Opcje tematu
#4954245 - 03/10/2011 20:44 pl.rec.sport.pilka-nozna - ktos kiedys tam pisywał? :)
wwwujek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/10/2001
Witam,

Jak w temacie.. Niedawno natrafiłem na swoje wypowiedzi z.. 1999 roku smile Ktoś używał tej listy mailingowej?

Pozdrawiam.

Do góry
Bonus: Unibet
#4954421 - 03/10/2011 22:02 Re: pl.rec.sport.pilka-nozna - ktos kiedys tam pisywał? :) [Re: wwwujek]
maciey Offline
old hand

Meldunek: 05/01/2004
To nie jest lista mailingowa, to się nazywa "grupa dyskusyjna", weteranom nie wypada mylić takich pojęć wink
Ja, kilka znanych osób się tam przewinęło i dyskusje były całkiem fajne, bardzo aktywnie pisywali tam twórcy www.90minut.pl (Maciejko, Paweł Mogielnicki), wyjazdowe opisy Wiktora Cegły były rewelacyjne (potem chyba w jakimś piśmie o grach komputerowych pisywał), pod pseudonimem Zygmunt pisywał twórca weszlo.pl i dziennikarz m.in. "Przeglądu Sportowego", czyli Krzysztof Stanowski... wiele ciekawych postaci, wiele świetnych wątków i dyskusji.

Ale to był ten stary, prawdziwy internet, bez dzieci neostrady, bez natłoku grafik, pisali ludzie, którzy mieli coś do powiedzenia, a nie coś do pokazania...
http://www.google.pl/search?client=opera...144&bih=676

Do góry
#4954766 - 04/10/2011 00:11 Re: pl.rec.sport.pilka-nozna - ktos kiedys tam pisywał? :) [Re: maciey]
wwwujek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/10/2001
Originally Posted By: maciey
To nie jest lista mailingowa, to się nazywa "grupa dyskusyjna", weteranom nie wypada mylić takich pojęć wink

Eeee tam.. Pamiętam, jak w pierwszym outlooku miałem "lista mailingowa".. Początki były takie, że pisało się normalnego maile, po "wyślij" pakował się w "skrzynkę nadawczą" i po wybraniu magicznego 0202122 maile się wysyłały, a pobierały się nowe smile

Grupa dyskusyjna to była jak powstał Usenet smile Mogę coś mylić, ale nie będę się spierał smile

Ja, kilka znanych osób się tam przewinęło i dyskusje były całkiem fajne, bardzo aktywnie pisywali tam twórcy www.90minut.pl (Maciejko, Paweł Mogielnicki), wyjazdowe opisy Wiktora Cegły były rewelacyjne (potem chyba w jakimś piśmie o grach komputerowych pisywał)

Kiedyś łączyła nas spora przyjaźń.. Pamiętam zlot w Warszawie, wspólny wyjazd z Legią na Odrę Wodzisław..
Nawet potem mieliśmy swoja grupę, w/w plus osoby z Gdańska i jeszcze jedna z Wawy. Dziś praktycznie z nikim nie mam kontaktu, a z min. Wiktorem kiedyś naprawdę byliśmy kumplami.

Był tez taki Dominik Rollauer i wydawało mi się zawsze, że tutaj był pod nickiem UQ$.. Ale głowy nie dam. Może coś mylę.

pod pseudonimem Zygmunt pisywał twórca weszlo.pl i dziennikarz m.in. "Przeglądu Sportowego", czyli Krzysztof Stanowski... wiele ciekawych postaci, wiele świetnych wątków i dyskusji.

Już wtedy były "multikonta" wink Krzyśka akurat nie znałem.

Ale to był ten stary, prawdziwy internet, bez dzieci neostrady, bez natłoku grafik, pisali ludzie, którzy mieli coś do powiedzenia, a nie coś do pokazania...

Zgadza się.. Naprawdę fajni ludzie..

Do góry
#4954813 - 04/10/2011 00:54 Re: pl.rec.sport.pilka-nozna - ktos kiedys tam pisywał? :) [Re: wwwujek]
maciey Offline
old hand

Meldunek: 05/01/2004
Originally Posted By: wwwujek
Eeee tam.. Pamiętam, jak w pierwszym outlooku miałem "lista mailingowa".. Początki były takie, że pisało się normalnego maile, po "wyślij" pakował się w "skrzynkę nadawczą" i po wybraniu magicznego 0202122 maile się wysyłały, a pobierały się nowe smile

Grupa dyskusyjna to była jak powstał Usenet smile Mogę coś mylić, ale nie będę się spierał smile

O, to wcześniej tam trafiłeś niż ja, ja już w outlooku miałem "grupy dyskusyjne", czyli usenet już istniał.
0202122 - najlepiej wyuczony numer telefoniczny w życiu smile
Swoją drogą grupa nadal jako tako żyje, tyle, że kiedyś była masa "kumatych", znających tematy od wewnątrz, a nie "bo gdzieś czytali", a teraz to już zwyczajne dyskusje, nic wyjątkowego.

Do góry

Moderator:  Biszop, rafal08