#43277 - 03/06/2003 00:33
Re: [kolejny] Pomysł ?
|
veteran
Meldunek: 10/12/2002
|
Mr Konik mógłbyś podać link do tych tabelek Luigiego? dzięx
|
Do góry
|
|
|
|
#43278 - 03/06/2003 00:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/10/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał slavku: [qb] zgadzam się całkowicie z tezą,że kurs 1,20 jest równie pewny jak 2,00.  iwo: [/qb][/QUOTE]Z tym to sie absolutnie nigdy nie zgodzę.
|
Do góry
|
|
|
|
#43280 - 03/06/2003 00:56
|
Meldunek: 23/01/2001
|
OK. Ja wysyłam w takim razie piwo po trafieniu przez Ciebie 80 spotkania  . Chciałbym jeszcze tylko dla porządku określić buka, ewentualnie kilku buków od których by mogły pochodzić kursy (i to takich, gdzie rzeczywiście dadzą się one zagrać a nie np. STS-u, gdzie połowa oferty jest zablokowana), no i określić maksymalny czas trwania zakładu (może być nawet dwa lata, ale aby termin był z góry określony) - bo w przeciwnym razie mógłbym np. po 19 pudle kolejnego typu sie nie doczekać  . Piwa oczywiście nie musisz deponować, już na tym forum było kilka zakładów i były one honorowo rozliczane.  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#43281 - 03/06/2003 01:14
|
Anonymous
Unregistered
|
|
Do góry
|
|
|
|
#43288 - 03/06/2003 02:40
|
addict
Meldunek: 29/10/2002
|
Dardaw i uQ$ z tym zakładem to dobry pomysł. Upieczemy dwie pieczenie przy jednym ogniu: któryś z was wygra browary, a przy okazji dardaw przetestuje skuteczność całego pomysłu grania za wysokie stawki. Jednak dardaw jeśli już będziesz grał, to prosiłbym, by twoje kursy zbytnio nie odbiegały wzwyż od 1.35 skoro już na początku przyjęliśmy, że granie za wysokie stawki będzie odbywało się przy kursach =<1.35 [wyłączając wspomniane przeze mnie "kwiatki"]. Powodzenia!
Pozdrawiam Garrett
|
Do góry
|
|
|
|
#43289 - 03/06/2003 03:12
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/05/2001
|
Zycze szczescia dardaw, ale rownoczesnie z przykroscia stwierdzam, ze Twoje szanse, by wyjsc zwyciesko z tego pojedynku sa bardzo znikome. Zasady konkusru, "80 ze 100" to niestety dystans morderczy, tym bardziej trudniejszy, ze to tylko turniej i nie gra sie za realne pieniadze. Dopinguje do lepszego typowania i jesli trafiszsz, to do Dąbrowy Gorniczej druga zgrzewka pojedzie z Konopnicy. A jesli nie, to nie ma sie co stresowac, niczego nie oczekuje.
Inna rzecz mnie interesuje, ile osob na forum wychodzi na plus na obstawianiu ???
|
Do góry
|
|
|
|
#43290 - 03/06/2003 03:50
|
old hand
Meldunek: 01/12/2002
|
Garret od ponad tygodnia zacząłem właśnie grać takim sposobem, choć nie do końca takim. Już dosyć długo zbierałem się do startu, od ładnych kilku lat miałem taki plan. Tylko pojawia się takie pytanie: czy mi na to pozwolą? Chodzi mi o limity (temat już wałkowany).
|
Do góry
|
|
|
|
#43291 - 03/06/2003 04:07
|
journeyman
Meldunek: 16/04/2002
|
Ja również opieram swoją grę na wyliczeniach statystycznych i matematycznych co nie przeszkadza mi w poglądzie że zakład może wygrać Dardaw choć rzeczywiście będzie trudno ale jest to z całą pewnością możliwe. Bukmacher ustalając kurs wyznacza prawdopodobieństwo jego trafienia i tak np przy kursie 1,3 ustala on prawdopodobieństwo takiego meczu na 80% i w długim terminie dobry bukmacher taki wynik osiągnie jednak nikt nie jest doskonały i będą mecze kiedy przeszacuje on dany kurs lub będzie on niedowartościowany czyli np na 100 meczy raz wejdzie 90 a drugi 70 ale ogólny jego wynik będzie 80% i tutaj mamy szansę poprzez odpowiednią analizę meczy wybrać te które są niedowartościowane przez bukmachera.
