Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#47340 - 29/10/2003 01:47 nowy naziemny buk ?
phantom Offline
old hand

Meldunek: 08/04/2003
to jest jakas paranoja zeby w 40 milionowym kraju jakim jest polska bylo tylko 3 bukmacherow naziemnych no powiedzmy 4 lacznie z betako ktore ma chyba az 4 punkty w 2 miastach.
dla przykladu w czechach,austrii,slowacji i chorwacji jest lacznie okolo 55 bukow a ludnosc tych krajow lacznie liczy mniej niz polska.
ten przyklad najdobitniej dowodzi ze w polsce tez moze byc ich wiecej niz under 5.
dlaczego jest ich 3 czy jak kto woli 4 nie mam pojecia.
jako ze nie maja specjalnej konkurencji na krajowym podworku bo mix ani betako nie jest zadna konkurencja dla nich powprowadzali i sts i prof idiotyczne limity stawek ktore nie zachecaja do grania i zarabiania wogle.
nie maja w zasadzie konkurencji to i robia co chca (nie kazdy moze grac w necie lub chciec sie ewentualnie procesowac o wygrana np. na malcie)
czy ktos na tym forum orientuje sie dlaczego juz od dluzszego czasu nie mozemy sie doczekac kolejnego nowego buka aby tym samym zaostrzyl konkurencje na prawie monopolowym rynku w kraju (tu juz troche przesadzilem) pod kazdym wzgledem np.limitow stawek,zwiekszonej oferty i buk wie jeszcze czego.
jestem przekonany ze gdyby bylo wiecej bukow u nas to prof i sts nie wprowadzaliby tak smiesznych limitow bo gdyby u innych nie bylo takich ,to byloby dla nich poprostu to nieoplacalne a tak...
biorac pod uwage liczbe bukow i ludnosci w krajach w ktorych sa buki naziemne plasujemy sie pod tym wzgledem na ostatnim miejscu w europie.
mysle ze gdyby bylo u nas tak jak na slowacji 7 bukow to wszystkim wyszloby to na dobre pod kazdym wzgledem poza sts-em i profem.
ale i oni aby moc sie utrzymac wtedy na rynku tez musieliby sie wziasc ostro do roboty a tak biora sie narazie i konkuruja ze soba ale tylko jesli chodzi o zmniejszanie limitow stawek i liczbe blokad.
czy ktos wie moze jakie przepisy reguluja warunki dopuszczalnosci dzialalnosci bukmacherow w polsce ?
i dlaczego mamy ich narazie tylko tylu.
tylko nie mowcie ze polacy sa najlepszymi graczami i inni boja sie wejsc aby nie zbankrutowac.
bo przystapienie polski do unii europejskiej chyba nic w tym wzgledzie nie zmieni.
czy mamy szanse doczekac sie 5 spolki ulicznej ktora bedzie swiadczyc uslugi bukmacherskie i nastepnych ?

Do góry
Bonus: Unibet
#47341 - 29/10/2003 03:17 Re: nowy naziemny buk ?
nierja Offline
enthusiast

Meldunek: 03/04/2002
Ja mysle, ze o to powinienes zapytac prezesow wymienionych przez Ciebie firm, bowiem jak mi sie wydaje to oni blokuja powstanie konkurencji na rynku i skutecznie napychaja kase w kieszen Ministra Finansow.

Do góry
#47342 - 30/10/2003 19:11 Re: nowy naziemny buk ?
rafałek Offline
old hand

Meldunek: 25/06/2003
[QUOTE] jako ze nie maja specjalnej konkurencji na krajowym podworku bo mix ani betako nie jest zadna konkurencja dla nich powprowadzali i sts i prof idiotyczne limity stawek ktore nie zachecaja do grania i zarabiania wogle. [/QUOTE]Nie byłeś nigdy w Betako. Powiem krótko. Najlepsza obsługa , bo pracują tam ludzie kompetentni znający się na sporcie(dla przykładu w Profesie pracują amatorzy) ,szeroka oferta zdarzeń-zdecydowanie najlepsza ze wszystkich bukmacherów , chyba 15 telewizorów na miejscu (W-wa Grójecka róg Bitwy Warszawskiej) telegazeta ,wyscigi konne gonitwy między innymi z Oksfordu , typujesz i oglądasz na miejscu przy piwie (bo lokal jest połączony z barem),na miejscu jest jeszcze zwykły totalizator wyścigów konnych ,zawsze mnóstwo osób ,świetna atmosfera.

