Strona 6 z 15 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 14 15 >
Opcje tematu
#474530 - 14/03/2006 12:56 Re: Goget - Tenis Master 2006
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
J.Nieminen - M.Safin 1 @2,86 Pinnacle

Ten kurs to jakieś nieporozumienie. Rozumiem, że Marat jest tu faworytem skoro ograł w 3-seteach i Moye i Davydenke ale bez przesady. Już wczoraj w ciężkim i zaciętym boju powinien polec ze swoim rodakiem ale Nikolay po raz kolejny udowodnił, że nie ma jaj i w kluczowych momentach nie daje rady (Davydenko miał aż 20 szans na przełamanie serwisu Safina i był lepszy w ilości punktów). Po takiej przerwie po dwóch ciężkich meczach myślę, że nawet Marat musi się czuć zmęczony. Kolejna przeszkoda czyli Jarkko to gracz o wybitnie nieprzyjemnym stylu gry, grającym głównie z głębi kortu, który lubi się wdawać w dłuższe wymiany, co oczywiście jest zabójcze dla kogoś komu się nie chce biegać lub często popełnia niewymuszone błędy. Nie widziałem niestety Safina w akcji, ale nie sądze żeby grał podobnie jak na zeszłorocznym AO, tym bardziej, że w dalszym ciągu narzeka, że nie jest w pełni sprawny i do końca nie zaleczył kontuzji.Nieminen wczoraj przespał drugiego seta z Kohlschreiberem ale i tak kontrolował sytuację i wygrał w 3 setach. Z Safinem napewno nie stoi na straconej pozycji a po takim kursie przeciwko Maratowi nie sposób nie zagrać.

Do góry
Bonus: Unibet
#474531 - 16/03/2006 11:24 Re: Goget - Tenis Master 2006
Goget Offline
Tenis Trader

J.Blake - I.Andreev 1 @1,485 Pinnacle

Amerykanin po wygranej w zeszłym tygodniu w dobrym stylu turnieju w Los Angeles tutaj w Indian Wells również prezentuje się bardzo dobrze. Po małych problemach z Querreyem w I rundzie już łatwo pokonał Robredo a wczoraj Haas skreczował przy stanie 3:6 0:3 dla Amerykanina. Andreev mnie tu mało przekonuje. 3 sety z przeciętnym rodakiem Torsunovem, z którym za wsze mu się dobrze grało, potem wygrana z Soderlingiem 3-6 7-6(14) 6-4 gdzie bronił kilka piłek meczowych. Nawet wczorajsza wygrana z Roddickiem jakoś mnie nie przekonuje bo Amerykanin straszy już tylko nazwiskiem. Napewno jednak te 2 trudne mecze jakiś ślad na Andreevie zostawiły. Blake to jednak bardziej kompletny gracz od Roddicka, w dobrej formie, na swojej ulubionej nawierzchni i przed swoją ulubioną publicznością. Dodając do tego h2h 3:0 dla Blake'a (wszystko na hardzie) myślę, że z Rosjaninem powinien wygrać po raz kolejny i awansować do półfinału.

J.Nieminen - P.Srichaphan 1 @1,746 Pinnacle

Nieminen tak jak myślałem wczoraj ładnie rozprawił się z Safinem i kolejna przeszkoda w drodze do półfinału to Srichaphan. Taj tutaj naprawdę zadziwia biorąc pod uwagę jego wcześniejsze występy w tym roku i 4 porażki z rzędu przed Indian Wells. Tutaj jednak miał całkiem przyjemną drabinkę. Słaby Moodie, Ginepri bez formy i Ferrero, który też ostatnio grał kiepsko. Wczoraj Paradorn lekko mnie ździwił wygrywając z Nalbandianem, ale ten po dłuższej przerwie no i każdy wie, że to największy leń ze ścisłej czołówki. Ogólnie jednak uważam, że Jarkko to zawodnik bardziej wszechstronny, lepiej gra z głębi kortu no i jest bardziej regularny. W h2h 4:0 dla Fina (z tego 3 mecze na hardzie). Myślę, że dla Paradorna po kiepskim początku sezonu udział w ćwierćfinale to i tak sukces i do półfinału awansuje Jarkko.

Do góry
#474532 - 17/03/2006 10:51 Re: Goget - Tenis Master 2006
Goget Offline
Tenis Trader

F.Mayer - I.Karlovic 1 @1,95 Gamebookers

Chalenger w Sunrise. Mayer bez problemów przeszedł 2 rundy ogrywając w dwóch setach Francuza Simona i Hiszpana Garcie-Lopeza a więc solidnych zawodników. W Indian Wells po wygraniu z Philippoussisem nie dał rady Nieminenowi. Karlovic na Mastersie też nie błysnął. Po graniu Ziba dał się ograć Hiszpanowi Verdasco. Tutaj w Sunrise też bez fajerwerków. Najpierw ograł Australijczyka Guccione a wczoraj z problemami ograł słabego Delgado 7:6 6:7 6:3. Z Mayerem to już jednak inna bajka. Niemiec również wysoki, więc serwis Karlovica to nie będzie dla niego jakieś szczególne zagrożenie. W innych elementach tenisowego rzemiosła ma napewno więcej atutów i dziwi mnie trochę stawianie Karlovica w roli faworyta w tym spotkaniu. Jeżeli Niemiec na poważnie traktuje występ w tym chalengerze to myślę, że ma spore szanse ograć Chorwata.

