#4586380 - 07/04/2011 23:06
Re: Ekstraklasa - 21 kolejka, 08-10.04
[Re: kfjatek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Proszę o informacje od jakiegoś Scyzora jak widzą pojedynek Korony z Wisłą. --- Od siebie.. Pograłem Polonie W-wa w opcji DNB. Kursy widzę już trochę poleciały.
Kolejorz gra słabo. Bakero już we wtorek na konferencji zapowiedział, że 11tkę na piątek zaczyna od... Mikołajczaka. Chłopaka, który jest fenomenem. Jak on trafił na boiska Ekstraklasy - nie wiem. Gra się nie klei, Rudnevs cały czas nie gotowy do gry.
J.Zieliński zna doskonale Lecha. Przełamali się w Kielcach. Faworytem wg mnie jest Polonia. ---
"Lech Poznań do Warszawy pojedzie na pewno bez kontuzjowanych Artjomsa Rudnevsa i Jacka Kiełba. Do gry powraca natomiast Marcin Kikut, który z Podbeskidziem nie zagrał z powodu naciągnięcia więzadła pobocznego. Jose Mari Bakero oczywiście nie będzie mógł również skorzystać z Tomasza Bandrowskiego i Kamila Drygasa. Z Polonią nie zagra również Hubert Wołąkiewicz, który w spotkaniu ze Śląskiem obejrzał czerwoną kartkę.
Nieco mniej problemów ma Jacek Zieliński. Szkoleniowiec Polonii Warszawa na pewno nie będzie mógł skorzystać z Macieja Sadloka, który naderwał mięsień uda. Bardzo wątpliwy jest również występ Radka Mynara. Czeski obrońca na razie tylko trenuje indywidualnie. Zdecydowanie bardziej prawdopodobny jest powrót hiszpańskiego pomocnika Andreu, który uczestniczy w zajęciach z resztą drużyny."
|
Do góry
|
|
|
|
#4587025 - 08/04/2011 02:29
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Kfjatek przypadkiem, albo i nie (bo może zna już wynik ) zapomniał wkleić ostatniego spotkania kolejki: Jagiellonia - Arka Typ: X2 Jaga, ach ta Jaga. Co tu napisać, żeby mnie znowu nie zadziobali koledzy ze Wschodu W klubie tym, w moim przekonaniu dzieje się bardzo źle. Miało być pięknie, miało być mistrzostwo, a jest coraz gorzej. Czasami odejście jednego zawodnika (dodajmy zresztą całkowicie niezrozumiałe z punktu widzenia interesu klubu bo za 2-3 mniejszą kwotę niż jest wart, no ale nie był ulubieńcem treneiro) potrafi wiele zmienić czego dobitnym przykładem jest Grosicki. Dodatkowo na dniach wyszła sprawa Vuka Sotirovica (znów trener wystąpił w roli głownej). Jeśli do tego dodamy fakt, że Franek jest cieniem siebie i też nie przepada za trenerem, a Jaga oprócz Korony jest najgorszą drużyną wiosny to mamy całokształt sytuacji w Białymstoku. Grzechem by było abym nie wspomniał o jednym z głównych aktorów całego tego zamieszania panu Probierzowi. Chłop, mam wrażenie, od pewnego czasu myśli chyba, że Jaga to on i jest wszechwiedzącym guru trenerki. Autopromcję swojej osoby opanował chyba do perfekcji, a ego ma wywindowane do granic możliwości. Cechuje go ewidentna zazdrość o sukcesy Jagielloni czego efektem konflikty z dwoma jej największymi asami - byłym Grosickim i obecnym Frankowskim. Nie wiem czy w tej sytuacji jaka panuje w klubie piłkarze będą chcieli za niego umierać... No ale to już pytanie do tych co siedzą blisko klubu na miejscu. Większość typujących to spotkanie zapewne ruszy sobie szturmem aby pograć na 1. Bo Jaga miała ciężki terminarz, a z kim ma się przełamać jak nie zE SŁABIUTKĄ Arką? Zapewne tak samo myśleli jak Arka jechała do Zabrza, które miało ją zdmuchnąć po 5-1 z Zagłębiem, a okazało się, że to Górnik może Bogu dziękować, że Noll patelnie zepsuł w ostatniej minucie bo nawet punktu by nie powąchali. Myśleli też podobnie przed wizytą Arki w Łodzi tydzień temu i znowu się zawiedli. Arka powolutku ciuła te punkciki, ma serię 3 remisów i trafia jej się rywal w dołku. Dodatkowo jest nowy trener i zespołó jest szalenie zmotywowany. Od początku tygodnia wszyscy trenują. Nikt nie pauzuje za kartki ani z powodu kontuzji. W Jadze nie zagra Pejović no i nie ma już Vuka. Przewiduje, że goście nie przegrają, a co za tym idzie Probierz straci pracę.
