Witam
Mam taki problem....
Założyłem sobie konto na allegro. Nigdy nie korzystałem z tego ale nadszedł czas

Następnie kupuiłem(tak mi sie wydaje heh) przedmiot na aukcji za pomocą opcji KUP TERAZ. Po wybraniu sposobu przelewu preniosło mnie na strone mojego banku automatycznie(mbank). Tam był wypełniony formularz z numerem konta itp. Wystarczyło wpisac kod do przelewów jednorazowych . W tym momencie cofnąłem strone, ale skopiowałem sobie ten nr konta......
Nastepnie juz własnoręcznie otworzyłem sobie strone swojego banku , wpisałem skopiowany numer konta, dane do przelewu...i tu zaczyna sie problem.
Ponieważ :
- teoretycznie ja nie miałem aktywnej usługi PŁACĘ Z ALLEGRO
- w tytule przelewu wpisałem swój nick użytkownika allegro, numer karty płatności i jakiego towaru dotyczy ten przelew....NIE WPISAŁEM NUMERU AUKCJI !!!
- w tytule odbiorcy wpisałem nick sprzedawcy
..... no i poszło...Pieniądze zostały mi odjęte z konta itd. Po kontakcie na gg ze sprzedawcą uswiadomił mnie ze jest to konto......ALLEGRO

i napisał, żeby skontaktować się z allegro w celu zwrócenia mi tych pieniedzy.
Napisałem oczywiscie maila żeby mi zwrócili albo też wpłacili temu sprzedawcy i czekam.......
Na Allegro mam tą transakcje jako rozpoczętą, posiadam screen zarówno z allegro jak i ze swojego banku, iż taki przelew wyszedł z mojego konta.
Zdaje sobie sprawe z tego jak to dosyć dziwnie wygląda, natomiast czy będą jakieś problemy ze zwrotem tej sumy(ok.1000zł)czy przelaniem ich na konto sprzedawcy ?? Wszystko mi jedno , byle by one nie były na koncie allegro

Dziękuje z góry za pomoc