Bayern Monachium(-2,5 gola) - FC Ingolstadt 04 1 1.59 (1.63)
Spotkanie drugiej rundy Pucharu Niemiec pomiędzy liderem Bundesligi a ostatnim zespołem 2 Bundesligi. Bayern jest w świetnej formie, w tym sezonie wygrali 12 z 16 spotkań, grają bardzo efektownie, strzelili najwięcej bramek w Bundeslidze, nie tracąc żadnej w ośmiu kolejnych spotkań aż do ostatniego meczu z Hannoverem. Co prawda wygrali tylko jedno z ostatnich czterech spotkań, ale problemy mieli w spotkaniach wyjazdowych, u siebie z tak słabym zespołem nie powinni mieć problemu, bilans bramkowy Bayernu w Bundeslidze mówi sam za siebie, 19 bramek zdobytych jedna stracona, w inaugurującym sezon meczu z Borussią M. FC Ingolstadt 04 to czerwona latarnia 2 Bundesligi, zespół potrafiący zdobyć bramkę, mają na koncie 16 bramek w 12 meczach, ale tracący przy tym zdecydowanie najwięcej spośród wszystkich zespołów (32). Jak to w pucharach bywa drużyna z taką kadrą jak Bayern dokona kilka przetasowań w składzie, w bramce zobaczymy dziś Butta, w dalszym ciągu oczywiście pod uwagę nie jest brany Robben, pod znakiem zapytania stoi występ Schweisteigera i van Buytena a na szansę występu w napadzie liczą Olic i Petersen. Jednak niezależnie od tego że kilka zmian na pewno będzie nie ma mowy o jakimś lekceważeniu rywala, co potwierdzają przedmeczowe słowa trenera gospodarzy Juppa Heynckesa o tym że każdy zespół zasługuje na szacunek i skrupulatnie przygotowują się do dzisiejszej potyczki. Piłkarze rezerwowi powinni mieć ogromną chęć do gry, będą na pewno chcieli pokazać się z bardzo dobrej strony trenerowi oraz kompletowi publiczności, który obejrzy dzisiejsze spotkanie. Goście przyjeżdżają z bagażem czterech porażek z rzędu, w ich szeregach zabraknie dziś: Andersena, Biliskova i Haasa. Dziś nie powinno wydarzyć się nic niespodziewanego, świetnie u siebie grający Bayern wygrywający w świetnym stylu kolejne spotkania u siebie nie powinien mieć najmniejszych problemów z wysokim zwycięstwem nad zespołem, który przegrywa wszystko na wyjazdach.