#4275945 - 05/12/2010 00:53
PlusLiga Kobiet 2010/2011
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
Oficjalna strona PlusLigi kobiet Terminarz Transfery Skład ligi w nowym sezonie: ATOM Trefl Sopot AZS Białystok Bank BPS Muszynianka Fakro Muszyna BKS Aluprof Bielsko-Biała GCB Centrostal Bydgoszcz Impel Gwardia Wrocław KPSK Stal Mielec Organika Budowlani Łódź Sandeco EC Wybrzeże TPS Rumia TAURON MKS Dąbrowa Górnicza Za nami juz pierwszy mecz noworozpoczętego sezonu, Bielsko pokonalo wczoraj na wyjezdzie 3:1 beniaminka - Wybrzeże Rumia, a juz za tydzien ( 12.11) w 2. kolejce, czeka nas hit ligi, Aluprof podejmie u siebie Muszyniankę. Mecze PlusLigi Kobiet oczywiscie bedzie mozna ogladac w Polsacie Sport Zapraszam do dyskusji!
|
Do góry
|
|
|
|
#4276000 - 05/12/2010 01:02
Re: PlusLiga Kobiet 2010/2011
[Re: Krystian]
|
Wodzirej
Meldunek: 02/07/2004
|
W tym roku Bielsko straci korone trener Wagner juz sie o o to postara ...
|
Do góry
|
|
|
|
#4276674 - 05/12/2010 04:29
[Re: Wojtas_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2006
|
W tym roku Bielsko straci korone trener Wagner juz sie o o to postara ... I za Tydzien słonka z Bielska ulegną Muszyniance
|
Do góry
|
|
|
|
#4279975 - 07/12/2010 00:26
[Re: wolfiks]
|
Wodzirej
Meldunek: 02/07/2004
|
Po szybkiej analizie stwierdzam ,ze dzis trzeba sprobowac jakis wariantow z dodatnimi hc na Białystok. Na początek proponuję +2,5 @ 2,65 bardzo smakowity kurs, +20,5 @ 1,85 również, Unibet ma też fajną opcje odnośnie under/over, mianowicie over 130,5 pkt @ 1,72, w sumie moze nawet pewniejsze niz to +20,5 pkt. Tutaj przy porażce 0-3 powinno spokojnie wejsc, a przy porażce np 1-3 roznie moze byc z tą linią +20,5, bo gdyby Łódź przegrala seta, to mogą podraznione wygrac wysoko kolejnego. Takze trzeba tutaj pomysleć i odpowiednio wybrac według uznania. Dziewczyny z AZSu pojechały przygotowywac sie wczesniej do tego meczu, trenowały kilka dni w Spale, a to wiadomo, rzut kamieniem do Łodzi. Trudów podróży nie odczują, a i potrenowały w spokoju, Spała to dobre miejsce na wyciszenie, nic nie rozprasza, bo to nieduza miejscowosć. Przed sezonem drużyna z Białegostoku miała sporo problemów kadrowych, kontuzja Rzenno oraz drobne urazy innych, potem pare odejsc, ostatnio zatrudnienie nowej rozgrywającej. Suma sumarów, skazywane na pożarcie bielszczanki powinny badz co badz powalczyć o tego seta przynajmniej. To, ze przegrają nie ulega wątpliwości(chociaz chciałbym się mylić), ale nie sądze, ze Organika przejedzie się ostro po akademiczkach.
|
Do góry
|
|
|
|
#4289934 - 11/12/2010 02:16
[Re: craax]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
wystawili przed czy po wczorajszym meczu z Baku ( nie zwracalem jeszcze na to uwagi ), przypuszczam ze po Baku bo innego wytlumaczenia nie widze, nie wiem czy promo ale gruuubo przeszacowany rowniez w moich oczach, dla mnie faworytem jest Muszynianka, a ze mecz w Bielsku to takie 1.80-1.80 bym dal Z tego co widziałem wystawione po meczu z Baku i kurs spowodowany zapewne wygraną Aluprofu. STS w tygodniu miał bodajże @2,50 (minus podatek) na Muszynę.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290923 - 11/12/2010 08:12
[Re: _Korver_]
|
Kania gostyń
Meldunek: 27/08/2005
|
Jeszcze przed meczem z Baku chciałem znaleźć kurs na mecz Bielska z Muszyną. Po tym co zobaczyłem w meczu Bielska z Rumunkami postawiłbym sporo pieniędzy na Muszynę i spodziewałem się kursów na ten typ 1,80-2,00. Trzeba przyznać, że Bielsko zagrało dobry mecz z Azerkami i tutaj mój hura optymizm grania Muszyny trochę opadł. Dobry mecz zagrała Bamber, nie ustępowała jej Frąckowiak. Było jednak widać sporo problemy drużyny Baku z przyjęciem zagrywki. Jeśli chodzi o mecz z Muszyny z Serbkami, to pierwszy set po prostu bajka, aż tu nagle, jak to często się dzieje zonk w drugim secie. Polki nie umiały sobie poradzić z zatrzymaniem ataków młodych Serbek i przegrały seta. Niestety dwóch ostatnich odsłon już nie widziałem. Martwi na pewno słaba forma Kaczor, która prezentuje obecnie słabszą formę od swej vis a vis z Bielska. Ciężko mi coś więcej powiedzieć o Stam. Chyba jeszcze nie do końca wkomponowała się w zespół. Nie będę się dalej rozpisywał, bo późno już:]. Myślę, że lekkim faworytem tego meczu jest Muszyna, która dysponuje lepszym składem, a kurs bardzo zachęcający. W Bielsku na pewno nie zagra jeszcze Werblińska, która jest zdecydowaną liderką tego zespołu. Liczę na lepszą dyspozycję Kaczor i dobre skrzydła (Jagieło, Stam), o środek jestem spokojny. Muszyna nie powinna mieć tyle kłopotów z przyjęciem, co Azerki. Spodziewam się długiego meczu i sukcesu drużyny przyjezdnej.
