#4393446 - 23/01/2011 04:00
Re: Mistrzostwa Świata - SZWECJA 2011 - mężczyźni
[Re: sirrobin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2003
|
Piękny dzień dzisiaj 3/3, a jeszcze czułem Helmutów, ale nie ryzykowałem tyle. Jutro trzeba kontynuowac passę, szkoda że tylko trzy spotkania z grup walczących o PF. Patrzę na ten nasz terminarz i jest meganiekorzystny. Załóżmy jutro planowe zwycięstwo Dunoli, to mają awans. Niech Chorwaci pacną Szwedów, a my wygramy z Serbią i później z Chorwacją, to ostatni mecz Dania - Szwecja będzie moim zdaniem przez Dunoli odpuszczony, kiedyś trzeba odpocząć i Szwedzi to wygrają. Wtedy byłoby następująco: Dania 8pkt, Szwecja 6pkt, Polska 6pkt, Chorwacja 5pkt. Przy równej ilości punktow bramki i czy bezspośrednie spotkanie się liczy?
|
Do góry
|
|
|
|
#4396128 - 23/01/2011 23:53
[Re: heniutek]
|
member
Meldunek: 24/03/2010
|
Witam.
Skłaniam sie do analogicznego typu na Polskę
Polska over 3.5 7m throw.
Polacy "szukają" koła dość czesto, a o czyste pozycje JUreckiego łątwo nie bedzie. Serbia na bank nie odpusci wiec 3 karne dla ...Tłuczyńksiego to chyba minimum a to wiąze sie ze zwrotem
MOJA PROŚBA CZY KTOŚ WIE ILE KARNYCH POLSKA RZUCAŁĄ W POPRZENDICH MECZACH - SZCZEGÓLNIE CHODZI MI O MECZE Z DANIĄ I SZWECJĄ ??? - niestety nie mogę otworzyć statystyk na jednej ze stron mś a jest mi to pilnie potrzeben.
Jeśli ktoś bedzie miał chwilkę to dzieki z góry.
Pzdr Mchild
|
Do góry
|
|
|
|
#4396172 - 24/01/2011 00:01
[Re: Manchild]
|
old hand
Meldunek: 30/01/2009
|
Manchild,
Polska - Słowacja: 2 karne Polska - Argentyna: 2 karne Polska - Chile: 2 karne Polska - Korea: 2 karne Polska - Szwecja: 6 karnych Polska - Dania: 4 karne
|
Do góry
|
|
|
|
#4398815 - 24/01/2011 22:35
[Re: mateekk]
|
member
Meldunek: 17/01/2011
|
Algieria - Japonia
Ostatni mecz tych zespołów na MŚ o miejsca 15-16. Trzecia drużyna Afryki Algieria zagra z trzecią drużyną Azji Japonią. Jak na razie na turnieju obie ekipy mają taki sam bilans po 2 wygrane i 4 porażki. Japonia pokonała Austrię i Brazylię. Algieria natomiast Rumunię i Australię. Dlaczego stawiam dzisiaj na Japonię według mnie Algieria nie gra na tych mistrzostwach na miejsca 15-16. Jest to drużyna mająca sporo problemy w ofensywie. W pierwszej fazie w 5 meczach zdobyli tylko 100 bramek najmniej po Australii. Po 15 goli zdobytych w meczach z Rumunią i Chorwacją to zdecydowanie za mało jak na mecze na tym poziomie, na pewno jest to duży minus tej drużyny. Dlatego stawiam dziś na japońską szybkość i waleczność.
|
Do góry
|
|
|
|
#4400139 - 25/01/2011 14:16
[Re: grajus87]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
Tak na szybko.
Niemcy - Norwegia: Chyba warto sprobowac cos na Norwegow, wysokie kursy mozna zlapac, a Niemcy slabe strasznie, ew. kontra w trakcie meczu.
Chorwacja - Polska: U nas chyba nie zagra Tluczynski, caly zespol gra slabo, duzo strat, slaba skutecznosc. Chorwaci tez nie najlepiej, ale wydaje mi sie, ze przewaga po ich stronie.
