra czy Jastrzębie? Wszyscy miłośnicy siatkówki zadawają sobie to pytanie... Czy Bułgar i spółka zdołają pokonać Mistrzów Polski? Moim zdaniem jednak ta sztuka im się nie uda. Skra pokazała w rywalizacji z Olsztynem, jaki mają oni potencjał... Nie byli wcale faworytami w Olsztynie... a jednak... I ten IV mecz... Może i Olsztyn [frajerzy?] może tak... ale na mnie zrobili spore wrażenia... . Jastrzębie bardzo szybko odprawiło się z Częstochową... z którą przegrali dwukrotnie w rundzie zasadniczej... Nikt [a na pewno nie ja ] nie spodziewał się że Jastrzębie wygra 3-0 ?! to dla mnie jednak szok... żeby Czewa nie zdołała wygrać choćby jednego spotkania... grając u siebie dwa pierwsze...

Dla mnie jednak jutro Skra wydaję się dobrym rozwiązaniem... Wiedzą oni na pewno że Jastrzębie ma sepcyficzną halę..na której bardzo ciężko się gra... o czym mogli się sami przekonać... Jutro zaczyna się pierwsza bitwa... kto wygra wojnę?

Mój typ:

Skra @1.45 jednak...

• Do góry
    #502611 - 08/04/2006 11:00 Re: Siatkówka PLS [2]
    Rafik 25 Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 24/09/2005
    BOT Skra Bełchatów - KS Jastrzębski

Pierwszy mecz o mistrzostwo Polski.Dla mnie zdecydowanym faowrytem dzisiejszej potyczki jest Skra, która będzie chciała rozpocząc finały od wygranej u siebie. Bełchatowianie przegrali już u siebie z Wrocławiem i Olsztynem wiec do trzech razy sztuka hehe. Tak serio uważam że Olsztyn jest lepszą drużyna od Jastrzębia. Skra oprócz K. Stelmacha nie ma dziur w składzie, w Jastrzębiu jest tych dziur więcej.Polecam.

Do góry
    #502612 - 08/04/2006 13:07 Re: Siatkówka PLS [2]
    19marcin08 Offline
    ŁKS Łódź

Meldunek: 06/02/2005
    Witam!
    Chciałem się dowiedzieć co sądzisz o meczu Mostostal - Resovia ponieważ chcialem dzisiaj zagrać w profie na zwycięstwo Resovii,ale się pomyliłem i dałem na zwycięstwo ale w pierwszym secie.Jak ocieniasz szanse na to,że Resovia wygra pierwszego seta ?

Pozdrawiam.

Do góry
    #502613 - 08/04/2006 13:13 Re: Siatkówka PLS [2]
    Slawek_kk Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2004
    Quote:

Witam!
    Chciałem się dowiedzieć co sądzisz o meczu Mostostal - Resovia ponieważ chcialem dzisiaj zagrać w profie na zwycięstwo Resovii,ale się pomyliłem i dałem na zwycięstwo ale w pierwszym secie.Jak ocieniasz szanse na to,że Resovia wygra pierwszego seta ?

Pozdrawiam.

Jak Mostostal dzisiaj ugra jednego seta to bedzie dobrze chociaz z drugiej strony pojedynki z Resovia Rzeszow byly zaciete i konczyly sie w tie-breaku. Kusi mnie zagrac na Resovie...kurs 1.65

Do góry
    #502614 - 08/04/2006 13:15 Re: Siatkówka PLS [2]
    19marcin08 Offline
    ŁKS Łódź

Ja też chciałem grać na Resovie ale się pomyliłem
    widze,że kolego z Kędzierzyna ... no ale wybacz ta Resovia musi wygrać pierwszego seta

Do góry
    #502615 - 08/04/2006 15:56 Re: Siatkówka PLS [2]
    19marcin08 Offline
    ŁKS Łódź

0-1 (21-25) w pierwszym secie ufff ...

Do góry
    #502616 - 08/04/2006 19:15 Re: Siatkówka PLS [2]
    Misiek Offline
    Didżej

I zgodnie z moją prognozą... Skra wygrała dziś 3-1 i to Bełchatowianie są bliżej obrony Mistrza Polski...

Kilka słów o spotkaniu...

W I odsłonie Skra...można by powiedzieć jeszcze się nie rozgrzała... grała bardzo słabo... na dodatek goście z Jastrzębie prezentowali dobrą, skuteczną grę... co dało im pewne zwycięstwo... II set to bardzo wyrównana gra aż do 25 pkt... po prostu więcej siatkarskiego szczęścia mieli gospodarze... i to chyba był ten moment... w III secie Bełchatowianie całkowicie rozgrzali się... udawadniając że to oni są MP IV set - to już w ogóle bez histori...

Trzeba podkreślić bardzo dobrą znowu grę Wlazłego... pokazuje on coś naprawdę kapitalnego porównaniu do innych zawodników... Ta moc ataku....(no ale jak się tyle skacze... ) Nie można zapomnieć znowu bardzo dobrego występu Dobrowolskiego, który zmienił Stelmacha i znowu coś ruszyło... - ciekawe kto jutro wyjdzie w podstawowej szóstce na rozegraniu....