|
Do góry
|
|
|
|
#4322945 - 29/12/2010 03:37
[Re: kaka85]
|
old hand
Meldunek: 30/01/2009
|
Jutro 3 spotkania w Pluslidze kobiet. Wybrałem z nich sobie dubelka. Wydaje mi się, że Bielsko po bardzo mizernym starcie, gdzie ich gra była męką, łapać będzie swój rytm. Jeszcze bez Werblińskiej i Podolec. Centrostal jest w sumie na fali, bo nikt w klubie nie spodziewał się po 4 kolejkach 9 punktów, ale ma w swoich szeregach słabsze zawodniczki niż Aluprof i po @1.50 na zespół Bielszczanek jestem skłonny zagrać "dwójeczkę". Problemów z odniesieniem wygranej w Łodzi nie powinny mieć Muszynianki. Ich gra w lidze jest dotychczas bardzo ułożona i równa. Transfery dają o sobie znać jak najbardziej na plus. Budowlani słabo, jeszcze na dodatek plany krzyżuje trenerowi Popikowi ciężka kontuzja Marty Wójcik. Sądzę, że podpieczne bogdana Serwińskiego nie będą nawet myśleć o jakimkolwiek odpuszczaniu i wygrają za 3 oczka.
GCB Centrostal Bydgoszcz (W) - BKS Aluprof Bielsko-Biała (W) 2 @1.50 Organika Budowlani Łódź (W) - Bank BPS Fakro Muszynianka (W) 2 @1.30
@1.95 Unibet
|
Do góry
|
|
|
|
#4323867 - 29/12/2010 09:59
[Re: Leyton]
|
stranger
Meldunek: 26/02/2010
|
Jutro 3 spotkania w Pluslidze kobiet. Wybrałem z nich sobie dubelka. Wydaje mi się, że Bielsko po bardzo mizernym starcie, gdzie ich gra była męką, łapać będzie swój rytm. Jeszcze bez Werblińskiej i Podolec. Centrostal jest w sumie na fali, bo nikt w klubie nie spodziewał się po 4 kolejkach 9 punktów, ale ma w swoich szeregach słabsze zawodniczki niż Aluprof i po @1.50 na zespół Bielszczanek jestem skłonny zagrać "dwójeczkę". Problemów z odniesieniem wygranej w Łodzi nie powinny mieć Muszynianki. Ich gra w lidze jest dotychczas bardzo ułożona i równa. Transfery dają o sobie znać jak najbardziej na plus. Budowlani słabo, jeszcze na dodatek plany krzyżuje trenerowi Popikowi ciężka kontuzja Marty Wójcik. Sądzę, że podpieczne bogdana Serwińskiego nie będą nawet myśleć o jakimkolwiek odpuszczaniu i wygrają za 3 oczka.
GCB Centrostal Bydgoszcz (W) - BKS Aluprof Bielsko-Biała (W) 2 @1.50 Organika Budowlani Łódź (W) - Bank BPS Fakro Muszynianka (W) 2 @1.30
@1.95 Unibet Muszyna jak najbardziej , natomiast Bielsko po 1,50 mnie osobiscie sie nie widzi , na chwilę obecna jedynie Bamber dobrze i równo - pozostałe ... loteria , moze byc dobry wystep , moze być fatalny A czy Bielsko ma lepsze zawodniczki to bym polemizował : może owszem na pozycji atakującej : Bamber vs Kowalkowska(Polak) ale w przypadku Centrostalu sa dwie równe , dla Bamber alternatywy nie ma za bardzo. Przyjęcie : Ciaszkiewicz/Frąckowiak vs Leys/Kuligowska ... hmm jak dla mnie + dla Bydgoszczy; rozegranie: Skorupa vs Spicer po równo (zmienniczki z obu stron tez przyzwoite); środkowe : Studzienna/Okuniewska/Wojtowicz vs Naczk/Mróz - tu + dla BB (maja generalnie wiekszy manewr na tej pozycji); na libero mniej wiecej zblizone poziomem zawodniczki
|
Do góry
|
|
|
|
|
|