#474552 - 03/04/2006 05:16
Re: Goget - Tenis Master 2006
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Podsumowanie XIIi tygodnia S.Grosjean - D.Ferrer 1 @1,549 Pinnacle ---> 6:4 5:7 4:6 -10 j Asagoe/Srebotnik - Clijsters/Maes 1 @1,45 Gamebookers ---> 6:4 7:6 +4,5 j A.Bogomolov-N.Healey 1 @1,43 Gamebookers ---> 6:4 5:7 7:6 +4,3 j J.Blake - J.I.Chela 2:0 @1,97 Pinnacle ---> 4:6 6:1 6:0 -10 j A.Roddick - S.Greul 2:0 @1,46 Pinnacle ---> 6:3 3:6 6:2 -10 j Li/Sun - L.Huber/M.Navratilova 1 @1,8 GB ---> 6:7 4:6 -10 j D.Nalbandian - I.Ljubicic 1 @1,72 Gamebookers ---> 1:6 2:6 -10 j P.Starace - I.Navarro-Pastor 1 @1,45 Gamebookers ---> 6:7 6:3 6:2 +4,5 j B.Bryan/M/Bryan - J.Bjorkman/M.Mirnyi 1 @1,45 Gamebookers ---> 4:6 4:6 -10 j L.Raymond/S.Stosur - L.Huber/M.Navratilova 1 @1,4 Gamebookers ---> 6:4 7:5 +4 j Statystyka XIII tygodnia :  Typy Trafione/Podane : 4/10 Skuteczność : 40% Stawka : 100 j Bilans : -42,67 j Yield : -42,7 % ----------------------------- Statystyka Ogólna  Typy Trafione/Podane : 111/164 Skuteczność : 68 % Stawka : 1640 j Bilans Ogólny : +110,07 jYield : 6,7 % ------- Co tu dużo mówić tragedia...13-sty tydzień okazał się mega pechowy i w kiepskim stylu kończę pierwszą część sezonu. Już za tydzień zaczyna się jednak moja ulubiona część sezonu i liczę, że tam spokojnie odrobie co w tym tygodniu straciłem...
|
Do góry
|
|
|
|
#474554 - 07/04/2006 08:21
|
Tenis Trader
|
Chorwacja-Argentyna 1 @1,645 PinnacleMyślę, że Ljuba tutaj załątwi sprawę ogrywając Nalbandiana i Calleriego a punkt dołąży w deblu z Ancicem. Myślę, że Jak po 2 dniach nie będzie 3:0 to w niedzielę dzieła dopełni Ancic ogrywając Calleriego. Nawierzchnia zdecydowanie pod Chorwatów, Ljuba w formie, do tego faantyczni kibice na trybunach no i Nalbi myślę, nie będzie im zbytnio przeszkadzał w awansie do półfinału. R.Gasquet-M.Safin 1 @2,26 PinnacleSafin po powrocie nie ograł żadnego mocnego rywala. Rodak Davydenko co wiecznie kręci wały, Moya i Delic to narazie jedyni zawodnicy, którzy nie sprostali Maratowi. Z kolei w dwóch setach ogrywał go Henman oraz Rochus i Nieminen, którzy grają podobnie jak Gasquet, głównie z końcowej linii. Mecz będzie rozgrywany do 5 setów, do tego publiczność po stronie Gasqueta. W poprzedniej rundzie z Haasem Rysiu zagrał wspaniale i myślę, że teraz też będzie walczył do ostatniej piłki a po takim kursie nie sposób go nie zagrać.
