#4634691 - 01/05/2011 19:01
Re: I Liga Polska - 2011
[Re: Green Arrow]
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Start Gniezno - Polonia Bydgoszcz [2] 2.20 2.75/10 + X @ 16.00 0.25/10 Biore Bydgoszcz po tym kursie, liczylem na max 1.8.. a tu ku mojemu zdzwieniu kurs od rana nie spadl Polonia podrazniona po porazce w rybniku, nie widze drugiej takiej wpadki.. Gniezno nie jakies super mocne.. takza zaliczyli wpadke w Daugavpils ktore Polonia zdemolowala. Poza atutem wlasnego toru nie wiele widze plusow po stronie gospodarzy. Jak twierdzi menager Polonii Robert Sawina Bydgoszcz mocno zmotywowana i sporo pracowala nad sprzetem po przegranej w Rybniku.. przed kilkoma dniami sparing z Polonia Pila 39:39 (13 biegow - bez Emila i Grzesia Walaska) (tor w Gnieznie podono podobny) wiec licze ze bedzie dobrze.. Emil wczoraj mocny.. mama nadzieje ze wreszcie sie przylozy do startow na zapleczu bo powinnien tam rzadzic i dzielic a narazie jezdzi ponizej oczekiwan kibicow
Menadżer Polonii wie, że gospodarze niedzielnego pojedynku przygotują twardą nawierzchnię toru. - W Gnieźnie spodziewamy się twardego toru, dlatego nasze treningi odbywały się w Pile właśnie na takiej nawierzchni. Moi zawodnicy bardzo starannie przygotowują się do tego pojedynku i wszyscy w komplecie zjawili się na treningu. We wtorek 26 kwietnia w Pile pojawił się nawet Emil Sajfutdinow, który również szukał odpowiednich ustawień sprzętu właśnie pod kątem niedzielnego pojedynku ze Startem. Dlatego chcę pochwalić całą drużynę za zaangażowanie w treningi. - mówi Sawina.
Szymon Woźniak przyznaje, że tor w Gnieźnie należy do jego ulubionych. - Wbrew pozorom dość często miałem okazję startować w Gnieźnie i bardzo lubię ten tor. Także jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że po niedzielnym meczu nadal miło będę wspominał pierwszą stolicę Polski - mówi wychowanek Polonii Bydgoszcz.
Edited by Green Arrow (04/05/2011 02:42)
|
Do góry
|
|
|
|
#4650187 - 08/05/2011 15:52
|
+
|
Polonia BDG - Orzel Lódź Typ: Emil over 12.5 Kurs: 1.65 Tobet Po 4 kolejkach Emil slabiutko z klasyfikacji punktowej.. tej linii jeszcze w tym sezonie w barwach polonii nie przekroczyl.. a jest to zawodnik ktorego stac na krecenie sie kolo kompletu w kazdym meczu.. szczegolnie na zapleczu Extraligi.. czas podreperowac troche staty i zaufanie kibicow, ktorych ostatnio regularnie zawodzi. Z kim jak nie z beniaminkiem.. ostatnio po GP chyba Emil poszalal i nie wygral nawet biegu, mimo to Polonia wywiozla komplet punktow z trudnego terenu w Gnieznie.. dzis beniaminka z Lodzi czeka tegie lanie.. ciezko bedzie im wygrac jakikolwiek wyscig... jak dla mnmie pewne zwyciestwo bydgoszczan i licze ze Emil wreszcie pojedzie na miare oczekiwan. Nie widze za bardzo kto by mial zabierac Emilowi punkty w ekipy gosci.. wedlug mnie bet ma prawo nie wejsc tylko i wylacznie w opcji dowozonych bonusow przez Emila. Wczoraj nie bylo GP - to jest plus
|
Do góry
|
|
|
|
#4723789 - 12/06/2011 16:06
|
+
|
Polonia Bydgoszcz - Lotos Wybrzeże Gdańsk Emil over 11.5 @ 1.70 tobet
