Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#4318033 - 26/12/2010 20:30 Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu?
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
Witam,
czemu nie ma jeszcze tematu o oskarach mecz.pl? Mamy za sobą bardzo udany rok i będzie caaałe mnóstwo kandydatów do oskarów. Forum się rozwija, starsi użytkownicy wspaniale i na bogato prowadzili topiki tematyczne, a nowy narybek rośnie w oczach. Wobec powyższego QCZ całkowicie stracił na znaczeniu, a decyzja o przeniesieniu go do działów tematycznych na pewno świadczy o sile i poziomie topików z poszczególnymi sportami. Reasumując jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej. Tylko nie wiedzieć czemu coraz więcej userów uznaje to forum jako portal społecznościowy, a na pewno nie bukmacherski, ale zapewne oni się mylą...

Do góry
Bonus: Unibet
#4318176 - 26/12/2010 22:22 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Bullet]
HoMiK155 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 03/11/2005
Originally Posted By: Bullet
Forum się rozwija, starsi użytkownicy wspaniale i na bogato prowadzili topiki tematyczne, a nowy narybek rośnie w oczach. Wobec powyższego QCZ całkowicie stracił na znaczeniu, a decyzja o przeniesieniu go do działów tematycznych na pewno świadczy o sile i poziomie topików z poszczególnymi sportami. Reasumując jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.

Serio tak uważasz? Ja tą wypowiedź odebrałem jako dobrze skonstruowaną ironię, zza której przebija smutna prawda. W moim odczuciu jest dokładnie odwrotnie, a forum od kilku lat jest na równi pochyłej.

Może jednak coś jest w tych opiniach o portalu społecznościowym, bo u nas bardziej od umiejętności typerskich liczy się poprawność polityczna zgodna z poglądami C. Bardzo jaskrawo było to widać, po 10.04, gdzie temat polityczny podzielił to forum na dwa obozy. Ludzie odchodzą i piszą na innych forach, co się tu dzieje...

W tym kontekście wypowiedź Bulleta zabrzmiała trochę jak propaganda sukcesu smirk

Do góry
#4318200 - 26/12/2010 22:43 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: HoMiK155]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
btw. poprzenoszenie qc do poszczególnych działów - głupota totalna. Ile to się teraz trzeba naklikać puke Kiedyś wystarczyło zwykłe wstecz smile

Do góry
#4318205 - 26/12/2010 22:48 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Kameleon]
AGASSI Offline
Knockin' On Heaven's Door

Meldunek: 21/03/2007
Czyli Malina 2010 tongue

Do góry
#4318773 - 27/12/2010 03:41 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Kameleon]
xqwzts Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/03/2005
Originally Posted By: Kameleon
btw. poprzenoszenie qc do poszczególnych działów - głupota totalna. Ile to się teraz trzeba naklikać puke Kiedyś wystarczyło zwykłe wstecz smile
dobrze prawisz wink

niestety Conrad, ale jest to kolejny maly kroczek wstecz, z biegiem czasu i quasi chat teraz umrze jak i inne tematy frown
nie wiem skad taka decyzja, wchodzilo sie na quasi (jedyny zyjacy dzial), odswiezalo, bylo cos nowego i sie patrzylo co ktos napisal (a czasami byly bardzo ciekawe wiesci smile ), a teraz...
dwa razy wiecej czasu zajmie przejrzenie..

coraz mniej bukmacherki w tym forum bukmacherskim smirk

Do góry
#4319193 - 27/12/2010 06:52 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: xqwzts]
wojbest1987 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/06/2009
zmiany Conrada, byle by coś pozmieniać blush do dupy

Do góry
#4319324 - 27/12/2010 07:26 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: wojbest1987]
zludna Offline
old hand

Meldunek: 18/05/2007
No to Oscary rozdane :-)

Do góry
#4319409 - 27/12/2010 07:45 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: zludna]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Do góry
#4319450 - 27/12/2010 08:00 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: wojbest1987]
majner Offline
2fast 2furious

Meldunek: 06/11/2001
Originally Posted By: wojbest1987

Słuchamy z niecierpliwością Twoich propozycji zmian na forum.

Do góry
#4319533 - 27/12/2010 08:41 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Kameleon]
Kretol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/12/2005

Nic się nie dzieje w tematach - zero analiz typów itd. - tym posunięciem zwiększy liczbę tematów, postów i odwiedzin działów ale poza tym to totalna lipa... sorki ale kiedyś wchodziło się w quasi i było wszystko a teraz mi się nawet nie chce szukać i nie wchodzę...

