Torino – AtalantaAtalanta, to przede wszystkim świetna obrona (najlepsza w lidze) Rzadko tracą bramki, dość powiedzieć, że w tym roku w 8 meczach stracili jedną. Trwa ich seria 556 minut bez straconego gola. Wynik imponujący! W obecnym sezonie jest to rekord Serie B.
To właśnie na przerwaniu tej serii oparty jest mój typ. Dziś na Olimpico upatruję szansę na strzelenie bramki przez Torino i zwycięstwa nad Atalantą.
Torino, to zespół, który na własnym boisku jest groźny dla każdego. Mają dobrych graczy w ofensywie. Bianchi, Sgrigna czy Antenucci są w stanie przynajmniej raz pokonać bramkarza gości. A to mam nadzieję wystarczy do odniesienia zwycięstwa. Atalanta po za tym, że mało traci, to też mało strzela, więc wynik 1:0 wygląda dość rozsądnie i wydaje się prawdopodobny.
Za kartki dziś pauzuje najlepszy zawodnik Atalanty - Paragwajczyk - Edgar Barreto. Co też powinno mocno utrudnić zdobycie punktów przez Nerazzurrich.
U gospodarzy nie wystąpi zmagający się z gorączką pomocnik - Paolo Zanetti, ale to nie jest jakieś straszne osłabienie.
Toro po dwóch zwycięstwach mocno zmotywowane do odniesienia następnego.
Lerda zapowiada, że już błędu z pierwszego spotkania między tymi drużynami nie popełni (Torino przegrało na wyjeździe 1-2) Mówi: "Zagramy inaczej niż w tamtym meczu, przede wszystkim w pomocy zagramy w linii, a nie diamentem jak wtedy"
Hmm...czy akurat to miało znaczenie? Ja nie wiem, ale może on wie co robi
Przewidywane składy:
TORINO (4-4-2): Rubinho; D'Ambrosio, Rivalta, Ogbonna, Zavagno; Lazarevic, De Vezze, De Feudis, Sgrigna; Antenucci, Bianchi
ATALANTA (4-4-2): Consigli; Bellini, Capelli, Manfredini, Peluso; Padoin, Delvecchio, Carmona, Doni; Marilungo, Tiribocchi.
Typy:
Torino +0.0 1.85 bet365
under 2,5 1.5 bet365