#4469680 - 20/02/2011 05:25
Re: NHL 2010/2011
[Re: Rivaldinho]
|
Meldunek: 03/08/2010
|
NY Islanders-Los Angeles over 5,5 kurs 1,95 Ladbrokes
Moim zdaniem jest to bardzo duży valuebet, bo uważam, że linia w meczach Islanders powinna być 7,5 albo nawet 8,5... Dlaczego? Wystarczy spojrzeć na ich ostatnie wyniki: 3:6, 4:3, 7:6, 9:3, 4:3, 3:5, 5:3 i dopiero jeszcze wcześniejszy mecz to był under. Dlaczego w meczach Islanders pada tyle bramek? Bo mają oni bardzo dobry atak, ale z bramkarzami sprawa jest bardzo ciężka, dlatego łatwo nastrzelać im sporo bramek. Los Angeles jeśli chodzi o liczbę bramek w meczu, to różnie u nich bywa- ostatnie dwa mecze to overy, ale wcześniej głównie undery. W meczu z Islanders jednak powinien być over i to solidny.
|
Do góry
|
|
|
|
#4469776 - 20/02/2011 06:56
[Re: saturas25]
|
old hand
Meldunek: 20/06/2009
|
NY Islanders-Los Angeles over 5,5 kurs 1,95 Ladbrokes
Moim zdaniem jest to bardzo duży valuebet, bo uważam, że linia w meczach Islanders powinna być 7,5 albo nawet 8,5... Dlaczego? Wystarczy spojrzeć na ich ostatnie wyniki: 3:6, 4:3, 7:6, 9:3, 4:3, 3:5, 5:3 i dopiero jeszcze wcześniejszy mecz to był under. Dlaczego w meczach Islanders pada tyle bramek? Bo mają oni bardzo dobry atak, ale z bramkarzami sprawa jest bardzo ciężka, dlatego łatwo nastrzelać im sporo bramek. Los Angeles jeśli chodzi o liczbę bramek w meczu, to różnie u nich bywa- ostatnie dwa mecze to overy, ale wcześniej głównie undery. W meczu z Islanders jednak powinien być over i to solidny. Siema to jaki mi wystawisz kurs na undera 8.5 i ile dasz zagrać, chętnie skorzystam.
|
Do góry
|
|
|
|
#4471559 - 21/02/2011 02:08
|
|
Calgary-Montreal Typ: Calgary wygra i w meczu będzie powyżej 5,5 bramki kurs 4,50 Ladbrokes
Dość trudny typ, ale jak dla mnie warty ryzyka po takim kursie. Faworytem spotkania według bukmacherów jest Calgary i ja też tak uważam. Calgary od jakiegoś czasu prezentują solidną formę, większość spotkań wygrywają, szczególnie niedawne wyjazdowe zwycięstwo aż 9-1 z Colorado(drużyna w chwili obecnej wszystko przegrywa, ale nie tak wysoko) robi wrażenie. Na własnym lodzie "Płomienie" spisują się całkiem przyzwoicie. Montreal wydaje się być bez formy, bo na 6 ostatnich spotkań 5 przegrali. Na wyjazdach nie błyszczą, jeśli chodzi o statystyki wyjazdowe, to znajdują się w drugiej części tabeli swojej konferencji.
Dlaczego over 5,5? Bo nie wiem dlaczego bukmacherzy wyraźnie stawiają na under, skoro Calgary w pięciu ostatnich meczach mieli overy i ogólnie jest to dość overowa drużyna. Montreal też nie jest jakimś wybitnie underowym zespołem.
|
Do góry
|
|
|
|
#4471696 - 21/02/2011 03:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/01/2005
|
Chicago - Pittsburgh
Dzisiejszego wieczoru hokeiści Chicago stają przed szansą podreperowania swojego dorobku punktowego, gdyż w drużynie gości braknie z różnych powodów aż 11 graczy. H2H na nie korzyść drużyny gospodarzy ale kiedy jak nie dziś w takich meczach trzeba zdobywać punkty z osłabionym rywalem, a do tego punkty są potrzebne w walce o miejsca w play off bo czas ucieka, a mistrzowie NHL poza 8 dającą im grę w play offach.
Chicago -1.5 gola @ 2.40
Ladbrokes
|
Do góry
|
|
|
|
#4490475 - 27/02/2011 05:23
|
|
NY Islanders-Waszyngton Typ: NY Islanders wygrają i w meczu będzie powyżej 5,5 bramki kurs 4,00 Ladbrokes
Ostatnio jakoś nie mam szczęścia w typowaniu meczów Islandersów, ale spróbuję jeszcze raz. Oglądałem ostatni mecz Islandersów z Philadelphią i Islanders zrobili na mnie naprawdę pozytywne wrażenie. Tak mocna drużyna jak Philadelphia musiała się naprawdę sporo namęczyć, by wygrać(wygrali po dogrywce 4:3). Obrona drużyny z Nowego Jorku nie wyglądała już tak źle jak w poprzednich meczach, ale rewelacji też nie było. Jak zwykle dobrze spisywały się ich formacje ofensywne, dzięki czemu strzelili 3 bramki. Islanders w ostatnim czasie większość spotkań wygrywają, choć ostatnie 2 mecze przegrali, ale po bardzo zaciętym boju. Waszyngton po rewelacyjnym początku sezonu teraz jest zwykłym przeciętniakiem ligowym, gra w kratkę, a ostatni mecz to był ich totalny blamaż- przegrali z Rangersami aż 0-6. W ostatnim czasie moim zdaniem Islanders są po prostu trochę lepszą drużyną, dlatego to ich stawiam w roli niewielkiego faworyta.