Hiszpania - Wegry: Warto sprobowac Hiszpanow? Awans maja, szanse na 1sze miejsce male, wiadomo jakim skladem zagraja?
|
Do góry
|
|
|
|
#4400154 - 25/01/2011 14:46
[Re: Gaske]
|
member
Meldunek: 18/06/2010
|
O pierwszym miejscu i tak zadecyduje mecz Francja - Islandia. Jeśli Niemcy wygrają, Islandia też musi wygrać, aby zająć 3 miejsce.
|
Do góry
|
|
|
|
#4400404 - 25/01/2011 18:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2009
|
Tak na szybko.
Niemcy - Norwegia: Chyba warto sprobowac cos na Norwegow, wysokie kursy mozna zlapac, a Niemcy slabe strasznie, ew. kontra w trakcie meczu.
Chorwacja - Polska: U nas chyba nie zagra Tluczynski, caly zespol gra slabo, duzo strat, slaba skutecznosc. Chorwaci tez nie najlepiej, ale wydaje mi sie, ze przewaga po ich stronie.
Hiszpania - Wegry: Warto sprobowac Hiszpanow? Awans maja, szanse na 1sze miejsce male, wiadomo jakim skladem zagraja? masz jakieś złe info, zagra postawił bym Chorwatów, ale mam takie samo zdanie jak Tłuczyński http://sport.tvp.pl/pilka-reczna/ms-szwe...-obraza/3865468 także chyba lepiej odpuscic
|
Do góry
|
|
|
|
#4400510 - 25/01/2011 20:13
[Re: zegarek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/11/2006
|
Mylisz się kolego, jesli Niemcy wygraja Islandii wystarczy remis ...
Expekt Chorwacja - Polska typ 1 kurs 1.9 stawka duza plus zwrot na remis po kursie 9
Uzasadnienie - dla obu druzyn to bardzo wazny mecz, stawką jest awans olimpijski. Przy poziomie gry ktory prezentuja Polacy od poczatku tych mistrzostw nie widze wiekszych szans na wyrownana walke z Chorwatami. Remis bede uwazal za sukces
Zycze powodzenia
Zegarek
Edited by Platini (25/01/2011 22:16)
|
Do góry
|
|
|
|
#4400655 - 25/01/2011 21:56
[Re: RaFiGW]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
http://www.24sata.hr/rukomet/balic-i-drustvo-u-pivnici-pili-do-ponoci-piju-puse-i-briga-ih-207265Google czyta to tak: Mówi: To był "team building", piliśmy piwo i poszedł do hotelu Informacje przekazywane na niektórych polskich dziennikarzy, którzy byli tam znaleźć. Wpisy są dyskomfort w drużynie przed ważnym meczu, jak to mówi Goluža informacje, że były one w kawiarni po informacji, że chorwacki zespół w piłkę ręczną, ostatniej nocy do 23:15 w kawiarni w pobliżu hotelu, z zespołem obozu ogłosić kapitan i trener Igor Vori Slavko Goluza.
- Nie jest prawdą, odpowiedzialny i trudno za to, że nie jest prawdą. Wszyscy razem poszliśmy na spacer na pół godziny, zatrzymaliśmy się, miał wypić w kawiarni, było 15-nieparzyste minut i poszliśmy spać około 23:15, jak było w umowie. Również w zeszłym Poszliśmy na spacer, wypić kawę, byliśmy wszyscy razem, a gracze i personel, a informacje przekazywane niektórych polskich dziennikarzy, którzy tam znaleźć. Wpisy są dyskomfort w zespole przed tym ważnym meczu. Mogę tylko powiedzieć, że zwarty zespół, zgadzają się, że chcą dać ich najlepszy w dzisiejszym meczu. Przywództwo została zgłoszona pójść na spacer - powiedział Goluža i Vori brzmieniu:
- Po nie mają włosy w jajku. Myślę, że może powinien to zrobić wcześniej. Wczoraj wieczorem poszliśmy do normalnego chodzenia i po każdym treningu, siedzieliśmy w kawiarni i pili piwo każdego, który jest wstyd. Nie powinno być palenia w barach, więc nie jest prawdą. Więc nie widzę problemu. Kto nie musiał kłamać, ukryć lub usprawiedliwić. To była zwykła team building, piliśmy piwo, usiadł, mówił na dzisiejszy mecz, nic strasznego się nie stało. Przecież byliśmy w hotelu ok. 23:15, 23:30.