|
Do góry
|
|
|
|
#4587068 - 08/04/2011 02:44
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Lechia Gdańsk - Cracovia Kraków Typ: X2
Podniecenie niektórych po kilku zdobytych punktach przez Cracovię osiągnęło zenit. Już oczami wyobraźni widzą Cracovie, która wiąga nosem Arkę i Polonię Bytom i izi się utrzymuje. Tymczasem ja tego tak nie widzę i powiem więcej w dwóh następnyh meczach z zespołami z Trójmiasta uciułają max 1 punkcik i euforia minie. Przeanalizujmy trochę te zdobycze punktowe Cracovii na wiosnę. Z Legią? Moim zdaniem pomógł trochę sędzia, ale ok przyjmijmy, że wynik w miarę sprawiedliwy. Ze Śląskiem - jakby skończyło się 0-4 nikt nie miałby pretensji - mecz życia Kaczmarka. Z Lechem? ABSOLUTNIE niezasłużona wygrana z przebiegu gry. Całkowita dominacja Lecha na początku meczu. Z Koroną? No ok tu byli lepsi, nie ma co dywagować. No i Górnik - mógł być remis, mógł Górnik ich dobić. Jednak suma szczęścia zawsze wyhgodzi na zero, a na wiosnę do tej pory to szczęście stało po stronie Cracovii, a więc zaraz sytuacja może się odwrócić. Na Kałuży przyjeżdża podrażniona Lechia. Podrażniona bo nie była gorsza z Legią a przegrała. Puchar Polski się mocno oddalił więc trzeba na maxa sprężyć się na ligę bo jak zapełnić 40 tys stadion bez gry w pucharach i o najwyższe cele? Mają kilka absencji (Sergejs Kożans, Piotr Wiśniewski, Lewon Hajrapetjan, Aleksandr Sazankow), ale na mecz z Cracovią wraca mózg i lider drużyny Surma. Mają też napastnika o jakim Cracovia (póki co) może tylko pomarzyć - Traore. Jak Lechia zagra to co potrafi "zdmuchnie" Cracovię jak w zeszłym sezonie, jak zagra to co w meczu z Legią i Bełchatowem będzie remis.
|
Do góry
|
|
|
|
#4587203 - 08/04/2011 03:24
[Re: Bullet]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
Większość typujących to spotkanie zapewne ruszy sobie szturmem aby pograć na 1. Bo Jaga miała ciężki terminarz, a z kim ma się przełamać jak nie zE SŁABIUTKĄ Arką? Tym razem nie ma się do czego przyczepić Bullet . Trzeba być samobójcą żeby w tym meczu grać "jedynkę" , sam zagram under 2.25 kurs 1.78 mi pasuje, gdzieś jeszcze jakaś iskierka się tli, że może Arka coś wpakuje do własnej bramki. z innych spotkań Polonia dnb o której pisła kfjatek i Bełchatów -0.25, wiadomo jak Górnika gra na wyjazdach w klubie ostatnio też nie najlepiej się w kwetiach finansowych
|
Do góry
|
|
|
|
#4587778 - 08/04/2011 15:44
[Re: Kura]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
W kwestiach finansowych jest OK. Mazur niepotrzebnie paplal geba o niektorych sprawach. Allianz, z prezesem Mullerem, wkurwieni bo Muller chce sie 'lizac' ze wszystkimi slaskimi klubami. NAWET z RUCHEM. A Mazur bardziej woli lizac sie z kibicami Gornika i wyszlo jak wyszlo. Górnik ma nowego prezesa, 3 mln zlotych dostanie z dokapitalizacji od miasta. GKS Belchatow - Górnik ZabrzeDla mnie NO BET lub X, w miare fajny kurs. Górnik slabiutko na wyjazdach. Bez checi, bez woli walki itp. Osobiscie nie wierze zeby zabrzanie byli na podium, poza tym gdzie by mieli niby grac ? na Slaskim ? Over/Under nie widze, jak z pistoletem to under, bo to co Sikorski marnuje to Zahor drewno, Gasparik i Jez jakby przystopowali, Bonin mysli o niebieskich migdalach, a jak o nich nie mysli to mysli o zmianie klubu. Stachowiak, Nowak - nie pewni w bramce, wiec... Jak bramki ma strzelac to Wodecki moze Kwiek.