Co do jutrzejszego spotkania... to myślę że znowu górą będą gospodarze... myślę że kurs w profie będzie wynosił @1.3

Pozdrawiam

Do góry
    #502617 - 20/04/2006 10:38 Re: Siatkówka PLS [2]
    OKSfan Offline
    old hand

Meldunek: 02/11/2003
    Podstawowy srodkowy bloku i najlepszy siatkarz Czestochowy - Phil Eatherton, nie zagra w piatkowym/sobotnim meczu z AZSem Olsztyn.
    Kurs na combo jak znalazl

Do góry
    #502618 - 20/04/2006 17:20 Re: Siatkówka PLS [2]
    BamMargeraCKY Offline
    veteran

Meldunek: 29/12/2004
    nom i w sobote 3mecz miedzy skra i jastrzebiem tylko teraz jastrzebie u siebie

stan narazie 2-0 dla skry

teraz chyba wygra jastrzebie a kurs 1,75

Do góry
    #502619 - 21/04/2006 21:44 Re: Siatkówka PLS [2]
    Misiek Offline
    Didżej

Kilka słów co do zajęcia przez Olsztyn 3 miejsca...

Co zrobiła Czewa? Tego nikt nie wie... nawet najwierniejsi kibice chyba nie pamiętają... żeby ich ukochany zespół dostał takie lanie... i to u siebie, jak na wyjeździe... OK.. Olsztyn znacznie lepiej się zaprezentował ostatnio i w ogóle, no ale bez przesady... Częstochowa! ...

Oks: jednak miałeś rację, ale ten brąz dla Czewy, napisałem tylko...że jestem kibicem

Ok. Zostawmy już sprawę 'małego' finału... Gratulacje dla zespołu Olsztyna, który przeżywał różne momenty w tym sezonie, ale jednak trzeba im przyznać spory plus...

Częstochowa jak co roku... (już chyba wszyscy się przywyczaili) nowym składem wybiega na parkiet... ale po raz kolejny gra w czwórce i to musi cieszyć kibiców... Na sukcesy starej gwardi Murek itd... musimy niestety jeszcze poczekać... ale wierzę że juz niedługo...może w następnym sezonie ?

Już jutro... po raz 3... po tak długiej przerwie... :

v

Nikt chyba nie pamięta tak długiej przerwy w finale... po świętach jednak czas powrócić na 3 spotkanie... Tym razem jednak Jastrzębie jako gospodarze... Czy mają oni szanse na V decydujący mecz w Bełchatowie? Myślę że spore... ale jak dla mnie chyba jednak nie będzie... choć dla nas kibiców.. V mecz jak najbardziej... dla siatkarzy już nie...

W Skrze jak i w Jastrzębiu (oprócz oczywiście Michalczuka i Terleckiego) wszyscy zawodnicy zdrowi i już wypoczęci... Skra wierzy że uda im się wygrać choć jeden mecz w Jastrzębiu i to oni już w sobotę lub w niedzielę...będą pić szampana ...

Czego możemy się spodziewać? Myślę że po raz 3 bardzo dobrego widowiska..w końcu finał.. więc czego możemy oczekiwać...

Kto wygra? Oj... z tym to już mały problem...Dla mnie po prostu mecz nie do ruszenia... Choć lekko może i spróbowałbym Skrę ? Ale coś jakoś nie chce mi się wierzyć w 3-0 dla skry

No ale jak już trzeba... : Skra @1.92

To tak krótko i na temat ode mnie.

Pozdrawiam

Do góry
    #502620 - 21/04/2006 21:46 Re: Siatkówka PLS [2]
    MagiK Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 01/01/2005
    Zgadzam sie w Jastrzebiu jest specyficzna hala, na ktorej malo kto potrafi grac, wiec wszystko mozliwe i nie wydaje mi sie ,zeby play-off o mistrzostwo zakonczylo sie wynikiem 3-0. Warto sprobowac,szczegolnie w pierwszym meczu

Do góry
    #502621 - 21/04/2006 21:51 Re: Siatkówka PLS [2]
    Misiek Offline
    Didżej

To że specyficzna hala.. no ok... ale nie wierzę żeby to miało jakieś baaaaardzo duże znaczenie... obydwie drużyny znają się znakomicie.. tak więc tutaj wszystko rozegra się pod względem 'siatkarskim' ...

Bo już mnie troszkę zaczyna denerwować... że to jakiś wielki mega hiper HC dla Jastrzębia - ta hala...

Do góry
    #502622 - 22/04/2006 07:13 Re: Siatkówka PLS [2]
    MagiK Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 01/01/2005
    moze nie jakis wielki,ale maly na pewno... znaja sie swietnie tez sie zgodze tylko mam przeczucie,ze Skra dzis nie wygra tyle ale i tak najwiecej zalezy od Mariusza Wlazlego, ktory jezeli bedzie atakowal ze swoja ostatnia skutecznoscia i do tego wesprze go Winiarski to bedzie bardzo ciezko Jastrzebianom wygrac... Ale mysle,ze wyjda dzis nakreceni i ograja Skre 3-1, natomiast jutro bedzie 3-2 ale dla Skry
    PoZdRo

Do góry
    Strona 5 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  rafal08