Do góry
#4319571 - 27/12/2010 09:19 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: majner]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
Originally Posted By: majner
Originally Posted By: wojbest1987

Słuchamy z niecierpliwością Twoich propozycji zmian na forum.

Było już wielu, którzy przedstawiali swoje wizje zmian i większość nie została nawet skomentowana przez Conrada, więc wybacz koledze jego frustrację. wink

Do góry
#4319592 - 27/12/2010 09:47 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: _Korver_]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
Nic Korver nie stoi na przeszkodzie żeby je tu w tym właśnie temacie zaprezentować (te wizje).

Do góry
#4319695 - 27/12/2010 16:10 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Skiper]
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
Już dawno pojawiały się propozycje aby wszystkie konkursy i tematy rankingowe wrzucić do jednego worka - teraz śmietnik QC został rozrzucony po poszczególnych działach. Tak się zastanawiam czemu to ma służyc - chyba tylko temu, aby poprawiły się statystki wejść w danych działach bo wiadomo , które tematy są najbardziej oblegane na forum.

Do góry
#4319711 - 27/12/2010 17:18 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Kura]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
Boję się nawet myśleć co jaki płacz byłby gdyby zamknąć ten najważniejszy dział na forum czyli QC. Władze odważyły się ruszyć święty przybytek QC i już 90% ma pretensje że ciężko go znaleźć, ile to się trzeba naklikać, ale może dzięki temu zauważy przypadkiem że są też inne działy np. tematyczne. Szok!!!, ale są.

Każdego roku w grudniu pojawiają się wizje, że forum upada, że nie ma sensu itd itp, jednakże nikt z piszących nie poświęci choćby 5 minut w roku aby coś poprawić na forum a najważniejszy i tak QC, szybka i olewcza wymiana paru zdań i już boksujemy, księgujemy typy.

stop

To nie jest ta droga, wystarczy nie narzekać tylko poświęcić chwilę czasu o coś skrobnąć.

Zdaje sobie sprawę, że znów wywoła się jałową dyskusję, że jednym się nie chce pisać, dla drugich nie ma sensu, bo się szanują i żaden typ nie będzie ich obrażał jak nie wejdzie itd itp.

Ale w końcu to forum i trzeba być na to gotowym, a że ktoś ma jakiś problem że podałem zły typ to mam to najzwyczajniej w dupie. Piszę dalej bo tak mi się chce i po to tu jestem.

Zresztą żaden z Was nie miał takich problemów z napinaczami jak ja co jakiś czas z miedziem. Akcje z smsami, akcje z dzwonieniem po nocach, akcje z podszywaniem pode mnie na innych forach, akcje z wklejaniem zdjęć mojej rodziny po różnych debilnych portalach. Mam podkulić ogon?

Ruszyć tyłki a jak się nie chce to nie piepszyć i nie marnować czasu na podobne tematy.

PS. od razu wyjaśnię, że do nikogo nie pije, nikogo nie obrażam, do nikogo nie zwracam się bezpośrednio lub pośrednio, wyrażam swoją tylko swobodną opinie, bo się zdenerwowałem takimi pierdołami. Nie mam zamiaru też kontynuować tematu dalszymi wpisami, wolę coś podać na forum. My przynajmniej próbujemy coś zmienić, jak się nie uda to się wróci do poprzedniego wyglądu, a teraz zobaczymy jak będzie i
co wyjdzie.

PS2. inne zmiany też będą, ale trzeba dać trochę czasu na przygotowania w końcu nie robi to się w kilka sekund.

Pozdrawiam. piwo

Edited by Piostar (27/12/2010 17:20)

Do góry
#4319834 - 27/12/2010 19:25 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Piostar]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Kiedy ostatnio coś napisałeś Piostar w dziale tematycznym? grin

Kto chce ten będzie pisał, ale żeby jeszcze utrudniać wchodzenie na qc? laugh

Już dawno pojawiały się propozycje aby wszystkie konkursy i tematy rankingowe wrzucić do jednego worka - teraz śmietnik QC został rozrzucony po poszczególnych działach. Tak się zastanawiam czemu to ma służyc - chyba tylko temu, aby poprawiły się statystki wejść w danych działach bo wiadomo , które tematy są najbardziej oblegane na forum.

Oj tam zaraz do jednego worka, można np. zmienić formę konkursów. Tylko, że gdyby do typy ktoś miałby dorzucić analizę to o ile zmniejszyłaby się liczba kliknięć...