|
Do góry
|
|
|
|
#4588107 - 08/04/2011 19:40
|
old hand
Meldunek: 15/07/2010
|
Polonia - Lech typ: X @3.10 Ladbrokes
Bardzo ciekawie sie zapowiada ten mecz. Widze tu remis. Dlaczego? Ano dlatego, ze Lech gra slabo. Moim zdaniem Bakero rozpieprzył tą druzyne, jego dziwne decyzje typu Stilic w ataku czy na skrzydle na pewno nie wplywaja dobrze na zespol. W dodatku Rudnevs nadal nie jest w pełni sprawny. Jednak Polonia stosunkowo niezle lezy Lechowi. Ostatnio w Warszawie wygrywali. Poza tym Lech ma Stilicia, Kriwca czy nawet Ubiparipa, ktorys z nich moze przechylic szale zwyciestwa.W Polonii za dobrze tez sie nie dzieje. Kolejna zmiana trenera. Efekt nowej miotły chyba zadzialal, bo wygrali z Koroną. Ale tylko z Korona, ktora nie wygrala od bodaj pazdziernika. Wydaje mi sie, ze musi byc remis. Polonia w nie najwyzszej formie w tej rundzie i slaby Lech, ale jednak z indywidualnosciami.
|
Do góry
|
|
|
|
#4588137 - 08/04/2011 20:06
[Re: Kura]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/10/2004
|
Większość typujących to spotkanie zapewne ruszy sobie szturmem aby pograć na 1. Bo Jaga miała ciężki terminarz, a z kim ma się przełamać jak nie zE SŁABIUTKĄ Arką? Tym razem nie ma się do czego przyczepić Bullet . Trzeba być samobójcą żeby w tym meczu grać "jedynkę" , sam zagram under 2.25 kurs 1.78 mi pasuje, gdzieś jeszcze jakaś iskierka się tli, że może Arka coś wpakuje do własnej bramki. A ja gram 1 i nie uważam się za samobójcę Jak na razie typowanie spotkań Arki idzie mi najlepiej Dawno nie widziałem tak słabego spotkania jak ostatni mecz w Łodzi taka bieda że głowa mała Jaga która od nas wywiozła pokaźny bagaż bramek prezentowała się niebo lepiej niż Arka Zaraz ktoś powie ale to poprzednia runda ,inna Jaga ,grała z Grosickim itd Jednak Kamil w Łodzi wszedł jak było pozamiatane do tego Jaga jak każda drużyna musi odpalić więc z kim jak nie z jedną z najsłabszych i obecnie najmniej barwnych drużyn w EX Nie sądze również aby były jakieś gierki przeciwko Probierzowi to że się zagrzał strasznie tym liderowanie to jedno ale myślę że kubeł zimnej wody na rozpaloną głowę już powinien zadziałać Nie liczę na jakiś wysoki wynik bo Arka to typowo underowa drużyna ale widzę przełamanie Jagi i Franka w tym meczu 1-0 2-0 taki wynik typuję
|
Do góry
|
|
|
|
#4588315 - 08/04/2011 21:44
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
GKS Belchatow - Górnik Zabrze
Spadki spadki spadki, to jest glowny powod dla ktorego nie warto brac GKSu. 1,78 na gospodarzy, ciekawe dlaczego. Górnikowi nie idzie na wyjazdach, a Belchatow to prawie jak twierdza. Tyle tylko, ze nie raz zabrzanie wyjezdzali stamtad ze zdobycza punktowa. Zachara za Manke, to jedyna zmiana w kadrze Górnika z ta jaka byla do dyspozycji tydzien temu. Osobiscie nie wierze w wygrana dzisiaj, ale o remis na pewno powalcza. Zmiana prezesa nie powinna w jakikolwiek sposob wplynac na pilkarzy. Obecny prezes byl juz kiedys w Górniku, bodajze 2005-07. Wiec zmiana ta nie jest jakas wielka zmiana.
