#4318206 - 26/12/2010 22:50
Re: Film, TV, seriale [26]
[Re: Bzyku]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Obejrzałem Black Swan. Nie będę nic pisał bo muszę iść zbierać szczękę z podłogi. Natalie Portman  Clint Mansell  Mila Kunis  Darren Aronofsky  W tej kolejności  Film ma niesamowicie mroczny i magnetyczny klimat. Tworzą go znakomite aktorstwo, zdjęcia i muzyka. Black Swan wciąga i wypluwa dopiero na końcowych napisach (jak to ktoś ładnie na fw określił). Ode mnie 9/10Była by dyszka gdyby nie kilka zbyt czytelnych i łopatologicznych wątków. ode mnie 2/10 -> przereklamowany gniot z 2 ładnymi buźkami i fajną sceną minety. nyndza z bryndzom, jułesejskie próby opadkowania takiego tematu w ładne buźki/cipki -> gie jak zwykle. nominacji od zajebania, jak to jakieś poważne nagrody skasuje, to  po prostu FATALNE spłycenie. ciekawszy jest: Opętanie Żuławskiego. wersja, pełna, niecięta.
|
Do góry
|
|
|
|
#4318258 - 26/12/2010 23:46
[Re: tyson]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
No, ja lubię tego rodzaju filmy, dlatego mi pasował. Oczywiście, fabularnie mogło być lepiej, ale nie ma co narzekać. Jak na twór a'la Hollywood jest nieźle. To nie egzystencjalne blubry dla krytyków z okularami jak Stępień z 13 posterunku. @Llama - jeśli zauważyłeś tylko "przestraszone" oczka Natalki to nie mam więcej pytań. Zresztą zauważam dziwną tendencję wśród ludzi którzy piszą o tym filmie. Albo im się podoba... albo dają 1/10 lub 2/10 przyczepiając się dosłownie do wszystkiego co tylko mogą wymyślić. Rzeczy, które w innych filmach uchodzą na sucho, tutaj są strasznym złem. Chyba co niektórzy myśleli, że to będzie film na miarę Felliniego, Allena, Polańskiego i Hitchcocka razem wziętym, a Aronofsky ich wszystkich zeżre i wysra na śniadanie. P.S. @Llama, skoro to oceniasz na 2/10, to chciałbym zobaczyć filmy którym dałeś np. 3/10 lub 4/10 
|
Do góry
|
|
|
|
#4318505 - 27/12/2010 02:26
[Re: tyson]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008
|
Dziś obejrzałem Przekręt i Czarnego łabędzia. Pierwszy to ozywiscie swietne kino, nie ma chwili nudy, sa szybkie momenty bez niepotrzebnych akcji cala akcja w pigulce. Co tego dobre dialogi i najezdzanie na cyganow  Drugi wypadl dla mnie bardzo slabo, pare osob go polecalo w tym temacie dlatego tylko go chcialem zobaczyc i niestety zaluje, ni to dramatyczne ni to smieszne, rzeczywisicie najlepsza akcja to akcja mineta. Ta druga dupa bardzo spoko  I od siebie dodam na koniec kto nie widzial filmu:"Sila i honor" http://www.filmweb.pl/film/Si%C5%82a+i+honor-2000-30585 Premega film, ktry daje takiego powera po zakonczeniu ze chce sie gory przenosisc  Opowiada o tym jak czarny czlowiek daje rade w marynarce (jest nurkiem) mimo przesladowan. Goraco polecam 
|
Do góry
|
|
|
|
#4318557 - 27/12/2010 02:39
[Re: Self-Confident]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/03/2008
|
I od siebie dodam na koniec kto nie widzial filmu:"Sila i honor" http://www.filmweb.pl/film/Si%C5%82a+i+honor-2000-30585 Premega film, ktry daje takiego powera po zakonczeniu ze chce sie gory przenosisc  Opowiada o tym jak czarny czlowiek daje rade w marynarce (jest nurkiem) mimo przesladowan. Goraco polecam  cuchnie poprawniactwem, jeszcze ten lalusiowaty Golding Jr. chyba to kieyds ogladalem i nie zrobilo na mnie wrazenia bo niewiel pamietam
|
Do góry
|
|
|
|
#4318913 - 27/12/2010 04:51
[Re: [T]-error]
|
old hand
Meldunek: 02/11/2006
|
-error] Bo ja wczoraj Kewina obejrzałem (z nudów) Eh ... czemu chociaz nie wlaczyes TVP1  A tak utrzymujesz tych przyglupow z polszmatu w przekonaniu, ze akcja "ocal na swieta Kevina" byla na powaznie, a nie tylko glupim - jak sie potem okazalo - zartem. 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|