#474430 - 01/01/2006 16:28
Goget - Tenis Master 2006
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Witam Nowy sezon tenisowy rozpoczęty i postanowiłem z tej okazji, że założe temat w Private Picks. Temat zakładam w celach statystycznych. Wszystkie typy, które tutaj będę podawał, znajdą się również w dziale Kort Tenisowy. Podsumowania będę się starał robić na bierząco. Wszystkie typy za stałą stawkę 10 j, chyba że zadecyduje inaczej. To chyba tyle, życzę sobie powodzenia 
|
Do góry
|
|
|
|
#474431 - 01/01/2006 16:31
Re: Goget - Tenis Master 2006
|
Tenis Trader
|
F.Mayer - J.Monaco 1 @1,654 PinnacleObaj zawodnicy zdecydowanie lepiej czują się na cegle, a na hardzie grają raczej z konieczności. Mayer w zeszłym roku bilans 4-7 na hardzie, Monaco jeszcze gorzej z 8 pojedynków wygrał tylko z Dupuisem. W h2h 2:1 dla Mayera (wszystko na clay'u). Powiem szczerze, że do turnieju w Sopocie uważałem Mayera za słabego zawodnika i przecierałem oczy ze zdumienia jak ograł Corię i pokazał się z dobrej strony w finale z Monfilsem. Napewno w tym roku będzie ładnie pogrywał na cegle. Monaco w zeszłym sezonie mnie rozczarowywał i mimo młodego wieku wielkich postępów nie zrobił w ciągu ostatniego roku. Napewno Niemiec ma więcej atutów i mam nadzieję, że ten rozpoczynający się sezon rozpocznie od wygranej. T.Berdych - A.Calleri 1 @1,43 PinnacleCzech poprzedni sezon zakończył bardzo udanie wygrywając halowy Masters w Paryżu. Myślę, że już w tym roku może powalczyć o pierwszą 10-tkę Rankingu ATP i mimo młodego wieku już bardzo ładnie radzi sobie na różnych nawierzchniach. Calleri lepiej czuje sie na cegle, chociaż na hardzie na tle innych Argentyńczyków nie wypada tak źle. W h2h 1:0 dla Argentyńczyka (mecz na clayu z przed dwóch lat). Teraz liczę, że Czech dobrze przygotował się do nowego sezonu i już w pierwszym turnieju pokaże, że może się liczyć na Australian Open. M.Hingis - Vento-Kabchi 1 @1,613 PinnacleMartina Hingis głodna gry i z chęcią rozpoczęcia powrotu od wygranej. W wywiadach Szwajcarka powtarzała, że sumiennie przygotowywała się do tego sezonu i chyba nie ma lepszego sposobu na dowartościowanie się jak pierwsza wygrana po 3 latach. Na przeciw niej 32-letnia już Wenezuelka, której kondycja nie jest najmocniejszą stroną. Mogą być małe problemy z regularnością u Martiny, ale napewno nie zapomniała jak się gra w tenisa. Umiejętności powinno jej wystarczyć, żeby pokonać swoją dzisiejszą rywalkę.