TYP: XXX @ im wyzszy tym lepiej
|
Do góry
|
|
|
|
#4588542 - 08/04/2011 23:28
[Re: blackjack]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Większość typujących to spotkanie zapewne ruszy sobie szturmem aby pograć na 1. Bo Jaga miała ciężki terminarz, a z kim ma się przełamać jak nie zE SŁABIUTKĄ Arką? Tym razem nie ma się do czego przyczepić Bullet . Trzeba być samobójcą żeby w tym meczu grać "jedynkę" , sam zagram under 2.25 kurs 1.78 mi pasuje, gdzieś jeszcze jakaś iskierka się tli, że może Arka coś wpakuje do własnej bramki. A ja gram 1 i nie uważam się za samobójcę Jak na razie typowanie spotkań Arki idzie mi najlepiej Dawno nie widziałem tak słabego spotkania jak ostatni mecz w Łodzi taka bieda że głowa mała Jaga która od nas wywiozła pokaźny bagaż bramek prezentowała się niebo lepiej niż Arka Zaraz ktoś powie ale to poprzednia runda ,inna Jaga ,grała z Grosickim itd Jednak Kamil w Łodzi wszedł jak było pozamiatane do tego Jaga jak każda drużyna musi odpalić więc z kim jak nie z jedną z najsłabszych i obecnie najmniej barwnych drużyn w EX Nie sądze również aby były jakieś gierki przeciwko Probierzowi to że się zagrzał strasznie tym liderowanie to jedno ale myślę że kubeł zimnej wody na rozpaloną głowę już powinien zadziałać Nie liczę na jakiś wysoki wynik bo Arka to typowo underowa drużyna ale widzę przełamanie Jagi i Franka w tym meczu 1-0 2-0 taki wynik typuję Podobnie to widzę. Nawet cs'y pograłem 1:0 i 2:0. Arka nie strzeli. Jaga pewnie będzie miała problemy ze strzeleniem bramki, ale liczę że się przełamią i zgarną w końcu 3 pkt. W ogóle ta kolejka u mnie wybitnie DNBowa - Polonia, Śląsk, Legia, Lechia (tu fajny kurs), Jaga. Ciekawe co uwali Liczę generalnie na Lechię i Legię w tej serii spotkań.
|
Do góry
|
|
|
|
#4589248 - 09/04/2011 03:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2006
|
Legia Warszawa - Zagłębie Lubin 1 1.72 LadbrokesW Legii po ostatnim ligowym meczu żarty się skończyły. I nie chodzi nawet o sytuację w lidze, bo tutaj wciąż jeszcze wiele jest możliwe. Rzecz w tym, że fatalne zrobiły się relacje z kibicami, które częściowo udało się naprawić dzięki wygranej nad Lechią w Pucharze Polski. Do 40. minuty przeciwko Ruchowi legioniści pokazali, że drzemie w nich duży potencjał. Jestem przekonany, że tym razem naskoczą na rywala od pierwszej minuty, jednak nie pozwolą już sobie na chwile słabości - pełna determinacja, jak w derbach z Polonią. Na Łazienkowską przyjeżdża Zagłębie, które ma ostatnio sporo szczęścia. A to trafiło na Polonię w kryzysie, a to w innej Polonii bramki sam sobie wbił Marcin Juszczyk. 7 punktów w ostatnich trzech meczach nie zmienia mojej negatywnej opinii o lubinianach, którzy teraz dodatkowo będą musieli radzić sobie bez swojego motoru napędowego, jakim niewątpliwie jest Szymon Pawłowski. Spodziewam się gładkiego zwycięstwa Wojskowych.
|
Do góry
|
|
|
|
#4589600 - 09/04/2011 14:31
|
enthusiast
Meldunek: 28/02/2006
|
5) 3W/1L +513 Piłka nożna, Ekstraklasa , 09.04.2011 godz.: 18:15 Spotkanie: Legia - Zaglębie (HT/FT) Kurs: 2.62 Typ 1/1 Bukmacher:Ladbrokes
Analiza: W środe przewidywalem zwyciestwo Legii nad LEchia.Argumentami było to,ze po mimo dobrego ustawiania druzyny przez Skorze i dość ciekawej gry Legionisci przegrali 3 ligowe mecze pod rzad. Co ciekawe we wszystkich tych pojedynkach byli zdecdyowanie lepsi od swoich rywali. PRzelamanie sie bylo wiec kwestia czasu. Los chcial,ze trafilo na mecz pucharowy z Lechia. Paradoksalnie tym razem Legia wygrywajac zaprezentowala sie o wiele slabiej niz we wczesniejszych 3 przegranych spotkaniach. Mierny poziom meczu mozna wytlumaczyc tym,ze Legionisci grali na wyjezdzie i mieli jeszcze w zanadrzu mecz na wlasnym obieckie. Tak naprawde obydwie druzyny graly na remis i taki wynik byla najsprawiedliwszy. Warto zwrocic uwage na to,ze Legia nie stracila bramki co jest naprawde zaskoczeniem biorac pod uwage ich wczesniejsze pojedynki. Ogolnie SKaba zasluszyl na przyzwoita ocene za swoj wystep miedzy slupkami. Jezeli chodzi o defensywe widoczny byl powrot Dicksona Choto. Dzisiaj Legie czeka mecz przed wlasna publicznoscia z nienajsilniejszym Zaglebiem. Warszawiacy maja o wiele wiekszy potencjal. W koncu dysponuja takimi zawodnikami jak: Radovic, Rubus, Hubnik, Kucharczyk czy Vrdolja. Kazdy musi zdawac sobie sprawe,ze jak jak na nasza lige naprawde solidni zawodnicy. Rywale juz na pierwszy rzut oka wygladaja zdecdyowanie slabiej. Dzisiaj Warszawiaków czeka kolejne spotkanie do ktorego musza podejsc na pelnym gazie. Ciagle nie zostal zamkniety temat dymisji Skorzy co takze bedzie mialo wplyw na ich nastawienie. Moim zdaniem dzisiaj jest czas na przelamanie sie w lidze i 3 punktowa zdobycz. Kursy na takie roztrzygniecie sa bardzo zachecajace, a pierwsze polowy szczegolnie dobrze wychodza Legionistom.