Do góry
#474533 - 17/03/2006 14:52 Re: Goget - Tenis Master 2006
Goget Offline
Tenis Trader

R.Federer wygra Indian Wells @1,469 Pinnacle

No tak Federer dzisiaj ma dzień odpoczynku i jutro spacerek ze Srichaphanem bo nie sądze, żeby Taj miał coś do powiedzenia ze Szwajcarem. Po meczu z Rochusem wygranym przez FedExa w 3 setach miałem wątpliwości co do jego dypozycji tutaj ale późniejsze łatwe wygrane z Gasquetem i przede wszystkim wczoraj z Ljubą utwierdziły mnie w przekonaniu, że pokonać go tutaj będzie naprawdę trudno. Na placu boju pozostali oprócz Srichaphana jeszcze Blake,Andreev,Nadal i Baghdatis. Andreeva wogóle nie licze bo powinien wylecieć już dzisiaj. Pozostała trójka myślę, że się pozabija nawzajem przed finałem bo dzisiaj grają trudne ćwierćfinały, a jutro jeszcze trudniejszy półfinał Blake lub Andreev vs. Nadal lub Baghdatis. Napewno drugi finalista nieźle się nabiega przez te dwa dni, a finał będzie grany do 5 setów. Jak wiadomo pokonać Federera w 5 setach poza cegłą jest rzeczą nie zwykle trudną. Na finał napewno kurs będzie niższy na Szwajcara obojętnie z kim nie zagra, więc biorę kurs na jego zwycięstwo w tym turnieju już teraz.

Do góry
#474534 - 17/03/2006 18:01 Re: Goget - Tenis Master 2006
Goget Offline
Tenis Trader

J.Henin-Hardenne - E.Dementieva 2:0 @1,57 Bet365

Belgijka w Indian Wells jak narazie miażdży. Rywalki może niezbyt wymagające ale fakt, że tylko raz straciła w secie 3 gemy musi robić wrażenie (do tego 6:0 6:0 z Nakamurą). 2 tygodnie wcześniej Henin bez straty seta wygrała silnie obsadzony turniej w Dubaju. Dementievą widziałem w meczu z Mirzą i Ivanovic, które wygrała w 3 setach głównie przez kiepską dyspozycję rywalek. Masa niewymuszonych błędów i aż 14 podwójnych błędów serwisowych nie wróży najlepiej. Wczoraj z 14 gemów jakie ugrała z Ivanovic 8 wygrała po serwisie rywalki sama dając się łamać 7 razy. Z kolei Dulko w meczu z Henin nie miała nawet jednego bp. W h2h między Henin a Dementievą aż 7-1 dla Belgijki (jedyny raz Rosjanka wygrała 3 lata temu ale wtedy była w dużo lepszej formie). Reasumując po tym co wczoraj widziałem w wykonaniu Dementievej będę mocno ździwiony jeżeli uda jej się ugrać seta z dobrze dysponowaną i dużo bardziej regularną Belgijką.

Do góry
#474535 - 19/03/2006 12:02 Re: Goget - Tenis Master 2006
Goget Offline
Tenis Trader

L.Raymond/S.Stosur-V.Ruano-Pascal/M.Shaughnessy 1 @1,5 Fonbet

Oba deble bez straty seta awansowały do finału. Ryamond/Stosur nie przez przypadek rozstawione tu są z jedynką. Od dłuższego już czasu na każdym turnieju grają ze sobą oczywiście notując sukcesy szczególnie na szybszych nawierzchniach. Z kolei Ruano i Shaughnessy grają ze sobą bodaj po raz pierwszy. Normalnie Hiszpanka gra z Argentynką Suarez a partnerką Amerykanki jest na codzień Niemka Groenefeld. Ze zgraniem jednak nie mają wielkich problemów skoro łatwo awansowały do finału. Drabinkę jednak miały łatwiejszą od Raymond/Stosur i przypuszczam, że gdyby trafiły na mocniejszy debel mogłyby odpaść. W każdym bądź razie Raymond/Stosur dla mnie solidniejszy debel, nawierzchnia bardziej pod nie i myślę, że dzisiaj wygrają.

