Mam chwilkę więc napisze moją analize wahałem się czy napiasąc o meczu Palermo-Parma czy Roma-Reggina i wybrałem ten drugi mecz gdyż nie mam zbyt dużo czasu
Roma-Reggina Mecz 6 w tabeli Romy z 14 Regginą, Roma ma dobry bilans u siebie 4-2-4 bramki 17:14 natomiast Reggina na wyjeździe
0-3-6 bramki 5:13 i tak więc zdobyte tylko 3 punkty na wyjeździe, Roma złapała wiatr w żagle nie przegrała od 4 spotkań wygrywając u siebie pewnie z Chievo 4:0 oraz Milanem 1:0 to napewno podbudowało morale w drużynie. Reggina na wyjazdach spisuje się ostatnio nieźle:
Siena AC 0-0 Reggina Calcio 27-11-2005
Ascoli 1-1 Reggina Calcio 11-12-2005
Messina 1-1 Reggina Calcio 21-12-2005
Juventus Turin 1-0 Reggina Calcio 15-01-2006
Reggina jak pokazują ostatnie wyniki potrafi się bronić porażka tylko 1-0 w Turynie o tym świadczy.
Teraz trochę o znaczących absencjach w obu zespolach w Romie nie wystąpią:
Roma 40 NONDA Shabani SC * INJURED
Roma 4 KUFFOUR Samuel DC ** OUT Africa Cup of Nations
Wystąpili oni koeljno w 14 i 15 meczach Romy.
W Regginie natomiast bez większych absencji, natomiast powraca do zespołu COZZA Fracesco (cpt) i jest to dobra wiadomość dla zespołu.
Reggina z Rzymu wywiozła już 3 punkty dwa razy było to:
19-03-2000 AS Rome 0-2 Reggina Calcio
16-04-2005 AS Rome 1-2 Reggina Calcio
Oba zespoły wsytąpią w następujących składach:
Roma: Doni-Panucci-Mexes-Cufre-Chivu-De Rossi-Perrotta -Totti-Taddei - Mancini-Aquilani
Reggina: Pavarini-Lanzaro-Lucarelli-I. Franceschini- De Rosa-Paredes-Tedesco-Mesto-Modesto-Amoruso
Każda seria się kiedyś kończy, czy 3 kolejne zwycięstwa Romy u siebie zostaną zatrzymane przez grającą ostatnio lepiej na wyjazdach, jednak pozostającą wciąż bez zwycięstwa poza domem Regginą?
Myślę, że Reggina odniesie dziś pierwsze zwycięstwo na wyjeździe, kieruje się tu intuicją nauczony ostatnimi moimi wtopami. (RKC,Deportivo).
AS Roma -
Reggina Calcio 7,4
I dla mniej odważnych myślę że dobrym rozwiązniem jest także:
AS Roma -
Reggina Calcio +1 2,35
AS Roma -
Reggina Calcio X2 2,38
Dziękuje za przeczytanie tych wypocin
------------------------------------------------------------
To moja druga napisana analiza
------------------------------------------------------------
A tak przedstawiają się moje typy na tą kolejkę: