Salumae-Hajek 1 1,55
Estonczyk na skoczni Kulm na treningach spisywał sie lepiej anizeli czech. Takze mozna bylo to zauwazyc w kwalfikacjach. Ztego co wiem to zarowno Salumae i Hajek i wyczytałem na stronie skispringen.com to bede ich pierwsze starty w lotach narciarskich w kulm w konkursie glownym ale tego zbytnio nie ejstem pewny co podkreslam w swojej wypowiedzi. Jednak zwyciezce w tej parze upatruje w Salumae 8/10
Koch-Kranjec 1 1,55
Koch zdumiewajaco dobrze czuje sie tutaj, co mozna było zauwazyc w treningach i kwalfikacji. Kranjec katastrofa w tym sezonie nic nie pokazuje. I takze nic nie pokazal w dwoch pierwszych treningach. Jedynie kwalfikacje w ktorych skok mu wyszedł. Koch jest jdnym z najlepszych technikow w skokach, potrafi szukac wiatru jak mowia komentatorzy.. Dlatego na duzych skoczniach gdzie loty sa dalekie bardzo sie to przydaje. Dlatego w tej parze nie widze innego zwyciezcy jak Koch 9/10
Benkovic poza 15 1,3
Benkovic w tym sezonie to nie to samo co w zeszlym gdy stawał na podiumi oddawał najlepsze skoki w swojej karierze. Teraz kompletnie nie mzoe sie podniesc. Chociaz zdarzaja mu sie dobre skoki to czesciej sa te złe. Na skoczni w Kulm jego skoki byly katastrofalne dlatego jego pozycje byly ro\wneiz dalekie 31 ,37 55.Lecz upatruje ze Rok w tym konkursie zajmie pozycje od 23 i nizej.. 9/10
Ponadto:
Ljoekelsoey-Widhoelz 1 Roar jest moim faworytem do wygrania lotow. janda i Ahonen dobzre sie tutaj zbytnio nie czuja.. Ahonen jeszcze moze powalczy o pudło zas Janda nie sadze..
Romoeren-Matti Hautamaeki 1 Matti zdumiewajaca słabo na skoczni w Kulm co mnie bardzo dziwi.. gdyz jak pamietam Matti zawsze lubiał oddawac daleki skoki i lubiał skakac na duzych skoczniach.. Jednak tutaj jest kompletnie bez formy a Bjorn skacze srdnio przejawia skoki dobre srednimi i w nim upatruje zwyciezce..
Ahonen Kuettel 1 Na czuje Ahonen skacze rowno Andreas przejawia dobre skoki slabszymi.. Licze ze doswiadczenie Janne wezmie gore...
I tak dla zabawy:
Herr-Kofler 1
Damjan-Peterka 1
Malysz poza 15 niestety
Hautamaeki poza 13