Do góry
#474536 - 20/03/2006 06:35 Re: Goget - Tenis Master 2006
Goget Offline
Tenis Trader

Podsumowanie XI tygodnia

M.Baghdatis - G.Gaudio 1 @1,549 Pinnacle ---> 6:7 6:3 6:4 +5,49 j
J.Nieminen - P.Kohlschreiber 1 @1,568 Pinnacle ---> 6:1 3:6 6:3 +5,68 j
T.Haas - A.Agassi 1 @1,581 Pinnacle ---> 7:5 6:2 +5,81 j
N.Davydenko - M.Safin 1 @2,37 Pinnacle ---> 6:7 6:3 4:6 -10 j
M.Kirilenko - A.Chakvetadze 1 @1,441 Pinnacle ---> 2:6 3:6 -10 j
J.Nieminen - M.Safin 1 @2,86 Pinnacle ---> 6:4 6:3 +18,6 j
J.Blake - I.Andreev 1 @1,485 Pinnacle ---> 6:1 6:4 +4,85 j
J.Nieminen - P.Srichaphan 1 @1,746 Pinnacle ---> 6:7 6:3 5:7 -10 j
F.Mayer - I.Karlovic 1 @1,95 Gamebookers ---> 6:7 7:6 6:7 -10 j
R.Federer wygra Indian Wells @1,469 Pinnacle ---> Tak +4,69 j
J.Henin-Hardenne - E.Dementieva 2:0 @1,57 Bet365 ---> 6:2 5:7 5:7 -10 j
L.Raymond/S.Stosur-V.Ruano-Pascal/M.Shaughnessy 1 @1,5 Fonbet ---> 6:2 7:5 +5 j

Statystyka XI tygodnia :

Typy Trafione/Podane : 7/12
Skuteczność : 58%
Stawka : 120 j
Bilans : + 0,12 j
Yield : 0,1 %
-----------------------------

Statystyka Ogólna

Typy Trafione/Podane : 101/146
Skuteczność : 69 %
Stawka : 1460 j
Bilans Ogólny : +133,26 j
Yield : 9,1 %

-------
10 tydzień z 11-stu, w którym wychodzę na plus (jedyny minus zaliczyłem kiedy nie miałem do dyspozycji turniejów ATP - był tylko Puchar Davisa). 0,12 j na plusie to kpina ale jak pani Henin prowadząc 6:2 *5:2 przegrywa mecz to o czym my mówimy. Trochę się też przejechałem na meczach Rosjanin/ka vs Rosjanin/ka i od tego typu meczów będę się od tej pory trzymał z daleka. Nietrafiony typ w meczu Daydenko-Safin kończy moją wspaniałą serię 20 typów trafionych z rzędu z męskiego tenisa (po śr. kursach 1,56). Ogólnie w przekroju całego okresu, w którym tutaj typuje jak już nie wchodzą mi mecze to w zdecydowanej większości po 3 setach więc tok myślenia zwykle nie jest do końca błędny. Mam nadzieję, że z turnieju w Miami, gdzie zwykle dzieją się cuda wyjdę obronną ręką a już za dwa tygodnie moja ulubiona część sezonu czyli cegła w Europie

Do góry
#474537 - 20/03/2006 16:15 Re: Goget - Tenis Master 2006
Goget Offline
Tenis Trader

K.Kim (-3,5 hc) - N.Healey 1 @1,7 Fonbet

Kurs na Kima trochę niski więc kombinuje z handi. Ja gram to w GB za 1,8 (-4hc) ale w temacie pozwole sobie na samowolkę w doborze buka. Kim w Indian Wells pokazał się z dobrej strony bez problemu przechodząc kwale i ogrywając w 2 setach Youzhnego. Na Gasqueta nie starczyło umiejętności ale Rysiek to w końcu światowa czołówka. Ogólnie na hardzie w Stanach Kim zawsze gra przyzwoicie. Australijczyk Healey to taki niedzielny gracz, jak już gra to zwykle tylko u siebie. Ostatnie dwa tygodnie zagrał w dwóch chalengerach w Azji i w obu odpadał po pojedynkach z kelnerami Alun Jonesem i Dudi Selą. Myślę, że Kim nie da mu zawiele szans i bez problemu ogra z przewagą conajmniej 4 gemów.

P.Kohlschreiber - M.Llodra 1 @1,5 Fonbet

Niemiec to solidny gracz. W IW ograł Francuza Serrę i dwóch setach Ferrera a w 3 rundzie urwał seta Nieminenowi. Llodra na hardzie od dawien dawna nie notuje w singlu dobrych występów. Niedawno doznał jakieśc kontuzji w chalu we Francji. Pokazał się też tydzień temu w Sunrise ale tam ograł go słaby Czech Zib (który później łatwo przegrał z De Voestem). Myślę, że młody Niemiec ma więcej atutów a Llodra skupi się na występach w deblu (o ile zagra).