Do góry
#4319841 - 27/12/2010 19:31 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Kameleon]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Sprawdź akurat regularnie staram się podawać typy które są według mnie interesujące, zwykle w dziale Inne Dyscypliny (akurat sporty typu snooker, szachy, golf mi podchodzą).

Do góry
#4320019 - 27/12/2010 21:49 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Piostar]
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/08/2006
Piostar, jak by został zamknięty QC to liczba użytkowników online by spadła z 500 do 20, a Conradowi raczej zależy na tym, żeby było tu jak najwięcej osób. Tylko po co poprzenoszone te tematy? Tak mają się rozwinąć działy tematyczne? Jak ktoś nie chce pisać tam to nie będzie pisał. Trzeba zachęcić jakoś inaczej, a jak to już inna sprawa.

Do góry
#4320028 - 27/12/2010 21:54 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Gaske]
majner Offline
2fast 2furious

Kerogh, jeśli masz jakieś propozycje, to podziel się nimi ze światem, jeśli leży Ci na sercu dobro forum smile

Do góry
#4320045 - 27/12/2010 22:11 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Kameleon]
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
można np. zmienić formę konkursów. Tylko, że gdyby do typy ktoś miałby dorzucić analizę to o ile zmniejszyłaby się liczba kliknięć...

Bardzo cenna uwaga Kameleon , przykład konkurs POD na BA za krótka analiza - typ nieważny. Ciekawe ile osóh by się zgłosiło do PlayOff gdyby taka formuła była tutaj.

Niestety chyba nie ma sensu nawet w tym temacie się produkować, bo wiadomo że od jakiegoś czasu chodzi o ilość a nie o jakość na forum.

Do góry
#4320057 - 27/12/2010 22:21 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Kura]
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/08/2006
majner, nie mam żadnych pomysłów, odniosłem się tylko do wypowiedzi Piostara o zamykaniu QC, bo to jedyne miejsce gdzie ludzie wymieniaja sie typami i cos od czasu do czasu napisza.

Do góry
#4320152 - 27/12/2010 23:10 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Gaske]
młody gniewny Offline
Krecik

Meldunek: 04/01/2009
A ja jestem w obozie, że analizy są zbędne i to nie od Nich zależy jakość forum. Zastanówmy się czy bety wydają Nam się bardziej wartościowe, lepsze gdy jest taka analiza. Prawda jest taka, że chodzi głównie o skuteczność i to Nią user wyrabia sobie markę. Jak Korver np. wczoraj podał beta to ja nie dociekałem jak gra rozgrywająca, a na jakim procencie skuteczności kończą ze skrzydła i całą tą resztę, którą mógłby umieścić w dziale. O dla większości niemal anonimowych zawodników z challengera też Włodara nikt nie pytał, czasem pisał kilka słów, a i tak jestem pewny, że połowa nawet nie rozumiała pojęć tenisowego rzemiosła o jakich wspominał, ale grali wszyscy.

Mnie też często ludzie pytają o bety i niektórzy proszą o argumentacje, ja się rozpiszę, a potem i tak połowy nie zrozumie ( pozdro Wojtas grin ).

Ogólnie analizowanie większości rzeczy to swoisty bełkot, który nikogo nie powinien przekonać. Wszystko można obrócić w drugą stroną, a już powoływanie się na historie to dla mnie śmieszność ( z wyjątkami może takimi jak Nadal - Roger tongue )

Pewnie qc, to przeważnie nic więcej jak wylewanie frustracji i głupoty, ale zdarzają się też merytoryczne dyskusje.

Pewnie jest parę osób, które mogłyby pisać w działach, bo oni wnoszą wiedzą ponad przeciętną z niszowych dyscyplin jak często jarko33 z mniej znanych lig z basketu, retoox czy blackjack np. w temacie, widać, że ma sporo rozpracowane i w sumie mi wystarcza, że poda tego beta i już nie dociekam przeważnie, dlaczego tak postawił, jeśli mnie nurtuje i zastanawia bet to sam mam głowę i swoje źródła, by posprawdzać.

Wylewanie pomyj za nietrafiony bet to chyba nawet nie ma sensu wspominać.

Mistrz quasi chatu zabrał głos smile

Do góry
#4320196 - 27/12/2010 23:30 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: młody gniewny]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/08/2006
ja mam jakieśtam pomysły ale ciężko mi o nich pisać bo musiałbym używać linków konkurencji. także nie wiem czy mam zachować to dla siebie czy narażać się na bana.

