#4687948 - 25/05/2011 05:47
Re: NBA Playoffs 2011
[Re: Skiper]
|
Meldunek: 03/08/2010
|
Miami-Chicago 2 (włącznie z ewentualną dogrywką) 3,00 Ladbrokes
Piękny to kurs na Chicago. Póki co Bulls sobie nie radzą z Miami. Stan rywalizacji to 2:1 dla Miami. Pierwszy mecz to wysoka wygrana Chicago, a potem dwie porażki. W ostatnim meczu Bulls wbrew pozorom(patrząc na wynik) byli dość blisko wygranej, bo mecz był bardzo wyrównany, dopiero pod koniec Heat uciekli i ostatecznie wygrali 96:85. Ja w dalszym ciągu wierzę w Chicago, wierzę, że powróci ich forma z sezonu zasadniczego, gdzie byli najlepszą drużyną NBA i gdzie wygrali wszystkie trzy mecze z Miami. W tych playoffach Byki miały już mecze na swoim bardzo wysokim poziomie, np.: 103:82 z Miami w pierwszym meczu, 93:73 na wyjeździe z Atlantą w ostatnim meczu serii, 99:82 na wyjeździe w trzecim meczu z Atlantą. Liczę na to, że dziś ponownie zobaczymy Chicago Bulls w ich najlepszym wykonaniu.
|
Do góry
|
|
|
|
#4689838 - 26/05/2011 01:03
|
Meldunek: 03/08/2010
|
Dallas-Oklahoma 2 (włącznie z ewentualną dogrywką) 3,80 Ladbrokes
Widać, że bukmacherzy już definitywnie skreślili Oklahomę. Fakt, że Dallas prowadzi w serii 3:1 i mało kto się spodziewa, by Oklahoma się podniosła, ale trzeba zwrócić uwagę na to, że mecze między tymi zespołami są bardzo zacięte i wyrównane. W ostatnim meczu Dallas wielkim cudem wygrali po dogrywce, a przegrywali już solidnie pod koniec czwartej kwarty. Niestety presja Oklahomy dała o sobie znać. Teraz sytuacja jednak jest inna, bo Oklahoma jest już można powiedzieć "na wylocie" i ten mecz zagrają bez żadnej presji, a Dallas zapewne już czuje się zwyciężcą i w tym widzę szanse Oklahomy. Na dodatek w drugim meczu serii Oklahoma wygrała na wyjeździe z Dallas 106:100. Moim zdaniem kurs jest zawyżony, bo siła gry obu zespołów jest na podobnym, bardzo wysokim poziomie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4706356 - 03/06/2011 01:49
[Re: connor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
jeszcze odnośnie pierwszego spotkania chłopaki tworzą historię: Joel Anthony & Mike Bibby 1st pair of starters to go scoreless for winning team in NBA Finals game since Butch Beard & Clifford Ray in 1975. — via Michael Lee of the Washington Post
|
Do góry
|
|
|
|
#4719282 - 10/06/2011 05:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2006
|
Dallas Mavericks - Miami Heat Typ: 2 Kurs: 1.9 Bukmacher: Ladbrokes Wiadomo, że tym spotkaniem Mavericks żegnają się z Dallas. Wiadomo też, że na pewno ten finał NBA przeniesie się jeszcze do Miami. Pytanie, kto będzie prowadził 3:2. Oglądałem trzy z czterech dotychczasowych meczów i moim faworytem do wygrania ligi są koszykarze Miami. To spotkanie jest wyjątkowo ważne, ponieważ w przypadku porażki staną pod ścianą i będą musieli wygrać obydwa mecze u siebie. Spotkanie numer 4 przegrali przez własne frajerstwo. Prowadzili już dziewięcioma punktami i nagle w ich poczynania ofensywne wkradła się zadziwiająca niemoc. W innych meczach ostatnie minuty były zazwyczaj "LeBron-time", tymczasem tutaj James popełniał proste błędy i nie trafiał kluczowych piłek. Nie sądzę jednak, żeby tak słaby występ przytrafił mu się po raz drugi z rzędu. Heat mają zdecydowanie więcej opcji, które mogą przeważyć na ich korzyść. Po Jasonie Kiddzie widać już ogromne zmęczenie rywalizacją, a Terry z Nowitzkim to trochę za mało. Obie drużyny na pewno zdają sobie sprawę z tego, że trzeba zagrać perfekcyjny mecz. W takich warunkach ja widzę zwycięstwo Miami Heat.