Do góry
#474538 - 22/03/2006 08:31 Re: Goget - Tenis Master 2006
Goget Offline
Tenis Trader

K.Vliegen - B.Pashanski 1 @1,398 Pinnacle

Kurs moim zdaniem do wzięcia. Pashanski to jednak w dalszym ciągu typowy chalengerowiec i w dodatku typowo ceglany. Na hardzie wyniki ma dość opłakane a tydzień temu w 2 setach ograł go nawet Schuettler. Belg Vliegen może bez fajerwerków ale jest dużo bardziej ograny na twardych nawierzchniach, w tym sezonie już zaliczył na hardzie kilka udanych występów (półfinał w Chenai itd.). Ze słabszymi rywalami raczej nie ma problemów z wygrywaniem i myślę, że na hardzie to on będzie górą w tym pojedynku.

M.Llodra - L.Dlouhy 1 @1,833 Pinnacle

Llodra ładnie przeszedł kwale ogrywając solidnego Kohlschreibera (ku mojemu ździwieniu) oraz De Voesta. Dlouhy również przebijał się przez kwale ale dobrego wrażenia nie zrobił ogrywając po ciężkich 3 setówkach Dancevica i Patienca. W Indian Wells w kwalach ograł go Vahally. Jeżeli Llodra dalej będzie dobrze serwował i grał agresywnie to Dlouhy może się pogubić. Ogólnie na hardzie bardziej ograny Francuz, który jednak ostatnio notuje mizerne wyniki. Myślę, że teraz się jednak przełamie a kurs dość przyjemny.

F.Santoro - I.Karlovic 1 @1,83 Pinnacle

Nie wydaję mi się, żeby Santoro mógł odpaść w 2 mastersach w I rundzie. W Indian Wells nie dał rady Belgowi Malisse przegrywając w 3 setach. Teraz okazja do poprawienia bilansu bo Karlovic jest moim zdaniem jak najbardziej w jego zasięgu. 2-metrowy Chorwat napewno musi być lekko zmęczony po turnieju w Sunrise gdzie odpadł w półfinale grając praktycznie codziennie ciężkie 3 setówki. W tym roku na szybszych nawierzchniach przegrywał już ze słabszymi od Santoro rywalami. Francuz doświadczony, napewno nie przestraszy się mocnego serwisu a przy wymianach jak zacznie czarować to drewniany Karlovic bez techniki zwyczajnie się zacznie gubić.

M.Youzhny - G.Rusedski 1 @1,549 Pinnacle

Rusedski od początku roku w katastrofalnej formie i to przekłada się na wyniki. W Australii wogóle się nie pojawił a w halach wygrał zaledwie dwa mecze ze słabymi rywalami. Tydzień temu w Indian Wells przegrał łatwo z Wawrinką 2:6 4:6. Youzhny trochę nieobliczalny, po dobrym występie w Dubaju (półfinał) w IW nie dał rady Kimowi. Teraz myślę, że jednak się zmobilizuje i ogra podstarzałego Brytyjczyka, który poza serwisem nie wiele na dzień dzisiejszy prezentuje.

Do góry
#474539 - 24/03/2006 12:02 Re: Goget - Tenis Master 2006
Goget Offline
Tenis Trader

O.Rochus-M.Mirnyi 1 @1,769 Pinnacle

Belg Rochus jako jedyny w ubiegłym tygodniu w Indian Wells potrafił wygrać seta z wielkim Federerem i ostateczna przegrana 6:3 2:6 5:7 napewno ujmy mu nie przynosi. Wcześniej w I rundzie w IW w 2 setach ograł Wawrinke. Ogólnie na hardzie, szczególnie na początku sezonu kiedy grają na wolniejszej jego odmianie Rochus notuje ostatnio dobre wyniki. Początek roku w Australii miał przyzwoity i teraz sądząc po występie w IW nie zgubił formy. Mirnyi od Australian Open odpadał w I rundzie w 3 kolejnych turniejach. Tydzień temu w IW ograł go w dwóch setach słaby ostatnio Saulnier. Napewno wczorajsza wygrana z Mullerem po zaciętym meczu 7:6 5:7 6:4 nie jest świadectwem wracającej formy. W h2h aż 4:0 dla Mirnyia ale z 2 ostatnie mecze przed rokiem na trawie (gdzie Max czuje sę najlepiej) a pozostałe 4 lata temu. Teraz Rochus ma niepowtarzalną szanse w końcu ograć Białorusina i myślę, że nie zawiedzie.

Do góry
#474540 - 24/03/2006 12:55 Re: Goget - Tenis Master 2006
Goget Offline
Tenis Trader

J.Nieminen-M.Philippoussis 1 @1,418 Pinnacle

Nieminenowi taki wolny hard jak w Miami napewno odpowiada.Tydzień temu w Indian Wells pokazał się z dobrej strony wygrywając z Mayerem,Kohlschreiberem i Safinem. Porażka po zaciętej walce z dobrze dysponowanym Srichaphanem to napewno żaden wstyd. Australijczyk cieniutko od początku roku, najczęściej kończy występy w I lub II rundzie. W Indian Wells łatwo ograł go Mayer (ten sam, który poźniej gładko przegrał z Nieminenem). Tutaj Mark wprawdzie wygrał po zaciętym spotkaniu w 3 setach z Włochem Sanguinettim (które też cały rok gra tragicznie) 6:4 4:6 6:3 ale aż 51 niewymuszonych błędów i słaby procent I serwisu w meczu z Jarkko nie wróży najlepiej. Fin jest przede wszystkim strasznie regularny, gdy już przychodzi do dłuższych wymian to słabiej dysponowani rywale się poprostu gubią. Philippousis z taką dyspozycją jaką ostatnio prezentuje myślę, że nie ma co szukać w pojedynku z Finem.