|
Do góry
|
|
|
|
#474432 - 01/01/2006 23:01
|
Tenis Trader
|
O.Rochus - D.Sanguinetti 1 @1,48 Pinnacle33-letni Włoch zadziwił chyba wszystkich dochodząc do 4 rundy zeszłorocznego US Open. Ogólnie jednak na hardzie od dawna nie idzie mu najlepiej. Wygranej przed 3 laty w turnieju w Delray Beach, gdzie w finale ograł Roddicka chyba on sam już nie pamięta (żart  ). Jutro zagra z jednym z moich ulubieńców Belgiem Olim Rochusem. Mimo filigranowego wzrostu na hardzie w ubiegłym roku był groźny dla każdego. Szczególnie na początku ubiegłego sezonu zanotował udane występy - półfinał w Adelajdzie, finał w Auckland i 4 runda Australian Open (porażka po zaciętej walce z późniejszym zwycięscą Safinem). Myślę, że w tym roku również dobrze przepracował okres przygotowawczy i będzie chciał powtórzyć dobre wyniki także w tym roku. Belg braki w posturze nadrabia szybkością i przeciwnik musi być przygotowany na to, że zanim zdobędzie punkt piłka kilka razy do niego wróci. Potrzeba niezłej kondycji, żeby wytrzymać z nim całe spotkanie. Nie sądze, żeby Sanguinetti przez święta ostro trenował nad kondycją. A.Seppi - B.Pashanski 1 @1,498 PinnacleTutaj głównie kieruje się większym ograniem na betonie młodego Włocha. Tylko w ubiegłym roku rozegrał więcej oficjalnych spotkań na hardzie niż Serb Pashanski w ostatnich 5 latach. Na szybszych nawierzchniach Seppi zanotował już kilka niezłych występów. Pashanski dzięki udanym występom w chalach na cegle nie musiał się tu przebijać przez kwale i pewnie głównie dlatego zdecydował się na przyjazd tutaj i zgarnięcie startowego. Tak na poważnie to jednak myślę, że serwis i ogranie na hardzie będzie tu miało kluczowe znaczenie. Forma obu panów to jednak spora niewiadoma więc nie gram tego grubo 
|
Do góry
|
|
|
|
#474433 - 03/01/2006 12:33
|
Tenis Trader
|
Nicolas Kiefer - Gaston "Olewacz" Gaudio 1 @1,5 Gamebookers W ubiegłym roku spotkanie tych panów na hardzie w Indian Wells zakończyło się wynikiem 6:3 6:1 dla Niemca. Gaston na hardzie nigdy nie błyszczał, a porażka w 3 setach z Bakerem na ostatnim US Open to była sztuka. Jeszcze jak ma formę to zdarzają mu się na betonie dobre występy ale tutaj narazie nic nie pokazał. Chyba do teraz ma w pamięci rowerek jaki zafundował mu Roger w Mastersach (najstarsi tenisowi górale nie pamiętają, żeby w półfinale wielkiego turnieju ktoś nie ugrał nawet gema). Tutaj w Hopmanie Kiefer ograł Arthursa 6:3 6:4. Gaston z kolei z przeciętnym z Wesselsem porażka 2:6 6:7. Nie sądzę, żeby Argentyńczyk przyłożył się także do meczu z Niemcem. M.Ancic - X.Malisse 1 @1,617 PinnacleGram to spotkanie głównie na podstawie gry obu panów w I rundzie. Ancic oddał zaledwie 2 gemy Clementowi, Belg męczył się z kolei z Australijczykiem Luczakiem, który raczej woli cegłe od hardu. Malisse zdecydowanie lepiej czuje się na hardzie w Stanach, a w Australii od 5 lat w żadnym turnieju nie przeszedł 2 rundy. Trudno zakładać, że w ciągu dwóch dni odzyska formę np. z meczu z Agassim podczas ubiegłorocznego US Open.
|
Do góry
|
|
|
|
#474434 - 03/01/2006 21:56
|
Tenis Trader
|
I.Karlovic - K.Carlsen 1 @1,581 PinnacleIvo ładnie rozpoczął turniej od zwycięstwa nad Chelą 6:3 3:6 6:1. Po ilości TB w tym spotkaniu wnioskuję, że poprawił się w innych elementach i już nie tylko serwisem rozprawia się z rywalami. Carlsen bez fajerwerków pokonał Carraza 5:7 7:5 6:3. Karlovic i Carlsen na hardzie nie mają oszałamiających statystyk. Obaj panowie spotkali się jednak pół roku temu na hardzie w Waszyngtonie i górą był Chorwat wygrywając 6-3 6-7(5) 6-3. Dużo w tym meczu będzie zależeć od serwisu, pewnie bez TB-ków się nie obejdzie, ale myślę, że górą bedzie Ivo. Stawkami oczywiście lepiej nie szastać aż do AO ...