Do góry
#4320203 - 27/12/2010 23:34 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: anfa_]
podstawek Offline
wieczny student

Meldunek: 08/12/2006
może dzięki analizom dostęp do EPP, albo coś w tym stylu, żeby analizy pozwalały na dostęp niepowszechnej części forum

Do góry
#4320322 - 28/12/2010 00:35 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: podstawek]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Do rejestracji dalej jest potrzebna ręczna aktywacja konta przez Donalda? Rozumiem, że często się pojawiają miedzie i inne wynalazki, ale powoli wygląda to jak forum zamknięte, z tym że martwe.

Do góry
#4320324 - 28/12/2010 00:37 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Kameleon]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

chyba nie, zobacz jaki wysyp kretynów się ostatnimi czasy zrobił.

Do góry
#4320326 - 28/12/2010 00:39 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: podstawek]
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
No dobra poironizowałem trochę i Was rozruszałem to czas na garść moich przemyśleń tongue Zacznijmy od tego jak traktuje forum Conrad? Jeżeli jak biznes to powinien robić absolutnie wszystko aby przyciągnąć tu jak najwięcej nowych userów. A ja to zrobić? No na pewno nie tak, że doprowadza się do umierania topików tematycznych i masowego odchodzenia cennych userów do konkurencji. Za chwilę okaże się, że nikt nowy nie będzie już chciał tu przyjść bo i po co? Może tylko po to aby pokurwować na lewo i prawo w Qcz. Oczywistym jest fakt, że trzeba zaostrzyć kary dla różnej maści prowokatorów. Nie może być tak, że jakiś siusiomajtek, który NIC nie wniósł na forum ma prawo wyśmiewać się z nietrafionego typu usera, który się stara i udziela. Dla takiego NATYCHMIASTOWY ban na ip. Bardzo podoba mi się pomysł Podstawka o ograniczeniu dostępu do EPP (konkurencja tak ma wink ). Nie przyjmuje tu żadnych wyjaśnień, że nie da się tego zrobić bo przecież ilość postów można nabić i w qcz. A co to za problem, żeby posty nabite w qcz czy konkursach nie liczyły się do licznika postów? Niech się liczą tylko te z działów tematycznych (oczywiście oczyszczonych z żałośnego qcz) i tylko aktywni tam userzy mogliby zerkać do EPP. Kolejna sprawa, powstanie konkursu na najlepszego typera, ale gdzie będą typy tylko poparte analizami. tRZeba robić wszystko aby zachęcić ludzi do pisania w topikach. Wiele osób udziela się tu na forum w tematach niezwiązanych z typowaniem (min. bardzo ceniony przeze mnie Mura, który typy dalej podaje, ale tam gdzie ma partnerów do dyskusji) bo nie ma z kim podyskutować o typach. Taki Wuuja np. napisał kilkadziesiąt analiz w KT, prowadził temat w PP i odszedł bo ileż można monolog prowadzić? Co się dzieje w temacie o siatce? Jeszcze niedawno Misiek, Wojtas, Korver, Giertyszek, Mario kapitalnie wymieniali się poglądami. Teraz mają to w rzopie i ja im się nie dziwię... Albo ktoś w końcu pójdzie po rozum do głowy albo mate. Ja i tak tu zostanę tu się wychowałem bukmachersko i mam sentyment do tego miejsca, ale serce mi się kraja jak widzę dokąd forum zmierza...

Do góry
#4320329 - 28/12/2010 00:40 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: anfa_]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Nie zauważyłem, moderatorzy widać dobrze śmigają grin

ja mam jakieśtam pomysły ale ciężko mi o nich pisać bo musiałbym używać linków konkurencji. także nie wiem czy mam zachować to dla siebie czy narażać się na bana.

Zaryzykuj dla przyszłych pokoleń tongue

Soft forum czy jak to tam też już chyba kilka lat za konkurencją.

Do góry
#4320367 - 28/12/2010 00:56 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Kameleon]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

już wszystko załatwione z Majnerem, jak przerobi to pewnie wrzuci

Do góry
#4320463 - 28/12/2010 01:30 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: anfa_]
majner Offline
2fast 2furious

Na forum jest ręczna aktywacja nowych userów. Nie wszystkich gamoni da się jednak wychwycić. Tych, którym uda się "przechytrzyć" Conrada, moderatorzy szybko starają się wyautować wink

Anfalast, trafne pomysły. Śmiało możesz je tutaj podać smile No może jednak bez tego drugiego linku smile