Over 5,5 typuję dlatego, że w dalszym ciągu uważam drużynę z Nowego Jorku za mocno overowy zespół, który jest bardzo dobry w ataku, ale w obronie gra słabo. Waszyngton to raczej underowy zespół, jednak styl Islanders powinien zrobić swoje.
|
Do góry
|
|
|
|
#4503126 - 04/03/2011 05:08
|
|
Carolina-Buffalo Typ: Buffalo wygra i w meczu będzie powyżej 5,5 bramki kurs 4,33 Ladbrokes
Oba zespoły w tym sezonie spisują się mniej więcej podobnie, w tabeli swojej konferencji zajmują sąsiednie miejsca: Carolina ósme, Buffalo dziewiąte(ale mają rozegrane mniej spotkań od Caroliny). Buffalo niedawno przechodziło lekki kryzys, kiedy to na 5 spotkań aż 4 przegrali i to z drużynami z nie najwyższej półki. Teraz sytuacja się zmieniła, gdyż na cztery ostatnie mecze wygrali aż trzy, a przegrali po walce z Detroit 2:3(była dogrywka). Carolina od lutego gra słabo, a nawet bardzo słabo, bo mniej więcej na jedną wygraną przypadają dwie porażki. Jest to ważny mecz dla obu drużyn, można nawet powiedzieć, że punkty w nim będą się liczyły podwójnie, gdyż rywalizują między sobą o playoff. Aktualna forma Buffalo robi na mnie większe wrażenie, dlatego na nich stawiam. Over 5,5 bramki typuję głównie dlatego, że w tamtym sezonie na 4 spotkania padły aż 4 overy. W tym sezonie drużyny grały raz i padło 5 bramek. W tym sezonie w meczach u siebie Caroliny od dłuższego czasu pada zazwyczaj co najmniej 5 bramek, podobnie jest z wyjazdami Buffalo(choć tutaj więcej overów pada). Liczę na to, że w tym meczu będzie co najmniej 6 bramek.
|
Do góry
|
|
|
|
#4515302 - 09/03/2011 05:14
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Buffalo Sabres vs Pittsburgh Penguins Kurs jaki nam buki oferują na Pingwinów jest bardzo dobry jak dla mnie. Są oczywiście osłabieni, Crosby, Malkin w dalszym ciągu nieobecni ale to przecież ekipa, która ma walczyć o najwyższe cele w tym sezonie. Buffalo chce zagrać w PO, zajmują obecnie ósmą lokatę. W ostatnim czasie niezła forma- wygrane z Philą 5-3 i Min 3-2, wcześniej porażka po dogrywce z Caro. Pitts w ostatnim czasie aż 7 razy dogrywka w 9 meczach. Nie wszystkie oczywiście wygrane ale nie można było tego oczekiwać. Teraz zagrają po powrocie do domu i małym odpoczynku o pełną pulę i liczę, że wygrają nie potrzebując do tego dogrywki. Mało grają u siebie ostatnio więc czas pokazać kibicom dobry hokej Dodatkowo w tym sezonie trzy razy te drużyny ze sobą grały i za każdym razem Pitts wygrywali (1-0, 5-2, 3-2). Fleury - duża przewaga w bramce - na przypieczętowanie powodzenia typu. Typ: Pittsburgh @2,30
|
Do góry
|
|
|
|
#4592141 - 10/04/2011 04:52
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes Sprawa jest jasna - by grać dalej zawodnicy Caroliny muszą wygrać. W innym wypadku zostanie tylko niesmak, że miało się tak wielką szansę na grę w ósemce a jej się nie wykorzystało. Buki nie dają nam nie wiem jakiego kursu ale jest on wg mnie do przyjęcia. Tampa już o nic nie gra, bez względu na wynik tego meczu zajmie piąte miejsce. Wszystko teraz tylko w głowach i nogach hokeistów Hurricanes. Jeśli podołają zadaniu czeka ich nagroda Wobec tego, że jedni muszą bo są pod ścianą a drudzy mogą ale nie muszą stawiam na tych, którym ta wygrana jest bardziej potrzebna - Carolinę. Typ: Carolina @1,80 (60`) LB
|
Do góry
|
|
|
|
|
|