|
Do góry
|
|
|
|
#474441 - 08/01/2006 13:06
|
Tenis Trader
|
Podsumowanie I tygodnia : F.Mayer - J.Monaco 1 @1,654 Pinnacle ---> 6:2 6:4 +6,54 j T.Berdych - A.Calleri 1 @1,43 Pinnacle ---> 6:4 6:7 6:4 + 4,3 j M.Hingis - Vento-Kabchi 1 @1,613 Pinnacle ---> 6:2 6:1 + 6,13 j O.Rochus - D.Sanguinetti 1 @1,48 Pinnacle 6:2 6:7 6:7 -10 j A.Seppi - B.Pashanski 1 @1,498 Pinnacle ---> 6:4 6:4 + 4,98 j Nicolas Kiefer - Gaston Gaudio 1 @1,5 Gamebookers ---> 6:3 6:3 + 5 j M.Ancic - X.Malisse 1 @1,617 Pinnacle ---> 6:3 3:6 6:7 - 10 j I.Karlovic - K.Carlsen 1 @1,581 Pinnacle ---> 6:2 6:7 4:6 - 10 j M.Kraijcek - A.L.Groenefeld 1 @1,5 GB ---> 6:4 7:6 + 5 j F.Pennetta (+4 hc) - M.Hingis 1 @1,8 GB ---> 1:6 7:6 6:2 + 8 j V.Zvonareva (+ 2 hc) - D.Hantuchova 1 @1,8 ---> 6:2 6:2 + 8 j G.Monfils - F.Volandri 1 @1,6 BAW ---> 6:3 6:4 + 6 j G.Muller (+ 4 hc) - I.Ljubicic 1 @1,8 Gamebookers ---> 1:6 3:6 - 10 j V.Zvonareva - M.Bartoli 1 @1,43 Gamebookers ---> 2:6 2:6 - 10 j Statystyka :
|
Do góry
|
|
|
|
#474442 - 08/01/2006 17:20
|
Tenis Trader
|
Statystyka po I tygodniu Typy trafione/Podane : 9/14 Skuteczność : 64% Bilans : + 3,95 j Walczymy dalej.... T.Berdych - N.Davydenko 1 @2,13 PinnacleBerdych w Adelajdzie doszedł do półfinału, gdzie uległ Belgowi Malisse. Wcześniej ograł Murraya i Kohlschreibera. Davydenke widziałem w meczu z Ch.Rochusem i mimo łatwej wygranej to wielkiego wrażenia na mnie nie zrobił. Odpadł zresztą w ćwierćfinale z Volandrim co uważam za sztukę na tej nawierzchni. Przede wszystkim regularność u Rosjanina mocno szwankuje. Z Berdychem napewno nie będzie miał łatwo bo Czech dysponujący mocnym serwisem i kończącym uderzeniem nie będzie się wdawał w dłuższe wymiany, które Davydenko lubi i przy których może przygotować sobie kończące uderzenie. Pewnie bez 3 setów się nie obejdzie, ale po takim kursie spróbuje Czecha. W h2h 3:0 dla Davydenki, więc najwyższy czas go ograć Tomas  . R.Stepanek - P.Srichaphan 1 @1,546 PinnacleSrichaphan w kiepskiej formie, chyba narzekający dodatkowo na jakiś uraz. W Chenai czyli prawie na własnych śmieciach grał tragicznie. Potrzebował 3 setów na ogranie Delgado i Gicquela a już z Vliegenem ugrał zaledwie 3 gemy. Stepanek również w Chenai po wygranych z małymi problemami z Navaro-Pastorem i Amtritrajem potem już łatwo pokonał Ascione i w półfinale uległ po zaciętej walce Moyi. Myślę, że brzydal zdąży odpocząć do pojedynku z Tajem i wykorzysta jego słabszą dyspozycję na początku sezonu.
