Bardzo jaskrawo było to widać, po 10.04, gdzie temat polityczny podzielił to forum na dwa obozy.
Mówisz o tych, co poszli krzyża bronić?

Naprawdę nic nie poradzimy jeśli niektórzy niczym Jaruś obrażają się, gniewają i generalnie zachowują się tak jak on z powodów czysto politycznych...
Pewną cechą takich osób jest też to, że zupełnie nie potrafią się od polityki oderwać. Ktoś otwiera temat o Oscarach... a oni od razu mieszają w to politykę.

Ile to się teraz trzeba naklikać
Na pewno nie pomaga to tym, którzy poza QC nie widzieli świata, natomiast jeśli ktoś konkretnie interesuje się danym sportem to teraz ma też temat QC dotyczący tej dyscypliny w jednym dziale. Zawsze dla niektórych będzie ciężej, a dla innych odwrotnie.
Chyba że dojdziemy do wniosku, że lepiej robić działy na zasadzie jaki styl pisania będzie obowiązywał. Wtedy QC dla różnych sportów w jednym dziale, osobny dział dla analiz i w nim tematy o różnych sportach, itd.
Już dawno pojawiały się propozycje aby wszystkie konkursy i tematy rankingowe wrzucić do jednego worka - teraz śmietnik QC został rozrzucony po poszczególnych działach.
Tak, konkursy zdecydowanie są następne w kolejności, jeden już przenieśliśmy, teraz na dniach kolejne przejdą do działu "Inne konkursy" (w szczególności te, które wymagają wiele tematów).
można np. zmienić formę konkursów. Tylko, że gdyby do typy ktoś miałby dorzucić analizę to o ile zmniejszyłaby się liczba kliknięć...
Bardzo cenna uwaga Kameleon , przykład konkurs POD na BA za krótka analiza - typ nieważny. Ciekawe ile osób by się zgłosiło do PlayOff gdyby taka formuła była tutaj.
Można to rozważyć, tak samo jak dawanie przywilejów w samym konkursie (np. *bye*) tym, którzy regularnie piszą merytoryczne analizy/posty.
Podejrzewam, że dużo mniej osób by brało udział w Playoff skoro dla wielu zbyt wielkim wysiłkiem jest choćby zapoznanie się z regulaminem lub sprawdzenie samemu, z kim grają w kolejnej rundzie...

Zdaje sobie sprawę, że znów wywoła się jałową dyskusję, że jednym się nie chce pisać, dla drugich nie ma sensu, bo się szanują i żaden typ nie będzie ich obrażał jak nie wejdzie itd itp.
Ale w końcu to forum i trzeba być na to gotowym, a że ktoś ma jakiś problem że podałem zły typ to mam to najzwyczajniej w dupie. Piszę dalej bo tak mi się chce i po to tu jestem.
Dokładnie, jeśli ktoś po kimś jedzie za nietrafiony typ to wystarczy nas powiadomić i ta osoba otrzyma bana. A po drugie trzeba być twardym, nie obrażać się przez jakiegoś dzieciaka tylko robić swoje. Jedynie ci, którzy sami przed danym wydarzeniem podali odwrotne typy mają moralne prawo by później dyskutować o tym, że ktoś inny nie trafił. Natomiast ten kto w ogóle nic z siebie nie dał a tylko krytykuje innych powinien wylecieć...
A ja jestem w obozie, że analizy są zbędne i to nie od Nich zależy jakość forum. Zastanówmy się czy bety wydają Nam się bardziej wartościowe, lepsze gdy jest taka analiza. Prawda jest taka, że chodzi głównie o skuteczność i to Nią user wyrabia sobie markę.
Zgadza się, lepiej jest mieć skuteczność bez analiz niż fajne analizy ale kiepską skuteczność.

Natomiast często czytając daną analizę można samemu wysunąć inne wnioski. Jedyna inna strona związana z bukmacherstwem jaką przeglądam regularnie to
www.bettingzone.co.uk , i tam bardzo często czytając analizę decyduję się na inny bet niż ten, który oni proponują (nie odwrotnie tylko po prostu inny zakład, np. under/over czy różnica bramek zamiast 1X2).
może dzięki analizom dostęp do EPP, albo coś w tym stylu, żeby analizy pozwalały na dostęp niepowszechnej części forum
Tak, to dobry pomysł by wynagradzać tych piszących merytorycznie. Anfalast też przedstawia kilka cennych uwag dotyczących tego.
Do rejestracji dalej jest potrzebna ręczna aktywacja konta przez Donalda?
Nie, Donald tylko przesyła mi co mam wysyłać w temacie polityka. Do rejestracji się nie wpierdziela.

Każdy jest ręcznie zatwierdzany, tak jak wspomniał Majner część szkodników wyłapywanych jest podczas procesu rejestracji, a reszta wkrótce po tym jak zaczną łamać regulamin...
[quote=Kameleon]Soft forum czy jak to tam też już chyba kilka lat za konkurencją.
Soft jest innego producenta, praktycznie od początku czyli od ponad 10 lat używamy soft od Infopop/Groupee/Social Strata, i co ważniejsze mamy dostęp do samego autora tego softu. Soft jest generalnie pisany pod Amerykanów i tam jest najpopularniejszy, ale to chyba nie problem dla nas? Niebawem wychodzi całkiem nowa wersja 8.0 , która wprowadzi mnóstwo nowości. Z softem praktycznie używaliśmy zawsze to samo co forum MajorWager.com , oni później przeszli na jeszcze coś innego ale nie sądzę by się Wam spodobał ich soft.
Anfalast, dobre pomysły:
Ad. 1 - Jeśli trzeba to możemy na stronie głównej opublikować taką tabelę. Rozumiem, że trzeba zainstalować jakieś skrypty do tego czy ręcznie to jest robione?
Ad. 2 - Tak, przydałoby się pewne działy dać tylko dla regularnie piszących, i to na poziomie a nie wałkowanie posta za postem na QC. Tak jak wspomniał Majner, musimy tylko sprecyzować który dział/y oraz kryteria otrzymania dostępu.
Ad. 3 - To też jest jak najbardziej możliwe, podobnie jest teraz z dostępem do PW dla nowych userów. Możemy zablokować QC dla świeżych rejestracji - będzie to miało także działanie uboczne: mniej ujadaczy na QC, bo ban będzie oznaczał nowe konto i... brak dostępu do dalszego ujadania.