Do góry
#474541 - 26/03/2006 11:47 Re: Goget - Tenis Master 2006
Goget Offline
Tenis Trader

Podsumowanie XII tygodnia

K.Kim (-3,5 hc) - N.Healey 1 @1,7 Fonbet ---> 6:0 6:3 +7 j
P.Kohlschreiber - M.Llodra 1 @1,5 Fonbet ---> 6:7 4:6 -10 j
K.Vliegen - B.Pashanski 1 @1,398 Pinnacle ---> 6:2 4:6 6:3 +3,98 j
M.Llodra - L.Dlouhy 1 @1,833 Pinnacle ---> 6:7 6:0 6:3 +8,33 j
F.Santoro - I.Karlovic 1 @1,83 Pinnacle ---> 6:3 7:6 +8,3 j
M.Youzhny - G.Rusedski 1 @1,549 Pinnacle ---> 3:6 1:6 -10 j
O.Rochus-M.Mirnyi 1 @1,769 Pinnacle ---> 6:4 3:6 6:1 +7,69 j
J.Nieminen-M.Philippoussis 1 @1,418 Pinnacle ---> 6:4 7:6 +4,18 j

Statystyka XI tygodnia :

Typy Trafione/Podane : 6/8
Skuteczność : 75%
Stawka : 80 j
Bilans : + 19,48 j
Yield : 24 %
-----------------------------

Statystyka Ogólna

Typy Trafione/Podane : 107/154
Skuteczność : 69 %
Stawka : 1540 j
Bilans Ogólny : +152,74 j
Yield : 9,9 %

-------
11 tydzień z 12-stu, w którym wychodzę na plus. W końcu udało się przekroczyć 150 j co przy 154 typach wychodzi, że jeden typ generuje jedną jednostkę. Narazie z turnieju Miami, którego nie lubie wychodzę całkiem nieźle. W przyszłym tygodniu może pojawi się więcej typów, bo za I rundami nie przepadam.

Do góry
#474542 - 27/03/2006 05:34 Re: Goget - Tenis Master 2006
Goget Offline
Tenis Trader

S.Grosjean - D.Ferrer 1 @1,549 Pinnacle

Hiszpan Ferrer do tej pory zagrał tutaj tylko jeden mecz ogrywając jedną z największych hardowych ciamajd rodaka Montanesa 6:1 6:1. Nie przywiązywałbym jednak do tej wygranej zbyt dużej wagi skoro Monti miał zaledwie 32% I serwisu (czegoś takiego w ATP dawno nie widziałem) i słabe inne statystyki. Co mnie bardziej przekonuje (a właściwie odwrotnie) to ostatnie wyniki Ferrera na twardych nawierzchniach. 2 tygodnie temu w Dubaju dał się ograć Schuettlerowi a w Indian Wells przed tygodniem z innym Niemcem Kohlschreiberem przegrał 2-6 2-6. Jedyne co może martwić to fakt, że Ferrer przed rokiem w Miami doszedł aż do półfinału, ale nie wierze, że może ten wyczyn powtórzyć. Grosjean po falstarcie na początku roku już na AO zaliczył ćwierćfinał, potem u siebie w Marsyli półfinał i przed tygodniem w Marsylii po ograniu Vliegena i Malisse'a nie dał rady Nadalowi. Ogólnie uważam Groszka za zawodnika bardziej wszechstronnego i o lepszych predyspozycjach do gry na hardzie. W h2h 2:1 dla Ferrera a więc czas żeby Seba wyrównał statystyki.

Do góry
#474543 - 27/03/2006 16:21 Re: Goget - Tenis Master 2006
Goget Offline
Tenis Trader

Asagoe/Srebotnik - Clijsters/Maes 1 @1,45 Gamebookers

Asagoe/Srebotnik to solidny debel, obie grają regularnie w deblach, często jednak zmieniając partnerki. To, że jednak lubią i potrafią ze sobą grać potwierdza choćby półfinał na AO w deblu w ich wykonaniu gdzie przegrały z późniejszymi zwyciężczyniami. Oba deble tutaj w Miami w 2 setach rozstrzygnęły swoje spotkania I rundy, ale nie miały zbyt wymagających rywalek. Clijsters jednak już odpadła z singla w kiepskim stylu i nie sądzę żeby miała ochotę na dłuższe siedzenie w Miami. Do tego partnerke w deblach ma słabiutką, nawet w ITF-ach w deblach nie osiąga większych sukcesów. Sama Clijsters mimo, że ma nieprzeciętne umiejętności w deblach gra strasznie sporadycznie. Kiedyś wymiatała z Sugiyamą ale ze swoimi rodaczkami nigdy nie szło jej najlepiej. Myślę, że Asagoe/Srebotnik nie wywiną numeru i wygrają z Belgijkami....