Według naszych informacji w kawiarni w pobliżu hotelu mieli kilka piw, a następnie udał się do hotelu. dzisiaj Chorwacji w meczu Mistrzostw Świata przeciwko polskiej w Malmö w 18.15. Podobno tylko na piwo poszli. 
|
Do góry
|
|
|
|
#4400835 - 25/01/2011 23:10
|
veteran
Meldunek: 22/03/2009
|
Chorwacja vs Polska typ: 1 kurs: 2.00 Ladbrokes
Mecz który zdecyduje która z ekip Chorwacja czy Polska zajmie trzecie miejsce w grupie i będzie walczyć o 5. miejsce na tych mistrzostwach. Obecnie lepiej wygląda sytuacja Polski, której do osiągnięcia celu wystarczy remis, Chorwacji muszą wygrać jeżeli chcą 3. miejsce w grupie. Ja jestem bardziej przekonany do drugiej wersji czyli zwycięstwa Chorwacji. Polska na tych mistrzostwach gra poniżej oczekiwań, co z tego, że potrafili zagrać jedną dobrą połowę czy to z Koreą czy Danią mecz trwa 60 minut a Polacy jeszcze żadnego meczu nie mieli udanego przez cały okres gry. Wczoraj piłkarze Bogdana Wenty bardzo szczęśliwie wygrali z Serbią ale trzeba powiedzieć o tym meczu jedno, że to Polacy sami sobie sprawili dramatyczną końcówkę przez słabą grę. Naszym zawodnikom bardzo często zdarzają się przestoje w zdobywaniu goli trwające nawet czasem 6 minut! Na Serbów to wystarczyło ledwo, ledwo na Chorwatów już może nie wystarczyć. Spowodowane jest to m.in. kontuzjami Michała Jureckiego czy Krzysztofa Lijewskiego a po wczorajszym meczu z Serbią dzisiaj może zabraknąć również Grzegorza Tkaczyka. Trzeba również powiedzieć o słabszej formie dwóch bardzo ważnych ogniw naszej reprezentacji Marcina Lijewskiego i Karola Bieleckiego od których wymagano nieco więcej a grają jak na swoje możliwości co najmniej średnio. Jak do tej pory Polacy nie wygrali meczu z ekipą teoretycznie silniejszą (Szwecja i Dania) myślę, że również Chorwacja okażę się za silna na podopiecznych Bogdana Wenty.
|
Do góry
|
|
|
|
#4401194 - 26/01/2011 01:32
[Re: krz1910]
|
member
Meldunek: 17/01/2011
|
Serbia - Argentyna +1.5 HT
Mecz najsłabszych drużyn grupy 2. Wygrany zespół zagra o miejsca 9-10 z Norwegią przegrany o 11-12 z Niemcami. Serbia przeciętny występ na tych mistrzostwach. Dwa wygrane mecze z Australią i jednym punktem z Algierią. Remis z Chorwacją. Porażki z Danią, Rumunią, Polską i Szwecją, Agentyna pozytywne zaskoczenie MŚ, jedyny zespół z poza Europy w pierwszej 12. Jest to najlepszy wynik tej drużyna w historii MŚ. Argentyna wygrała z Chile, Słowacją i 5 bramkami ze Szwecją. Zremisowali z Koreą, przegrali podobnie jak Serbia jedna bramką z Polską oraz wysoko ostatnie mecze z Danią i Chorwacją. Drużyny prezentujące podobny poziom dlatego stawiam na Argentyne handicap do przerwy.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|