Do góry
#4320474 - 28/12/2010 01:36 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: majner]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

ednego pomysłu bez linków chyba nie pokażę. takze wybacz: http://www.bettingbasket.com/
chodzi mi o tą tabelę typerską jako główna część forum. ludzie którzy podają typy w tzw. EPP wybieraliby jakieś picki jeden czy dwa i tworzyli coś takiego. na pewno by to ubarwiło forum i przyciągało lud bo jest darmowych kilka betów widocznych na pierwszym planie.

druga sprawa to częściowo zamknięty dostep do "normalnej" części forum. niech userzy zasłużeni/ normalni/ piszący analizy mogą powymieniać się swobodnie typami i przemyśleniami a całe skamlące i boksujące towarzystwo zostawić na qc i niech sobie jęczą i płaczą. to do niczego nie prowadzi. ciagle rejestrują się nowi użytkownicy i poziom wypowiedzi jest taki, że się niedobrze robi.

ew. już jak dla dzieci przyznawanie punktów za pisane analizy/ trafne typy i z tego potem przerzucać na tą część zamkniętą.
czy drastyczne i nie wiem czy realne ludzi którzy piszą nic nie mówiąc premiować jakimiś bonusami bukmacherskimi na koniec roku.

i ostatnia myśl: użytkownik który się rejestruje ma częściowy dostęp do forum np. ograniczony do quasi a nacisk postawiony na działy tematyczne.

Do góry
#4320485 - 28/12/2010 01:40 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: anfa_]
majner Offline
2fast 2furious

Ad. 1 Taka tabela nie jest możliwa do zrobienia na forum. Można to zrobić na stronie mecz.pl, ale w kodzie forum nie jest to możliwe. Ale ogólnie to byłaby to ciekawa rzecz. Zobaczymy co napiszą inni na ten temat.

Ad. 2 Częściowo zamknięte forum to dobry pomysł. Trzeba by jednak ustalić jakieś sensowne kryteria doboru osób, które miałyby dostęp do zamkniętej części.

Ad. 3 Z tymi nowymi userami z ograniczonym dostępem to również dobry pomysł w mojej opinii.

Do góry
#4320492 - 28/12/2010 01:43 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: majner]
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
Punkt Anfalasta nr 2 jest trafiony w samo sedno, nie raz juz o tym myslalem i to jest wyjscie z wiekszosci problemow, zadnych cudow i innych "czarow" nie trzeba

OT : to co, nie bedzie Oskarow wink ? fajna zabawa to byla

Do góry
#4320500 - 28/12/2010 01:47 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: craax]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

przytnę sobie tego nicka po playoffie chyba tongue

Do góry
#4320505 - 28/12/2010 01:49 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: craax]
Master.com back Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/08/2004
Originally Posted By: craax

OT : to co, nie bedzie Oskarow wink ? fajna zabawa to byla

W tym roku brak czasu na produkcję.

Do góry
#4320522 - 28/12/2010 01:54 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Master.com back]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

No ta lubelska morda czasami coś dobrego wymyśli smile

A nie tylko wyzywanie na QC laugh grin

Pomyślimy o tych propozycjach bo ciekawe i warte uwagi.

Do góry
#4320528 - 28/12/2010 01:57 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Master.com back]
Jose Offline
Io sono Interista

Meldunek: 11/07/2005
Fajnie że ktoś po raz kolejny próbuje coś zmienić na forum. Panowie tak trzymać ! piwo

Pozostaje tylko mieć nadzieję że nie stanie się tak jak zawsze - temat o forum ponad 20 podstron, najważniejsi w zasadzie się do tego nie odnoszą, temat umiera a forum zostaje bez zmian.

Pomysły Anfalasta (nie wiem czy się odmienia grin) popieram jak najbardziej.
Kura zaproponował coś na wzór POD z BA - to moim zdaniem również bardzo trafiony pomysł.

Do góry
#4320542 - 28/12/2010 02:05 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Jose]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Konkurs typu POD czy Typ Dnia jest już od dawna na tapecie, musimy ino zamknąć pewne sprawy organizacyjne aby z tym ruszyć, także myślę że wkrótce coś się pokaże.

Do góry
#4320545 - 28/12/2010 02:06 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Jose]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Originally Posted By: Jose
Pomysły Anfalasta (nie wiem czy się odmienia grin)

Asfalta wink

Do góry
#4320549 - 28/12/2010 02:09 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: anfa_]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Anfalast

ew. już jak dla dzieci przyznawanie punktów za pisane analizy/ trafne typy i z tego potem przerzucać na tą część zamkniętą.
czy drastyczne i nie wiem czy realne ludzi którzy piszą nic nie mówiąc premiować jakimiś bonusami bukmacherskimi na koniec roku.