Nie znasz buka to się nie wypowiadaj.Przyjedż kiedyś i zobacz jak to wygląda z bliska.Po czym poznać dobrego bukmachera - po tym że ciężko go ograć bo ma dobrych analityków . Tak jest w przypadku Betako które wystawia niskie kursy na zdarzenia które często wchodzą przynajmniej z angielskiej piłki nożnej.
Betako to zdecydowanie najlepszy bukmacher w tej częsci Europy. Czym może im dorównać Profes ,chyba tylko liczbą punktów w kraju. To tak jakby przyrównywać rezerwy Vauxhall Motors i pakę Arsenalu czy Chelsea.

Ale z założeniami tematu się w pełni zgadzam dobrze to ujałęś -STS to taki sam buk jak te internetowe czyli żaden ,toto to bardziej sklep z wędl :zobacz: inami niż miejsce gdzie można obstawiać.

Do góry
#47343 - 30/10/2003 20:12 Re: nowy naziemny buk ?
Anonymous
Unregistered

rafalek z calym szcaunkiem ale nie rozumiem cie- wolisz betako od porfa bo ma NIZSZE KURSY :eek: :eek:

Do góry
#47344 - 30/10/2003 20:25 Re: nowy naziemny buk ?
gruda Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/10/2002
dlaczego betako nie otwiera wiecej punktow? czy wiazaloby sie to z wiekszymi kosztami uzyskania licencji? a moze po prostu jest to bukmacher kierujacy swoja oferte do wybranej, ekskluzywnej grupy klientow?

Do góry
#47345 - 30/10/2003 21:34 Re: nowy naziemny buk ?
J&P Offline
member

Meldunek: 07/05/2003
Gruida najlepiej jak skontaktujesz sie az prezesami Betako i powiesz ze chcesz współpracowac odstąpisz lokal itp
a oni dadza tobie wszystko tak jest w grecji tylko tu jest ciezko dostac pozwolenie na otwarcie punktu totalizatora...........
I jest jeden buk tak zwany stixima banda oszustów i nic wiecej blokują mecze wczoraj cioly zablokowaly Monako zmienilem na Bokie
i poszedl kupon sie walic no i dotego trzeba grać 4 druzyny....... uke: uke:

Ja gram u HILLA nigdy tam niemialem problemow z kasą.Chyba jest najlepszym bukiem pod wzgledem wyplacalnosci i najlepsze kursy tak samo i Bet365
jest tam promocja free bet 15 euro za otwarcie konta i wplate cos jak na Globecie..... iwo:

Do góry
#47346 - 30/10/2003 21:37 Re: nowy naziemny buk ?
J&P Offline
member

Meldunek: 07/05/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał J&P:
[qb]Gruda najlepiej jak skontaktujesz sie az prezesami Betako i powiesz ze chcesz współpracowac odstąpisz lokal itp
a oni dadza tobie wszystko tak jest w grecji tylko tu jest ciezko dostac pozwolenie na otwarcie punktu totalizatora...........
I jest jeden buk tak zwany stixima banda oszustów i nic wiecej blokują mecze wczoraj cioly zablokowaly Monako zmienilem na Bokie
i poszedl kupon sie walic no i dotego trzeba grać 4 druzyny....... uke: uke:

Ja gram u HILLA nigdy tam niemialem problemow z kasą.Chyba jest najlepszym bukiem pod wzgledem wyplacalnosci i najlepsze kursy tak samo i Bet365
jest tam promocja free bet 15 euro za otwarcie konta i wplate cos jak na Globecie..... iwo: [/qb][/QUOTE]

Do góry
#47347 - 31/10/2003 00:37 Re: nowy naziemny buk ?
rafałek Offline
old hand

Meldunek: 25/06/2003
Z perspektywy gracza nie można określić czy wolę tego czy tego bukmachera.Ani tego ani tamtego bo bukmacher jest wspólnym wrogiem i sztuka polega na tym ,żeby go ograć.
Dobry buk to taki ,którego analitycy nie pozwolą wygrać graczom na dłuższą metę ponieważ mają sprawdzone informacje i wystawiają odpowiednie kursy na zdarzenia uwzględniając marżę która jest przecież podstawą zarobku.
Owszem dla gracza wartościowe są pomyłki buków bo cała impreza polega na szacowaniu kursu lepiej od tych firm ale dobry buk sie nie myli w wystawianych kursach albo myli sie bardzo rzadko a tak jest w przypadku Betako.
Bukmacherka to nie tylko suche kursy ale także towarzysząca temu oprawa o czym pisałem w poscie wyżej.

Jeśli chodzi o Hilla ,Chandlera czy Gamebookers wiadomo że to solidne firmy (z tradycją szczególnie te wyspiarskie) i z ich rzetelnością trudno polemizować.Ale przecież większość tych internetowych z(buków) -dajcie spokój nie ma nawet swojej siedziby tylko jedną jedyna witrynę wyświetlaną na monitorze -a jeżeli byłaby sytuacja np określana mianem precedensu czy ewentualna reklamacja wygranej to przekręcą was na 90% w h.... .
Z tym Vauxhall Motors i Arsenalem na pewno troszkę przesadziłem bo w profie gram ale to co oferuje on w porównaniu z Betako(fachowa obsługa ,dbanie o klienta,super lokal-w końcu pierwszy polski buk) to amatorszczyzna
Pozdro.

Do góry
#47348 - 31/10/2003 02:11 Re: nowy naziemny buk ?
lucAs Offline
veteran

Meldunek: 02/02/2003
Moze sie to zmiany jak wejdziemy do Uni europejskiej ale nie jestem pewien ale trzeba miec taka nadzieje ze wejda nowe buki nadziemne bo teraz profek z Sts walcza oto kto bedzie mial wiecej punktow a nie do konca mysla o klientach moze jak wejdzie konkurencja ktora postawi mocne warunki to sie pewnie obudza i beda walczyc o klientow ale moze byc juz zapozno...

Do góry
#47349 - 31/10/2003 02:59 Re: nowy naziemny buk ?
jaix Offline
enthusiast

Meldunek: 17/08/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał rafałek:
[QB][QUOTE]chyba 15 telewizorów na miejscu (W-wa Grójecka róg Bitwy Warszawskiej) telegazeta ,wyscigi konne gonitwy między innymi z Oksfordu , typujesz i oglądasz na miejscu przy piwie (bo lokal jest połączony z barem),na miejscu jest jeszcze zwykły totalizator wyścigów konnych ,zawsze mnóstwo osób ,świetna atmosfera.

QB][/QUOTE]No pieknie gdyby w Krakowie cos takiego zrobili........
Uwazam ze tego wlasnie brakuje w Polsce, zakladu bukmacherskiego gdzie mozna obstawic, napic sie piwka i ogladnac mecze na zywo tak jak jest to np w chorwacji gdzie jest pelno pubow oznaczyonych pilka nozna - co oznacza ze w pubie jest tv i mecze live (tenis, pilka nozna i inne). Pod tym wzgledem Polska jest cofnieta o 15 lat w tyl i predko sie to nie zmieni.

Do góry
#47350 - 31/10/2003 03:24 Re: nowy naziemny buk ?
rondel Offline
member

Meldunek: 25/05/2002
temat BETAKO?...

juz kiedys pisałem...ale w 100 % zgadzam sie z rafałkiem..

to najlepszy buk w polsce...super wypłacalni,,profesjonalna obsluga ludzi którzy sie znają...

jest tylko 1 problem..fakt...albo im nie zalezy albo jest cos nie tak z inwestycjami bo rzeczywiscie tylko warszawa...

był punkt na centralnym i tez padł....hmm..

ale jest ok....kursy były kiedys lepsze ale i tak moim zdaniem najlepsze z naszych naziemnych...

Do góry
#47351 - 31/10/2003 05:26 Re: nowy naziemny buk ?
piil Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 07/01/2002
bylo we wroclawiu betako.. ale sie zwineli plotka chodzila ze wyprali te pieniadze co mieli do wyprania

Do góry
#47352 - 01/11/2003 01:59 Re: nowy naziemny buk ?
marasking Offline
old hand

Meldunek: 27/06/2003
Jak dla mnie profesjonal ma naprawdę dobrą ofertę, zarówno na piłkę nożna, jak i inne dyscypliny. Ostatnio doszły 2 ligi: duńska, turecka oraz urugwajska, chile i paragwaj, co prawie kompletuje Amerykę poł.

Nie za bardzo rozumiem na czym ma polegać "fachowość" personelu Betako. Jak dla mnie to bez znaczenia, zakłady i mecze wybieram ja sam, bukmacher ma je po prostu dobrze wklepać, także ten argument chyba umiera śmiercią naturalną. Co do braku miejsc w którym jest mżliwośc obstawienia, obejrzenia wyników "live" i wypicia piwa to zgadzam się, że takie coś by się przydało. swoją drogą w Poznaniu we "Franklinie" jest połączenie tych trzech rzeczy. Z biegiem czasu będzie na pewno coraz więcej takich punktów.

Pozdr. i trafnych typów weekendowych iwo:

Do góry
#47353 - 01/11/2003 03:19 Re: nowy naziemny buk ?
lucAs Offline
veteran

Meldunek: 02/02/2003
Ja mam pytanie na glownej stronie mecz.pl mozna dotrzec w Polscy bukmacherzy niejaki napis Lemgo wie moze ktos co to jest moze nowy buk ?