|
Do góry
|
|
|
|
#4589627 - 09/04/2011 15:05
|
Meldunek: 12/06/2001
|
Korona - Wisla
dla mnie pewna 2 - pomijam zawirowania wokol druzyny - szukanie na sile sponsora, bo miasto nie chce juz dokladac, prezes, ktory nie ma pojecia o prowadzeniu druzyny ( gro ludzi traktuje klub jako kolejny produkt budzetowki - pewna kasa za nic nie robienie) - podejscie udziela sie zawodnikom - przed sezonem Edi chce podwyzke - dla mnie ten zawodnik to totalne nieporozumienie - przespaceruje kolejny mecz, nadwaga z 10 kg kolejny kamyczek do tego pieknego ogrodka to trener Sasal - pogubil sie kompletnie, nie daje szans mlodym zawodnikom, wystawia sklad meczowy po nazwiskach a nie po formie brakuje elementu ktory w poprzedniej rundzie dawal sporo punktow - ambicji i woli walki dla mnie w tej rundzie szkoda kasy by stawiac na Korone - chyba ze zaklad na zwolnienie trenera ( a najlepiej wiekszosc zawodnikow - szczegolnie Edi, Markiewicz, Tataj, Malkowski - za wypowiedzi po swoich puszczonych bramkach powinien wyladowac w rezerwach, Puri - totalna porazka, Golanski - gwiazdor) tyle ode mnie
|
Do góry
|
|
|
|
#4589828 - 09/04/2011 17:52
|
old hand
|
Ruch - Polonia B. Typ: X Kurs: 3.25
Wczoraj zabraklo troche szczescia, a remis by wszedl - trudno, gramy dalej.
Na Ruch powoli robi sie masowka, na jakie forum nie wejde wszyscy graja Ruch. Ja za to nie widze tego, zeby tak slaby/sredni zespol mial wygrac 4 raz z rzedu. Bytom musi walczyc o kazdy punkt i na pewno nie moga dzisiaj przegrac. Cracovia jest juz coraz blizej. Pamietam jak fajnie zaprezentowali sie w meczu z Wisla gdzie wlasciwie powinni wygrac. Ostatnio przegrali na Zaglebiu, ale pewnie dociagneliby remis gdyby nie fatalne bledy Juszczyka. Ruch musi w koncu stracic punkty. Przegrac u siebie nie przegraja, ale remis jest mozliwy. Przypomina mi sie sytuacja z poprzedniej rundy, gdzie Gornik byl niemal nie do ogrania na wlasnym stadionie, a przyjechala Polonia i ugrala remis. Dzisiaj moze byc podobnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4592394 - 10/04/2011 16:09
|
old hand
|
Jagiellonia - Arka Typ: 1 kurs: 1.62
Dzisiaj musi nastapic przełamanie Jagielloni. Zaczęli fatalnie, chociaz trzeba wziac poprawke na to, ze mieli bardzo trudny terminarz. W ostatnich meczach z potentatami naszej ligi grali bdb. Mieli sporo pecha, bo w meczu z Lechem powinna byc czerwien dla płaczka, a w meczu z Wisla Franek nie strzelil karnego. Arka jest idealnym przeciwnikiem na przelamanie. Moim zdaniem to obecnie najgorsza druzyna ligi i glowny kandydat do spadku. Jagiellonia u siebie tylko 2 razy stracila punkty - ze Śląskiem i Lechia, dzisiaj trzy punkty powinny pozostac w Białym.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|