Dobra chłopaki nie sprzeczajcie się tylko może przeanalizujcie też inne prócz tych dwóch/trzech meczy
A tak przedstawiają się moje analizy (typy podam w piątek wieczorem).
FIORENTINA-JUVENTUSFiorentina u siebie: 6:0:0 = 18pkt. Bramki: 18:8
Juve na wyjeździe: 5:0:1 = 15pkt. Bramki: 15:5
Teskt zaczerpany z mediów:
W czwartek między słupki Juventusu Turyn, po długotrwałej kontuzji, wraca Gianluigi Buffon. Ma wystąpić w meczu Pucharu Włoch przeciwko Fiorentinie. 27-letni bramkarz doznał kontuzji barku w towarzyskim meczu z AC Milanem 14 sierpnia.
- Gigi jest gotowy do gry i jutro wróci między słupki. Nie wiem natomiast czy zagra w najbliższej kolejce ligi włoskiej - poinformował trener Juve Fabio Capello. W niedzielę Juventus w Serie A zmierzy się również z Fiorentiną.
Jeżeli zagrałby w pojedynku ligowym, myśle że byłoby to duże wzmocnienie (zależy to jeszcze od jego formy
) Juve, nie ujmując nic Abbiatiemu. Mimo że puchar rządzi się swoimi prawami to jednak sądzę że da nam dziś dużo do powiedzienia odnoście meczu ligowego. Reasumując Fiorentina nie może tego meczu przegrać, by nie stracić dystansu do czołówki. Przemawia za nimi atut własnego boiska oraz rewelacyjny Toni
CHIEVO-MILAN Chievo u siebie: W bilansie "home" zajmuje 14 miejsce z dorobkiem 2:3:1 co daje 9pkt. Bramki 6:5.
Milan na wyjeździe: 6 miejsce "away - 3:2:1 (10pkt) i brameczki: 10:7.
Milan zdecydowanie będzie chciał wygrać ten mecz liczą na potkniećie się Juve. Tym samym zyska 3 lub 2pkt do lidera. W przypadku przegranej niestety przewaga mogłaby stać sie zbyt duża bądz też po prostu Riorentina by wyprzedziłą Rosso-nerich. Milan ostatnie 3 mecze wyjazdowe wygrał i jeden przegrał (1:3 z fiorentiną), natomiast Chievo u siebie raz wygrało i aż trzy razy zremisowało. Milan będzie chciał jak najszybciej zrewanżować się za dotkliwą porażke 1;3 z Fiore; Chievo zrobi wszystki by dopisac choć 1pkt na swoje konto.
INTER-ASCOLIInter u siebie z bardzo dobrym bilansem spotkań - 5:0:1.
Ascolti natomiast z fatalnym bilansem na wyjeździe - 0:3:3.
Bramki: INTER (dom) - 16:3; ASCOLTI (wyjazd) - 4:8.
Myślę, że Ascolti nie ma prawa w tym meczu strzelić bramki. Z drugiej strony, żeby zwiększyć troszke kurs proponuję postawić na under'ka gdyż nie upatruje tu również trzy bramkowego zwycięstwa Interu (nie zdażało mu się to często). Procentowo szanse obu zespołów prezentują sie tak: 45% 32% 23%
LAZIO-SIENACo do tego meczu chciałem tylko napisac, że:
Obrońca Lazio Rzym, Massimo Oddo nie będzie mógł grać przez najbliższe dwa tygodnie.
Zawodnik zachorował na zapalenie oskrzeli. Lekarze podjęli decyzję, że lepiej będzie, aż zawodnik do końca się wyleczy.
Tym samym zawodnik Lazio nie zagra w meczach ze Sieną i Livorno.