Do góry
#474544 - 28/03/2006 07:01 Re: Goget - Tenis Master 2006
Goget Offline
Tenis Trader

A.Bogomolov-N.Healey 1 @1,43 Gamebookers

Chalenger w Mexico City. Mecz na cegle a więc nawierzchnia niezbyt fortunna dla obu panów. Obaj grali w Miami ze zmiennym skutkiem. Amerykanin łatwo przeszedł kwale a w I rundzie pokonał rodaka Querreya. Porażka z Baghdatisem to już wynik wpisany w zawód. Bogomolov początek roku nie miał zbyt udany, zdarzały mu się porażki ze słabymi zawodnikami, ale wygrana na AO z Gonzo napewno coś znaczy. Amerykanin nawierzchni ceglanych nie omija jak ognia i w zeszłym roku nawet trochę na clayu pograł (bilans 11-7). Co innego z kolei Healey, który na tej nawierzchni pokazuje się 1-2 razy w roku. Ogólnie Australijczyk preferuje szybsze korty, a dobre wyniki zdarzają mu się głównie na własnym kontynencie. Ostatnie 3 porażki z rzędu z Alunem Jonesem, Dudi Selą czy Kimem w kwalach do Miami (ugrał zaledwie 3 gemy) napewno dobrego świadectwa mu nie wystawiają. Myślę, że Bogomolov pujdzie za ciosem po dobrym występie w Miami i upora się z australijską przeszkodą.

Do góry
#474545 - 28/03/2006 14:28 Re: Goget - Tenis Master 2006
Goget Offline
Tenis Trader

J.Blake - J.I.Chela 2:0 @1,97 Pinnacle

Mecz w sesji nocnej przy pełnych trybunach więc dla Blake coś co lubi najbardziej. W IW seta tracił jedynie z Querreyem na dzień dobry no i Federerem w finale. Tutaj też już stracił seta z Nieminen. Fin to jednak dla mnie dużo lepszy zawodnik od Argentyńczyka. Chela wprawdzie nie straciłtu jeszcze seta ale rywali miał kelnerskich. Ani Rusedski ani Vliegen (52 niewymuszone wczoraj) specjalnie nie nadawali się do przetestowania. W IW Chela pożegnał się już na I rundzie po porażce z Bennetau. Myślę, że Blake nie będzie niepotrzebnie przedłużał tego spotkania w perspektywie późniejszych ciężkich występów i uda mu się wygrać w 2 setach.

A.Roddick - S.Greul 2:0 @1,46 Pinnacle

Greul w IV rundzie ? Takie rzeczy tylko w Miami. Ktoś kto przegrywa seta 0-6 z Mello w kwalach potem przechodzi 3 rundy to naprawdę cuda. Myślę, że Andy się odradza a przynajmniej dotarło do niego, że to już ostatni turniej na hardzie przed dłuższą cegłową przerwą. Tutaj pewnie pokonał dwóch Hiszpanów. Serwis dobrze funkcjonował, mało niewymuszonych plus doping rodaków. Greul przed Miami przegrywał z takimi kelnerami, że głowa boli. Tutaj jego rywale Srichaphan, Hrbaty i Henman zagrali chyba swój najgorszy tenis. Patrząc na statystyki to Niemiec niczym się w tych spotkaniach nie wyróżniał. Kiepski serwis, mało punktów wygranych po I serwisie. Andy myślę, że nie zlekceważy rywala i będzie grał swoje i nie da Greulowi ugrac seta.

Do góry
#474546 - 29/03/2006 06:45 Re: Goget - Tenis Master 2006
Goget Offline
Tenis Trader

Ale się załatwiłem tymi dokładnymi wynikami

Li/Sun - L.Huber/M.Navratilova 1 @1,8 GB

Kursy po równo ustawione ale dla mnie większe szanse ma para chińska. W Miami upalnie z tego co słyszałem, więc pogoda nie na rękę 50-letniej Navratilovej. Partnerkę deblową ma świetną ale i ona nie gwarantuje sukcesu. Li/Sun to uznany debel z ostatnich wielkich imprez wywalały je dopiero najlepsze deblistki moim zdaniem czyli Raymond/Stosur (na AO i w IW). Navratilova z Huber w tym roku pojawił się dwa razy w Dubaju i Indian Wells i oba pojedynki przegrały z przeciętnymi deblami. Tutaj ograły Schnyder/Petrovą i Benesovą/Strycową ale tak naprawdę prawdziwym testem będzie dopiero spotkanie z młodymi ale niezwykle zgranymi Chinkami. Myślę, że po wyrównanej walce to one jednak awansują dalej.

