Dzisiaj z czeskiego zaplecza dwa mecze widzę jak najbardziej do gry,trzeba spróbować...
Vrchlabi - Usti n.Labem
Czwarte spotkanie tych druzyn,obecny stan rywalizacji 2-1 prowadzi Vrchlabi (4-3 2-1 - 2-2 ) Jak widać do tej pory wyrównane spotkania pomiędzy tymi teamami choć gdyby spojrzeć na tabelę rundy zasadniczej powinno to wyglądać zgoła odmiennie.Nie tylko jeśli chodzi o bramkowe rezulataty ale również obecny stan rywalizacji.W sezonie zasadniczym różnica pomiedzy drużynami wyniosła 21 pkt.Usti rywalizację przegrywa 2-1 i przy ewentualnej dzisiaj przegranej mogą mocno skomplikować sobie dalsze poczynania w walce o Extraligę,w przebiegu całego sezonu są drużyną zdecydowanie silniejszą i na początku sezonu napewno mieli zupełne inne cele aniżeli ich przeciwnik w tej parze PO.Pozatym UnL jest najlepiej spisującą się drużyną na wyjazdach.Moj kandydat nr jeden z calej stawki do walki o awans z drużyną opuszczającą Extraligę....
Jeśli chodzi o drugie spotkanie to mam przeczucie iż Havlikckuv bedzie chciał już dziś zakończyć tą rywalizację gładkim 3-0 w tej rundzie PO i w spokoju przygotowywać się do starcia z kolejnym przeciwnikiem,nie mam tu jakichś specjalnych info,pozatym specjalnie nie znam tych drużyn z poprzednich sezonów a i w tym generalnie rzadko grałem tą ligę,jeśli już to próbowałem grę na Usti,Chomutov itd,Pamiętam jednak spotkanie Hav i Olomouc ze stycznia kiedy zamykali mi pewien kupon i skonczyło się 3-1

Liczę dziś na powtórkę

Pozdrawiam