|
Do góry
|
|
|
|
#4723566 - 12/06/2011 13:44
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Miami Heat vs Dallas Mavericks 1 1.454 ladbr Dallas prowadzi 3-2, ostatnie dwa mecze w Miami, oczywiscie seria moze zakonczyc sie juz jutro, ale ogladajac wzystkie mecze tego finalu moge powiedziec tylko tyle ze Miami przez wlasna glupote nie zakonczylo juz tej serii, zwlaszcza gdy mieli wygrany drugi mecz u siebie. Nie wyobrazam sobie aby u siebie przegrali jutro z Dallas, wezme tez hc na to spotkanie poniewaz spodziewam sie ze wygraja zdecydowanie. Ostatnie dwa spotkania Lebrona to zaledwie 8 punktow w 4 meczu i 17 punktow w 5tym, w jutrzejszym meczu potwierdzi swoja wartosc, zwlaszcza ze graja u siebie, a Miami jest tam niesamowicie mocne. Oby tylko nie zabraklo im znowu koncentracji w samej koncowce. Wszystko musi rozstrzygnac sie w 7 meczach i tak jak mowi Szaranowicz maksymalna liczba czisburgerow zostanie sprzedana
|
Do góry
|
|
|
|
#4725485 - 13/06/2011 03:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/06/2003
|
No dobra pora coś skrobnąć w końcu to koncówka, końcówki sezonu mojej ulubionej ligi Jak dla mine Miami mogło wygrać każdy z dotychczasowych meczy. Dallas mogło wygrać 4z5. oglądałem 2 pierwsze od deski do deski przed postawieniem kasy. W ostatnim meczu ciekawa sytuacja, przy stanie 100-100 lub 102-100 kiedy Jaames fauluje w ataku, roztrzasana przez telewizje z US. Jak dla mnie sedziowie jeżeli beda drukowac to tylko na strone miami (chcac sie podswiadomie zrechabilitowac za blad/ nie bład z 5 meczu). bardzo prawdopodobne są jak dla mnie trzy scenariusze: 1. 6 mecz wygrywa Dallas i koniec serii (warunek skuteczność za 3 pow.45% + wade jakies odnowienie kontuzji) 25% 2. 6 mecz wygrywa wyrażnie Miami powyżej 12pkt i przegrywa w 7 meczu 25% 3. 6 mecz na styku jak 4 poprzednie wygrywa miami rożnica poniżej 8 pkt. i w 7 meczy rozjpiernicza Dallas pow. 16 pkt 30% 4. reszta scenariuszy 20% jestem za 3 punktem bo po 2 meczu postawilem sporo na Miami. GOGOGO MIAMI
|
Do góry
|
|
|
|
#4725618 - 13/06/2011 05:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2005
|
Miami Heat vs Dallas Mavericks typ: 2 kurs: 3,10 buk: Ladbrokes prawdopodobnie ostatni mecz obecnego sezonu NBA. Dallas prowadzi 3-2 i mimo iz ostatnie 2 (teoretycznie) spotkania mają się odbyć w Miami, to wlasnie druzyna z Dallas ma psychologiczną przewage. Faworyzowani heat są teraz pod ogromną presją, natomiast Mavericks nawet w przypadku niepowodzenia w najbliższym spotkaniu nadal będą mieli w perspektywie jeszcze jedno spotkanie, a to powinno sprawic ze będą mogli zagrac swobodniej i z mniejszym ciśnieniem, co przełoży się na ich jeszcze lepszą gre. james < nowitzki. James'a porównują do Jordana, a prawda jest taka, ze ma on tyle z MJ'a ile ja z George'a Clooneya coś tam gra, ale osobiście zupelnie się nim nie zachwycam. Nowitzki też bez finezji - niemiecki zimny profesjonalizm. kurs 3,10 jest imo jak najbardziej value. Osobiście tez bardzo kibicuje w tej rywalizacji druzynie Dallas, dlatego też mam nadzieje, ze dzisiejszy mecz będzie ostatnim w sezonie
|
Do góry
|
|
|
|
#4727205 - 14/06/2011 00:54
[Re: sznikers]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/02/2005
|
95% ludzi przegrywa i bedzie przegrywac. Niewazne czy to jest gielda czy zaklady bukmacherskie. Jesli bedziecie grali razem z trendem czy kopiowali to co tlum robi to zawsze bedziecie na minusie. Reverse psychology works and its proved. na podstawie jednego typu ciezko budowac cala teorie, ktora tak w sumie nic nie mowi, oprocz tego - graj odwrotnie niz wszyscy
|
Do góry
|
|
|
|
|
|