Witam!
Z ligi hlenderskiej moim skromnym zdanie godne uwagi są tylko te mecze
Roosendaal - Utrecht -2 - Roosendaal to jedyna drużyna w lidze Holenderskiej która nie wygrała jeszcze w tym sezonie ani jednego spotkania, a jej bilans w domu to 0-4-4 a na wyjezdzie 0-0-9! Utrecht co drużyna która śmiało powinna pokonac zespół Roosendaal ponieważ dysponuje lepszymi zawodnikami oraz ich 9 pozycja w lidze na pewno nie zachwyca kibiców jak i działaczy tego klubu. Bilans Utrechtu na wyjeździe to 3-3-2 więc całkiem niezły. szczerze musze przyznać, że nie znam przypuszczalnych składów na to spotkanie ale jeżeli Utrecht chce powalczyć o wyższą lokate w lidze to z kim jak z kim ale z ligowym słabeuszem muszą sobie poradzić! Kurs na Utrzecht to 1,75 i moim zdaniem jest warty zagrania
![](/ubbthreads/images/graemlins/wave.gif)
Mój typ to 1-2.
PSV Eindhoven - Twente -1 - w tym meczu jedynym jak la mnie rozwiązanie jest wysoka wygrana PSV czyli drużyny która ma świetny bilans meczy u siebie 9-0-0! Bilans Twente to 2-2-4. PSV na własnym boisku nie przegrali od 2000roku z drużyną Twente(nawet nie stracili punkta) i nic nie wskazuje na to by jutro miało się coś zmienić! Dla mnie pewna 1 a kurs na to spotkanie to 1,20. Mój typ to 2-0
Feyenoord - Willem II -1- Feyenoord zajmujący trzecią lokate w Eredivisie zmierzy się z przed ostatnia drużyną w lidze więc faworyt może byc tylko jeden
![](/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif)
Feyenord po ostatniej wygranej nad AZ w prestiżowym meczu na pewno jest na gazie i myśle, że wygra to spotkanie bez najmniejszego wysiłku! Bilans Feyenoordu to 7-1-0! a Willem 1-2-6! Dodam, że drużyna gości od trzech meczy nie zdobyła ani jednego punkcika w lidze i jutro równierz na to się nie zanosi
![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif)
Kurs na to spotkanie to 1,17 -nie zachwyca ale biore go
![](/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif)
Mój typ to 3-0
Roda - Groningen -1 - Mecz sąsiadujących ze sobą drużyn w lidze w którym moim zdaniem faworytem jest ekipa gospodarzy. Roda ma bilans 4-1-4 a Groningen 1-1-6. Drużyna gospodarzy w trzech ostatnich meczach zdobyła komplet punktów wygrywając u siebie z Den Haag,Feyenoordem i na wyjeździe z Roosendaal, tracąc w trzech meczach tylko jedną bramke przy czym strzelając sześć.Drużyna gości dwa dni temu przegrała na wyjeździe z Ajaxem 3-2 i myślę, że nie będą w pełni sił co daje przewage Rodzie, poza tym piłkarze Rody na pewno będą chcieli zakończyć rok zwycięstwem oraz powiększeniem przewagi nad zespołami z dołu tabeli. Kurs na to spotkanie to 2,10 lub na 1x 1,30
![](/ubbthreads/images/graemlins/ooo.gif)
Mój typ to 3-2
Alkmaar - Den Haag -1 - Mecz vicelidera z 14 drużyną ligi.Piłkarze AZ po porażce z Feyenoordem na pewno będa chcieli za wszelką cene wygrac ten mecz. Bilans AZ to 8-1-0. Den Haag to 1-2-6.Kolejnym powodem dla którego AZ wygra jutrzejsze spotkanie to chęć utrzmania drugiej lokaty a to da im tylko zwycięstwo(zakładając, że Feyenoord wygra swoje spotkanie).Kurs na ten mecz to 1,25. Mój typ to 2-0
![](/ubbthreads/images/graemlins/wave.gif)
Mam nadzieje, że meczyki wejdą bo zamierzam sam je zagrać
![](/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif)