W tej kolejce naprawe mamy bardzo ciekawe mecze:
RBC Roosendaal-RKC Waalwijk 2
Zgodze się z przedmówcą tak samo dziwie się że na tem mecz bukmacherzy płacą aż 2 złote. A zaraz spróbuje udowodnić, że zwycięsto RKC jest prawie pewne. Waalwijk w zeszłej kolejce wygrana 4-1 na własnym boisku z NAC Breda. W tym sezonie bilans wyjazdowy następujący 3-0-2. Aktualnie w tabeli zajmują wysokie 4 miejsce.
Roosendaal w ostatniej kolejce ligowej porażka z Utrechtem 4-1 na wyjeździe. Bilans w tym sezonie na własnym boisku następujący 0-2-3. Zespół zajmuje ostatniej miejsce w tabeli na koncie mają tylko dwa punkty. Warto także spojrzeć na wyniki tego zespołu w pięciu ostatnich spotkaniach statystyka potwierdza nasz typ bo tutaj bilans fatalny 0-0-5. Bilans bezpośrednich spotkań na boisku gospodarza następujący 0-1-3 na korzyść RKC. Inny wynik niż "2" w tym spotkaniu będzie dla mnie zaskoczeniem.
PSV Eindhoven-Sparta Rotterdam 1
Jeśli szukamy pewniaka do naszego kuponu na pewno warto zwrócić uwage na to spotkanie choć niski kurs proponowany przez bukmacherów 1,2 zł. Ja jednak zagrałem to spotkanie. PSV w ostatniej kolejce ligowej wygrana na wyjeździe z Twente Enschede 1-0. Bilans na własnym boisku w tym sezonie 5-0-0. Bilans bramkowy też bardzo ciekawy na własnym boisku 9-1. Lider ligowej tabeli.
Sparta w ostatniej kolejce remis 0-0 z NEC Nijmegen. Bilans wyjazdowy w tym sezonie 1-3-1. Bilans bramkowy bardzo słaby na wyjeździe 2-4. Aktualnie na 12 miejscu w tabeli.
Bilans bezpośrednich spotkań na boisku gospodarza 33-7-6.
Do wygranej PSV przekonuje mnie wspaniały bilans na własnym boisku 5-0-0. Także warto powiedzieć, że zespół w Lidze Mistrzów pokonał AC Milan.
AZ Alkmaar-Heracles Almelo 1
AZ pod wodzą swojego poprzedniego trenera Co Adriaanse był sensacją rozgywek o Puchar UEFA. Dziś zespół też prezentuje się solidnie swoją drugą młodość przeżywa napastnik Arweładze. Zespół zajmuje aktualnie 2 miejsce w ligowej tabeli jeden punkt straty do lidera PSV. W ostatniej kolejce wygrana z ADO Den Haag 2-0. Bilans bezpośrednich spotkań na własnym boisku w tym sezonie 5-0-0. Bilans bramkowym na własnym boisku też wspaniały 22-5.
Heracles beniaminek Eredivisie. Zaszkoczył swoimi wynikami w 9.Kolejce 0-0 z Ajaxem Amsterdam, w 4.Kolejce wygrana na wyjeździe z Heerenveen 2-1, w 1.Kolejce remis 0-0 na własnym boisku z PSV. Jednak zespół złapał zadyszke widać to zwłaszcza po pięciu ostatnio rozegranych spotkaniach bilans 0-1-4. W ostatniej kolejce ligowej porażka 5-1 z Vitesse Arnhem. Bilans wyjazdowym w tym sezonie 2-1-2.
Zdecydowanym faworytem AZ wspaniały bilans u siebie a do tego trzeba dodać zadyszke Heraclesu 5-1 z Vitesse.
FC Utrecht-ADO Den Haag 1
Kolejne spotkanie po dobrym kursie 1,7 zł. W ostatniej kolejce wygrana Utrechtu na własnym boisku z Roosendaal 4-1. Bilans na własnym stadionie w tym sezonie 3-0-2. Aktualnie zespół znajduje się na 8 pozycji w lidze.
Den Haag w ostatniej kolejce przegrana na własnym boisku z AZ 0-2. Bilans na wyjeździe w tym sezonie 0-1-4. Bilans brakowy na wyjeździe 5-13. W ostatnich pięciu kolejkach bilans 1-0-4. Zespół znajduje się na 16 miejscu oznaczającym baraż. Do grania na "1" przekonuje mnie fatalny bilans wyjazdowy Den Haag na pewno warto zagrać to spotkanie po dobrym kursie.
Pozdrawiam.