Do góry
#47354 - 01/11/2003 03:52 Re: nowy naziemny buk ?
verseau Offline
veteran

Meldunek: 02/11/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał lucAio:
[qb]Ja mam pytanie na glownej stronie mecz.pl mozna dotrzec w Polscy bukmacherzy niejaki napis Lemgo wie moze ktos co to jest moze nowy buk ?[/qb][/QUOTE]Tu chodzi o to,ze jakis czas temu STS omylkowo zamienil kursy w meczu Lemgo i wiele osob zagralo to spotkanie,liczac na to ze STS jednak zaplaci za swoj blad.
Dalej nie wiem jak ta sprawa sie potoczyla.
Wiec Lemgo to jest STS
Pozdrawiam.

Do góry
#47355 - 01/11/2003 12:14 Re: nowy naziemny buk ?
Tremo Offline
member

Meldunek: 27/09/2002
Tak...Lemgo to byłby czarny dzień dla STS, gdyby wyplacili pieniądze które się słusznie należały graczom. Niestety dali d**y i od tej pory są bojkotowani na tej stronie.

Do góry
#47356 - 02/09/2004 19:12 Re: nowy naziemny buk ?
Anonymous
Unregistered

przdalby sie internetowy polski

Do góry
#47357 - 04/09/2004 16:43 Re: nowy naziemny buk ?
Frycjusz Cezar Offline
stranger

Meldunek: 06/08/2004
Internetowy polski?
Nie przeszłoby. Choćby dlatego, że musiałby być odprowadzany podatek.
A tak ogólnie to przydałaby się sieć buków w każdej mniejszej miejscowości.

Może totolotek kiedyś załączy do lottomatów opcję zawierania zakładów sportowych?

Do góry
#47358 - 05/09/2004 00:06 Re: nowy naziemny buk ?
emzet Offline
addict

Meldunek: 16/04/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał rafałek:
[qb] [QUOTE] jako ze nie maja specjalnej konkurencji na krajowym podworku bo mix ani betako nie jest zadna konkurencja dla nich powprowadzali i sts i prof idiotyczne limity stawek ktore nie zachecaja do grania i zarabiania wogle. [/QUOTE]Nie byłeś nigdy w Betako. Powiem krótko. Najlepsza obsługa , bo pracują tam ludzie kompetentni znający się na sporcie(dla przykładu w Profesie pracują amatorzy) ,szeroka oferta zdarzeń-zdecydowanie najlepsza ze wszystkich bukmacherów , chyba 15 telewizorów na miejscu (W-wa Grójecka róg Bitwy Warszawskiej) telegazeta ,wyscigi konne gonitwy między innymi z Oksfordu , typujesz i oglądasz na miejscu przy piwie (bo lokal jest połączony z barem),na miejscu jest jeszcze zwykły totalizator wyścigów konnych ,zawsze mnóstwo osób ,świetna atmosfera.

Nie znasz buka to się nie wypowiadaj.Przyjedż kiedyś i zobacz jak to wygląda z bliska.Po czym poznać dobrego bukmachera - po tym że ciężko go ograć bo ma dobrych analityków . Tak jest w przypadku Betako które wystawia niskie kursy na zdarzenia które często wchodzą przynajmniej z angielskiej piłki nożnej.
Betako to zdecydowanie najlepszy bukmacher w tej częsci Europy. Czym może im dorównać Profes ,chyba tylko liczbą punktów w kraju. To tak jakby przyrównywać rezerwy Vauxhall Motors i pakę Arsenalu czy Chelsea.

Ale z założeniami tematu się w pełni zgadzam dobrze to ujałęś -STS to taki sam buk jak te internetowe czyli żaden ,toto to bardziej sklep z wędl :zobacz: inami niż miejsce gdzie można obstawiać.[/qb][/QUOTE]Według mnie chodziło o to,że Betako nie jest konkurencją w sensie rynkowym,a nie w sensie komfortu klienta,zresztą tak samo mix(ich grupa docelowa to multum dzieciaków z pieniędzmi od babci).Obecność Betako nie mobilizuje profa i sts do podwyższania jakości swoich usług.
Jeżeli ma byc nowy buk to tylko z dużym kapitałem i chęcią opanowania całego rynku, inny sobie nie poradzi z istniejącą "koalicją".Jak narazie pozostaje to jednak raczej w sferze marzeń.
Pozdrawiam.

Do góry
#47359 - 05/09/2004 07:57 Re: nowy naziemny buk ?
jurek_killer Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/10/2003
ja tam na profa nie narzekam mam koło chaty zajebisty punkt, telewizory, telebim, dużo miejsca
komputery z netem,piłkarzyki,rzutki, automaty z kasyna, stoły do bilarda, bar słowem wszystko czego człowiek hazardu może chcieć

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  rafal08