#475997 - 22/10/2006 20:03
Re: Wojsko - kamasze czy rezerwa?
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/03/2006
|
Quote:
Quote:
Quote:
kurde u mnie nie dotarła jeszcze rata wpłaty za studia (warunek otrzymania papierka do WKU) MYŚLE ŻE do 29 dojdzie i bede mógł im to wtedy dowieźdz.Nie będzie za późno?
Lepiej wysłac poleconym to wrazie czego nie bedą krzyczeć.
W tam tym roku miałem podobną sytuację to się darł na mnie ten zasraniec co przyjmował to podanie, a w tym roku nie dalej jak w piątek sugerował, żeby wysyłać listownie a nie czekac w kolejkach.
HEHE DOBRY pomysł ale to tak można wogóle ? aha no i co ogólnie to tylko sam papierek ze szkoły przesłać ????
można przesłac i tylko ten papierek nic więcej
|
Do góry
|
|
|
|
#475998 - 22/10/2006 20:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
Quote:
I ponoć nawet żadnej grzywny nie płacił.
hehehe to albo twoj koles mial takie szczescie ,albo ten co przyjmowal te papierki od niego w WKU byl glupi lub na mega kacu. Co do wezwan do wojask (biletow) do czasu gdy nie odbierzesz i nie pokwitujesz odbioru listonoszow jestes tak jak by " po za zasiekiem wojska" Jesli jednak pokwitujesz odbiori nie stawisz sie na wezwanie w WUKU czy w wyznaczonej jednoscie bez konkretnej uzasadnionej przyczyny mozesz jusz miec duze klopoty. Jeli sie WKU uprze to moga wydac odpowiednie pisam do Policji ZW o doprowadzenie cie w dane miejsce lub pciagnac cie do podpowiedzialnosci karnej czyli zawiasy(do3 lat)-grzywana . W sytuacji takiej jak twoj kolesc zrobil 7 wezwan podar itp ,musial kazde pokwitowac dostal by odrazu jednostke karna jak zloto w Ciechanowie .
Kto w wojsku byl wie jak jest .jak latwo sobie narobic klopotow o wyrok w armi nie trudno.tylko za mojej sluzby na samej unitarce 3 kolesi dostalo wyroki.jeden koles rok w zawiasach za picie alkoholu na terenie jednoski a 2 kolesi na dostalo po 2,5 roku w zawiasach na bujke (niby bujke poklepali sie po plecach i tyle) W jednostce macierzystej kolesia z mojego poboru wyslali do jednoski karnej na 60 dni przed wyjsciem za to ze nachlal sie w jednosce z 2 kolesiami .nic by nie bylo gdyby sie polozyl sapc jak pozostali ,ale palma mu odbila i zaczol drzec pape ZW przyjechalo i zaczela sie bonanza. Gosc dostal jednostke karna i doslude 4 miechy, z 060 DDC zrobilo mu sie 6 miechow do wywila :P Jedo golesie co z nim pili dostali 2 lata w zawiasach. I oczyiscie wszystki na bazgrali w papirach ...
|
Do góry
|
|
|
|
#956257 - 13/02/2007 13:30
[Re: JuN]
|
MaSha Lover
Meldunek: 24/03/2005
|
ostatnio slyszalem cos ze od 2008 roku wojsko tylko dla chetnych, nie bedzie juz poboru to prawad ? Mówili mi o tym jak miałem 8 lat  Mam 20 i dalej o tym mówią  No i jak tam sprawa sie rozwiazala?
NIe wiecei ktore roczniki sa juz przepisane do reazerwy? Żadne  jak masz git wku to rezerwa a jak frajerów to będziesz przez 10 lat zasrane papierki nosił 
|
Do góry
|
|
|
|
#956613 - 13/02/2007 16:03
[Re: lupus]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/07/2003
|
... ale teoria nieidzie zawsze z praktyka. JuN chyba sam niewierzysz w to co piszesz. Moze i kiedys będa szli do woja tylko ochotnicy, ale widzac w jakim tempie w naszym kraju sa wprowadzane reformy to ten 2008..... :):):):) bez komentarza. Pozdrawia kapral podchorąży retoox P.S. W wojsku niejest tak najgorzej a i kondycje mozna sobie zawsze poprawic troszke, wiec niema sie co migac 
|
Do góry
|
|
|
|
#957138 - 13/02/2007 18:01
[Re: retoox]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/05/2005
|
P.S. W wojsku niejest tak najgorzej a i kondycje mozna sobie zawsze poprawic troszke, wiec niema sie co migac chyba ze wczesniej zlapie sie w tymze wojsku kile, mogile czy inna sepse WP [`]
|
Do góry
|
|
|
|
#957813 - 13/02/2007 20:16
[Re: alfa]
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
Hej.Powie mi ktos co sie orientuje mniej wiecej.Przychodza mi wezwania do domu zebym sie zglosil na WKU ,jestem tylko po rejestracji.Nikt tych wezwan w domu nie odbiera ,listonosz czasami zostawia kwitek zeby na poczcie odebrac.ALe nikt nie bieze.Byli raz u mnie w domu psy (policja) pytali sie rodzicow gdzie jestem ,czemu nie odbieram listwo z wku ,to powiedzieli ze jestem za granica,ze mnie w domu nie ma ,to psy z usmiechem to dobrze ze syn wyjechal zapisali na kartce i poszli.I teraz pytanko : Chcce jechac do Polski sie wymeldowac zeby miec spokoj i nie wiecie czy na granicy moga mnie zatrzymac z glupia i zawiesc albo dac wezwanie na WKU ? znajomy mi mowil ze nie powinni bo musialbym bym scigany listem gonczym zeby na granicy byly moje dane a listow za mna nie ma bo tysiace ludzi sie chroni przed wojskiem i nikogo nie scigaja. jakimis listami. Co nie czepna mnie na granicy ? ta Policja namieszala troche ,jak mnie czepna to na 2 dzien uciekne i niz nie przyjade dlugo 
|
Do góry
|
|
|
|
#961463 - 14/02/2007 22:05
[Re: wojkrk]
|
addict
Meldunek: 05/04/2005
|
hejka mam pytanie skonczylem w tym roku studia licencjackie jestem obecnie za granica rozpoczalem studia bodajze w semestrze 2003/04 czy mam prawo oczekiwac przeniesienia do rezerwy bardzo prosze o konkretna odpowiedz
|
Do góry
|
|
|
|
#961634 - 14/02/2007 23:06
[Re: lupus]
|
addict
Meldunek: 05/04/2005
|
z tego co wiem to gorna granica wieku zostala zniesiona juz rok temu tyle ze mam znajomych ze starszych rocznikow ktorzy po skonczeniu studiow zostali automatem przeniesieni do rezerwy wiec nie wiem jak to jest po prosze o odpowiedz kogos zorientowanego w aktualnych przepisach pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#964474 - 15/02/2007 20:22
[Re: Azzaro]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Ja jestem rocznik 84 ,a rocznik 83 po licenjacie i dostarczeniu papierów został przenisiony do rezerwy . Kur.. niemogly tez 84 zachaczyc:/ Bzdura. Ja jestem 83, po licencjacie i mnie chca wziasc. Jak ktos ma mgr skonczone idzie na 3 miechy przeszkolenia.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|