To z tych miejsc które odwiedzam podoba mi się system, który maja na xboxforum. Można podziękować za danego posta, druga osoba zyskuje punkty powiedzmy reputacje lub coś w stylu "Podziękowano mi:
466 razy w 196 postach". Zawsze wprowadza dodatkową rywalizację, tym bardziej myślę na forum bukmacherskim powinno się sprawdzić.

Do góry
#4320557 - 28/12/2010 02:13 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Kameleon]
Happy Birthday marzano Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/10/2002
Podziękowania są dobre, podoba mi się też pomysł tabeli typów podobnie jak zaprezentował to Anfalast na linku.

Myślę również, że można by zezwolić na edycję postów tak aby po meczu można do typu z analizą czy bez dopisać wynik spotkania i wynik zakładu (choćby w formie graficznej +/-).

Tematy można by dodatkowo podzielić na te z analizami i te bez nich lub zrobić dwa oddzielne konkursy dla piszących i podających czyste typy... aczkolwiek nie wiem czy takim rozwiązaniem tych piszących byśmy nie rozleniwili do tego stopnia, że zaczęli by podawać czyste typy wink

Do góry
#4320563 - 28/12/2010 02:16 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Kameleon]
Shanti Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/07/2007
Anfalast tobie nie chce pisać się analiz, a chcesz być pomysłodawcą zasady kija i marchewki?

Do góry
#4320565 - 28/12/2010 02:16 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: marzano]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

jeszcze niech na widoku będzie gdzieś link do transmisji i wyników bo nie wiem jak ułomnym trzeba być, zeby nie umieć sobie jednej strony do zakładek dodać i jęczeć co 10 minut o stream.

Do góry
#4320573 - 28/12/2010 02:18 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Shanti]
młody gniewny Offline
Krecik

Meldunek: 04/01/2009
Originally Posted By: Shanti
Anfalast tobie nie chce pisać się analiz, a chcesz być pomysłodawcą zasady kija i marchewki?

najwięcej narzekają Ci co sami nic nie piszą.

Chcesz zacząć zmieniać świat ? zacznij od siebie.

Do góry
#4320574 - 28/12/2010 02:18 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Shanti]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Shanti

a to forum tylko dla mnie jest? jak standardowo sie masz przyj*bać to już lepiej byś coś sensownego wymyślił.

Do góry
#4320586 - 28/12/2010 02:23 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: HoMiK155]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Originally Posted By: HoMiK155
Bardzo jaskrawo było to widać, po 10.04, gdzie temat polityczny podzielił to forum na dwa obozy.

Mówisz o tych, co poszli krzyża bronić? smile Naprawdę nic nie poradzimy jeśli niektórzy niczym Jaruś obrażają się, gniewają i generalnie zachowują się tak jak on z powodów czysto politycznych...

Pewną cechą takich osób jest też to, że zupełnie nie potrafią się od polityki oderwać. Ktoś otwiera temat o Oscarach... a oni od razu mieszają w to politykę. smirk

Ile to się teraz trzeba naklikać

Na pewno nie pomaga to tym, którzy poza QC nie widzieli świata, natomiast jeśli ktoś konkretnie interesuje się danym sportem to teraz ma też temat QC dotyczący tej dyscypliny w jednym dziale. Zawsze dla niektórych będzie ciężej, a dla innych odwrotnie.

Chyba że dojdziemy do wniosku, że lepiej robić działy na zasadzie jaki styl pisania będzie obowiązywał. Wtedy QC dla różnych sportów w jednym dziale, osobny dział dla analiz i w nim tematy o różnych sportach, itd.

Originally Posted By: Kura
Już dawno pojawiały się propozycje aby wszystkie konkursy i tematy rankingowe wrzucić do jednego worka - teraz śmietnik QC został rozrzucony po poszczególnych działach.

Tak, konkursy zdecydowanie są następne w kolejności, jeden już przenieśliśmy, teraz na dniach kolejne przejdą do działu "Inne konkursy" (w szczególności te, które wymagają wiele tematów).

Originally Posted By: Kura
można np. zmienić formę konkursów. Tylko, że gdyby do typy ktoś miałby dorzucić analizę to o ile zmniejszyłaby się liczba kliknięć...

Bardzo cenna uwaga Kameleon , przykład konkurs POD na BA za krótka analiza - typ nieważny. Ciekawe ile osób by się zgłosiło do PlayOff gdyby taka formuła była tutaj.

Można to rozważyć, tak samo jak dawanie przywilejów w samym konkursie (np. *bye*) tym, którzy regularnie piszą merytoryczne analizy/posty.