|
Do góry
|
|
|
|
#43292 - 03/06/2003 05:17
|
Pooh-Bah
Meldunek: 19/02/2001
|
A ja jestem zly, bo uQ$ bezczelnie podebral mi klienta  Tylu pewnych bylo, a nikt oprocz Dardawa nie podniesie rekawicy ?! Czekam z zapartym stolcem. Dla uproszczenia warunki takie same jak w pojedynku omawianym wyzej. Nagrody moga byc dowolne.
|
Do góry
|
|
|
|
#43293 - 03/06/2003 06:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/10/2002
|
Ufo, ja Tobie już raz podniosłem rekawicę(czy też ty podniosłeś-nieistotnie) ponad miesiac temu i skonczyło się na typie. A tylu fanów miałeś...
|
Do góry
|
|
|
|
#43294 - 03/06/2003 12:44
|
addict
|
Ufo niejako z obowiązku przyjmuję zakład. Nagroda i zasady takie same jak w przypadku zakładu UQ$a i dardawa. Mam nadzieję, że uda mi się uzyskać te 80% [albo jeszcze więcej], co pozwoliło by na ukazanie skuteczności sposobu gry za duże stawki. Tylko jedno pytanie: czy mogę grać akumulatory o łącznym kursie >=1.35 czy tylko singielki? Dodam, że jeśli miałbym grać systemem T.I.P.S. , to, podobnie jak w nim, czasem grałbym też akumulatory. Ale wybór należy do ciebie. Pozdrawiam Garrett
|
Do góry
|
|
|
|
#43295 - 03/06/2003 14:24
|
Pooh-Bah
Meldunek: 19/02/2001
|
Donic, rzeczywiscie brak czasu i bardzo sztywne ramy typu (bodajze granica 1,7) nie pozwalaly mi rozwinac skrzydel. I jeszcze zaklad o nic. Mysle, ze zaklad o dobra whiskey by wystarczyl, abym zakurzona juz nieco rekawice podjal Garret ok. Dla mnie liczy sie tylko kurs >=1,35 i 80 na 100 trafionych zakladow. Czas do 6 grudnia i buki te same co u Dardawa.
|
Do góry
|
|
|
|
#43296 - 03/06/2003 15:59
|
addict
|
[QUOTE] Oryginalnie wysłał slavku: Zwrócę uwagę na jedną rzecz, której nikt tu nie podjął. Pomysł ? strategia? zaproponowana przez Garretta ma (niestety) jedną wadę , która może być fatalna w skutkach. Otóż kilka pierwszych typów musi być trafionych w 100% - nie w 80-90, ale dokładnie w stu. Po to, żeby zbudować odpowiedni kapitał. Wyobraźcie sobie, że np. trzy pierwsze typy będą nietrafione, i co?[/QUOTE]Rzeczywiście slavku poruszył tutaj niezwykle istotną kwestię trafności pierwszych [conajmniej trzech] typów. Bez tego możemy tylko ponieść ogromne straty. Ale początki są zawsze trudne - poza tym trzeba w końcu spróbować grać tym systemem. Kiedy tylko będę miał 1000 zł zagram w ten sposób, na przekór matematyce i [chyba] zdrowemu rozsądkowi - ale o tym rozsądzi gra w praktyce. I jeszcze jedno: z całym szacunkiem dla uwag wszystkich odnoszących się negatywnie do systemu gier za duże stawki - krytyka może i jest potrzebna [a już najbardziej ta konstruktywna], ale czy nie lepszym sposobem byłoby wskazanie sposobów obejścia tych wszystkich przeciwności? Łatwo bowiem jest napisać, że matematyka jest ponad wszystko, ale prawdziwą sztuką jest spróbować może nie złamać, ale nagiąć jej prawa = znaleźć jakiś sposób/system/metodę na ogranie buków. To chyba jedyna droga do wyciągnięcia z tego tematu jakichś korzyści. Jeszcze raz powtarzam: nie krytykuję tu uwag niektórych niedowiarków  - chcę tylko, byśmy wspólnymi siłami spróbowali znaleźć ten "złoty środek", który spowoduje, że z forum zniknie temat "Czarna lista", a dochody z typowania będą dla każdego z nas pokaźnym zastrzykiem finansowym. Pozdrawiam Garrett
|
Do góry
|
|
|
|
|
|