|
Do góry
|
|
|
|
#474443 - 08/01/2006 17:55
|
Tenis Trader
|
J.Henin-Hardenne - M.Hingis 1 @1,43 PinnaclePrzy całej sympatii do Martiny to w ubiegłym tygodniu mimo półfinału jakoś mnie nie przekonała. Do tego w meczu z Pennettą przyplątał się jakiś uraz i pewnie jakaś blokada psychiczna przed kolejną poważniejszą kontuzją może się uruchomić. To już tydzień do AO więc o formę Belgijki jestem spokojny i napewno nie obijała się podczas tej przerwy w startach. W wywiadach wspominała, że chciałaby powtórzyć wynik z 2004 roku kiedy wygrała tutaj ten turniej. To będzie pierwszy poważny sprawdzian dla Hingis w meczu z zawodniczką ze światowej czołówki i myślę, że go obleje.
|
Do góry
|
|
|
|
#474444 - 09/01/2006 19:27
|
Tenis Trader
|
F.Volandri - P.Goldstein 1 @1,709 PinnaclePan Goldstein wisi mi dużo kasy od czasu US Open gdzie na własnych śmieciach dał się ograć Kuertenowi i dał sobie wbić ponad 40 asów o ilości nie wymuszonych nie wspomnę (ten mecz pamiętam jak dziś ). Tutaj jego pierwszy mecz w tym sezonie więc regularność prawdopodobnie będzie szwankować. Włoch pokrzepiony sukcesami z zeszłego tygodnia, zapewne będzie starał się wciągnąć Amerykanina w dłuższe wymiany a ten pewnie co drugą piłkę wpakuje w siatkę albo w aut. Nawierzchnia w Auckland jak Fro wspomniał nie jest najszybsza i różni się od hardu amerykańskiego, na którym przywykł grać Goldstein. Jeżeli Włoch nie pokpi sprawy to nie powinien mieć problemów z Amerykaninem. D.Safina (+ 3 hc) - S.Kuznetsova 1 @1,8 Gamebookers Prognozuję, że Dinara ugra seta z Kuzą i uda się jej pokryć handi. Siostra Marata w ubiegłym tygodniu pokazała, że jest w bardzo wysokiej formie i dopiero w półfinale turnieju w Gold Coast przegrała z rewelacyjną Czeszką Safarovą. Tutaj w I rundzie oddała Groenefeld tylko 3 gemy. Kuznetsova w I rundzie potrzebowała 3 setów żeby ograć Asagoe, która przed tygodniem odpadła po kiepskiej grze w I rundzie w Gold Coast z Sanchez Lorenzo. Kuznetsova wcześniej pokazała się na Hopman Cup, gdzie wygrała wszystkie 3 pojedynki bez straty seta ale Arvidsson, Ivanovic i Raymond to nie były super wymagające rywalki. W h2h 1:1 ale ostatnie spotkanie prawie 3 lata temu (wygrane zresztą przez Safinę). Kuznetsova w poprzednim sezonie tylko na cegle trzymała poziom na hardzie było już trochę gorzej. Zagram sobie jeszcze czystą jedynkę na Safinę, ale grubiej spróbuje handi  . P.Schnyder - D.Hantuchova 1 @1,556 PinnacleObie znają się jak łyse konie. W h2h 8:5 dla Schnyder  ...Patty pewnie lekko podrażniona nieudaną obroną tytułu w Gold Coast, gdzie przegrała z rewelacyjną Safarovą. Hantuchova formą nie błyszczy, dzisiaj też potrzebowała 3 setów na ogranie Mirzy, która jest daleka od swojej najlepszej dyspozycji, a w Auckland zaliczała 3-setówki z takimi gwiazdami jak Beygelzimer i Tzipora Obziler. W półfinale już z lepszą zawodniczką czyli Zvonarevą ugrała zaledwie 4 gemy. Danielka jeżeli nie chce się zajechać tymi 3-setówkami przed Australian Open to musi trochę spuścić z tonu. Z kolei Patty nie sądze,żeby pokpiła tutaj już pierwsze spotkanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#474447 - 10/01/2006 14:30
|
Tenis Trader
|
N.Vaidisova - D.Hantuchova 1 @1,681 Pinnacle Daniela dzielnie się trzyma co odbija się na moim portfelu. Myślę, jednak że na dzisiejszym meczu prześlizgiwanie się do kolejnych rund się skończy. Vaidisova mimo młodego wieku już zawodniczka światowej klasy, która w końcówce zeszłego roku radziła sobie znakomicie. Tutaj ograła będącą w dobrej formie Stosur a w II rundzie już bez problemowo Fedak. Z Danielą również powinna sobie poradzić. A.Clement - J.Monaco 1 @1,541 PinnacleObaj przebijali się przez kwalifikacje jednak większe wrażenie zrobił na mnie Clement. Dodatkowo w Francuz w I rundzie ograł Taylora Denta, który pokazał się z dobrej strony w Hopman Cup. Monaco na cegle żadnych rewelacji. Miał łatwą drabinkę kwali (chociaż i tak w decydującycm starciu przegrał z Seppim i awansował jako Lucky Looser). W I rundzie trafił mu się Verdasco, który rozegrał pierwszy mecz w tym roku i poległ z Monaco. Teraz myślę, że doświadczenie Clementa na hardzie zaprocentuje i ogra Monaco.