Do góry
#474547 - 31/03/2006 09:08 Re: Goget - Tenis Master 2006
Goget Offline
Tenis Trader

Coś to Miami nie idzie w tym drugim tygodniu

D.Nalbandian - I.Ljubicic 1 @1,72 Gamebookers

Nalbandian rozkręcał się tutaj w Miami z rundy na rundę. W I rundzie o mało a wywaliłby go Goldstein z turnieju (3:6 7:5 7:6). W II rundzie przegrał I seta z Berdychem i to go najwyrażniej lekko zdenerwowało bo w kolejnych dwóch Berdych ugrał zaledwie jednego gema. Potem już pewnie Argnetyńczyk ogrywał Stepanka i rodaka Ljubicica - Ancica. Ljubicic do półfinału doszedł spacerkiem ale miał niesamowicie łatwą drabinkę. 3 sety z Vikiem i potem 2 setowe wygrane z Volandrim, Rochusem i podmęczonym Callerim. Tak naprawdę to nie miał go tu kto poważnie sprawdzić. Nawierzchnia w Miami czyli wolny hard niemal stworzona pod Nalbandiana. Nalbi obdarzony kapitalnym returnem i świetną grą z głębi kortu nie ma problemów z serwismenami. Zresztą Berdych, Stepanek i Ancic wszyscy swoją grę opierają na serwisie podobnie jak Ljuba więc Argentyńczyk miał dobre przetarcie przed pófinałem z Chorwatem. Niewątpilwie smaczku temu pojedynkowi dodaje fakt, że w następnym tygodniu w pucharze Davisa Chorwacja będzie podejmować Argentynę i obaj panowie zapewne znowu się spotkają. Myślę, że tam górą będzie Ljuba a tutaj Nalbandian. W h2h 2:1 dla Nalbiego z tego ostatni pojedynek to łatwa wygrana Nalbiego w kończącym ubiegły sezon finale Mastersów w Szanghaju. Bez 3 setów pewnie się nie obejdzie, ale dla mnie kondycyjnie lepszy Nalbi mecz rozgrywany w samo południe i to również może mieć znaczenie. Jedynie kursem jestem rozczarowany....

Do góry
#474548 - 01/04/2006 10:02 Re: Goget - Tenis Master 2006
Goget Offline
Tenis Trader

Marzec 2006 - Podsumowanie

R.Vinci - M.Vento-Kabchi 1 @1,51 Pinnacle ---> 6:2 6:3 +5,1 j
X.Malisse - P.Luczak 1 @1,41 Pinnacle ---> 6:4 4:6 6:4 +4,1 j
R.Nadal-R.Schuettler 2:0 @1,51 Pinnacle ---> 6:4 6:2 +5,1 j
A.Mauresmo - M.Hingis 1 @1,565 Pinnacle ---> 6:2 6:2 +5,65 j
N.Petrova-A.Sugiyama 2:0 @2,01 Pinnacle ---> 6:1 7:6 +10,01 j
A.Mauresmo - N.Petrova 2:0 @1,581 Pinnacle ---> 3:6 5:7 -10 j
J.Blake - I.Karlovic 1 @1,51 Pinnacle ---> 7:6 6:1 +5,1 j
P.Capdeville - N.Zimonjic 1 @1,46 Gamebookers ---> 6:1 6:3 +4,6 j
J.Bennetau - G.Bastl 1 @1,45 Gamebookers ---> 3:6 6:3 6:4 +4,5 j
F.Mayer - M.Philippoussis 1 @1,61 Pinnacle ---> 6:4 6:3 +6,1 j
G.Monfilis-J.Morrison 1 @1,424 Pinnacle ---> 6:3 0:6 6:3 +4,24 j
D.Hrbaty - D.Bracciali 1 @1,469 Pinnacle ---> 7:5 7:5 +4,69 j
M.Baghdatis - G.Gaudio 1 @1,549 Pinnacle ---> 6:7 6:3 6:4 +5,49 j
J.Nieminen - P.Kohlschreiber 1 @1,568 Pinnacle ---> 6:1 3:6 6:3 +5,68 j
T.Haas - A.Agassi 1 @1,581 Pinnacle ---> 7:5 6:2 +5,81 j
N.Davydenko - M.Safin 1 @2,37 Pinnacle ---> 6:7 6:3 4:6 -10 j
M.Kirilenko - A.Chakvetadze 1 @1,441 Pinnacle ---> 2:6 3:6 -10 j
J.Nieminen - M.Safin 1 @2,86 Pinnacle ---> 6:4 6:3 +18,6 j
J.Blake - I.Andreev 1 @1,485 Pinnacle ---> 6:1 6:4 +4,85 j
J.Nieminen - P.Srichaphan 1 @1,746 Pinnacle ---> 6:7 6:3 5:7 -10 j
F.Mayer - I.Karlovic 1 @1,95 Gamebookers ---> 6:7 7:6 6:7 -10 j
R.Federer wygra Indian Wells @1,469 Pinnacle ---> Tak +4,69 j
J.Henin-Hardenne - E.Dementieva 2:0 @1,57 Bet365 ---> 6:2 5:7 5:7 -10 j
L.Raymond/S.Stosur-V.Ruano-Pascal/M.Shaughnessy 1 @1,5 Fonbet ---> 6:2 7:5 +5 j
K.Kim (-3,5 hc) - N.Healey 1 @1,7 Fonbet ---> 6:0 6:3 +7 j
P.Kohlschreiber - M.Llodra 1 @1,5 Fonbet ---> 6:7 4:6 -10 j
K.Vliegen - B.Pashanski 1 @1,398 Pinnacle ---> 6:2 4:6 6:3 +3,98 j
M.Llodra - L.Dlouhy 1 @1,833 Pinnacle ---> 6:7 6:0 6:3 +8,33 j
F.Santoro - I.Karlovic 1 @1,83 Pinnacle ---> 6:3 7:6 +8,3 j
M.Youzhny - G.Rusedski 1 @1,549 Pinnacle ---> 3:6 1:6 -10 j
O.Rochus-M.Mirnyi 1 @1,769 Pinnacle ---> 6:4 3:6 6:1 +7,69 j
J.Nieminen-M.Philippoussis 1 @1,418 Pinnacle ---> 6:4 7:6 +4,18 j
S.Grosjean - D.Ferrer 1 @1,549 Pinnacle ---> 6:4 5:7 4:6 -10 j
Asagoe/Srebotnik - Clijsters/Maes 1 @1,45 Gamebookers ---> 6:4 7:6 +4,5 j
A.Bogomolov-N.Healey 1 @1,43 Gamebookers ---> 6:4 5:7 7:6 +4,3 j
J.Blake - J.I.Chela 2:0 @1,97 Pinnacle ---> 4:6 6:1 6:0 -10 j
A.Roddick - S.Greul 2:0 @1,46 Pinnacle ---> 6:3 3:6 6:2 -10 j
Li/Sun - L.Huber/M.Navratilova 1 @1,8 GB ---> 6:7 4:6 -10 j
D.Nalbandian - I.Ljubicic 1 @1,72 Gamebookers ---> 1:6 2:6 -10 j

