Strona 3 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#4507424 - 06/03/2011 01:08 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
Stelmach Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/01/2007
przyczyna moze być w dniu rozgrywania meczu grin jak powszechnie wiadomo: Niedziela jest po Sobocie piwo
moze chlopaki sobie folgują troche za duzo heheeh

Do góry
Bonus: Unibet
#4507438 - 06/03/2011 01:15 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: Stelmach]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/08/2006
Originally Posted By: Stelmach
przyczyna moze być w dniu rozgrywania meczu grin jak powszechnie wiadomo: Niedziela jest po Sobocie piwo
moze chlopaki sobie folgują troche za duzo heheeh

dzieci?

Do góry
#4507456 - 06/03/2011 01:23 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
Stelmach Offline
Carpal Tunnel

nie wiem w jakim wieku są, jesli kolo 16 lat to dyskoteki sa im nieobce

Do góry
#4507521 - 06/03/2011 01:42 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/08/2006
ja bym profilaktycznie kogoś wywalił i poczekał na reakcję reszty. jak nie chcą grać to niech spieprzają. zamiast zniżek na buty w przerwie między sezonami kupic im kartę graficzną niech sobie tyją przed komputerami z innymi debilami w ich wieku.

Do góry
#4507612 - 06/03/2011 02:23 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
Amir_Khan Offline
no risk no fun

Meldunek: 05/01/2010
Po prostu masz pizdy w druzynie i tyle. Za duzo zelu za malo

serca. Na to nie ma lekarstwa chyba ze wszystkich wypierdolisz

wtedy sie moze otrzasna i cos zrozumieja

Do góry
#4507627 - 06/03/2011 02:30 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: Amir_Khan]
wwwujek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/10/2001
Originally Posted By: Amir_Khan
Po prostu masz pizdy w druzynie i tyle. Za duzo zelu za malo

serca. Na to nie ma lekarstwa chyba ze wszystkich wypierdolisz

wtedy sie moze otrzasna i cos zrozumieja

Chciałem wierzyć, że jest inaczej.. Twoje słowa są najbliższe prawdy. Żal mi tych ludzi, chciałbym jakoś w nich tknąć "życie".. Argumenty mam jedynie materialne, a tego nie chce robić za wszelką cenę.

Do góry
#4507694 - 06/03/2011 02:51 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
Linc Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/04/2006
@wwwujek bez obrazy albo jest tak jak pisze Amir_Khan albo Ty sie do tego nie nadajesz i Cie to wszystko przerasta, podstawa to dojsc do glow zawodnikow, moze i masz dobry warsztat trenerski ale pewnie psycholog z Ciebie slaby, moze wlasnie im trzeba kogos takiego jak psycholog, jest u was klubie ktos taki?

A motywacja materialna wsrod mlodziezy uwazam za chybiony i poroniony pomysl ... w pierwszej kolejnosci gra mam im sprawiac przyjemnosc

A tak w ogole jakie masz papiery? Skoczyles AWF czy kurs instruktorski pilki noznej?

Do góry
#4507758 - 06/03/2011 03:15 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
wwwujek Offline
Carpal Tunnel

@Linc.
Papiery mam takie, jakie można mieć w Polsce na początku swojej przygody z piłką - właśnie instruktorskie. Dopiero po dwóch latach pracy można robić kolejny stopień.

Papiery nie mają to nic do rzeczy. Popatrz w okolicy, zespoły w B, A klasach prowadzą przypadkowe dziadki, którzy raczej nie mają jakichkolwiek papierów, a niektórym ich drużyna wychodzi. Dzieje się to wyłącznie wtedy, kiedy zbierze się ciekawa grupa.

U mnie najwidoczniej tej grupy nie ma.. I widzisz, nie napiszę tego teraz by pokazać jaki jestem "wielki", ale by Ci nieco przybliżyć specyfikę.

