#4413469 - 30/01/2011 20:21
Re: Kibice [3]
[Re: kamasss]
|
enthusiast
Meldunek: 05/01/2011
|
Z tego co wiem, kupując bilety na II trybunę, na którą sam notabene kupowałem (a były to ostatnie wolne miejsca więc niektórzy byli zmuszeni kupić na II albo zrezygnować z meczu) nie widziałem nigdzie dopisku "trybuna ultrasów" albo coś w tym stylu. Akurat raz byłem poproszony o wyjazd jako opiekun szkolnej grupy na mecz Lecha, kilkadziesiąt w sumie dzieci, razem z kilkoma nauczycielami / znajomymi pojechaliśmy, otrzymując darmowe biletu od klubu.... na trybunę wraz z tzw. "ultrasami". I co miałem powiedzieć dzieciom? Trąbki im odebrać, umalowane twarze umyć albo grzecznie powiedzieć że meczu nie zobaczą? Bo jest ryzyko że podejdzie jakiś podchmielony bałwan i zacznie ustawiać dzieciaków? Róbta co chceta w tym kotle, ale jak już ktoś trafi źle ubrany albo jest cicho to zwyczajnie się odpiedo.cie. Dogadajcie się z klubem aby nie sprzedawał na tę święta trybunę biletów, tylko tyle.
|
Do góry
|
|
|
|
#4413521 - 30/01/2011 20:36
[Re: eini]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/08/2007
|
Akurat raz byłem poproszony o wyjazd jako opiekun szkolnej grupy na mecz Lecha, kilkadziesiąt w sumie dzieci, razem z kilkoma nauczycielami / znajomymi pojechaliśmy, otrzymując darmowe biletu od klubu.... na trybunę wraz z tzw. "ultrasami". I co miałem powiedzieć dzieciom? Trąbki im odebrać, umalowane twarze umyć albo grzecznie powiedzieć że meczu nie zobaczą? Bo jest ryzyko że podejdzie jakiś podchmielony bałwan i zacznie ustawiać dzieciaków?
Już nie ma takiego problemu, bo będzie sektor dziecięcy i tam mogą sobie dzieciaki robić co chcą. I dlaczego bezczelnie piszesz, że jakiś podchmielony bałwan ustawia kogoś w kotle skoro to właśnie ci ludzie walczą z podchmielonymi bałwanami? A jeszcze odnośnie twojego poprzedniego posta - w dupie byłeś, gówno widziałeś. Fanatycy Lecha, ultrasi i inne grupy kibicowskie na Kolejorzu mają bardzo duży wkład w to, że Lech jest taką marką jaką jest obecnie. Gdyby nie atmosfera, którą tworzy niepotrzebny według Ciebie kocioł, to Lech nie byłby w tym miejscu, w którym jest dzisiaj. Zniszczyć zorganizowany ruch kibicowski, przylepić dożywotni zakaz stadionowy za odpalenie racy, a najlepiej do więzienia z takimi! Zakazać śpiewania, wstawania z miejsca, jak to jest w Anglii, rozdać popcorn i zrobić w Polsce Premiership czy inną Barcelonę. Taką dewizę wyznajesz. A ja ludziom z takim podejściem mówię stanowcze - WYPIERD***J!
|
Do góry
|
|
|
|
#4413568 - 30/01/2011 20:46
[Re: kkslech]
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4413572 - 30/01/2011 20:46
|
enthusiast
|
I dlaczego bezczelnie piszesz, że jakiś podchmielony bałwan ustawia kogoś w kotle skoro to właśnie ci ludzie walczą z podchmielonymi bałwanami? Nie piszę bezczelnie, ale stwierdzam fakty, bo walczycie a wielu z was na tym kotle zatacza się, bynajmniej nie w rytm klaskanych melodyjek. A jeszcze odnośnie twojego poprzedniego posta - w dupie byłeś, gówno widziałeś. Fanatycy Lecha, ultrasi i inne grupy kibicowskie na Kolejorzu mają bardzo duży wkład w to, że Lech jest taką marką jaką jest obecnie. Gdyby nie atmosfera, którą tworzy niepotrzebny według Ciebie kocioł, to Lech nie byłby w tym miejscu, w którym jest dzisiaj.
Tak masz rację, byliby solidną europejską drużyną a póki co grają jak wiatr zawieje... A opinia zasłyszana w LBC, tam gdzie dresami nie śmierdzi a jedynie kasą i z czasem ta kasa będzie ważniejsza niż ultrasy drący ryja na stadionie i wiecznie sprawiający problemy. Zniszczyć zorganizowany ruch kibicowski, przylepić dożywotni zakaz stadionowy za odpalenie racy, a najlepiej do więzienia z takimi! Zakazać śpiewania, wstawania z miejsca, jak to jest w Anglii, rozdać popcorn i zrobić w Polsce Premiership czy inną Barcelonę. Taką dewizę wyznajesz. A ja ludziom z takim podejściem mówię stanowcze - WYPIERD***J!
Nie denerwuj się tak, prędzej czy później do tego dojdzie że grzecznie wypijesz piwko i zjesz ładnie popcorn a raz po raz sobie zaklaszczesz, oczywiście jak będziesz zwracał uwagę na toczący się mecz. PEACE ruchu kibolowski! 
|
Do góry
|
|
|
|
#4413833 - 30/01/2011 21:51
[Re: Bzyku]
|
addict
Meldunek: 08/12/2010
|
Krzysztof- trza było przyjebać typowi w ryj a nie pluć jak baba. I o to mam do Ciebie żal. Zachowałeś się jak nie Ty. Może wówczas byłoby o czym dyskutować. Jakby się poskładał jak domek z kart, to może by poczuł, że robił źle. (...) Po raz kolejny żydowska gazeta dla Polaków czyni zarzut komuś kto zaprowadza porządek. (...) Jeżeli ktoś nadal uważa, że działania i geneza GóWna nie są powiązane z komunistycznymi służbami specjalnymi, niech se ogoli jajka i wróci do przedszkola. To dobre 
|
Do góry
|
|
|
|
#4413851 - 30/01/2011 21:55
[Re: bącki05]
|
addict
Meldunek: 08/12/2010
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4413883 - 30/01/2011 22:03
[Re: connor]
|
old hand
Meldunek: 29/05/2003
|
Najsmieszniejsze w tym filmiku to ze ten caly litar jak ją oplul to jak spierdalal od razu  prawda taka jak juz ktos napisal do nieczego oni(holsi, ultrasy i inni fanatycy) nie sa potrzebni(generalnie chyba najtansze bilety kupuja), popkorn na stadionach to kwestia czasu, liczy sie zysk a z takich litarow zysku nie ma tylko ludzie sie boja isc na stadion bo jeszcze ich opluje w najlepszym wypadku. Tu sie nie zgodze. Ultrasi sa sola futbolu. Oni robia atmosfere, oprawy, wywieraja zdrowy nacisk na pilkarzy i na klub. Sa wierni. Co do KKS to, moim zdaniem - ich stadion, i ich sprawa jak sie urzadzaja. Nam pozostaje obserwowac i ewentualnie pukac sie w czolo. Jako ze to byl mecz miedzynarodowy - to czesc odpowiedzialnosci spada na PZPN . Ponowie pytanie : Gdzie byla ochrona ? Na marginesie. Zycze reprezentacji Grecji lub Finlandii, aby rozgrywala mecze na Euro 2012 w Poznaniu. 40 000 ludzi w bialo-niebieskich szalikach pozwoli czuc sie jak u siebie. 
|
Do góry
|
|
|
|
#4413993 - 30/01/2011 22:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Zniszczyć zorganizowany ruch kibicowski, przylepić dożywotni zakaz stadionowy za odpalenie racy, a najlepiej do więzienia z takimi! Zakazać śpiewania, wstawania z miejsca, jak to jest w Anglii, rozdać popcorn i zrobić w Polsce Premiership czy inną Barcelonę. Taką dewizę wyznajesz. A ja ludziom z takim podejściem mówię stanowcze - WYPIERD***J!
Jedna sprawa. Pewnie wiesz KTO sprzedawał żarcie i napoje na tym meczu. Tak, tak, firma niejakiego Litara  Dla kogo były te kiełbaski, zapiekanki, popcorn, fanty etc ? Dla pikników jak mniemam. Tak wiec dobrze sie zastanów zanim rzucisz hasło "pikniki wyp... !" , bo mógłbyś doprowadzic swojego wodza do nędzy  Oczywiscie dopuszczamy mysl, ze tylko bojowcy z WL kupowaliby te smakołyki, ale jakos trudno sobie wyobrazić aktywnośc w młynie z popcornem w jednej, a z kiełbachą w drugiej ręce.
|
Do góry
|
|
|
|
#4414316 - 31/01/2011 00:17
[Re: xqwzts]
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Nie, nie może stać gdzie chce. Kocioł to miejsce, gdzie obowiązują zasady wyznaczone przez kibiców Lecha. I to samo tyczy się Żylety na Legii ... Pewnie ze to samo, tyle ze na Zylete chodzi sporo 'piknikow', a nie wychodza opluci tylko sa zachecani w trakcie meczu do dopingu W serialu Fanatycy Staruch faktycznie ciekawie zachęca do śpiewania  Żeby nie było ja go nie potępiam za to. Sam nie lubię ryczeć cały mecz więc nie siadam raczej w młynie, ale rozumiem to, że jest to miejsce gdzie wymaga się pewnych rzeczy. A co do kotła - ostatnio go odwiedziłem przy okazji meczu Lech - Juve. Fantastyczna zabawa min. całych rodzin z dziećmi (tak w kotle były też rodziny z dziećmi). Nikt nie pluł, nikt najebany nie stawał gdzie nie trzeba, pełna kulturka.
|
Do góry
|
|
|
|
#4414335 - 31/01/2011 00:24
[Re: Bullet]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Widze, ze nadal dyskusja zazarta  Bullet mowil o tym: http://balladafilm.pl/Community/647597,Film,balladafilm_Fanatycy_odc__2.html
|
Do góry
|
|
|
|
#4418731 - 01/02/2011 17:08
[Re: forty]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4418774 - 01/02/2011 17:25
[Re: Fro_Lech]
|
enthusiast
|
W zasadzie nic to nie wyjaśniło, a oświadczenie samego zainteresowanego wyglądało jak przeprosiny za zabraną zabawkę w piaskownicy, czyli "nic się nie stało, o co wam chodzi?" Czyli niby kobiety nie opluł, ale jak się zachowywał w stosunku do oplutego gościa i o co tam naprawdę poszło o tym ani słowa.
Staram się bezstronnie spojrzeć na to, ale oświadczenie przypomina dziecinadę, jedynie p.Pleszkun próbował mówić sensownie..
Czyli jednak GWno tym razem miało więcej racji..
|
Do góry
|
|
|
|
#4418851 - 01/02/2011 17:50
[Re: Terry Butcher]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Na marginesie. Zycze reprezentacji Grecji lub Finlandii, aby rozgrywala mecze na Euro 2012 w Poznaniu. 40 000 ludzi w bialo-niebieskich szalikach pozwoli czuc sie jak u siebie. Niebiesko-białe.
|
Do góry
|
|
|
|
#4418917 - 01/02/2011 18:14
[Re: lupus]
|
Meldunek: 14/05/2001
|