Podejrzewam, że dużo mniej osób by brało udział w Playoff skoro dla wielu zbyt wielkim wysiłkiem jest choćby zapoznanie się z regulaminem lub sprawdzenie samemu, z kim grają w kolejnej rundzie... wink

Originally Posted By: Piostar
Zdaje sobie sprawę, że znów wywoła się jałową dyskusję, że jednym się nie chce pisać, dla drugich nie ma sensu, bo się szanują i żaden typ nie będzie ich obrażał jak nie wejdzie itd itp.

Ale w końcu to forum i trzeba być na to gotowym, a że ktoś ma jakiś problem że podałem zły typ to mam to najzwyczajniej w dupie. Piszę dalej bo tak mi się chce i po to tu jestem.

Dokładnie, jeśli ktoś po kimś jedzie za nietrafiony typ to wystarczy nas powiadomić i ta osoba otrzyma bana. A po drugie trzeba być twardym, nie obrażać się przez jakiegoś dzieciaka tylko robić swoje. Jedynie ci, którzy sami przed danym wydarzeniem podali odwrotne typy mają moralne prawo by później dyskutować o tym, że ktoś inny nie trafił. Natomiast ten kto w ogóle nic z siebie nie dał a tylko krytykuje innych powinien wylecieć...

Originally Posted By: młody gniewny
A ja jestem w obozie, że analizy są zbędne i to nie od Nich zależy jakość forum. Zastanówmy się czy bety wydają Nam się bardziej wartościowe, lepsze gdy jest taka analiza. Prawda jest taka, że chodzi głównie o skuteczność i to Nią user wyrabia sobie markę.

Zgadza się, lepiej jest mieć skuteczność bez analiz niż fajne analizy ale kiepską skuteczność. smile Natomiast często czytając daną analizę można samemu wysunąć inne wnioski. Jedyna inna strona związana z bukmacherstwem jaką przeglądam regularnie to www.bettingzone.co.uk , i tam bardzo często czytając analizę decyduję się na inny bet niż ten, który oni proponują (nie odwrotnie tylko po prostu inny zakład, np. under/over czy różnica bramek zamiast 1X2).

Originally Posted By: podstawek
może dzięki analizom dostęp do EPP, albo coś w tym stylu, żeby analizy pozwalały na dostęp niepowszechnej części forum

Tak, to dobry pomysł by wynagradzać tych piszących merytorycznie. Anfalast też przedstawia kilka cennych uwag dotyczących tego.

Do rejestracji dalej jest potrzebna ręczna aktywacja konta przez Donalda?

Nie, Donald tylko przesyła mi co mam wysyłać w temacie polityka. Do rejestracji się nie wpierdziela. smile Każdy jest ręcznie zatwierdzany, tak jak wspomniał Majner część szkodników wyłapywanych jest podczas procesu rejestracji, a reszta wkrótce po tym jak zaczną łamać regulamin...

[quote=Kameleon]Soft forum czy jak to tam też już chyba kilka lat za konkurencją.

Soft jest innego producenta, praktycznie od początku czyli od ponad 10 lat używamy soft od Infopop/Groupee/Social Strata, i co ważniejsze mamy dostęp do samego autora tego softu. Soft jest generalnie pisany pod Amerykanów i tam jest najpopularniejszy, ale to chyba nie problem dla nas? Niebawem wychodzi całkiem nowa wersja 8.0 , która wprowadzi mnóstwo nowości. Z softem praktycznie używaliśmy zawsze to samo co forum MajorWager.com , oni później przeszli na jeszcze coś innego ale nie sądzę by się Wam spodobał ich soft.

Anfalast, dobre pomysły:

Ad. 1 - Jeśli trzeba to możemy na stronie głównej opublikować taką tabelę. Rozumiem, że trzeba zainstalować jakieś skrypty do tego czy ręcznie to jest robione?

Ad. 2 - Tak, przydałoby się pewne działy dać tylko dla regularnie piszących, i to na poziomie a nie wałkowanie posta za postem na QC. Tak jak wspomniał Majner, musimy tylko sprecyzować który dział/y oraz kryteria otrzymania dostępu.

Ad. 3 - To też jest jak najbardziej możliwe, podobnie jest teraz z dostępem do PW dla nowych userów. Możemy zablokować QC dla świeżych rejestracji - będzie to miało także działanie uboczne: mniej ujadaczy na QC, bo ban będzie oznaczał nowe konto i... brak dostępu do dalszego ujadania.