Chłopaki, których mam, dopiero ze mną, w wieku 17 lat mieli zajęcia z taktyki. Dopiero ze mną mieli przygotowania, podzielone na mikrocykle, dokładnie takie, jak w okresie przygotowawczym w naszej Ekstraklasie. Nie chwaląc się, wiedzę mam nie małą, piłka to moja ogromna pasja.
Mógłbym powiedzieć, że mają tego wszystkiego za dużo, ale to śmierdziałoby lekkim absurdem. Każdy normalny człowiek powinien docenić profesjonalizm w amatorskim Klubie.
Paradoksalnie jednak może wychodzić na to, że chłopaki sobie myślą "przyszedł jakiś kształcony i się wymądrza". Najwidoczniej mam braki właśnie z psychologii, tutaj bym się zgodził.

Ktoś z Was ma wiedzę na temat psychologii?

Do góry
#4507811 - 06/03/2011 03:40 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
Linc Offline
Carpal Tunnel

@wwwujek nie odbieraj tego zbyt osobiscie, chcialem tylko, zebys zastanowil sie czy dajesz z siebie wszytko i to co robisz jest dobre, no i czy masz do tego predyspozycje, bo jak sam na pewno wiesz papierek papierkiem ale trzeba chciec i miec serce do trenerki
Jak w ogole wyglada sam egzamin konczacy kurs?

Do góry
#4507815 - 06/03/2011 03:43 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
Amir_Khan Offline
no risk no fun

Najwazniejsza jest atmosfera wujek.Musisz do nich trafic. Musisz

byc ich surowym trenerem i najlepszym kumplem.Tak aby mogli isc

za toba w ciemno. Musisz wzbudzic u nich stan oscylujacy pomiedzy

strachem i fascynacja.Chociaz w polskich warunkach wspolczuje

kazdemu kto musi uzerac sie z zmianierowana w wiekszosci banda

pokolenia dopalaczy i nemo dla ktorych pilka to zaabawa a nie

bilet z biedy do slawy.

Do góry
#4507958 - 06/03/2011 04:55 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: Linc]
wwwujek Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Linc
@wwwujek nie odbieraj tego zbyt osobiscie, chcialem tylko, zebys zastanowil sie czy dajesz z siebie wszytko i to co robisz jest dobre, no i czy masz do tego predyspozycje, bo jak sam na pewno wiesz papierek papierkiem ale trzeba chciec i miec serce do trenerki
Jak w ogole wyglada sam egzamin konczacy kurs?

Serce to mam jak chyba mało kto wink

Egzamin jest praktyczny (przygotowujesz konspekt oraz prowadzisz krótki trening) i teoretyczny (u nas akurat pojedynczo wchodziliśmy, było po 4-5 pytań). Co ciekawe, nie była to zupełna formalność. Pytania były dość ciężkie i zaskakujące. Zdali prawie wszyscy, jeden chłopak miał poprawkę w późniejszym terminie.

Do góry
#4507970 - 06/03/2011 05:00 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
wwwujek Offline
Carpal Tunnel

Panowie, podpowiedzcie mi proszę, co mogę wymyślić, dla wzmocnienia więzi, co (u tu najważniejsze!) nie wymaga nakładów finansowych.. Jakieś tam niewielkie powiedzmy wchodzą w grę (10 zł na osobę).

Najprościej byłoby pójść razem do kina czy na kręgle, ale wiem, że nie każdy może sobie na coś takiego pozwolić, a nie chciałbym, by ktoś czul się skrępowany, bo w kieszeni dziura..

Na ryby trochę za wcześnie wink

Do góry
#4507972 - 06/03/2011 05:01 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
Amir_Khan Offline
no risk no fun

Tu nie chodzi o jakies kino. Ty jestes trenerem. Oni maja cie

szanowac. Ale musisz podejsc do kazdego indywidualnie. Musza

wiedziec ze sa czescia grupy ktory zmierza w jednym kierunku.

