#5098707 - 17/12/2011 02:31
Re: Serie B Sezon 2011/2012
[Re: huczek]
|
Meldunek: 12/10/2003
|
Livorno - BresciaTrochę na szybko, więc argumenty może nie specjalnie przekonywujące W Brescii nie zagra dziś najlepszy napastnik Jonathas, ale mam nadzieję, że Feczesin go godnie zastąpi. Zasadniczo tam i tak najwięcej zależy od Juana Antonio U gospodarzy troszkę większe problemy kadrowe, bo na każdej pozycji kogoś zabraknie. W obronie Perticone, w pomocy Geneviera, a w ataku Paulinho. Brescia po ostatniej domowej porażce zmieniła trenera. Scienzę zastąpił Calori (były trener Padovy). Właśnie przez to liczę, na chociaż częściowy efekt nowej miotły, bo to co Brescia odstawia w tym sezonie to trochę wstyd. Na zwycięstwo aż dziś nie liczę, bo Brescia na Stadio Armando Picchi raczej nie wygrywa, ale remis myślę jest w zasięgu. Typ: remisKurs: 3.0 bet365
|
Do góry
|
|
|
|
#5312942 - 15/04/2012 23:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/12/2004
|
Kolejka przerwana Piłkarskie Włochy są w szoku po tym jak zawodnik Livorno Piermario Morosini zmarł na zawał serca na boisku podczas meczu z Pescarą http://www.youtube.com/watch?v=ly1C5Q2D3mw
|
Do góry
|
|
|
|
#5347521 - 11/05/2012 19:53
|
|
Bari - Brescia Z tego co widziałem Włoskie prognozy przewidują overowy mecz. Ja tam do końca przekonany nie jestem, ale BTS też tam widzę. Włosi prognozują 2-2, ja 1-1, generalnie bramkowy remis. Bari u siebie przeważnie gra na 0-0, ale dziś lekkie braki w obronie, nie zagrają Ceppitelli i Polenta, może to im trochę utrudni to nudne granie. W obu drużynach zabraknie też najelpszych strzelców co niby nie napawa optymizmem, ale w Bari to i tak ten najlepszy strzelec miał tylko 7 bramek , a w Brescii Jonathasa spróbują zastąpić Piovaccari z Feczesinem. Ten pierwszy, to jakby nie było król strzelców poprzedniego sezonu Serie B Generalnie obie drużyny o nic nie grają. Bari ma jeszcze jakieś tam "szanse" na play-outy, ale musiałaby być niezła katastrofa, żeby tam wylądowali. Dziś przegrać nie powinni, ale też nie są aż tak dobrzy, żeby łatwo sobie poradzić z Brescią. Gospodarze od 437 minut nie strzelili bramki, więc po części ten typ jest na przełamanie ich serii. Typ: BTS
|
Do góry
|
|
|
|
#5352020 - 14/05/2012 23:50
|
Arka Gdynia!
Meldunek: 09/07/2009
|
Piłka nożna, Serie B 14.05.12 20:45 Albinoleffe - Werona Typ: AH(1,5:0) 2 Kurs: 2.00 (1.92) PinnacleSports (betsson)
Spotkanie 40 kolejki Włoskiej Serie B pomiędzy zajmującym ostatnie miejsce w ligowej tabeli zespołem Albinoleffe, który nie ma już jakichkolwiek szans na utrzymanie a walczącym o bezpośredni awans do Serie zespołem Hellas Werona. Gospodarze po 39 spotkaniach na koncie mają zaledwie 25 punktów i są zdecydowanie najsłabszym zespołem ligi, do Vicenzy zajmującej ostatnie miejsce, które nie oznacza bezpośredniego spadku tracą aż 13 punktów, czyli nie ma już oczywiście ten zespół żadnych szans na utrzymanie. O tym jak fatalna musi być sytuacja w tym klubie niech świadczy fakt, że mają obecnie serię 11 spotkań przegranych z rzędu, a nie wygrali od 23 kolejek, tj. od listopada zeszłego roku. Nie ma nawet co dzielić ich wyników na te u siebie i wyjazdy, spisują się równie słabo. A zagrają dziś z zespołem, który będzie zdeterminowany do osiągnięcia zwycięstwa, mają jeszcze szansę powalczyć o bezpośredni awans, co prawda tracą trzy punkty ale przed resztą zespołów z czołówki również jeszcze trzy mecze w tym bezpośredni pojedynek walczących o awans zespołów Torino i Sassuolo. Co prawda Werona nie jest w wielkiej formie, w ostatnim czasie na wyjazdach spisywali się fatalnie, tracąc mnóstwo ważnych punktów, jednak w maju oba mecze, które są za nimi kończyły się ich zwycięstwami po 1:0. W meczu z fatalnie grającym zespołem Albinoleffe liczę na pewne zwycięstwo gości.
|
Do góry
|
|
|
|
#5358782 - 19/05/2012 22:07
|
|
Verona - Varese Wydaje mi się, że dziś wygra Verona. Potrzeba im zgarnąć trzy punkty, żeby mieć szanse na bezpośredni awans. Varese nawet mimo porażki do barażu powinno się dostać. Jakby dziś przegrali, to trzeba im będzie zremisować w ostatniej kolejce z Sampdorią i całkiem możliwe, że taki właśnie remis będzie satysfakcjonował obie ekipy. Verona u siebie gra bardzo skutecznie, ale z drugiej strony Varese gra świetnie na wyjeździe. Taki ten mecz bardziej no bet, ale większa motywacja u gospodarzy i mam nadzieję, że to zdołają pokazać. Goście dzisiejszego spotkania wygrali ostatnie 4 mecze i to też mnie bardziej przekonuje na postawienie na Veronę i przerwanie tej serii. Włoscy typerzy też typują Home Win, więc płynę z falą Typ: 1
|
Do góry
|
|
|
|
#5359628 - 20/05/2012 04:39
|
|
Ascoli - Crotone Goście utrzymanie już mają pewne, a i żadne inne baraże im nie zagrażają. Co pozwala mi sądzić, że będą w jutrzejszym meczu w formie wakacyjnej Ascoli natomiast całkiem inna beczka. Dla nich jutrzejszy mecz musi skończyć się ich zwycięstwem. Dlatego musi, bo w ostatniej kolejce jadą do Padwy, a ona może jeszcze grać o playoffy. W drużynie gości nie zagrają trzej ofensywni gracze: Florenzi, Gabionetta i Sansone. A innymi słowy ze wszystkich dobrych atakujących zagra tylko ten, albo aż ten najlepszy Caetano. Ascoli po prostu musi to wykorzystać i przedłużyć swoje szansę na pozostanie w lidze bez konieczności grania playoutów. Motywacji nie powinno im zabraknąć, a umiejętności też jakieś tam mają. Całkiem niedawno mieli serie 6 czy 7 meczów bez porażki. Jak na drużynę broniącą się przed spadkiem to całkiem niezłe osiągnięcie. Crotone gra w kratkę i jutro wypada im przegrać. Typ: 1
|
Do góry
|
|
|
|
#5367819 - 26/05/2012 20:29
|
|
Pescara - Nocerina, czyli zemsta Zemana! Wróćmy się o rok do rozgrywek Serie C. Był 23. kwietnia 2011r. i trzy kolejki do końca sezonu. Prowadzona przez Zdenka Zemana walcząca o Playoffy Foggia, podejmowała na własnym boisku pewną awansu Nocerine. Spotkanie to zakończyło się wręcz skandalem. Wynik: 0-1 i aż trzy nieuznane bramki dla Foggii. Teraz nadarza się idealna szansa na zemstę dla Zemana, bo można wyrzucić z Serie B Nocerinę. To byłby pierwszy powód dla którego Pescara nie odpuści tego meczu. Kolejny jest choćby taki, że kibice Pescary są zaprzyjaźnieni z kibicami Vicenzy, z którymi to Nocerina walczy o utrzymanie. Nikt w Pescarze chyba nie wyobraża sobie, żeby kosztem Vicenzy utrzymała się Nocerina. Trzeci argument myślę jest dość ciekawy. Mianowicie, jeśli Lorenzo Insigne dobije do granicy 20 bramek w sezonie, czyli strzeli dziś 2, to otrzyma nowiutkie Porsche od Prezydenta Pescary W skrócie Pescara według mnie zdemoluje dziś Nocerinę. Mają tak piekielnie mocny skład szczególnie w ofensywie, że dla nich strzelić ze 3 Nocerinie nie powinno sprawić żadnego problemu. Insigne, Verratti i Immobile, to po prostu nie ten poziom. Oni już w przyszłym sezonie będą gwiazdami w Serie A. Typ: 1
|
Do góry
|
|
|
|
#5367946 - 26/05/2012 21:40
|
|
A dziękuję za pochwałę Tak, tak, bez znajomości włoskiego da się to ogarniać. Ja po włosku też niekoniecznie, aczkolwiek tyle we włoskiej siedze i tyle stron zdarza mi się przeglądać, że można już trochę łapać o czym są teksty, a resztę załatwia translator. Wszystko, to raczej kwestia wyszukania odpowiednich stron, a nie biegłej znajomości języka. Oczywiście mniej czasu zajmowałoby analizowanie gdyby znało się włoski. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#5368428 - 27/05/2012 01:10
|
ŁKS Łódź
Meldunek: 06/02/2005
|
Bari - GubbioBari to zespół który utrzymał się w lidze (15 miejsce), natomiast Gubbio to jeden ze spadkowiczów (21 miejsce). Oba zespoły w ostatnim czasie są w tragicznych formach. Bari w ostatnich pięciu meczach mają bilans 0-2-3 a Gubbio 0-1-4. Bukmacherzy sugerują nam, że padnie trochę bramek wystawiając kurs po 1,60 na oVer, ale patrząc na obecną formę jednych i drugich aż nie chce mi się w to wierzyć. Bari ostatnie pięć meczów u siebie remisowało z czego aż trzykrotnie po 0-0. Under 2.5 po @2,22 czy 2,35 w 365 wygląda na prawdę smakowicie, mimo, że sam nie jestem zwolennikiem Underów.Konkursowo zaszalejmy i spróbujemy trafić U1.5 Nie jest to niemożliwe - w meczach z udziałem Bari aż 15 razy padał góra jedna bramka, natomiast w meczach Gubbio 12-krotnie. 4,70 zważywszy na formę obu zespołów i wakacje dla jednych i drugim może skończy się 0-0 lub 1-0? Czemu nie.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|