Do góry
#4320599 - 28/12/2010 02:29 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Conrad]
bącki05 Offline
addict

Meldunek: 08/12/2010
Originally Posted By: Conrad
[quote=HoMiK155]Bardzo jaskrawo było to widać, po 10.04, gdzie temat polityczny podzielił to forum na dwa obozy.

Mówisz o tych, co poszli krzyża bronić? smile Naprawdę nic nie poradzimy jeśli niektórzy niczym Jaruś obrażają się, gniewają i generalnie zachowują się tak jak on z powodów czysto politycznych...

Pewną cechą takich osób jest też to, że zupełnie nie potrafią się od polityki oderwać. Ktoś otwiera temat o Oscarach... a oni od razu mieszają w to politykę. smirk
[/b]

i kto to mowi smile

Do góry
#4320616 - 28/12/2010 02:35 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Conrad]
Tommii Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/04/2006
Co do pomysłów Anflasta

Taka tabela z typami bardzo fajny pomysł. Tylko oprócz typów na stronie głównej dorzucił bym jeszcze taki element jak analiza dnia. Czyli osoby decyzyjne decydowały by która analiza danego dnia jest warta wrzucenia na strone główna mecz.pl. To też mogło by być jakąś formą mobilizacji dla piszących takie analizy a którym za bardzo sie(min. Ja smile ).

Conrad odnośnie twojego pytania to potrzeby jest skrypt w php który można znaleźć w necie.

Do góry
#4320661 - 28/12/2010 02:50 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Tommii]
majner Offline
2fast 2furious

Originally Posted By: Tommii
Conrad odnośnie twojego pytania to potrzeby jest skrypt w php który można znaleźć w necie.

Dokładnie. Wystarczy jeden skrypt i osoba do zarządzania nim smile

Można by się też zakręcić wokół buków i spróbować wyłudzić od nich jakieś gadżety dla osób, które się udzielają na forum.

Do góry
#4320773 - 28/12/2010 03:22 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Jose]
majner Offline
2fast 2furious

Originally Posted By: Jose
Pozostaje tylko mieć nadzieję że nie stanie się tak jak zawsze - temat o forum ponad 20 podstron, najważniejsi w zasadzie się do tego nie odnoszą, temat umiera a forum zostaje bez zmian.

Moja strefa ---> Moje ustawienia ---> Total posts to show on one page when viewing a post in flat mode: (default is 20) ---> wpisujesz liczbę 99 i już masz tylko 4 podstrony smile
To oczywiście w formie żartu, ale prawda jest taka, że mnóstwo osób nie wie o tym, że w ten sposób można sobie ułatwić przeglądanie dużych tematów wink

Do góry
#4320798 - 28/12/2010 03:34 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: majner]
Self-Confident Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/12/2008
Co do skryptu Conrad zastanów się nad canonical URLs, bo to już teraz norma, i jeśli chciałbyś się pozycjonować na jakieś frazy to daj znać. Pomyślimy coda się zrobić i jakie koszty by tego były.

Do góry
#4322342 - 28/12/2010 21:02 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: Self-Confident]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Jak już jest mowa o innych forach, to brakuję mi:

1. opcji podziękowania za typ/analizę - na niektórych coś takiego funkcjonuje, wygodne i przede wszystkim anonimowe.

2. bilansów - jeżeli już nie chce się wszystkim prowadzić własnych tematów to mogłaby być opcja zliczania bilansów z betów podawanych w działach tematycznych (oczywiście z krótkim wyjaśnieniem). Mam tu na myśli proste staty typu skuteczność betów, zysk/yield, żeby taka informacja widniała w każdym poście danego usera (jakiś dopisek z dołu czy coś).

3. nagrody, czynniki motywujące do pisania analiz - już kij z gratyfikacjami finansowymi (chociaż coś takiego jest również spotykane na wielu forach). Kilka osób z forum jest powiązanych z bukami, mogliby się postarać o jakieś gadżety, coś w tym stylu. Zwykła koszulka czy czapeczka na pewno wiele by zmieniła w podejściu do sprawy, co widać po zadowoleniu ludzi z prezentów od Tobetu. Małe koszta takiego przedsięwzięcia, a korzyści dużo większe. A może by się udało wywalczyć jakiś bonus u buka, przykładowo symboliczne 100zł dla najbardziej aktywnej osoby w miesiącu i już coś by się zaczęło dziać.

Do góry
#4344364 - 07/01/2011 09:40 Re: Oskary mecz.pl 2010 - czemu nie ma jeszcze tego tematu? [Re: _Korver_]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

up, może kto powinien zauważy głos ludu wink

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  Biszop, rafal08