Do góry
#4507989 - 06/03/2011 05:13 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
Stelmach Offline
Carpal Tunnel

u nas co jakis czas bylo grilowanie i jakies piwko do tego, gruba impra po zakonczeniu sezonu, milo sie wspomina te czasy smile

Do góry
#4508225 - 06/03/2011 06:51 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
xqwzts Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/03/2005
moze najlepiej ich spytac po treningu czy wola isc do kina, kregle, ognisko moze (chociaz w ich glowach ognisko bez % to pewnie nie ognisko smirk )

jakis wstrzas jest potrzebny moze, najlepiej jakby kilku usiadlo na lawce ale podejrzewam ze nie ma tylu rezerwowych zeby to zrealizowac :/

albo badz jak Coach Carter tongue ciezkie treningi i zapierdalac za takie przegrane, im lepsza gra tym lzejsze treningi, to chyba najlepsza motywacja grin

Do góry
#4508998 - 06/03/2011 20:35 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: xqwzts]
Linc Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: xqwzts

jakis wstrzas jest potrzebny moze, najlepiej jakby kilku usiadlo na lawce ...

tylko zeby nie zaczeli strzelac fochow ... bo odniesie to rezultat odwrotny od zamierzonego, ja sie upieram jednak przy psychologu ...

Do góry
#4509272 - 06/03/2011 21:34 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
urena Offline
old hand

Meldunek: 09/02/2011
przejeban trenowac mlodych Polakow :/ za dobrze nam, i sie opierdalaja. Jak dla mnie nasza mlodzież nie ma w ogle charakteru. Zrób ostre treningi to im sie w glowie powyraca, strzla focha i oleja treningi bo jest za ciezko. Najlepiej uswiadomic im, ze bez pracy to nic nie zdzialaja ... Ciezko takim cos wpoic. Ciezka robote masz wwwujek. może pomyśl o jakiejs zabawie integracyjnej tongue Nie wiem iel za paintballa sie placi, ale na przyklad zachec ich ze jak bedziesz widzial u nich zaangazowanie to ich wezmiesz zamiast na trenig to sobie postrzelac tongue

Do góry
#4509294 - 06/03/2011 21:41 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: wwwujek]
urena Offline
old hand

Meldunek: 09/02/2011
Zreszta podam przyklad, znam jednego chłopaka 17 lat, i gra w juniorach, wiem, ze ostatnio dwoch zawodnikow z juniorow trener przeniosl do pierwszej druzyny [iV liga]. I sie go pytam; a ty kiedy bedziesz z pierwsza druzyna cwiczyl? a on mi na to, ze sie cieszy ze go nie przeniesli bo I druzyna ma 4 treninngi w tygodniu i by mu sie nie chcialo chodzic. no kurwa mac... w dupie sie poprzestawialo, zwlaszcza ze w Iv lidze placi sie zawodnikom przewaznie , przynajmniej w klubie o ktorym pisze.

Do góry
#4509340 - 06/03/2011 21:56 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: urena]
codi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/12/2005
Originally Posted By: urena
Zreszta podam przyklad, znam jednego chłopaka 17 lat, i gra w juniorach, wiem, ze ostatnio dwoch zawodnikow z juniorow trener przeniosl do pierwszej druzyny [iV liga]. I sie go pytam; a ty kiedy bedziesz z pierwsza druzyna cwiczyl? a on mi na to, ze sie cieszy ze go nie przeniesli bo I druzyna ma 4 treninngi w tygodniu i by mu sie nie chcialo chodzic. no kurwa mac... w dupie sie poprzestawialo, zwlaszcza ze w Iv lidze placi sie zawodnikom przewaznie , przynajmniej w klubie o ktorym pisze.

Niektorzy o jednym zapominaja- kazdy jest panem swojego zycia. Jak gosc nie jest na kontrakcie seniorskim i nie zgarnia kasy to jego sprawa czy chce grac tylko w juniorach czy seniorach i czy chce mu sie chodzic na 4 treningi w tygodniu. Profesjonalny futbol wymaga wielu wyrzeczen i ciezkiej pracy- nie kazdy musi isc ta droga.

Do góry
#4509347 - 06/03/2011 21:58 Re: Motywacja niematerialna w piłce nożnaj - może ktoś pomoże..? [Re: urena]
wwwujek Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: urena

Znam całkiem podobny przykład.. Junior, 17 lat. Wybrali 3 do drużyny seniorów, jeden sie nie stawił.. Nie chce Mu się, woli w juniorach. W pierwszej, też 4 liga, miałby 400zł na rękę za wygrany mecz! CZTERYSTA! Jest całkiem możliwe, że w miesiącu ze dwa mecze wygrają. Miałby największe kieszonkowe w klasie chyba, a on olał sprawę..

Do góry
Strona 3 z 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  Biszop, rafal08