|
Do góry
|
|
|
|
#474558 - 09/04/2006 20:16
|
Tenis Trader
|
Podsumowanie XIV tygodnia K.Kim - A.Jones 2:0 @1,75 Fonbet ---> 5:7 6:3 6:1 -10 j A.Bogomolov - A.Mackin 1 @1,5 Fonbet ---> 6:4 6:7 7:6 +5 j Chorwacja-Argentyna 1 @1,645 Pinnacle ---> 2:3 -10 j R.Gasquet-M.Safin 1 @2,26 Pinnacle ---> 6:7 6:4 3:6 7:6 1:6 -10 j F.Cipolla - C.Cuadrado 1 @1,65 Fonbet ---> 6:4 6:2 +6,5 j J.Vanek - S.Roitman 1 @1,55 Gamebookers ---> 6:7 4:6 -10 j Statystyka XIV tygodnia :  Typy Trafione/Podane : 2/6 Skuteczność : 33% Stawka : 60 j Bilans : -28,5 j Yield : -47,5 % ----------------------------- Statystyka Ogólna  Typy Trafione/Podane : 113/170 Skuteczność : 66 % Stawka : 1700 j Bilans Ogólny : +81,57 jYield : 4,8 % ------- Co tu dużo mówić tragedia...Ze 150 j zysku przed dwoma tygodniami zrobiło się "zaledwie" 81 j. Teraz jednak zaczynają się turnieje na cegle i liczę, że tutaj karta się odwróci..
|
Do góry
|
|
|
|
#474559 - 10/04/2006 15:29
|
Tenis Trader
|
I.Andreev - M.Safin 1 @1,951 PinnacleAndreev Valencie ceni sobie szczególnie i gra praktycznie u siebie w domu (tutaj w szkółce tenisowej uczył się grac w tenisa). W ubiegłym roku wygrał ten turniej pokonując po drodze aż 4 Hiszpanów. Później zwolnił loty i w kolejnych 7 turniejach wygrał zaledwie jedno spotkanie. Na zakończenie turniejów ceglanych załapał się jeszcze na finał w Bukareszcie i wygrał turniej w Palermo. W każdym bądź razie Igor zapewne będzie gryzł cegłę żeby tylko zajść jak najdalej. Marat jeszcze w piątek grał w hali we Francji na szybkim hardzie (5 setów z Gasquetem) więc szok nawierzchniowy może mu się udzielić. Andreev na Davisa nie pojechał więc mógł spokojnie się przygotować do turnieju w Valencii. Myślę, że Marat bardziej serio potraktuje przyszłotygodniowe Monte Carlo a tu nie będzie przeszkadzał zdeterminowanemu koledze. P.Starace - L.Dlouhy 1 @1,51 PinnacleStarace w dobrym stylu wygrał przed 2 tygodniami chalenger w Napoli. Pograł też trochę na cegle w Ameryce Płd. a przed rokiem zaliczył półfinał w Sopocie i kilka udanych występów w chalengerach. Ogólnie Włoch bez fajerwerków ale dość solidny, przynajmniej na cegle. Dlouhy w ubiegłym roku na cegle pokazywał się głównie w chalach, ale ostatnio lepsze wyniki osiągał na szybszych nawierzchniach i myślę, że to jest jego nowe powołanie. W Napoli, czyli na tym chalu, który wygrał Starace Dlouhy przegrał dość łatwo już w I rundzie z kwalifikantem Ruizem. Czech fizycznie też mi nie wygląda na zawodowego ceglarza, lekko ociężały, powoli się z niego robi Labadze  . Myślę, że Starace pokrzepiony tą wygraną w Napoli wyjdzie zwycięsko z pojedynku z Czechem. J.Monaco - M.Fish 1 @1,51 PinnacleMonaco w ubiegłym tygodniu pograł już w Houston na turnieju pokazowym, gdzie wygrał wspólnie z Horną turniej deblowy a w singlu doszedł do finału ulegając w 3 setach Hanescu. Mardy wracający do tenisa przed tygodniem wygrał turniej chalengerowy na twardych kortach w Tallahassee. Ogólnie cełgy unika jak ognia i dotychczas pojawiał się jedynie albo w Houston, na French Open albo na Mastersach w Europie. Ostatni mecz na tej nawierzchni wygrał przeszło 3 lata temu kiedy był chyba w najlepszej formie ogólnie. Kolejne 9 pojedynków na tej nawierzchni przegrał. Myślę, że Rybka nie zdąży się przestawić z hardu w Talahassee na cegłe w Houston, z którą Monaco zdołał się już zapoznać i to Argentyńczyk będzie górą...
|
Do góry
|
|
|
|
#474561 - 12/04/2006 07:16
|
Tenis Trader
|
G.Simon-D.Sanguinetti 1 @1,704 PinnacleMłody Francuz w I rundzie łatwo ograł solidnego Czecha Vika 6:2 6:3. Na cegle w ubiegłym roku też grał nie najgorzej. 34-letni Włoch Sanguinetti na cegle ostatnimi latami radził sobie słabiutko, dopiero w ubiegłym roku coś nie coś na tej nawierzchni ugrał ale ogólnie cały rok miał bardzo dobry. W tym roku już nie jest tak kolorowo. Z 10 spotkań wygrał zaledwie 3 (Rochus,Adduktson i Capdeville). Wczoraj pokonał po 2-godzinnym pojedynku Gabashvillego, który wskoczył do turnieju głównego jako Lucky Looser z kwalifikacji. Młody Rosjanin w tym roku jednak dość słabo pogrywa. Myślę, że gdyby Sanguinetti poważnie potraktował występ tutaj to chociaż w jednym z 3 chalengerów we Włoszech, który ostatnio były rozgrywane by zagrał, żeby sobie przypomnieć ceglaną nawierchnię. Myślę, że ambitny Francuz ma sobie coś do udowodnienia i ogra dzisiejszego rywala.
|
Do góry
|
|
|
|
#474563 - 13/04/2006 09:38
|
Tenis Trader
|
F.Vicente - A.Dupuis 1 @1,602 PinnacleZacznijmy od tego, że w H2H 3:0 dla Hiszpana Vicente (w tym dwa pojedynki na cegle). W I rundzie Vicente dał ugrać Amerykaninowi Reynoldsowi tylko 3 gemy (6:1 6:2). Dupuis pokonał wprawdzie samego Jamesa Blake'a 7:6 3:6 6:1 ale wydaje mi się, że to efekt zmęczenia Amerykanina turniejami w Indian Wells i Miami oraz Davis Cupem. Wcześniej w kwalach Dupuis ograł kelnera Franka Mosera i w 3 setach Dusana Vemica. Ogólnie 33-letni już Francuz na clayu od dobrych kilku lat gra słabiutko, jak zresztą na każdej nawierzchni. Żeby było sprawiedliwie to Vicente to też przeciętny ceglarz ale gra na tej nawierzchni regularnie a to spory atut. Korty w Houston najwyraźniej mu służą bo w ubiegłm tygodniu na turnieju pokazowym zaszedł tutaj do półfinału. Myślę, że Dupuis jest spokojnie w jego zasięgu i liczę, że Vicente awansuje dalej. F.Mayer (+3,5 hc) - G.Gaudio 1 @1,8 Gamebookers Gaudio ostatnio straszy głównie nazwiskiem. Na wielkie turnieje potrafi się sprężyć ale na mniej interesujących często odpuszcza ostatnio. Na turniejach ceglanych w Ameryce Płd. ogrywali go tacy zawodnicy jak Hidalgo, Patience i Horna a z tymi co wygrywał to i tak nie szło mu łatwo. Gdzieś chyba zgubił tą formę z połowy zeszłego sezonu gdzie 3-krotnie z rzędu dochodził do finału, w tym 2 turnieje wygrał. Argentyńczyk ma ponadto słabość do grania częstych 3-setówek, które otwierają drogę do pokrycia handi na przeciwnika. Mayer zaimponował mi głównie finałem w Sopocie w zeszłym roku, gdzie po drodze pokonał Nieminena, Volandriego i przede wszystkim Corie. W finale z Monfilsem też ładnie pogrywał. Tutaj w I rundzie ograł Hiszpana Burniola 6:0 6:3. Gaston męczył się z kolei ze Sluiterem i wygrał dopiero po 2 TB. W H2H 1:0 dla Meyera. Myślę, że Niemca stać spokojnie na ugranie seta z Gastonem i do pokrycia handi.
|
Do góry
|
|
|
|
#474564 - 13/04/2006 19:23
|
Tenis Trader
|
A.Seppi - G.Simon 1 @1,58 PinnacleSeppi dla mnie prezentuje się solidniej w Valencii. Najpierw łatwo ograł Hidalgo a w II rundzie po małej zadyszce w I secie pokonał innego Francuza Ascione 1:6 6:1 6:2. Simon w I rundzie bez problemów ograł Vika ale z kolei w II rundzie męczył się z innym Włochem Sanguinettim. W ubiegłym roku zdecydowanie lepiej na cegle prezentował się Seppi (chociaż akurat z Simonem przegrał w kwalach do Casablanki). Simon jest w drabince kwalifikacji do Monte Carlo i myślę, że ta świadomość może mu siedzieć w głowie. Seppi ma tam zapewniony występ i myślę, że tutaj nie będzie odpuszczał i uda mu się ograć Francuza.
|
Do góry
|
|
|
|
#474567 - 14/04/2006 12:05
|
Tenis Trader
|
T.Haas-A.Roddick 1 @1,877 PinnacleRoddick w tym roku bez formy, jeszcze nie wygrał turnieju i myślę, że tutaj też mu się nie uda. Na wyniki tutaj nie ma co patrzeć bo obaj mieli przeciętnych rywali i stracić seta byłoby trudno. W h2h 4:4 i co ciekawe pierwsze 4 spotkania (w tym 3 na cegle) wygrał Haas, ale od 4 spotkań lepszy jest Roddick. Czas więc przerwać tą złą serię. Haas dla mnie to jeden z najbardziej uniwersalnych zawodników, po problemach zdrowotnych w tym roku odzyskał formę i dawał się pokonać w turniejach ATP jedynie Federerowi i Blake'owi. Jeżeli teraz wygra z Roddickiem to prawdopodobnie wygra 3 turniej w Stanach w tym roku. Roddick to dwukrotny obrońca tytułu ale w poprzednich edycjach nie miał nikogo trudnego do ogrania. Teraz pierwsza poważna przeszkoda w Houston i myślę, że jej nie przeskoczy i odpadnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#474568 - 15/04/2006 18:23
|
Tenis Trader
|
T.Haas - M.Fish 2:0 @1,71 PinnacleMyślę, ze Haas wczorajszą wygraną z Roddickiem przypieczętował sobie 3 zwycięstwo turniejowe w tym roku. Fish po dłuższej przerwie narzucił sobie ostre tempo i myślę, że dzisiaj już za wiele nie ździała. Przed tygodniem wygrał turniej na hardzie w Talahasse. Tutaj dość szczęśliwie wygrał w I rundzie z Monaco, w II rundzie Schuettler zafundował mu walkowera a wczoraj ze Spadea zafundował sobie 3 sety. Spadea na cegle to jednak słabiak, przed tygodniem w turnieju pokazowym nie potrafił ugrać nawet gema z Hanescu i przy stanie 0-6 03 skreczował. Haas zawodnik dużo bardziej uniwersalany od Fisha, w tym roku przegrywał jedynie Federerem i Blakiem. Fish półfinał zawdzięcza głównie łatwej drabince i myślę, że Haas nie pozostawi mu złudzeń i wygra w 2 setach.
|
Do góry
|
|
|
|
#474569 - 16/04/2006 10:39
|
Tenis Trader
|
N.Petrova - P.Schnyder 1 @1,541 PinnaclePetrova w gazie. Od ładnych dwóch tygodni nie daje większych szans rywalkom. Przed tygodniem jak i w tym tygodniu straciła po jednym secie w I meczu turnieju a później już z mocnymi rywalkami nie traciła seta wygrywając bardzo pewnie. Schnyder mimo wszystko jakoś mnie nie przekonuje ostatnimi wynikami. Przed tygodniem z Kuznetsovą przegrała 3:6 1:6. Tutaj po mękach ograłą Santangelo, łatwo Dechy no i wczoraj Henin 2:6 6:3 6:2. Belgijka ma jednak ostatnio spore problemy z serwisem i psychiką. Nadia myślę, że nie zmarnuje okazji i wygra drugi turniej z rzędu.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|