Tak jak pisalem na qc.. Bydgoszcz dzis powalczy o pelna pule.. 8 punktow straty do bonusa za porazke w Gdansku do odrobienia.. linia hc -12.5 mnie nie interesuje mocno stykowo ustawiona.. Na moje oko wynik w okolicach 50:40 - 54:36 Jezeli chcemy dzis myslec o bonusie Emil musi mocno zapunktowac.. ostatnio w lidze sie ogarnal i po 2 kolejnych kompletach wykreconych na Poznaniakach czas na udany wyste przeciwko Gdanszczanom. Gdansk dzis oslabiony brakiem Mikaela Maxa.. silnymi punktami beda napewno Darcy Ward, Magnus Zetterstroem i Thomas Jonasson, ale jakos nie wierze aby Emil az 4 punkty na nich stracil. W pierwszym przegranym meczu w Gdansku Emil Sajfutdinow - 11 (3,3,3,2,0) - w ostatnim 15 biegu z tego co pamietam jakies problemy sprzetowe
Lotos Wybrzeże Gdańsk przystąpi w osłabieniu do niedzielnego hitu I ligi w Bydgoszczy. Przeciwko Polonii nie wystąpi Mikael Max, któremu odnowił się uraz kręgosłupa. W miejsce Szweda gdańszczanie najprawdopodobniej zastosują zastępstwo zawodnika. Miejsce "Cyber Mike'a" mógłby teoretycznie zająć Renat Gafurow, jednak z dochodzących do nas informacji wynika, Rosjanin również nie czuje się na siłach, by wystąpić w niedzielnym meczu. "Gafur" doznał poparzenia uda podczas ostatniego meczu w Gdańsku. Co ciekawe, uraz ten nie przeszkodził mu jednak w starcie na Wyspach Brytyjskich, gdzie w środę w meczu przeciwko Wolverhampton Wolves wywalczył dla Poole Pirates 9 punktów i 2 bonusy w czterech wyścigach. Gdańszczanie w Bydgoszczy zameldują się najprawdopodobniej w 6-cio osobowym składzie. SF
BDG po bonusa
Edited by Green Arrow (13/06/2011 22:44)
|
Do góry
|
|
|
|
#4729066 - 14/06/2011 23:56
|
+
|
Polonia nie będzie mogła już liczyć tylko na wsparcie Ratusza
W najbliższym czasie w sportowych spółkach miejskich szykuje się prawdziwa finansowa rewolucja. Szczególnie boleśnie mogą to odczuć żużlowcy oraz kibice I-ligowej Polonii Bydgoszcz. Prezydent Rafał Bruski podczas spotkania z piłkarzami Zawiszy z okazji awansu na zaplecze Ekstraklasy mocno skrytykował projekt budżetu spółki ŻKS Polonia. Dlatego też przed rozpoczęciem sezonu z klubu usunięto prezesa Jacka Wojciechowskiego, związanego z poprzednim prezydentem Konstantym Dombrowiczem. W najbliższym czasie szykuje się również zmiana w finansowaniu klubu.
W połowie maja gruchnęła wieść, że Polonia pod koniec sezonu może mieć blisko kilkaset tysięcy złotych długu. Taką sytuację przedstawił prezes Marian Dering. - Ja mówiłem o kwocie, która stanowi tzw. "sztywne" zobowiązania wobec zawodników, wynikające z podpisanych przed sezonem kontraktów. Chcę również dodać, że przedstawiając tę prezentację przyjąłem wariant pesymistyczny. Ta kwota, czyli 967 000 zł może być sporo mniejsza. Ale wolałem podać wyższą sumę, żeby później nie musieć się tłumaczyć, że nie udało mi się zrealizować pewnych zamierzeń - tłumaczył generał w rozmowie z SportoweFakty.pl.
Tymczasem prezydent Rafał Bruski był mocno zdziwiony różnicami w budżetach lidera i wicelidera I ligi. - W piłce nożnej Zawisza awansował do I ligi z budżetem sięgającym 2,5 miliona złotych. GTŻ Grudziądz, który jest obecnie liderem zaplecza Speedway Ekstraligi także dysponuje podobną sumą. Polonia na awans potrzebuje prawie siedmiu milionów złotych. Coś tu jest nie tak. Jestem za tym, aby miasto tylko w połowie finansowało w przyszłości wydatki sportowych spółek akcyjnych. Na chwilę obecną zastaliśmy stan po poprzedniej ekipie i musimy to zmienić. Bydgoszcz przez następnych kilka lat ma dziurę budżetową w wysokości siedmiuset tysięcy złotych - podsumował Bruski.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|