|
Do góry
|
|
|
|
#474448 - 11/01/2006 18:56
|
Tenis Trader
|
M.Krajicek - J.Kostanic 1 @1,46 PinnacleRewelacyjna 17-letnia Holenderka, z dobrej strony pokazała się na turnieju Hopman Cup, gdzie Holandia sensacyjnie doszła do finału. Tutaj w Hobart Krajicek bez problemu ograła Ani,Foretz i Bondarenko. Dla Chorwatki Kostanic awans do półfinału to i tak spory sukces biorąc pod uwagę fakt, że tydzień temu nawet nie przeszła kwalifikacji w Auckland. Dzisiaj po zaciętym spotkaniu pokonała Granville ale myślę, że młodsza siostra Rysia Krajicka to już za wysokie progi. Aspelin/Perry - Allegro/Wawrinka 1 @1,4 Gamebookers Szwajcarski debel Allegro/Wawrinka pokonali dość szczęśliwie w I rundzie debel Nowozelandzki grający z dziką kartą. Aspelin/Perry grają ze sobą od dawna i są jedną z najlepszych par deblowych. W I rundzie też w 3 setach pokonali parę Pala/Vizner, którzy jednak w deblach grają regularnie. Myślę, że Wawrinka będzie miał w głowie bardziej występ w singlu i z kolegą nie powinni sprawić problemu deblowi Aspelin/Perry.
|
Do góry
|
|
|
|
#474449 - 11/01/2006 22:19
|
Tenis Trader
|
D.Tursunov - I.Andreev 1 @1,8 Bet365 Mecz pomiędzy dwoma Rosjaninami więc bez szaleństw ze stawkami. Tursunov dla mnie w dużo lepszej formie od Igora. Ograł w dwóch setach Robredo i Serre. W zeszłym tygodniu też dobrze pogrywał. Andreev poza spotkaniem z nie wpełni sprawnym Gasquetem nic wielkiego nie pokazał. W ubiegłym tygodniu kompromitująca porażka z Włochem Starace wczoraj po 3 TB ograł Luczaka. Myślę, że na dzień dzisiejszy Tursunov ma więcej atutów i uda mu się ograć młodszego kolege. N.Vaidisova - F.Schiavone 1 @1,472 PinnacleNicola w tym turnieju prezentuje się bardzo ładnie, bez problemów ograła Daniele a wcześniej Stosur. Schiavone w kratke, w zeszłym tygodniu w 2 setach przegrała z Llagosterą, tutaj po łatwej wygranej z Sugiyamą miała spore problemy z Chinką Yan. Tak jak Piomil zaznaczył regularność, serwis, świeżość i wola walki po stronie Czeszki. Nicola myślę, że już w tym roku może spokojnie zagościć w pierwszej 10-tce a wspinanie się w rankingu powinna rozpocząć od awansu do finału w Sydney  .
|
Do góry
|
|
|
|
|
|