Marzec 2006 - Statystyka

Typy Trafione/Podane : 26/39
Skuteczność : 67 %
Stawka : 390 j
Bilans Ogólny : + 27,59 j
Yield : 7,1 %
Bilans ATP : +37,33 j
Skuteczność ATP : 20/30 -> 67 %
Bilans WTA : -9,74 j
Skuteczność WTA : 5/9 -> 55 %
Średni kurs zdarzeń trafionych : 1,62
Najwyższy trafiony kurs : 2,86
Najniższy nietrafiony kurs : 1,441
Najdłuższa seria wygranych : 9W
Najdłuższa seria porażek : 4L

Statystyka Ogólna (Styczeń + Luty + Marzec)

Typy Trafione/Podane : 109/161
Skuteczność : 68 %
Stawka : 1610 j
Bilans Ogólny : + 111,54 j
Yield : 6,9 %
Bilans ATP : +90,85 j
Skuteczność ATP : 80/113 -> 71 %
Bilans WTA : +20,69 j
Skuteczność WTA : 32/48 -> 67 %
Średni kurs zdarzeń trafionych : 1,58
Najwyższy trafiony kurs : 2,86
Najniższy nietrafiony kurs : 1,4
Najdłuższa seria wygranych : 8W
Najdłuższa seria porażek : 4L

Do góry
#474549 - 01/04/2006 10:22 Re: Goget - Tenis Master 2006
Goget Offline
Tenis Trader

P.Starace - I.Navarro-Pastor 1 @1,45 Gamebookers

Chalenger w Neapolu. Mecz ok. 14:30
Starace u siebie a na półfinał na pewno przyjdzie wielu rodaków dopingować Włocha. Jak narazie nie stracił tutaj seta ogrywając 6-tą rakietę Rosji Gabashvillego oraz rodaków Cipolle i Bolleliego. Przed tygodniem odpadł już w I rundzie innego chalegera we Włoszech (podobnie jak Pastor) więc tutajwidać zależy mu na zatarciu złego wrażenia. Poprzedni rok dużo lepszy w wykonaniu Starace'a, który nawet w turniejach ATP całkiem nieźle pogrywał. Pastor z kolei grywał głównie z chalach a jak już coś grałto głównie na włąsnych śmieciach w Hiszpani. W tym roku na tournee po Ameryce Płd. również ładniej pokazał Starace ogrywając Monaco czy Chele oraz ...Pastora (razem w h2h 2:0 dla Starace). Myślę, że Włoch przed swoją publiką nie zawiedzie i awansuje do finału.

Do góry
Strona 6 z 15 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 14 15 >

Moderator:  rafal08